copry Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 ben böyle olaylarla karşı karşıya kalmamak için garanti olsun diye 2. seansa başlamadan da uyuşturuyorum =) amma reklam yaptım ha (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 http://www.drward.com/images/Perfect_TallSmile.jpg bakarken güneş gözlüğü taktım ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bansheee Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Acıyı kafandan sil Rocky Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 bende yaomıyolar dıye biliyorum. gitmedne önce bi kac hafta sigara icki icmemeniz, anestezinin etkisini arttırıyo ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 copry sen ofis adresini falan ver bence, gelen cok olur Hatta bir gun benim de bir kontrole gitmem gerekiyor, bakarsin sana geliriz ailece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 ve gitmeden önce kesinlikle ağrı kesici almayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 ofis değil özel tıp merkezi daha muaynehane açamadım =( Ankaradayım arkadaşlar gelmek isteyen olursa özelden yazarım adresi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saykoleo Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Genel anestezi benim bildiğim kendisi tehlikeli olan bişey yani öyle tamamen sağlıklı insana genel anestezi yapsan ölme ihtimali var galiba. Hatta galiba hastanelerde anestezi departmanı ayrı oluyo, yani dişçi yapmaz; istese de yapamaz galiba :p. O yüzden zorunlu olmadıkça yapılmaz diye biliyorum, ama lokal anestezide de bişey hissetmezsin ki zaten uyuşur ağzın, ayrıca şu da var adam dolgu yapıcak sonuçta. Dolguyu da sana sormadan yapamaz göz kararı. Dişlerini vur, nası hissediyosun yüksek mi oldu, alçak mı oldu, çıkıntı vs var mı diye sorması lazım. Yoksa bayağı rahatsız edici olur. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Canim dolgudan da korkmayin artik. Ben seneler once ilk ve tek dolgumu yaptirdigimda hic bir yerimi uyusturtmamistim. Cok bisey acimadi, senelerdir de agzimda durur hala dolgu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Benim azı dişi kökten çürümüştü.Geçenlerde çektirdim.Çekerken diş kırıldı,sonra malanın küçüğü gibi bir aletle kökü çıkarmak için uğraştı.Ağzıma sıçtı resmen.Acı az oluyor ama sesleri duyuyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turgutuc Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 vay babanın kemiğine ulan korkmayan adamı korkutursunuz bu başlıkta be.. dişçiye gitme gibi bir düşüncem yokken titreme geldi üzerime.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 copry said: kanal tedavisinin olayı tedavi sırasında değil 2 seans arasındadır. eğer hekim kanal içine devitalizan ajan koymazsa (farkındayım gaza geldim teknik terim yağdırıyorum :) yani sinirlerin ölmesi için ilaç koymazsa ki genelde koymazlar ve abseli bir bişe kanal tedavisi uygulanıyorsa iki seans arası ağrı olur ama ağrı kesiciyle kontrol altına alınır bu ağrı... LÜTFEN KORKMAYIN ARKADAŞLAR YAA=(Ben ne cile cektim bu yuzden var ya, bazen ilac milac da ise yaramiyor. Soyle ki, ben 8 yasinda disimi kirdim, kanal tedavisi yapti babam sonra da literature girecek bi operasyonla disin cenede kalan kismina 2 platin cubuk koyup kirilan disi oraya sabitledi. yillarca kullandim sorunsuz, ama tabi bi yerden sonra o dis kucuk kaldi euhe. Sonra iste kaplama yapilacak (dis gelisiminin bitmesini bekliyorduk), oncesinde kanal bi daha temizlensin nolur nolmaz dendi. Babamin da yakin bi arkadasi var Izmir'in en iyisidir kanal tedavisinde, babam da cerrah oldugu icin dedi o yapsin, aletleri zarti zurtu en iyidir onun kanal tedavisi icin dedi. Adama gittim herif ozene bezene yapti, tabi 4 seans falan olucak. Ilk seanstan sonra da iste tedaviyi yaptigi deligi amalgamla kapadi. Ben soyle diyeyim, o gecenin aksaminda kafayi yiyordum artik. Simdi diste sinirler zaten 12 yil once alinmis, o acidan bi sorun falan yok. Ama orada temizledigi apse mi neyse artik durtulunce kudurmus kaba tabirle, e tabi ust amalgamla kapali oldugu icin bi yere gidemiyor, ben