Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Evlenecek kadında bekaret vasfı bulunmalı"

Böjeek

Öne çıkan mesajlar

hadi erkeğin bu konu hakkındaki curuk yaklasımına eyvallah diyelim ya kızlar ?cocukluğunun basından beri ailece dikte ettirilen hayatının amacının namusunu evlenecegi adama kadar saklamak ve evlendikten sonra kendini ona ve ailesine hizmet eden bir köle olarak yaşatmak üzere yetiştirilmiyor mu?bu konu uzerine cocugun gunahı yok elbet 5 yasındaki cocuga türban taktırıp 20 yasında kocaya varana kadar cevreden gelecek potansiyel tehlikelere karşı korumayı amaclayan ana baba türbanı bugun kargo sirketlerinin kullandıgı kırılmaya bozulmaya karşı dayanıklı köpük olarak kullanıp bunun adına kisisel hak ve özgürlük demiyor mu?dünya üzerinde bu kadar sapıkca bir örnek daha arasan bulamazsın kisisel özgürlügünü kısıtlamak icin insanlar bulundukları davranısların yadırganmasına karşın kisisel hak ve ozgurluklerimi kısıtlama ozgurlugum var diyorlar,sozun ozu bu ulkede cogu sey artık arapsacına donmus neyi tutsan elinde kalıyor sosyal sorun olarak
Sosyal ağlarda paylaş

kitana said:

"Namus"

bu sözcük herhalde sırf bize ait.

şu zamana kadar hala anlayamıyorum kim bulmuş bu lafı da dikte etti millete.

su an mevcut namus algısı araplardan bize geçme

komik bir örnek vereyim sozlugu namussuz insan gibi bir tabir cogu anglosakson dillerinde isini iyi yapmayan,isini duzgun yapmayan kisi manasına geliyor,biz direk bacak arasına bakıyoruz,cok karısık toplumuz bak simdi konustukca ilgincime gidiyor sokakda karı gorur laf atarız,sabah evlenme programında onun bunun ahlakına 10 uzerınden puan veririz tecavuz olayları metropollerde alır basını yurur sonra oglumuza hamamdan kız bakarız anlasamayıp bosanmısa dul diye kulp takarız okulda iste ingiliz rus veriyormus kocası bi şey demiyormuş geyigi yaparız her sevgilimiz 1 kere versin ama karımız bakire olsun isteriz ilk cumlesi oku diyen bir kitabı olan dine sahibiz zerre okumayız altında cipi olan parayı kırmış üni hocası gider sola oy verir gecekondulardan sag partiler cıkar cok enteresan bir ulkede yasıyoruz gercekten bitmez bunlar
Sosyal ağlarda paylaş

Evet, çifte standartta birinciyiz; karımızı-kızımızı-bacımızı baskı altında tutup, tv de orada burada yozlaşmışlıkta düzey atlamış insanları baş tacı ederiz misal.

eheh, 28-29. sayfalarda Cons'un konu hakkındaki yorum-cevapları akşam akşam sesli! kahkaha attırdı =))
Sosyal ağlarda paylaş

dory said:

ya cok konusuldu bu sesu, bosuna wot dosemisin aslinda. cok dogru soylemissin sonuna kadar katiliyorum sana ama bu kafadaki adamlarin oturup bunu anlayacak zeka kapasitesi olsaydi zaten oyle dusunmuyor olurdu.
bu zekayla alakalı değil ya insan yapısıyla alakalı kabullenemiyo herkes ne yaparsan yap
ben de edemem mesela
Sosyal ağlarda paylaş

Longshanks said:

dory said:

ya cok konusuldu bu sesu, bosuna wot dosemisin aslinda. cok dogru soylemissin sonuna kadar katiliyorum sana ama bu kafadaki adamlarin oturup bunu anlayacak zeka kapasitesi olsaydi zaten oyle dusunmuyor olurdu.
bu zekayla alakalı değil ya insan yapısıyla alakalı kabullenemiyo herkes ne yaparsan yap
ben de edemem mesela

çok zekisin fakat yapın böle. hıhı ivid. ivid ivid hıhı iviiiid ivid hıhı ivid
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...