Joker Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 beyler hollanda vizesi almak istiyorum, iks diye bi firma varmış sanırım, pin kodu istiyorlar bilgi vermek için 23tl filan yatırmak lazımmış. iks ile çalışmadan kendim başvuramazmıyım. sonra bide 135 euro dahamı ne isticeklermiş galba. ayrıntısını bilen bi yardım edebilir mi?
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 vize için ne firması yahu? konsolosluğa başvurup almıyo musun vizeyi?
Kendercik Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Alman Konsolosluğu'nda da var aynı IKS şeysi. Randevusuz da gelip sıraya falan girip sürünürsünüz ama çok sürünürsünüz; beklediğiniz süre elinizde patlayıp ertesi güne kalabilir gibi açıklamaları vardı konsolosluk sayfasında. edit: hızlı atlamışım, yüksekten anlamışım sanırım. Yalnızca bilgi istiyorsan konsolosluğa gidip sorman yeterli olabilir. İstanbul'da oturuyorsan İstiklal Caddesi üzerinde bir yerlerde olduğunu zannediyorum.
Bodrack Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Kendinde başvurabilirsin . Yani genel olarak bu firmaların yaptığı şey vizenin erken çıkmasını ve sürecin pürüzsüzce atlatılmasını sağlamak . Çünkü konsolosluklar cidden insan gibi davranmıyorlar . En azından bazıları :D Ben portekize kendim başvurdum . Keşke bir firma aracılığıyla başvursaydım diyorum şimdi . 200tl olsun verirdim . Tabi hollanda konsolosluğunu biraz araştır . Sorunsuz veriyorsa , uğraştırmıyorsa kendin git başvur . Vize ücreti olarak benden 170 aldılar . Bilmiyorum hollanda konsolosluğunda da öyle midir .
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 o randevu sistemi 3. parti bir firma ile alakalı değil. kendin vize alacakken de önce randevu almak durumundasın. Gideceksin İş Bankası'na (ya da anlaşmalı hangi banka varsa), yatıracaksın 23 TLyi, sonra banka sana bi pin kodu verecek. Bu Pin kodu ile o randevu merkezi şeysini arayacaksın, kaydını yaptırıp bir randevu günü alacaksın. Telefonda sana hangi belgeleri getirmen gerektiğini tane tane söyleyecekler, anlamadığın yer olursa tekrar tekrar sor çünkü telefonu kapattıktan sonra bir daha arayamıyorsun. belge listesi ve randevu tarihini aldıktan sonra belgelerini toplamaya başlayacaksın, randevu günü ve saatinde hepsini alıp koltuğunun altına, konsolosluğa gideceksin, başvurunu yapacaksın. Onlar sana şu gün sonuç belli olur diyecekler, sen de gidip vize denen sticker yapıştırılmış pasaportunu alacaksın, iyi yolculuklar diyecekler, sen de yanaklarından bir makas alıp çıkacaksın.
Joker Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 yani konsolosluğa gidiceksemde o pin'i almam gerekiyormu? bu iks ile hiç muhattap olmadan, konsoloslukla halletmem için ne yapmam lazım?
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 makas almaya kalkma bence.. direk sarıl beline yapış dudaklarına!
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Joker said: yani konsolosluğa gidiceksemde o pin'i almam gerekiyormu? bu iks ile hiç muhattap olmadan, konsoloslukla halletmem için ne yapmam lazım? pin'i her halükarda alacaksın. randevu sistemi konsolosuluktan bağımsız bir 3. şirket olayı değil. Pin sisteminin sebebi, konsolosluk önünde paso yığılma olmasın herkes sırayla gelsin diye konsoloslukların bizzat uyguladığı bir şey.
xaty Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Kendin tabi ki başvurabilirsin ama bazı konsolosluklar randevu ile çalışıyor ve bazıları randevuyu para karşılığı veriyorlar. PIN'in oluyor, telefonla falan iletişime geçerken de o PIN'i kullanıyorsun. Ama firmaya gerek yok bence. Şimdiye kadar 3 kere Schengen'e başvurdum farklı ülkelerden, çıkması en uzun süren 3 gün falan almıştı heralde. Şimdi de oturma izni bekliyorum bir yer için, çıkamadı bir türlü..