kafayi yiyorum bildigin, saat basi apranax ford aliyorum boyle bildigin "high" oldum agri kesiciden artik, bobrekleri elime alicaktim o gece. Babam sorunu anladi direk, surayi bi delsem o hallolacak aslinda dedi, arkadasini ariyor ama adama ulasamiyor yazliga mi ne gitmis aksam. Babamin da prensipleri vardir baskasi isine dokunsun istemez, o da baskasinin isine dokunmaz. Ben gece eroin seviyesine ulastim agri + bi kutu apranax ford yuzunden. Sabah bir uyandim, agricak diye bekliyorum agri yok ama agzim bi garip. Bi gittim aynaya, (alt kesici dis bu arada sorun olan dis), alt dudagimin karsisindaki diseti komple sismis boyle yumusak dokununca, sismis diyince hayvan gibi sismis tabi. Iltihap yol bulmus kendine bi sekilde oraya yerlesmis. Neyse hemen babam muayenehaneye goturdu, igne vurdu, nesteri bi dokundurdu abi patladi zaten direk o kesecik, baya iltihap akti ya bosaltti komple orayi. Sonra adama gittim tedaviye devam etsin diye adam kahroldu, kirk yilin basinda ozenirsin onda da sorun cikar diye euhe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cairne Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 hiçbir dişti full anestezi yapmaz ama o igneyi hissetmiyorsun merak etme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 @penth gece acik disciler var bana aynisi oldu.. 1'er saat arayla 3 apranax fort ve bi kac tane agri kesici aldim gecmedi.. duvar yumruklayip acidan bagirmamak icin bisiler isirarak taksiye atlayip dise agri kesici igne yaptirmistim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PublicEnemy Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 herkes anlatmis bende anlatayim. iki yildir ortodontik tedavi goruyorum heralde bu yuzden de disciyle kanka olmus vaziyetteyim her ay hatta bazen her hafta gunum discide geciyor. benim telim takilirken bu vampir disine benzeyenlerin yanindaki alinmasi gerekiyordu ama kökü çok uzun olduğu için bana diş çekilmeden önce işlemin biraz uzun olabileceğini söyledi. neyse işte ilk başta iğneyi çıkardı böyle girerken hafif ete hissediyorsun ama ağrı olmuyor hiç dişin dibine dibine vurdu. yaklaşık iki üç dakika sonra zaten hiç bir şey hissetmemeye başladım. neyse pense gibi bir aleti aldı ilk başta aşağıya doğru zorlamaya başladı pek tık yok sonra sağa sola doğru yaylandırıyor burada biraz huylandım "çıt çıt" diye sesler geliyor ve ürperiyor insan biraz. ancak yaklaşık 5 dakika boyunca aralıksız sağa sola zorladı baktı olmuyor bana dedi zorlayacağım korkma sakın adam kafamı tutarak sertçe sallamaya başladı tık yok artık abartı seviyeye geldi çenemi çekiyormuş gibi hissediyorum TAK etti diş çekildi. oh be dedim ama kötü haber hemen geldi diş kırılmış kökü içerde kalmış. zaten ortodontik tedavi göreceğim içinde biz oradaki et parçasını alalım daha rahat olur dedi silindir keskin bir aletle oradaki etleri aldı bu sırada biraz hissetmeye başladım ama pek ağrı değil sadece hissetme olarak. neyse etler alındıktan sonra kökü alabilmek için dişin iki kenarından çubukları dibine soktu ve onları bir yandan alttan zorlayıp bir yandanda üstünden bir mekanizmayla çekmeye başladı zaten yanındaki destekleyici et parçasıda gittiği için rahat bir şekilde çıktı. sağ taraftaki dişide hiç uğraşmadan kırıp aynı şekilde uygulayarak çıkarttı. daha sonra ağrı olabilir diye ağrı kesici yazdı o gün hiç ağrımamıştı ama ertesi günler kafam zonkluyordu, ortodontik hikayelerimide başka güne yazarım. ayrıca başından sonuna kadar başka birisinin kanal tedavisini de izlemiştim bir gün o çok berbat :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 dişçide çekme kırma tamam ama dolgu olayı beni öldlrüyor.o matkap gibi şeyi curugun içine sokuyor ya kendimi kaybediyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 herhalde zegna vazgeçmiştir dişçiye gitmekten bunları okuyunca. