Lopeth Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 yanlışın neresinden dönerlerse kardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 "oha çüş bu devirde" falan diyenleri ignore edip bu konudaki kendi tecrübelerimi yazayım: ortalama 30 cıvarı insan çalıştırıyorum. bunların içinde 4 kişi 5 vakit namaz kılıyor. biri erkek, üçü bayan çalışan. öğle molası, ikindi çay saati ve bazen de akşam paydosundan hemen sonra işyerinden ayrılmadan depo kısmındaki tenha yerlerde namazlarını kılıyorlardı. bundan 3-4 sene önce bana geldiler, 2 metrekare merdiven altı bi boşluk vardı, orayı gözlerine kestirmişler. "buranın önüne evden getirip bi perde çeksek yere de evden kilim getirip koysak olur mu?" kullanmadığımız bir boşluk olduğu için tamam dedim nasıl istiyorsanız yapın. ertesi gün dedikleri gibi yaptılar ve namazlarını mesai saatleri dışında orada kılmaya başladılar. bu bi süre devam etti. sonra kış içinde namaz vakitleri arasındaki zaman azalınca bir vaktin namazı herhangi bir molaya denk gelmeyince gelip bana söyleyerek sadece o namazı, günler uzayıp namaz vakti bir molaya denk gelinceye kadar mesai içinde kılmak için izin istediler. peki dedim "ama 2-3 dakika içinde halledeceksiniz. abdestinizi önceki molada alın hazır olsun." aynen dediğim gibi yaptılar. zaten önceki senelerde de kışın bu vaktinde o namazı mesai saati içinde bikaç dakikada halledip dönüyorlardı işlerinin başına. ama tuvalet ve depo tarafı aynı kısımda olduğu için içeride diğerlerinin dikkatini çekmiyordu. herhangi bir istismar girişimi olmadığından hiç sorun da olmuyordu. ancak yeni ayrılan yer çalışma alanının içinden ulaşılan bi alan olduğu için tuvalete gidiyormuş gibi yaparak dikkat çekmeden halledemeyecekleri için izin istemeye ihtiyaç duymuşlar. birkaç gün sonra diğer çalışanlardan birkaçı namaza başladı. devam eden birkaç günde bikaç kişi daha başladı. önce ne olduğunu anlamadım durumun. bi süre sonra farkettim ki bu yeni namaza başlayanlar sadece sıkışan vakitte değil diğer vakitler için de mesai saatinde işlerinden kalkıyorlar, tuvalete gidiyorlar, abdest alıyorlar, sonra perdeyle ayrılan bölüme gidip namaz kılıyorlar. üstelik perdeyle ayırılan yer ancak 1 kişiyi alabileceği için bölmenin önünde içeridekinin çıkmasını bekliyorlar. bunu farkedince perdeli bölmeyi bozup mesai saati içinde, sıkışan vakitler dahil, namaz kılmak için işi bırakmayı yasakladım. eskiden beri namaz kılan 4 kişye de birkaç gün kaza edin, sonra yine eskisi gibi kimseye göstermeden kılarsınız depo tarafında dedim. sonuç olarak birkaç hafta önce namaza başlamış olanların tamamı yasağın ertesi günü namazı bıraktı. diğerleri eski düzenlerinde devam ettiler. durumun özeti şudur: işyerinde mesai saati içinde namaz için izin vermek önünde sonunda istismara yol açar. zaten namazları konusunda hassas olanlar bu işi kimseye çaktırmadan hallediyorlar. işyeri idarecileri ve sahipleri zaten bunları bilir, işi aksatmayacak biçimde yerine getirmeye çalışanlara göz yumar. özel bir izine gerek yok yani. bosh'u yargılamadan önce içeride neler olmuş onu bi dinlemek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 -1 Sg-1 Dediğim gibi olay işyerinin insiyatifinde ama Lulzrofl 2009 yılında namaz nedir luzırs diyenler de komik olmuş. Dinin yükümlülüklerinden biri sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Prosciutto said: Horizon said: Ozaman neden önceden böyle birşeye izin verdin derler adama. Olay o zaten, baştan böyle birşeye izin verilmesi salakça. Millet şova çok meraklı zaten, izin verirsen iş yerinde de kılar, uçakta da kılar, aya gitse orda bile kılar. Yahu Alman orjinli bir firmada namaz kılarak adam neyin şovunu yapacak ? Kime yaranacak adam ? Ya sabır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 MEsciti kapatıp mini cami kuracaktır ondandır merak etmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Wispy said: -1 Sg-1 ben naaptım yine yaa :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 İş yerinde mescit açanları yok sayıp kendi düşüncelerimi yazayım. @ Wispy Dinin yükümlülüğü ne demek? Namaz saatinde dersi olan öğrenci-öğretmen, ameliyatı olan doktor-hemşire, mahkemesi olan yargıç-avukat, konuk devlet başkanını ağırlayan başbakan v.s. nasıl ben şartlar ne olursa olsun, ne kadar işim olursa olsun günde 5 vakit namazımı tam saatinde kılacam' diyemiyorsa, diğer bütün dini bütün müminlerin de 21. yüzyıl koşullarına, ve laik devlet ilkelerinin gereklerine uymaları gerekiyor. Burası bir müslüman din devleti olsaydı bile, dinin çağın koşullarına uydurulmadı gerekirdi, ki biraz önce alıntıladığım üzere, müslüman ülkelerde bile Bosch'ın böyle bir uygulaması yokmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Adında -1 var hala naptım diyor : / Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 o -1 deiiiiil segebir veya escivan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 vala'sız sg1 olmaz. istediği kadar son sezonlarda gelmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 son iki sezonu çekilir kılan birkaç öğeden biriydi de konu nereye gidiyor yav?