Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

EU 3: Heir to the Throne


massosoit

Öne çıkan mesajlar

EU basliginda konusuyoduk galiba bunu, ben yazdigimi hatirliyorum en azindan, ama yeni oyun gibi bisey ondan yeni baslik acilmasi mantikli bence de.

Aylardir agzimiz sulanara kbekliyoruz biz ev arkadasimla, dev diaryler zart zurt derken cikiyor (hatta su an demosu cikti), efsane direk demo. Oyunun eksik kalan politika kisimlarini kapatiyor kesinlikle ve efsane direk. Cok degisiklik var sayilacak gibi degil de, benim 1 numarali hedefim Holy Roman Empire'da authority olaylarina falan girmek. Harika seyler var, en sonunda HRE diye ulke bile yaratabiliyorsunuz unite edip :)

Netten satisi olacak da Steam'den mi olur bilemem, For the Glory'i ben bi yerden cekmistim Steam tadinda, orayla anlasmali olabilir Paradox. Hatirlamiyorum adini eve gidince bakarim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hanseatic league diye ulke var artik, mecklenburg tek province olmus. baya ozel eventleri var

merchant republicler kendi aralarinda anlasmalar yapabilecekler, ayri ayri trade goodlar uzerine anlasmalar donebilecek

hangi trade center i kullanmak istedigine karar verebiliyor ulkeler

HRE sistemi bastan basa degismis, authority diye bi puanlama var, HRE icin gorev yaptikca imparatorken veya savunmaya zart zurt gittikce authoriten artiyo ve buna gore decisionlar var onlari alabiliyorsun. adamlardan vergi almaktan tut, tum uye devletlerin vassalin olmasina, hatta tum HRE'nin HRE diye ulkeye donusmesine kadar.

Fransa nerflenmis, daha parca pincik basliyor zaten.

Savaslarda artik ping pong olayi ortadan kalkmis, morali 0 a inan regiment yokoluyor direk.

Casus Belli sistemi komple degismis, bir suru farkli casus belli var ve savas acarken istedigin casus belliyi seciyorsun, bu sana farkli baris imkanlari sunuyor + prestij sagliyor.

Yukaridakiyle baglantili olarak reputation ve prestige sistemi de degismis. Ilk oalrak artik reputation'in adi infamy ve hakli bi davan varsa gercekten, yaptiklarindan infamy gitmiyor, eski sistemde tam duzenli degildi bu. Prestige ise artik harcanan birsey, savaslardan zart zurttan kazanip sonra harciyorsun, ornek harcama alani asagida:

Sphere of Influence diye bir dalga gelmis, soguk savas zamanda buffer devletler gibi iste, bi ulkeyi influence in altina aliyorsun. Bu proclaim guarantee gibi, ama sadece savasi degil o ulkeye gonderilen her turlu seyi etkiliyor, alliance, marriage zart zurtta da casus belli aliyosrun gonderen ulkeye gore. kukla devlet yapiyosun yani kisaca.

Magister diye elemanlar gelmis, artik decisionlari, ister provincial ister national, cat diye alamiyorsun, bu adamlardan gerekiyor ve baya yavas artiyor, bu baya mantikli bi degisiklik olmus bence.

Yine en onemlilerinden, heir sistemi var. Kraldan sonra tahta adaylarin kimler oldugunu gorebiliyorsun, daha guzeli diger ulkelerin de varislerinin mesrulugunu gorebiliyorsun. Mesru varisi olmayan ulkenin tahtinda hak iddaa edebiliyorsun evlilikler vs ile.

Oyun tek kelimeyle efsane bir hale gelmis kisaca. Bugun cikiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Penth, güzel preview olmuş oynadıkça yazmaya devam edersin. Oyuna çok güzel değişiklikler gelmiş ama sanki savaş yapmak, savaşa dayalı oynamak zorlaşmış gibi, bu oyunun dinamiğini bozabilir.

Öte yandan en çok ilgimi çeken ticaretle ilgili değişiklikler oldu, o belirli tür mallarla ilgili anlaşma yapabilme bahsettiğin. Şu anki haliyle tüccar devletleri (Venedik gibi) oynamak çok zevkli olmuyordu. Fakat devlet kendi trade centerı'nı kendi seçecek saçma geldi bana, en azından ciddi dezavantajları olmalı kendin seçmenin. Düşünsenize, sen dibindeki ticaret merkezini değil uzaktakini kullanıyorsun, tüccarlar ayaklanırdı. Zaten ticaretin mantığına aykırı, maliyetini arttırıyorsun. Oyun içi dinamik için bakarsak yapay zeka devletlerin senin trade centerları seçmeyeceğini tahmin etmek zor değil.

Veliahtları görmek kesinlikle çok olumlu bir yenilik, onun dışında Casus Bellilerin çeşitlenmesi iyi ama abuselara olanak vermeden ayarlamış olmaları kaydıyla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...