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 yakın zamanda hollanda vizesi aldım. anlatıyım. iks'den randevu sistemi zorunlu. kendin alman diye bir şey söz konusu değil. pin kodu almak için illa bankaya gitmene gerek yok. kredi kartı bilgilerin ile telefondan da direkt parayı yatırabiliyor ve pin kodunu alabiliyorsun. pin kodunu aldıktan sonra, o pin koduyla iks danışmanına bağlanacaksın. iks danışmanından bir randevu tarihi alacaksın. sonra o sana madde madde neler yapman gerektiğini söyleyecek ve ısrarla "not alıyor musunuz?" diye darlayacak seni.. çok da hızlı konuşuyorlar, böyle saçma bir panik havası doğuyor.. neyse sonra telefonda verdiğin mail adresine, o darlaya darlaya yazdırdığı maddeler geliyor zaten. küfür ettiğinle kalıyorsun =) randevu günü şeye dikkat et.. bozuk paran olsun yanında. eğer pasaportunu ups ile evine geri yollamalarını istersen, oradaki ups masasından 13tlye kayıt oluyorsun. bozuğun olmazsa, para üstünü yalan ediyorlar "bozuk yok" diye.. daha önemlisi 136tl mi ne vize ücreti.. para bozmuyorlar ve fazla para kabul etme falan diye bir şey yok. koştura koştura istiklal'de para bozdurmaya kasacağına (o benim =P), küsüratlı parayla git. onun dışında klasik belgeler falan. yine de kafana takılan varsa sorabilirsin.
maxigenous Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 iks danışmanları biraz mal oldukları için bazı bilgileri vermeyi unutuyorlar. şimdiden söyleyeyim eğer öğrenciysen VEYAHUT üniversiteden yeni mezun olmuş ve işsiz biriysen (özellikle ikinci durumda söylemiyorlar bunu)sana kim bakıyor ise, Son maaşını görüntüleyen banka hesap dökümü, içinde para olan banka cüzdanı, eğer aile emekliyse emeklilik banka cüzdanı ve emeklilik maaşını gösteren çıktıları (internetten alınabiliyor)götürmen de gerekiyor. Bana iki kez pin almama rağmen bu bilgiyi vermedi gerizekalı iks danışmanı, daha önce benzer şekilde bir arkdaşıma daha vermemişler. Aklında olsun.
Goarth Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 çok saçma olacak, daha önce almadığım için bilmiyorum da vize alamasan o yatırdığın para boşa mı gidecek hani 136 ytllik olan? Birde şu var daha önceden uçak biletini almak hani tarihlerin belirli olduğu için vize işini kolaylaştırır mı yoksa Amerika gibi 5 sene veya 6 aylık çat diye vize veriyorlar mı ?
Quadrophenia Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Evet, vize basvuru ucreti adi altinda alinan para vize cikmasa dahi yalan olur. Bir daha basvururken yine ayni parayi yatirman gerekir. Konsoloslugun istemedigi belgeleri dosyaya koymanin bir anlami yok bence, zaten vize cikmadan alma bilet felan ayirttir en fazla.
maxigenous Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Bileti almak gidiş - dönüş olmak üzere kuşkusuz kolaylaştırır ama sakat bir iş tabi red durumunda. Ekstra belge eğer maali durumla ilgiliyse götürmekte fayda var , katlar , yatlar , banka hesapları ve benzeri gibi..
goldbären Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 alman konsolosluğunda IKS şart değil. kendiniz de GÜYA randevu alabilirsiniz ama sadece perşembe günleri 3-4 arası uğrayıp randevu isticeksiniz. üstelik IKSden almayanları güzelce geri atıyorlar o da cabası. hollandada şart olduğunu bilmiyordum. hatta hala inanamıyorum açıkçası :)
Öne çıkan mesajlar