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 dişçi korkusu olanlara anestezi yapılabiliyor. Korku dediysek, fobi derecesinde. Adam dişçiye gidemiyor diye ölsün mü yani? Komple anestezide %1 ölme ihtimalin var tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Penthesilea said: copry said: kanal tedavisinin olayı tedavi sırasında değil 2 seans arasındadır. eğer hekim kanal içine devitalizan ajan koymazsa (farkındayım gaza geldim teknik terim yağdırıyorum :) yani sinirlerin ölmesi için ilaç koymazsa ki genelde koymazlar ve abseli bir bişe kanal tedavisi uygulanıyorsa iki seans arası ağrı olur ama ağrı kesiciyle kontrol altına alınır bu ağrı... LÜTFEN KORKMAYIN ARKADAŞLAR YAA=(Ben ne cile cektim bu yuzden var ya, bazen ilac milac da ise yaramiyor. Soyle ki, ben 8 yasinda disimi kirdim, kanal tedavisi yapti babam sonra da literature girecek bi operasyonla disin cenede kalan kismina 2 platin cubuk koyup kirilan disi oraya sabitledi. yillarca kullandim sorunsuz, ama tabi bi yerden sonra o dis kucuk kaldi euhe. Sonra iste kaplama yapilacak (dis gelisiminin bitmesini bekliyorduk), oncesinde kanal bi daha temizlensin nolur nolmaz dendi. Babamin da yakin bi arkadasi var Izmir'in en iyisidir kanal tedavisinde, babam da cerrah oldugu icin dedi o yapsin, aletleri zarti zurtu en iyidir onun kanal tedavisi icin dedi. Adama gittim herif ozene bezene yapti, tabi 4 seans falan olucak. Ilk seanstan sonra da iste tedaviyi yaptigi deligi amalgamla kapadi. Ben soyle diyeyim, o gecenin aksaminda kafayi yiyordum artik. Simdi diste sinirler zaten 12 yil once alinmis, o acidan bi sorun falan yok. Ama orada temizledigi apse mi neyse artik durtulunce kudurmus kaba tabirle, e tabi ust amalgamla kapali oldugu icin bi yere gidemiyor, ben kafayi yiyorum bildigin, saat basi apranax ford aliyorum boyle bildigin "high" oldum agri kesiciden artik, bobrekleri elime alicaktim o gece. Babam sorunu anladi direk, surayi bi delsem o hallolacak aslinda dedi, arkadasini ariyor ama adama ulasamiyor yazliga mi ne gitmis aksam. Babamin da prensipleri vardir baskasi isine dokunsun istemez, o da baskasinin isine dokunmaz. Ben gece eroin seviyesine ulastim agri + bi kutu apranax ford yuzunden. Sabah bir uyandim, agricak diye bekliyorum agri yok ama agzim bi garip. Bi gittim aynaya, (alt kesici dis bu arada sorun olan dis), alt dudagimin karsisindaki diseti komple sismis boyle yumusak dokununca, sismis diyince hayvan gibi sismis tabi. Iltihap yol bulmus kendine bi sekilde oraya yerlesmis. Neyse hemen babam muayenehaneye goturdu, igne vurdu, nesteri bi dokundurdu abi patladi zaten direk o kesecik, baya iltihap akti ya bosaltti komple orayi. Sonra adama gittim tedaviye devam etsin diye adam kahroldu, kirk yilin basinda ozenirsin onda da sorun cikar diye euhe. o iltihap değildi ilke... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 abi zegna ben sana cozumu buldum universiye hastanesine gidiyosun en tas doktorun koltuguna oturtucaz seni hatun hava yapcam diye azina balyozla girisse gikin cikmaz auheahuhea bide rica ederiz gogus dekolteli kazak felan giyer ilgin daglir auhrauhhra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 o zaman burcu bi koyar emreye bayılır. kesin çözüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Genel Anestezi bir sürü donanım gerektiren bir girişimdir artı anestezi uzmanı gözetimi lazım vs.. 3-5 dolgu parası için hiçbir hekim o zahmete girmez ben söyliyim. Tek çaren üniversite hastanesi gibi gözüküyo ama alay edilmeye hazır ol benden söylemesi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 disciden korkulur mu lan sfdsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HocaEfendi Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 7 ay önce falan pilav yerken içinden çıkan taş yüzünden dişim kırıldı. korkudan gidemedim kırılan yer çürüdü ve gün be gün büyüyor o kırık alan.. walla ya bayıltıp götürecekler yada öyle bi ağrıyacakki ayaklarım kendı gidecek dişciye.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 aquila said: disciden korkulur mu lan sfdsd şunu ağır bi şekilde dicektim çekindim, kızmısınız abi, yani o makineyle dişin içini oyarken de biraz acıyo nedir yani başka bi olayı yok zaten, bide o yanık kokusu kötü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar