Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ezel

Kinkaudonau

Öne çıkan mesajlar

baya bi saçmalık vardı
1- madem sen tefoyu zaten öldürücen, çocuk da ne dersen yapıyo... onca zamandır niye arayıp toptan sıktırtmadın hepsine.
çocuk eline tabancayı geçirip azadın kafasına dayasa hepsi kendiliğinden ölümü kabullenirdi zaten.
2- onu geçtim el kadar çocuğun üstünü arayıp bi ceptelefonuna el koyamadınız mı? lan türkiyeyi yöneten adamı devircez dionuz bi de...

sırf ilginçlik olsun "işte bizde böyle göt var biz ana karakterlerden birini öldürüp dizimizi yine izletiriz" modunda yapılmış dangalakça bir senarist hamlesiydi.

daha da izlemem
Sosyal ağlarda paylaş

Mimarlık ya da Güzel Sanatlar okuduğunu bildiğimiz birinin İTÜ İşletme Fakültesi'nde ne işi var lan, oraya takıldım biraz :p Geçen seferki çekimde de tamamen farklı bir üniversitedeydi, konsepte hangisinin bahçesi/girişi uyuyorsa onu kullanıyorlar herhalde.

Cystein said:

baya bi saçmalık vardı
1- madem sen tefoyu zaten öldürücen, çocuk da ne dersen yapıyo... onca zamandır niye arayıp toptan sıktırtmadın hepsine.
çocuk eline tabancayı geçirip azadın kafasına dayasa hepsi kendiliğinden ölümü kabullenirdi zaten.
2- onu geçtim el kadar çocuğun üstünü arayıp bi ceptelefonuna el koyamadınız mı? lan türkiyeyi yöneten adamı devircez dionuz bi de...

sırf ilginçlik olsun "işte bizde böyle göt var biz ana karakterlerden birini öldürüp dizimizi yine izletiriz" modunda yapılmış dangalakça bir senarist hamlesiydi.

daha da izlemem

"Ölüm" konseptini barındıran çoğu başarılı yabancı dizilerde de yer yer ana karakterlerden biri ölür, yoksa dizi ana 3-4 karakterin god mode açıp sağa sola tek elde tabanca ile dalıp 30 kişiyi harcadığı, ölenin geri dirildiği Vadi falan gibi saçma sapan bir hale gelir. Başrol hariç herkes harcanabilir, olaya heyecan katar. Tamam üzüldük falan da olabilir, olmalıdır.

Böyle dümdüz düşüneceksek Kenan bu kadar para ve kaynakla 50 kişi tutup herkesi öldürebilirdi 20 bölüm önce falan, üstünü arayıp telefon bulmamak da zaten şüphelenmedikleri birinin hain çıkması etkisi, hani süper şüphelendikleri elemanın üstünden unutulmuş SMG çıkmış gibi tepki vermek anlamsız. Temmuz jiple kaçtığında gerçekten çocukla kaçmış, sonra telefonu ve talimatlarını verip Tefo'nun evine geri bırakmış işte ajan olarak.

Tefo'yu zaten öldürecekti de değil olay, Tefo'yu bu durumlara düşürerek Ali ve mümkünse Ezel'i üstüne çekmek istedi, sonra sıvayıp dımdızlak ortada kalınca anlamsız bir intikam olarak son bir koz oynadı ve öldürdü. Çocuk da henüz tam eğitimli ve yetişkin değil, silahı zor kaldırıyor, nereye sıkıyor herkese. Birini ya indirir ya indiremez, gerisine hiçbir şey olmaz. Orada Tefo'nun karşılık verememesinin sebebi, hem masada bıraktığı kendi silahıyla ölmüş olması, hem de kardeşine yaptıklarından sonra kardeşi dediği birinden aynı şeyi görmeye pek itirazı olamaması. Özellikle o anki terk edilmiş psikolojisiyle.

Daha bölümü, konsepti, karakterlerin ruh hallerini falan anlamadan ahkam kesince senarist hamleleri de saçma gelecektir, doğaldır. Bu akşam Papatyam var mesela Star'da, oraya alabiliriz seni.
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

Behzat Ç

1 bolum seyrettim, notumu verdim.

baya baya kotu abi dizi neyini seyrediyosunuz,

fragmanlari fln bile kotu yani.

ezel su hali ile 5 basar bence.

İlk birkaç bölümü henüz bütçesi kısıtlı olduğundan dandik ama sonra güzelleşiyor diye duydum ben, henüz kendim denemeye fırsat bulamadım. Biraz daha dene bence, gerçekten güzel diziler bir bölümde anlaşılmaz zaten genelde, biraz kurarlar önce konuyu.
Sosyal ağlarda paylaş

hani ezel'den bu kadar nefret etmemin en büyük sebebi de artık gına gelen "ölmekten beter etmek" kavramı, ardından "ölmekten beter ettiğin adamın" gelip sana kötülük etmesi, ardından tekrar "ölmekten beter etmek o adamı"

bu kadar aptal bir dizi olamaz ya, teknik olarak çok başarılı olmasına rağmen çekemiyorum artık azıcık bile izlemeyi

diyaloglar zaten çok şiirsel, hemde kötü olarak şiirsel, hiçbir gerçekçiliği yok. Olay örgüsü desen tamamen ayrı bir saçmalık haline geldi.

İlk 20-25 bölümüyle TR'nin en iyi dizilerinden biriyken, uzatılması ile bu kadar düşmesi bir dizinin gerçekten çok üzücü
Sosyal ağlarda paylaş

Ezel oyunculuk olsun, çekimler falan olsun Türkiye'deki en kaliteli dizi bence hala. Senaryonun genel olarak kötüleşmesi bariz söz konusu da, "orda o kafasına dayasa hepsi ölürdü ki ne yani şimdi" gibi saçma sapan şeylerden daha ciddi dayanakları var bunun, onu demek istiyorum :p

Ezel ilk sezonda bitecekti, ilk 15-20 bölümü gibi devam edip bir sezonda bitecekti efsane olacaktı yani, tuttu diye uzatma mantığı bir diziyi daha katletti.
Sosyal ağlarda paylaş

çekimler müzik falan iyi tabi

oyunculuktada gözle görülür bi düşü var.bitsede gitsek gibi

1. sezon sonu 6 ay sorayı gösterdiler.sonra ona uydurucaz diye dizi boka sardı

bi kere behlül güzel girdi diziye.dayıyı öldürücekti.sakat makat olmicaktı

serdar karakteri harcanmamalıydı.silah çatışma falan minimuma indirilmeliydi.dizi 5 karakter arasında gidip gelmicekti.hiç yna karakter figuran falan filan yok.

tefo temmuz gibi karakterlere daha ağırlık verilmeliydi.abarttıkları kenanı her dakak maymun etmiceklerdi

şebnemi öldürüceklerdi.badeyi sokmicaklardı.ve daha bir sürü :)
Sosyal ağlarda paylaş

Tefo yerine şebnemin veya bade'nin ölmesi çok daha güzel olurdu. Şimdi bunlar tefonun intikamı intikamı diye kasarlar tam yakalarlar gene salarlar temmuzu. 1 kere olsun kötülük yapın öldürün o temmuzun çocuğunu biraz da onun canı yansın ulan veya öldürmüş gibi yapın yurtdışına bir yere yollayın falan. İyilik yap iyilik bul politikası baydı artık ezel bey.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...