Buyse Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 sabah said: Belçika'da geçirdiği trafik kazasından sonra bitkisel hayata girdiği teşhisi konulan adamın, aslında 23 yıl boyunca bilincinin açık olduğu ortaya çıktı. İngiliz gazetelerinin haberlerine göre, 1983'te geçirdiği kaza yüzünden felç olan Rom Houben, söyledikleri her şeyin farkında olduğunu doktorlara anlatma olanağı bulamadı. Doktorların bitkisel hayatta olduğunu düşündükleri Houben, bu uzun yıllarda "hayal kurarak vakit geçirdiğini" söyledi. Hastanın bilincinin tamamen gittiği sonucuna varmadan önce doktorlar hastayı, uluslararası alanda kabul edilmiş Glasgow Koma Ölçeği'ne göre bir dizi testten geçirdiler. Ancak bundan 3 yıl önce Liege Üniversitesinde yüksek teknoloji ürünü cihazlar sayesinde hastanın, vücudu üzerindeki kontrolünü kaybetmiş olmasına rağmen beyninin normale çok yakın bir şekilde faaliyet gösterdiği belirlendi. Houben "Bu süre boyunca daha iyi bir yaşam hayali kurdum. Hislerimi anlatmak için hayal kırıklığı sözü çok yetersiz kalır" diye konuştu. Durumunun açıklığa kavuşmasından sonra Houben hastaneden çıkamasa da artık uzandığı yerden kitap okumasına ve iletişim kurmasına olanak tanıyan özel bir cihaza ve bilgisayara sahip. Houben, "Hakkımda bildikleri şeyin yanlış olduğunu keşfettikleri anı asla unutmayacağım. O gün benim ikinci doğumumdu. Artık bilgisayar vasıtasıyla arkadaşlarımla sohbet etmek, okumak ve hayatın tadını çıkarmak istiyorum" diye konuştu. Houben'in başından geçenler, kendisini "kurtaran" nörolog Steven Laureys'in bilimsel makalesinde açıklandı. Dr. Laureys'in araştırması, dünyada benzer birçok "yanlış koma" vakasının olabileceğini öne sürüyor. Koma Bilimi Grubu başkanı ve Liege Üniversitesi Hastanesi Nöroloji bölümü doktoru Laureys, "bilincini yitirmiş damgasını yiyen bir kişinin bundan kurtulmasının çok zor olduğunu" söyledi. Sadece Almanya'da her yıl 100 bin kişinin travmatik beyin yaralanması geçirdiğini, bunlardan 20 bininin kısa ya da uzun süreli komaya girerken, bazılarının öldüğünü, bazılarının sağlığına kavuştuğunu belirten Laureys, yılda tahmini 3 bin ila 5 bin hastanın durumunun Houben'a benzediğini söyledi. abi çok kötü yahu.
barbu Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 "23 sene boyunca komando sandılar" diye okuyup, heralde savasta bitkisel hayata girdi vs diye devam edip bu saçma düşünceme iyice sıvadım. simdi dogrusunu okucam sdfs
Mortis Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 tam bir kabus ya adam 23 sene boyunca bilinçli bi şekilde hareketsiz mi kalmış insanlara bişey ifade edemeden 23 sene boyunca karabasan olması gibi bişey bu felaket ya.
barbu Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 oha yanlız daha ilk paragrafta zaten açıklıyomuş nolduğunu. helal bana. bu arada gerçtekten kötü birşey.
Xenocide Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 poff. heleki şu "gerçeği öğrendiklerinde tekrar doğmuş gibi oldum" demesi çarptı beni be :(
asfaloth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 of abi film senaryosu gibi :S en büyük korkularımdan biri zaten o ameliyatta bilincin açılmasıydı, bu üst sıralara oynadı direk
sir Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 house baksaydı böyle olmazdı ama korkunç gerçekten ya, 23 yıl ne demek..
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 house yazıyodum bende geçen sezon olmuştu aynısı
kermit Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 adam benim yaşımdan 8 yıl daha fazla yatak başında geçirmiş. aslında bakıyorum ben napmışım bu güne kadar hiç bişi. o adamda yapmamış. eh salla aynı hesap.
Silphatos Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 ulan ne kötü bir şey hakkaten ya, 23yılın en az 15 yılı nasıl kendimi öldürürüm diye düşünerek geçmiştir herhalde
asfaloth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 o adama kitap yazdırmak lazım bir de kaç yaşınd acaba
vaniLLe Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 kimimize hastayken 3 saat/gün yatakta yatmak bile cinnet gibi gelirken, adam 23 sene yatmis be. abi düsünsene 8395 küsür gün. böyle haberler okudukca tipa karsi güvenim iyice sarsiliyor. hic birine güven olmaz cidden. gecenlerde benim basima geldi, domuz gribi teshisi koyduklari yegenimin ortakulak iltihabi oldugu ortaya cikti + baya artmis olmasi üzerine ameliyata alindi. biraz daha gec kalsalar gidiyordu cocuk. tirsar oldum artik.
Phae Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Doktorların bitkisel hayatta olduğunu düşündükleri Houben, bu uzun yıllarda "hayal kurarak vakit geçirdiğini" söyledi. Vaş.
Sam Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 ben olsam kafayı üşütürdüm herhalde, Allah kimsenin başına vermesin. korkunç bir olaymış.
radagast62 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 bu adamın psikolojisi nasıl mantıklı düşünüp iletişim kuracak kadar sağlam kalmış 23 yılda be, sabırtaşı olmuş adam resmen
huun Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 acaba bayılana kadar nefes almasan, bayıldıktan sonra vücut kendi kendine başlıyor mu nefes almaya? bir anda kritik bir soru oldu.
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Nefesini tutarak ölemezsin. Öyle bişey yok. Vücut zorla alıyo ya da bayıltıp iradenden kurtulup öyle nefes alıyor. Ama alıyor yani illa :)
huun Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 gerçi felçli adama cihaz bağlamışlardır. bu duruma düşersek diye şimdiden bir çıkış yolu bulmamamız lazım.
asfaloth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 huun said: acaba bayılana kadar nefes almasan, bayıldıktan sonra vücut kendi kendine başlıyor mu nefes almaya? bir anda kritik bir soru oldu. bayılmak zaten bir defans mekanizmasıdır, vücut kan dolaşımını falan rahatlatmak için yatay pozisyona geçirir kendini. yine nefesini tutarsan da otopilota geçmek için bayıltıyor kendini.
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 çok isterseniz ama gerçekten çok isterseniz (şirinleri bile görebilirsiniz ama konu bu değil) bence kanser olabilirsiniz.. 23yılı düşürecektir bence.. 10'da falan kurtulursunuz işte..
asfaloth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 olm adam pes etmemiş kurtulmuş işte sonunda, kanser olsa farkedilmezdi
Öne çıkan mesajlar