BeIlow Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Aiona başlamayı düşünüyorum bende biraz araştırma yaptım iki class arasında kaldım. Öncelikli tercihim spiritmaster olmak ama merak ettiğim bir şey var: 1- Yarattığı ruhlar ne kadar güçlü olabiliyor beni yeterince mutlu edebilirmi. Çünkü karakteri ruhlar üzerinden götürmeyi istiyorum 2- Kullandığı elementler sorcererdan güçsüz olabilir ama güç araları nasıldır. Hani bir pvp de veya pve de rahat edermiyim veya kolayca bir parti bulma ihtimalim nedir? Aranan bir classmıdır kısaca. İkinci olarak gladiator olmak istiyorum. 1- aoe attackları ne durumda iyidir. Ama bir yandanda düşünüyorum eğer aoe gidersem pvpde etkili olabilir miyim. Birde templer olayını merak ediyorum. Genelde full tank oynamayı severim ama çoğu oyunda tanklar sadece pve de işe yarar pvp de pek fazla iş yaptığını görmemişimdir. Hani düşmanı kendine çekme gidip harbiden tanklık yapma gibi özellikleri mevcutmudur ? şimdiden teşekkürler ^^
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 E güzek kardeşim, moddaşım :P class başlıkları varya. :)
BeIlow Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 ya baktım onlara baya bi internettede araştırdımda xD şöle kesin bi cevap alayım istedim :D arada kaldım çünkü çok class başlıklarında karşılaştırmaktan çok bölee ne diyim hani karşılaştırmamışlar pek xD çıldırdım yardım edin 9 gb oyun iner mi ya
Guru Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Spiritmaster su an oyunda solo lvling yapabilen en iyi clas, en iyi aoe ci ve ozellikle pvp de en iyi CC class olarak goruluyor. Su an tek sorunlari petlerinin ucamamasi ama 1.6 patch ile ucmaya baslayacaklar.
BeIlow Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 hmm peki o zaman spiritmaster deniyeceğim ilk olarak şu 10 gb download biterse oy oy
ZERO-G Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Parti bulmada zorlanıyorsun... Tank veya Healer her zaman parti buluyor... Fazla tercih edilen bir Class değil açıkcası... Solo da gayet rahatsın... Ama Aion'da solo takılmayı düşünüyorsan onu unutacaksın... Grupsuz yapılamıyor questlerin bir çoğu... Solosu en iyi class denilebilir... 4 element'e hükmediyor. water,fire,wind, earth olmak üzere 4 farklı elementten summoning yapıyor... Dot damage çok sağlam kalabalık gruplarda Abysste özellikle kıçını kollamalısın Sorcererlerden önce primary oluyorsun :) Oynanır class... Not : Bütün serverlarda en az bulunan class Spiritmaster ileride bufflarlar %100 sevdiğin class ise tavsiye ederim...
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 lvl kaçsın ki grupsuz yapılamıyor diyorsun quest lerin birçoğu?
ZERO-G Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 eşdeğer leveli olan mobsları öldürmek kolay ilk questlerde... Normal questlerin büyük bölümü solo bitirilebiliyor ama campaignler oyun içerisinde geliştikçe grup aratıyor. level ya da classının ne olduğu hiç önemli olmuyor 20 den sonrası için...
ozgurtrk Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 "Pve de çok aranan bir class değil" .Bu söz sizi aiondaki hiç bir class için yanıltmasın.Zaten 8 tane class var hadi tank healer buffer ve sorcererı geçtim geriye 4 class kalıyo.Açıkçası ranger olarak bana hiç "senin dpsin yaramaz" gelme dendiğini hatırlamıyorum.Tabi oyunu wowla kıyaslayıp yapay zeka "boss"lara uygulanan katliamı baz alır ve bunuda raid sonrası add-on larla ispatlama gereği duyanlardansanız bu oyunda size class yok kardeşim.Raid, pve itemın sizi end game de götüreceği yer büyük çaplı pvp olacak.Bunu bilmeden oynarsanız 2 hafta sonra "buranın raidleri de çok kolay" canım deyip sıkılacaksınız.
