Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Maymunların anlamlı bir dilleri olduğu ve cümleler kurabildikleri keşfedildi:

Norak

Öne çıkan mesajlar

Campbell’s monkeys appear to combine the same calls in different ways, using rules of grammar that turn sound into language.

Whether their rudimentary syntax echoes the speech of humanity’s evolutionary ancestors, or represents an emergence of language unrelated to our own, is unclear. Either way, they’re far more sophisticated than we thought.

“This is the first evidence we have in animal communication that they can combine, in a semantic way, different calls to create a new message,” said Alban Lemasson, a primatologist at the University of Rennes in France. “I’m not sure it has strong parallels with humans, in the way that we will find a subject and object and verb. But they have meaningful units combined into other meaningful sequences, with rules imposed on how they’re combined.”

devamı

öyle işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Baya bi önce discoveryde izlemiştim böyle bir araştırmayı farklı kıtalarda yetiştirilen aynı tür maymunların farklı dil konuştuklarını ispatlıyordular falan.

Birde geçen NG.wildda ömrünü fillere adamış bi teyze seslerini taklit ederek onları uyarıyor sadece sesle gönderebiliyordu falan çok ilginç gelmişti karı bildiğin filce öğrenmiş ehuas
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Bu konuda bi yazı okumuştum.Ne kadar doğru olduğunu bilmesemde ilgimi çekmişti.Japonların maymunlar üzerinde bi deneyi oluyr.Farklı adalara yerleştirilen maymun toplulukları var birbirlerini göremiyorlar (gözlem altındalar).Bunlar patatesleri topraktan çıkarıp çıkarıp yiyorlar.Bi ara bi maymun elindeki patatesi suya düşürüyor.Topraktan arınınca patatesin tadının daha iyi olduğunu keşfediyor oradaki gören maymun topluluğu ve hepsi suya atıyorlar çıkadıkları patatesleri.İşin asıl garip tarafı diğer adadakilerde bu işleme görmeden başlıyorlar.Aralarında farklı bi dil olduğu kesin .

Ben kelimelere ihtiyarç duyan insanların çok ilkel olduğunu düşünüyorum .Belki ileride keliemelere ihtiyarç duyulmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Bize ilkel mi diyorsun şimdi?

Ama evet iletişimin evrimi hakikaten çok garip, yine de gelecekte iletişim ses kullanmadan olacak demek de doğru olur mu bilmiyorum. Sonuç olarak insan tembel bir canlı nasıl birgün klavye-mouse kullanmak yerine beynimizle bilgisayarları yöneteceğiz(hayır elimizle spastik hareketler yapmayacağız), iletişim de öyle bir gelişim gösterebilir tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

Bunu yapabilmek için beynimizin daha fazla kısmını kullanmamız gerekiyor.Şu anda beyin hakkında çok yüzeysel bilgilere sahibiz.Açıklayamadığımı birçok şey var.Belkide köreren ynler bunlar nasıl serçe parmağımızı artık denge için kullanmıyorsak.Şu anda bilinen sanırım 21 duyumuz var.İleride kaç olacak bilemiyorum ..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...