Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 aşçılık öğrenmek, çok güzel yemekler yapmak ve şık biçimde servis etmek istiyorum. nerden başlayayım? kurslar var ama para bayılmak istemem zart diye kursa.. önce bir şeyler okuyup, kendi çapımda ilerlemek isterim. var mı bildiğiniz kaynaklar? böyle beni süper aşçı yapacak. kitap falan.. ya da blog. ya da web sitesi.. olm sizi de doyururum ha. dürüm bile yaparım belki.. /summon adamınbiri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 kasma, kizlar sadece filmlerdeki a$cilara veriyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mojito Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Esh said: kasma, kizlar sadece filmlerdeki a$cilara veriyo. crit hahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Esh said: kasma, kizlar sadece filmlerdeki a$cilara veriyo. mamma mia Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 hmm bana askerde çok iyi öğretiyorlar bu konuları demişlerdi.. yalan söylüyor olma ihtimalim yüksek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 jamie at home tanımam üstüne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 ahaha adamın bütün hevesine limon sıkmışsınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Magnum Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 forumda bir arkadaş vardı, bu konu ile ilgilenen. hatta restourantları fln vardı galiba, biraz arat ve iletişime geç istersen. yardım edebilir belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Birde yemek kursu diye konu açılmıştı, herkesin kesin burası dediği yer pahalıydı ama baya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 sg-1 said: ahaha adamın bütün hevesine limon sıkmışsınız limon lezzet katsın diye sıkılır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 zipzip said: jamie at home tanımam üstüne katılıyorum. bizim türklerinkine bakma yani bize lisede hiç türklerinkini örnek göstermediler. bilmiyorum imkanın varsa olursa aşçıların yanında dur derim. 3 yıl boyunca stajdan dolayı durmuşluğum vardır o yüzden. en iyisi o. tabii programlarla olacak işte değil pek.. biraz da tencerenin içinde tavanın üstünde daima yeni efektler dene ki hep not al. en iyisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Esh said: kasma, kizlar sadece filmlerdeki a$cilara veriyo. ahahahahdsfdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cairne Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Esh said: kasma, kizlar sadece filmlerdeki a$cilara veriyo. sdfdsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Şimdi, Öncelikle bu iş "hacı deli para var hobaaaa" diye yapılacak bir iş değil, severek ve gönülden yapman lazim. Erkek egemen bir çevrede çalışıp, mesai saati ve tatil sözcüklerini kişisel sözlüğünden kaldıracaksın. Unutma ki herkesin tatil yaptığı ve eğlendiği bir zamanda sen eğlendiren taraftasın. Bunu senin kadar eşin/kız arkadaşının da anlaması çok önemli, unutma... Belli bir beceri ve yetenek isteyen ama en önemlisi de sabır gerektiren bir meslek. İnsan ilişkilerin de yaptığın yemekler kadar iyi olmalı. İşe en alttan başlamalısın yani bugün en kral kursa bile gitsen, en yüksek eğitimi bile alsan bulaşık yıkamayı, yerlere çekpas çekmeyi, ince temizliği ve kasa taşımayı en ince ayrıntısına kadar öğrenmen gerekiyor. Bunun dışında finansman ve maliyet muhasebesi konularına hakim olman ve sektördeki gelişmeleri yakından takip etmen çok önemli. En önemlisi de dürüst bir kişi değilsen bu işi yapma... Eğitim konusunda ise bu işi bilen bir ustanın yanına gir(usta dediğim, lisanslı şef ve milli takım aşçısı, bu işi en az 10 yıldır yapan bir zaattır.) ve bir dediğini iki etme. Gerekirse sabah akşam çalış ve kendini kanıtla. Eğer bu eğitime 2 yıl dayanabilirsen çıraklık lisansı için başvur. Gerisi kendi gelir zaten... Kolay gelsin, yolun uzun!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2009 Esh said: kasma, kizlar sadece filmlerdeki a$cilara veriyo. kesinlikle yalan tecrübe ile sabittir. ilk olarak ingilizcen varsa "the professional chef" kitabını öneriyorum çünkü kitaplardan yemek yapmayı öğrenmek çok zor ama öğrenebilirsen anca bu kitapla öğrenirsin amazonda 70 dolar the culinary institute of america tarafından yayınlanmıştır yemek yapmak için ilk önce malzemeleri tanımalısın mesela etin hangi kısmından hangi yemek nasıl pişiriliyo yada sebzelerin kullanımı stock hazırlama soslar vurucu yer soslar istersen pınar inegöl köfte al yanına naneli bi hollandez sos yap 2 kat lezzetlenir 2. olay pişirme teknikleri özellikle tavada pişen yemekler hariç diğer tüm hepsi tavada sadece birleştirilir evinde ızgara var mı yok mu bilemem ama eğer yoksa elektrikli ızgara almanı tavsiye ederim kebab tadını o şekilde yakalıyabilirsin accık ucundan tabi :D şimdiye kadar teorikte bir sürü şey öğrendim ama bunları pratiğe çevirdikden sonra anladım aslında nasıl olduğunu biraz masraflı bi iştir yemek pişirmek evde denemeyiniz:D şuan adını unuttuğum bi kaç lavuk vardı internette videoları çok dönüyo her nekadar artistlik amaçlıda yapsalar kullandıkları teknikler pişirdikleri yemekler hep aynı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 yau ben bu topici çok karambol bir anda yazmıştım, son günlerde hayatım hızlı akıyor biraz =) sonra unutmuşum, bir anda aklıma geldi. hevesle açtım. dasaaa bi crit çakmış harbiden eheh. ama aldırmıyoruz, yılmıyoruz, 6 ay sonra kaldığımız yerden devam ediyoruz.. ayrıca ben ramocan'ı unutmuşum yaa.. adam köfteci, saygılar ^^ konuya dönecek olursam, yanlış anlaşılma olmasın; profesyonel anlamda aşçı olup, bu işten para kazanmak değil benim derdim. ama hobi olarak evde, mümkün olduğu kadar imkan yaratarak ve hakkını vererek en azından amatör bir aşçı olmak istiyorum. işin pratiği kadar teorisinden de geri kalmak istemiyorum ayrıca. bir ustanın yanına girme imkanım pek yok. zira zaten bir işim var, ayrıca buna ayırabilecek bir zamanım da yok. kimse de beni kabul etmez sanırım. ama evde takım taklavatı hazır ederim. şimdilik nereden başlayacağımı pek bilmediğimden zaten, önce okuyarak başlamak istedim. bu bağlamda adamınbiri'nin dediği the professional chef ve zipzip'in jamie at home'a atlıyorum beyler bayanlar. bundan sonraki amacım, aktör olup aşçı rolünde filmlerde oynamaktı zaten.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2009 askerden sonra sana 3ay müddet.. sonra artık kebap mı yaparsıni çorba mı bilmem.. biz denemeye geliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HocaEfendi Mesaj tarihi: Aralık 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2009 antalyada 6 ay aşcı yardımcılığı kursu alırım (devam zorunluluğu var) hemde kursa gittiğim her gün 15 tl cep harclığınıda cebe indiririm diyorsan şuan iş kurda 2 tane kurs var. 1 tane başladı wow otellerinin açtığı.limak otellerinin açacağı kurs da ayın 15 i gibi başlayacak iş kurla irtibata geç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Taksimde culinary institute var. Ders olarak veriyorlar; gidip bir bak istersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2009 zipzip said: jamie at home tanımam üstüne yanlız site süpermiş dizayn filan olmuş yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
meliscan Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 Bir arkadaşım,(Melike Mandacı) www.kitapra.com adresinde editördü. Kendisi yemek kitapları hakkında hergün bir tanıtım yazısı hazırlıyordu. Sitedeki yemek kitaplarını sisteme o giriyor ve tek tek kendisi seçiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 bir arkadaşım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 teşekkürler meliscan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 işe menemen yapmakla başla. menemen kıvamını, tadını düzgün tutturabilene kadar devam et. menemende ustalaşmak demek, sosta ustalaşmak, lezzet kombinasyonunda ustalaşmak demek. bi de hem iyi sulu yemek yapayım hem de güzel tatlı yapabileyim olmaz. bi yerde ustalaşmak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asgard Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 +1 menemen yapan adam ustadır gerisine gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar