Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tansiyon ve kola

Choericoe

Öne çıkan mesajlar

23 yaşımdayım,her kola içtikten sonra kalbime ağrı girdiği için doktora gittim.Tansiyonumun 14ten aşağı inmediğini,birde kalp ritm bozukluğunu buldular.Böbreklere kadar herşeye baktılar görünür bir sorun yok,kolestrol filanda dahil.Neden olarak,senelerdir günde 1.5-2 litre kola içmemi buldular,kalp ritmini bozan şeyide anksiyete ataklarım olduğunu holterle gördüler vs.

Şimdi ilaç alıyorum 13civarında tansiyon 1aydır ama anlamadığım şekilde kola içtiğimde-ara sıra-hem kalbimde aynı ağrıyı hemde tansiyonu 15ler düzeyinde buluyorum.Aynı şeyin kahve ve birkaç yağlı şeyde de olduğunu gördüm.Reflü değil,midemde hiçbir sorun yok

Kola dışında hayatımda aşırı tükettiğim bir madde olmadı,buradan kolayı yapan herkese kafam gi..öhm neyse,içmeyin canınızı seviyorsanız.Bunun içinde ne varda bana bunu yapıyor noktası ise muamma
Sosyal ağlarda paylaş

hangi doktora gittin?
renal aortlara falan da baktılar mı mr vs çekip?
VMA ve metanefrin testler vs. yapılmıştır sanırım.
ilaç olarak ne verdiler? doz ayarlamasını nasıl yaptılar.

benim kardeşimde de benzer bir durum var, sadece yüksek tansiyon kısmı. ritm bozukluğu yok neyse ki.

Açıkçası genç yaşta tansiyon problemi yaşamak tehlikeli. neyse ki 13 civarında tutmayı başarmışsınız ilaçla. ilaç alındığı durumda küçüğü kaç oluyor ortalama?
Sosyal ağlarda paylaş

Bunu öğrendin sonra tekrar ulan bir deneyim bakıyım nasıl yükseliyor diye tekrar kola içmeye devam ettiysen bravo diyorum sana büyük cesaret.

"Hilmi bak lan kola içcem tansiyonum fırlicak iyi izle"

Bir de coke a dava açma gibi bir şansın var mı bence bunu araştır.. Senin tansiyon fora coke un hisseler taban'a
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmiş olsun. Benim de kalbim aritmik ve yavaş(60 bpm civarı) atıyor. Fakat doktorum gençlerde çok görülen birşey olduğunu söyledi ben ilaç falan kullanmıyorum. Ama ben de senin gibi fazla kola tüketiyorum demek ki bu yüzdenmiş sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşım kolayı yapanlara niye kafan girsin? İnsan gibi içsen problem olmaz, günde 1.5-2 litre içersen her şey olur tabii, iç yemeklerde 1 bardak, günde 1-2 bardak kime ne zarar vermiş? Sen abartmışsın kabahat sende :D

Ha, aşırı kilodan, düzensiz yağ dağılımına, erkek tipi göğüs büyümesinden metabolizma bozmaya kadar her pisliği yapıyo zaten aşarısı.
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmiş olsun ama kola iidir ya, biraz hakim olmak lazım tabii kendine, yoksa gerçekten zararlı (dişlerimi böyle bi acaip hissiyat verir her kola içişimde). Hoş, artık bunun için biraz geç de, en azından bu rahatsızlık seni sıkıştıran bi etken olur abartmaman konusunda.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
Açıkçası genç yaşta tansiyon problemi yaşamak tehlikeli. neyse ki 13 civarında tutmayı başarmışsınız ilaçla. ilaç alındığı durumda küçüğü kaç oluyor ortalama?

Küçük hep normaldi,fakat büyükle halen sorunum var açıkçası.Sabah kalktığımda 12.5 olmasına rağmen halen gün içinde 14-15leri görebiliyorum akşam tekrar 13 dolayına iniyor.Şuan adını hatırlayamadığım ilaçtan günde 1 kez alıyorum,ismini yazıcam editliyip.

Kilitlendim kaldım açıkçası çünkü kola bariz şekilde tansiyonumu bozuyor ama bunların altında psikolojik rahatsızlığımda yatmakta,ve cipralex gibi antidepresanlarıda alamıyorum kaygımı eskisinden fazla arttırıyorlar.
Benim çatladığım noktaysa,hastalıklı düşüncelerimle barışığım, hani bunlar doğru değil ama öyle olsa dahi banane diyebilicek kadar rahatım hayat karşısında,ama nedense vücut bunu anlamıyor,en ufak birşeyde cin çarpmışa dönüyorum.

@ama kolayı 2 litre içiyormuşun
Hem eğlence,hemde iş pc karşısında ve pcye geçerkende yanıma büyük bardak kola alıp oturuyordum günde birkaç kere.Çekirdek yeme durumu gibi birşey söz konusu
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...