Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

E-book Reader ?

xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

• 1 ay sonra ...
Kindle almayı düşünüyorum, iki sorum var:
Browserlardaki ctrl+f yapıp kelime yazınca bam güm çıkar ya, o mevzudan var mı? Önemli bu benim için baya. Bir de not tutma comment yazma vb. bir imkanı var mı (bunun olduğunu tahmin ediyorum, klavye neden var yoksa yani sdf)
Çizgiroman okunur mu bununla? İmkan var mı en azından yani.
Sosyal ağlarda paylaş

aaa, kindle dx'i gördüydüm bugün, şansıma aynı gün bu konuyu gördüm BU BİR İŞARET OLMALI almaya heveslendim. istediğimiz herhangi bir pdf, jpg,jpeg (manga için) dosyasını çalıştırabiliyor mu ?

ve hafızası ne kadar ? şu kadar kitap taşır gibisinden yazıyo amazonun sitesinde.

edit : imla
Sosyal ağlarda paylaş

arama için ctrl+f gibi bir tuş bile gerekmiyor. direkt yazıyorsun altta yer açılıyor. kitap, sözlük, wiki, google ve amazon store de arama yapılıyor o şekilde.

istediğin metni seçip altını çizebilir not ekleyebilir, tweeter veya facebook ta yayınlayabilirsin. (notlarını toplu olarak da görebilirsin ne zaman hangi kitaba eklenmiş gibi ya da sadece o kitaptaki notlarını da görebilirsin)

manga okumak için resimlerini pdf de yapabilirsin ama ben jpg, png fln direkt zip içine atıyorum ve kitap gibi görüyor zipi. ve full screen özelliği geliyor zip içinde resim olarak bakarken. pdf den bakarken aşağıda sayfa sayısını gösteren zımbırtı oluyor.

pdf i full screen gösteriyor ama pdf içeriğine göre 6" de yazılar baya küçük kalabiliyor. okunmaya okunuyor ama uzun süre o şekilde okunmaz. dx o konuda baya iyi. ama benim gibi roman ağırlıklı okuyacak olanlara dx çok büyük gelir. kindle 3 6" yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

6" 'de pdf'ler biraz iskence evet ama yine de landscape mode'da gayet rahat cogu.

Custom zoom olayi olsa tadindan yenmeyecek diyebilirim. Cunku kitaplarin yanindaki bosluklar cok fazla. Zoom secenekleri %100 %150 diye gidiyor kindle'da ve arada bir deger giremiyorsun. Onu da yapsalarmis cidden epey epey iyi olacakmis.
Sosyal ağlarda paylaş

zoom ile ilgili epey bi feedback verdim. bakalım dikkate alıyorlar mı =) geliştirme departmanına yönlendirdik. yapılıp yapılamayacağını incelerler fln gibisinden dönüş yaptılar ama bilemiyorum.

özellikle şu resimdeki olsa çok iyi olur. internet sitesinde,pdf te milim milim yana kayarken fln çok işkence oluyor iç içe giriyor bi süre. ama tuşla direkt belli bölgelere yönlendirme olursa çok kolaylık olur. alt+z gibi bir kısayol ile zoom mode açılır işte ve tuşlarla kontrol edilir. çizdim ve anlattım kabaca adamlara. ufak bir kodla yapılabilir teknik olarak.

Sosyal ağlarda paylaş

o olay var ama örneğin sol üst köşeden sağ alt köşeye geçişte yana git aşağı git vs değil de sağ alt köşedeki tuşa basınca direkt sağ alt köşeye gidecek. ve farklı tuşlar farklı boyutlarda zoom yapacak. 4 e bölen tuşlar ekranın %25 i 6 ya bölünenler %16 sını büyütecek gibi. ayrıca pdf de menüye girip zoom u seç fln da gerekmeyecek. feedback te detaylı anlattım. bu resimdeki sadece örnek. zaten olmayan birşey değil ama olan şeyi çok daha kolaylaştıracak birşey.

edit:bu arada pdf-zoom da shift olayını bilmiyordum. iyi oldu öğrendiğim =)
Sosyal ağlarda paylaş

kindle 3 wi+fi ile kindle dx karşılaştırma videolarını fln izledim. özellikle de manga karşılaştırmasından dolayı dx daha iyi geldi,

yalnız

amazonda $139.00 gözüken kindle wi-fi gittigidiyorda 350 lira civarı
amazonda $379.00 gözüken dx kaç lira olur ki ?

amazondan dx'i direk sipariş etsek kargo ve ürün ücreti dışında bir şey ödememiz gerekir mi ?
gümrük falan sorun çıkar mı ?
yurtdışından alışveriş konusunda tecrübesizim. teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

yunanistan'ı bırak arkadaşım adresi yanlış yazmış Gabon diye afrika'da bir ülkeye gitmiş ama Tr ye gelmiyor. gerçi Türkiye'nin vergileri ile alakalı bir durum olabilir yoksa Amazon DHL ile çalışıyor ve DHL Türkiye'ye getiriyor.

Benim erasmus'a giden arkadaş getirdi.(Almanya) Germany'nin üstünden Gabonu seçmiş arkadaş ve geldiği yolu yazayım Kindle'nin.

Amerika-Fransa-Belçika-Nijerya-Gabon-Nijerya-Belçika-Almanya-Türkiye

içerisinden Bir Kindle'nin yol anıları diye bir kitap çıkacak sandım ama çıkmadı =)

Toplamda 290 liraya patladı.
Sosyal ağlarda paylaş

merhabalar. araştırmalarım sürüyor ancak şimdilik bana en mantıklısı kindle wifi gibi geliyor. ancak amazon.com la sahibinden vs arasında neredeyse 100 lira fark var. bu farkı ödemek istemiyorum. 1-2 ay içinde bir tanıdığım italya'ya gidiyor. orada satın alabileceği bir yer var mı bizim teknosalar vs gibi yoksa web siteleri mi tek alternatif?
Sosyal ağlarda paylaş

Almanya vs gibi avrupa ülkeleri de vat koyuyor üstüne. ayrıyetten kargo da koyuyorlar üstüne. amerikada sadece o fiyat. yoksa Almanya'dan 290 liraya alabildim amazondan. amazon.com daki gibi 220 liraya almak istiyorsan Amerika'dan almak şart. vat almayan ülkelere de 250 lira gibi bi paraya geliyor. 20 dolar dhl kargo alıyor sadece 220 üstüne. Afrika ülkeleri fln genellikle vergi almayanlarda.
Sosyal ağlarda paylaş

Satıcı USPS ile göndermişti, burada PTT devraldı ve takip sayfasında torbada gözüküyor. 3 gündür tabii ki henüz yola çıkmış değil.
Gidip alma imkanım var mıdır? Uluslararası bilmem ne bilmem nesinde (sitede tam çıkmıyor tabii ki).

Topkapı da mıymış neymiş, nasıl gidilir illa bulurum da cumartesi açık mıdır, sorum o.
Sosyal ağlarda paylaş

bu nook denen alet iyi hoş da,
kullananlara soruyorum; font size ve türünü değiştirdiğimiz yerden hangi fontu seçersem seçeyim bi değişiklik olmuyor.
keza epub dosyalarının türkçe karakter problemleriyle ilgili yazılan çözüm yöntemi de bende işe yaramadı.

şimdilik sadece calibre programıyla epub dosyasını açıp, Look & Feel'ın içinden "Transliterate unicode characters to ASCII" diyerek en azından ğ leri g, ş leri s olarak görerek kısmi bir çözüme gidebildim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Eğer ePub'ın içinde font varsa Nook'un font ayarları işe yaramaz.

Calibre'nin ayarı niye çalışmıyor bilmiyorum ama, ben sadece kanun metinlerini hazırlarken kullanmıştım, çok iyi de çalışmıştı. Sigil'i kullanmayı dene. Ya da D&R veya İdefix'den ebook al, onlar düzgün çalışıyor.

Anladığım kadarıyla ePub'a font embed etmeyi beceriyorsun ama Türkçe olmuyor yüklediğin font.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...