Sleeper Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 yeni baslık acmak istemedim ve aklıma takılan end game konusunda zırvalamak istedim biraz once oyunun release tarihinin cok once oldugunu okudum bu durumda end game in oldugunu var sayıyorum ve bilgisi olan varsa kucuk bir anlatım rica ediyorum (pve de wow gibi raid farm mı yoksa uo gibi df kes loot al sora adam kes gibi mi ? ) bi arkadasım almıs oyunu birazdan internet cafede bulusup yukleyip bir bakıcam tadına ama o da dusuk lvl oldugu icin pek birsey anlayacagımı sanmıyorum class dengesi konusunda da biraz bilgi verirseniz sevinirim (20 den sora class farketimiyo dediginiz zaman end game de de tank class ın cok da elzem bir class olmadıgı fikri uyandı) simdiden tesekkurler
bakariz Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Pve de sm ilerleyen lvl larda ihtiyaç duyulan bir class.Sorc kadar abartili dmg wuramasada takım oyun'unun etkin bir parçası... Sm olarak parti bulamıyorum diyebilceğini sanmıyorum kımsenın 40 a kadar kıımseye ihyiyacın yok spot unu bul orada yap grind'ini Sm den daha rahat bunu yapicak char yok...Solo exp en karlisi nede olsa :)
hunty Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Bende oyuna yeni basladim. Baslangicta en zor is class secmek olsa gerek. Ozellikle hicbir oyunda ilk actigim karakteri max lvl yapmadan birakmadigim, main karakterim yaptigim icin daha da zor oluyor. Okuduklarim kadariyla, Ozellikle ucma olayi yuzunden ranged class'larin melee classlara karsi avantaji var. Hatta oyun mekanikleri sorunlu oldugundan melee class'lar kacan adamin dibinde "out of range" hatasi aliyorlar. Wow'dan feral druidler yillardir asinadir buna. Ozellikle Gladiator ve chanter'lar ranged class'lardan cok cekiyorlarmis. Templar su anda hemen hemen en iyi class denebilir. Her class cekiniyor bunlara yaklasirken. socerer'lar bildigimiz paper canon. Anladigim kadariyla buyulerin casting sureleri biraz uzun oldugundan casterlar son vurusu yapmakta zorlaniyor. SM'lerde dot agirlikli oldugundan group pvp de dmg. verene kadar karsisindaki olmus oluyor. Bence grup pvp de gladiator ve chanter'in yildizlari parlar. Zaten oyunun %70'i grup pvp.
bakariz Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Temp iyi class ama levelingde zor ilerleyen sabir gerektiren bi class moblara şaka gibi dmg ler wurduğun için 25-37 arasi lvl larda grindde cok zorlanan bi clas.. Sorc ların cast timeları ole cok uzun değil işi bilen bi sorc sıkıntı cekmiyor... Sm'ler dot ağarlikli ama cok fonksiyonel senı istediğ igib i oynatiyor pat i büyük awantaj pve de imba grup pvp de ise aoe tam takımda hayat kurtarcak adam... Chanter oyunda en imba charların başında geliyor süper buff larının yanı sira istediğin rolde olabilmesi büyük awantaj ama dez avantajıda sölediğin gibi range classlar karişsinda çaresiz olması...
Xaenin Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Ben chanterın büyüsünden kurtuldum valla, bıraktım assassin oynuyorum. Tam hybrid class olduğu için assassinin verdiği tokatlama hissini veremiyor, köpek gibi root yiyormuş bir de, ben gelemem öyle şeylere. Sin kasıyorum, belki sonra piyanist chantera geçebilirim.
bakariz Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 bu oyunda bir kaç char kasmayi düşünmek cok geniş bir zaman ve sabir olduğunun göstergesi:) bende 2side yok hayirlisi ile şu chari bi bi lwl lamayı bitirsem diye düşünüuorum...
Sleeper Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 isin acıkcası tank ya da healer kasmayı dusunuyordum ama su an sm bir adım one gecti tank olayından sıkıldım herkes tank kasıyor hoslanmam oyle seylerden : ) 2 saatlik bir patch bekliyorum o sırada biraz daha okuyup son kararı vermek istiyorum healer ya da sm arasında bir yerlerdeyim...
bakariz Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 bu tank kasan herkez nie bizim tarafta değil ya :D bizde elite gidicek tank yetmıyor ^^
Gangren Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Tank kasan var mı ki? :p 25 kişilik guilde, tek templar benim mesela.
scorch Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 kahraman gangren sazan olduğun icin olmasın sakın? sdfs ama takdir ediorum sabır sağlammış ben grind classı ile bile bayıyorum 1 saat oyniim , lag mag olsun direk cıkıorum ;p takdir ediyorum seni dostum asdfs
smyrnas Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 oyuna başlamak ,oyuna başlamak ,aiona başlamak:) yav iyi hoş guzel oyuna başladıkta benm anlamadıgım bazı şeyler var şimdi! mesela bu general chatte surekli goldspammerlar var hadi orayı kapatsan /w geliyor iyice deli ediyorlar beni! sonra chat ekranını koyulaştıramadım bazen yazılanlar okunmuyor falanda fistan:) geceleri ozellikle baya bir bot var(bi ada var adını unuttum ) gibi benm bunada sinirim bozuldu:( birde quest sayısı yetersiz amaçsızca mob kesmekte sarmamaya başladı beni tmm grind diger dvolarda da var ama en azından quest adı altında yapıyoruz hani adam diyor ya 30 tane kes gel diye bende kesip geliyorum:D sırf o adam gorev verdi diye sonucta amaçsızca kesmemiş oluyorum :) birde farkettigim bişey F2P lerden çok insan var gibi ozellikle bizim milletimizden çok turk ile tanıştım bulundugum guild hariç cogu dekaron ,mekaron online. sro,karahan online vs.. imamın ipi ile bu oyuna gelmişler ,gecen gun ot mot ıvır zıvır toplarken geldi bitanesi son drop u aldı gitti aslında bir kaç kez oldu ama sonuncuda kesin turk sun dedim adama oda ana avrat duz saydı gitti:( ustelik nick te turkçe degildi sadece f2p canavarlarının bollugundan dolayı bir tahmin yurutmuştum beni baya üzdü:( neyse genel ortamın(guild muild legion hariç) kotulugunden ve anladıgım kadarı ile aion pek casul player dostu olmamasından dolayı sizce oyunu bırakmalımıyım yada benzer şeylerden sizde nefret ettinizmi ,başınıza geldimi bu tur şeyler? aion sanki aylık ucreti olan bir F2P gibi geldi bana .
Xaenin Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Abi kaç milyon insan oynuyor, bir adam sana ana avrat düz gitti diye o kılıfa sokma bence. Ayrıca sağlam bir guildin olduktan sonra istediği kadar pis adam olsun etrafında, eğlenmene bakarsın yani. Quest bulamamak diye bir şey de yok, doğru yerlerde aramıyorsun demek ki, kaçırdıkların olmuş belli. En fazla bir karakteri 25'e kadar kastım, sadece 19-20 arasını grindla yaptım, o da guide takip edicem orada öyle yazıyor, rayından çıkmayayım diye. Gold spammerların da bence tek çaresi tespit edildiği anda accountun banlanması, onu da yapmıyorlar nedense.
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 valla kahrunda cok lamer adam var ama senelerdr mmo oyanrim her yerde var o adamlar, wow da gani gani vardi en rafine oyun denmesine ragmen bizim su an 30 uyeli duzgun guild var, guilde alimi kontrol ediyoruz noobdu lamerdi filan daha filtreden girip guilde sizamadi :p
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 ben de oyunla ilgileniyorum. du bakalım hayırlısı..
Leila Kanz Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 smyrnas said: oyuna başlamak ,oyuna başlamak ,aiona başlamak:) yav iyi hoş guzel oyuna başladıkta benm anlamadıgım bazı şeyler var şimdi! mesela bu general chatte surekli goldspammerlar var hadi orayı kapatsan /w geliyor iyice deli ediyorlar beni! sonra chat ekranını koyulaştıramadım bazen yazılanlar okunmuyor falanda fistan:) geceleri ozellikle baya bir bot var(bi ada var adını unuttum ) gibi benm bunada sinirim bozuldu:( birde quest sayısı yetersiz amaçsızca mob kesmekte sarmamaya başladı beni tmm grind diger dvolarda da var ama en azından quest adı altında yapıyoruz hani adam diyor ya 30 tane kes gel diye bende kesip geliyorum:D sırf o adam gorev verdi diye sonucta amaçsızca kesmemiş oluyorum :) birde farkettigim bişey F2P lerden çok insan var gibi ozellikle bizim milletimizden çok turk ile tanıştım bulundugum guild hariç cogu dekaron ,mekaron online. sro,karahan online vs.. imamın ipi ile bu oyuna gelmişler ,gecen gun ot mot ıvır zıvır toplarken geldi bitanesi son drop u aldı gitti aslında bir kaç kez oldu ama sonuncuda kesin turk sun dedim adama oda ana avrat duz saydı gitti:( ustelik nick te turkçe degildi sadece f2p canavarlarının bollugundan dolayı bir tahmin yurutmuştum beni baya üzdü:( neyse genel ortamın(guild muild legion hariç) kotulugunden ve anladıgım kadarı ile aion pek casul player dostu olmamasından dolayı sizce oyunu bırakmalımıyım yada benzer şeylerden sizde nefret ettinizmi ,başınıza geldimi bu tur şeyler? aion sanki aylık ucreti olan bir F2P gibi geldi bana . gold spammerlari blocklamak lazim (ismin ustune sag klik block) her oyuna girdigimde yenisi turemis oluo, blokluyorum 3 4 saat chat temiz kaliyor (200f fln mi oldu block sayisi :) ), ayrica blocklama islemiyle gmlerin isi kolaylasiyor. (en azindan official forumlarinda boyle yaziyor) Oyunun basinda bende boyle bir hisse kapildim, sanki guzel grafikli bir F2P di, ancak lvl 25 de baya bir degisti fikrim (hatta korktum ulan bu bagimlilik yaratabilir vs die :) ). General chat cooook felaket, sadece wow muhabbeti donuyo, cok ic bunaltici direk kapadim ben general chati , sadece vicinity i goruyorum, ztn tum konusmalar vent den oluyo. Iyi bir legion bulduktan sonra oyun cok guzellesio, ozellikle ayni lvl da bir cok insan varsa onlarla lvl aliyorsan baya guzel arkadasliklar kurulabiliniyor (tum oyunlar icin gecerli tabi bu ) Ben su zamana dek her kim ne derse desin casual bir mmorp gormedim. Sadece 1 2 saat oynayip egleniceksen her oyunu bu sekilde oynayabilirsin. Bence birakma, levelini bilmiyorum ama 25i gec abyssde takil biraz sonra karar ver. Saygilar
Öne çıkan mesajlar