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 her şartta sg1 konuşabilirim orası ayrı da konu bi wot'la toplanır merak etme sg-1. hatta aquatik'e "devlet zorunlu tutmadığı sürece serbest girişimci işyeri dahilinde mescit de açar kerane de" diyerek konuya çark edeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 senin çalışanın olmak isterdim sufi, çok serbestlik tanıyormuşsun insanlara :D Sufi said: vala'sız sg1 olmaz. istediği kadar son sezonlarda gelmiş olsun. sg-1 said: son iki sezonu çekilir kılan birkaç öğeden biriydi hijack alert. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 dinde reform olması lazım artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 1 kişiyi işe alsınlar part time. herkes yerine namaz kılsın. deftere +1 yazanların duaları kabul olur. iş kaybı da olmaz, fazladan 1 kişiyi doyururlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cassiline Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Duasız Hava Sahası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Sufi said: hatta aquatik'e "devlet zorunlu tutmadığı sürece serbest girişimci işyeri dahilinde mescit de açar kerane de" diyerek konuya çark edeyim. Ben işin büyük, asıl, ön yüzüne de bakarak görüş bildirdim. Bu olay(lar), uygulama(lar) keşki yalnızca bosch'un sorunu olsa. Yazık ki ülkemizin devlet kurumları, hatta meclisinde geçerli olan ve dolayısıyla laik devlet ilkelerini savunan bireyler için son derece rahatsız edici ve kaygılandırıcı olan uygulamalardan yalnızca bir tanesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Sg-1 stargate i biliyorum ya ama daha izlemedim. BSG dolaşıyor hala bünyemde. aquatik said: İş yerinde mescit açanları yok sayıp kendi düşüncelerimi yazayım. @ Wispy Dinin yükümlülüğü ne demek? Namaz saatinde dersi olan öğrenci-öğretmen, ameliyatı olan doktor-hemşire, mahkemesi olan yargıç-avukat, konuk devlet başkanını ağırlayan başbakan v.s. nasıl ben şartlar ne olursa olsun, ne kadar işim olursa olsun günde 5 vakit namazımı tam saatinde kılacam' diyemiyorsa, diğer bütün dini bütün müminlerin de 21. yüzyıl koşullarına, ve laik devlet ilkelerinin gereklerine uymaları gerekiyor. Burası bir müslüman din devleti olsaydı bile, dinin çağın koşullarına uydurulmadı gerekirdi, ki biraz önce alıntıladığım üzere, müslüman ülkelerde bile Bosch'ın böyle bir uygulaması yokmuş. Namaz dinin gerekliliklerindendir. Ama namaz kılmayan müslüman değildir diye bir önerme söz konusu değildir. Avukat, doktor öğrenci eğer namaz kılmak istiyorsa duruşmasından, ameliyatından, sınavından/dersinden önce kılmaya çalışır, eğer denk gelmiyorsa sonra kılar. Laiklik konusuna gelince, namaz kılanlar laik devlet ilkelerinin gereklerine uymuyorlar mıymış ? Laiklik en son baktığım zamanda bireylerin ibadetine karışmıyordu, haksız mıyım ? Bireyin namaz kılması seküler yapıya aykırı değildir. Devletin cuma saati bütün dükkanlar ve devlet daireleri kapanacak diye zorunluluk başlatması laikliye aykırıdır ama mesela. Aradaki farkı anlayalım, lulz 2010'a geldik hala namaz kılıyorlar luzırs diye insanları aşağılamayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Sufi said: her şartta sg1 konuşabilirim orası ayrı da konu bi wot'la toplanır merak etme sg-1. hatta aquatik'e "devlet zorunlu tutmadığı sürece serbest girişimci işyeri dahilinde mescit de açar kerane de" diyerek konuya çark edeyim. sg-universe'ü takip ediyoruz artık. Konu ile alakalı olarak da , konuşmalarımızda suistimali kesinlikle ırak tutuyorum. Konu ne olursa olsun orada işten kaytarma ya da izin verilen uygulama dışına çıkma varsa tabiki işveren-işyeri haklıdır. @aquatik, İnsanlar devlet kanalı ile herhangibir ibadete veya dinsel uygulamaya zorlanmadığı sürece , "la bir de sözde laikiz" diye bir serzenişe gerek yok. Konuyu böyle düşünürsek ilk olarak okullardaki "zorunlu" din(sözde ahlak bilgisi) dersidir buna aykırı olan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wiski Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Cuce said: iyide eksik kalan iş gucunun hesabını kim verecek? demek adam eksik kalan namazın hesabını vermeyi daha zor bulmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 şöyle bi kanunvarmı türkiyede her iş yerinde mescid olmak zorunda diye ? ben işverensem ister açarım mescid ister kapatırım. benim işimde çalışmak isteyen adam her türlü şarta uymak zorunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Kimse zorunda demedi ki kermit. Varmı diyen ? El kaldırsın lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 soruyom birader mescidi kapattı namaz kılmak yasaklandı diye o zaman ordaki adamlar ağlamayacak. şikayette bulunmayacak. benim iş yerimde bi kural varsa sende ekmek kazanmak istiyosan fedakarlık yapıcan namazından şundan bundan kılmıycan. yoksa kapı dışarı ederim bende olsam. varsa bi kural uyacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nakamura Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 1 sg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 bağamı didin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar