Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Haydin, Azmoya Bilgisayar Yapiyoruz...

Azmodai

Öne çıkan mesajlar

yani hicbir zaman $oyle bir makine olmayacak, yeni oyunlari tam detay 250fpsde oynatabilen. ne kadar top makine toplarsan topla, grafik i$lemin siniri var, 2 ekran karti ile 4 ekran karti arasinda fps farki cok az, hatta bazen tek ekran karti gecebiliyor bile.

ke$ke multi gpu destegi olan oyunlar gelse diyoruz kac yildir. ati uzerinden konusmak gerekirse ; yok abi yine yaptiklari oyunlar max 2 kartta etkili oluyor, quad crossun bir etkisi olmuyor fps yi 4 e katlamiyor. katlasa biz yapardik.
Sosyal ağlarda paylaş

ya burda insanlar kuzu muzu devirip colde porsche jiplere biniyor arkadasim, ben de bi bilgisayar yapayim teknoloji harikasi super bisi olsun diye seyetmistim ama haklisiniz. adam gibi 2500$ a epic makina yeterli

kalan parayla guzel tv ve monitor alirim.

Samsungun monitorleri guzeldi en son baktigimda, 24 veya 27" dusunuyorum, deger mi acepp? Hangi markalarin kontrasti veya msi dusuktur? Samsung diyor herkes ama yine ben size guveniyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

Abi oyun oynicam diyosun. 22" monitörün üstüyle PC başında oyun oynadın mı hiç? 24" ya da 27" falan alırsan monitörü 1 metre ileri koyman gerekcek resmen. Gamepad ile oynamadıkça hoş bir şey değil bence. Zaten konsolun da varmış, PC ile gamepad'de oyun oynacayacak değilsin herhalde.

O yüzden bence bilgisayar monitörünü 23" ten fazla alma. Yanına TV koycaksan zaten filmleri onda izlersin. Oyun için 19"-22" arası iyidir bence. 22" e bile fazla diyen dolu. Ben 22" ten memnunum aslında ama baya ilerde duruyor monitör. Klavyeyle monitör arası tabak çanak kitap falan yığabiliyorum yani.
Sosyal ağlarda paylaş

ekran kartı olarak nvidia öneririm.
arabistanda havalar nasıl bilmiyorum ama "fantazi kuran emir" meselesinden dolayı su soğutma da ekle alete. birleşik arap emirliği efektini tadabilmek için ise şu nvidia'nın 3 boyutlu gözlükleri var, onlardan al, ama sanırım 120hz bir monitör istiyor, samsungun vardı bir modeli.
creative x-fi ses kartı (bazı anakartlarda dahili olarak bulunuyor) ve thx destekleyen bir 5.1 creative/philips ses sistemi aldın mı kendi krallığını bile kurabilirsin :P
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:

PES atcaz. :)

gelin atalim valla ya. Xbox var mis gibi ama gel gor ki oyun atacak adam yok. Kardesim hiyar oldugu icin sadece askeri oyunlari seviyor (arma 2 falan) adam gibi multi atamiyorum alette.

@bone: Ses kartini guzel yapacam ya, ses sistemi de ayarlicam, o 3 boyutlu gozluk olayi da biraz anlamsiz geliyor acikcasi, su an kac oyun destekliyor ki? Oyun oynamak icin bi de aparat mi takacam gozume kicima basima... pff krallar.
Sosyal ağlarda paylaş

alacagin anakartta zaten cok ust duzey ses karti olacak, kasmana gerek var mi bilmiyorum.

zaten microsoft direct sound a gecince creative EAX in felan da bi olayi kalmayacak.

ha ille de ses diosan, al bi tane xtreme gamer bak keyfine, daha fazlasina para vermenin hic anlami yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
OK KANKALAR...

update var, burda gezindim bayagi, bazi seyler var, bazi seyler yok ama gel gor ki amerikadan buraya mal getirtiyormus herkes, bir adam var burda kankaci eleman, disardan parcalari onunla getirtecem...

bu durumda canavar bi oyun pc yazip cizersek sevinirim, her parcasi amerikadan, oradaki fiyatlardan gelecek.

GO!.

sirf kasa icin 2k-4k $ arasi bisi harcayabilirim sanirim, yani guzel canavar olsun istiyorum ama illa bokunu cikarip sirf sidik yarislarinda is yapacak makina da istemiyorum mesela (atiyorum sirf laf olsun diye 4-5 monitorlu sistem istemiyorum, veya sart degilse 2 ekran karta luzum yok. Ha cidden degerse anca o zaman sli falan dusunuruz...)
Sosyal ağlarda paylaş

Amerikadaki fiyatlara gore soyle bisi cikti:

said:

Motherboard: 300$
cpu: i7 920 300$
Ram: 3 x 2GB DDR 3 (corsair fanned) 400$
HDD: 2 x Intel X25M 80GB 500$ 1 x 2TB WD cavier (7200rpm) 250$
GPU: ATI 5970 (x2?) 430$
Case: Thermalteke Mozart 239$
CPU FAN: Thermalright Venomous X 70$
Keyboard: MS Natural Keyboard 4000 30$
Mouse: Razer Black Mamba 130$
Powersup: TRX-1200M Thermalteke 219$
----------------------------------------------------------------------------------------------

Overall Cost: 2869$

Monitore karar vermedim ama 26" samsung falan dusunuyorum. Duzgun bulamazsam oyun icin, 23-24" arasi bisi alirim ama samsung dusunuyorum. Acer da olabilir, reviewlarina bakinca, ama once kasayi seyedelim.

Klavye ms natural olmak zorunda maalesef, baska klavye kullanamiyorum ben :(
Sosyal ağlarda paylaş

Abi $3k'ik sistem topluyorsunuz hala ATI kart almaya kalkiyorsunuz. Bende de ATI var, baska hicbir seyden cekmedim bu ATI'den cektigim kadar. Son vukuati ise The Saboteur'de oldu. Bir onceki ise NFS: Shift idi bilen bilir.
Ekran kartina o kadar para ver bakiyorsun ATI ile sorunlari var oyunlarin sonra patch cikmasi icin haftalarca hatta aylarca bekle, cildirir insan. Alin bir Nvidia keyfinize bakin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...