scorch Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 lan iphone hat kilitli olmasa direk taşıcam numaramı yemin ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chris_Metcalf Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 afetlerde kullanamayacaksan cep telefonunu at gitsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Adamların binasını su basmış yapılacak bisi yok planlama hatası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 sapitti resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 o değilde 1 aydır vodafone geçmeye uğraşıyordum. İlk başvurum teknik hata var diye iptal oldu İkincisi kişi bilgilerinde uyuşmazlık var diye iptal oldu (Hat babamın üstüneymiş) Üçüncüsünde de bu olay çıktı. Salak telefonu 1 ayır kullanamıyorum vodafone geçeceğim diye eğer bu seferde iptal olursa geçmiyorum arkadaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Sabah mesaj geldi, "ikitelli bilmemnesi çöktü" diye. Fakat böyle büyük bir facia olduğunu bilmiyordum. Bir ara turkcell'e falan zıplamak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Absolut said: Adamların binasını su basmış yapılacak bisi yok planlama hatası. Evet , koymuşlardır bodrum kata datacenter ları , bina da suyu alınca gitmiştir .. şuan benim staj yaptığım yerde olduğu gibi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 aslında böyle durumlarda diğer şebekeleri kullanmaya izin vermeleri lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 o zaman diğer şebekelerde yoğunluktan çökmez mi? gidin la kendi vodafoneunuza ben turkcellde rahatım şu an! :D gerçi telefonun ekranından turkcell yazısı silindi ama çalışıyo hala Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Şebekeler ( baz istasyonlar ) çökmemiş , datacenter ları çökmüş dikkatinizi çekerim . O datacenterdaki DB lerde tutulan numaralar kullanılamıyor o yüzden . Benim duyduğum bu şekilde yani ,tabi kullanım dışı kalan baz istasyonları da olmuştur , o ayrı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Kithnos said: Absolut said: Adamların binasını su basmış yapılacak bisi yok planlama hatası. Evet , koymuşlardır bodrum kata datacenter ları , bina da suyu alınca gitmiştir .. şuan benim staj yaptığım yerde olduğu gibi :D Simdi zaten sistem odasi yukardaki katlarda olursa sorun demek. Dolayisi ile bodrum kati hatta -2B -3B -4B gayet uygun katlar. Tabii netekim, bu tur sel durumlarina karsi gerekli onemlerin alinmasi da gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Bir şirket olarak düşünürsen büyük talihsizlik. Adamlar inanılmaz müşteri kaybedecekler bu durumda. Bir kere afet durumunda iptal olacak #1 GSM operatörü olarak etiketlendiler. Bu imaj kolay kolay düzelmez. Turkcell, Avea kına yakıyordur bence 2 gündür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Zaten ne zamandir yogurtcudan CEO mu olurmus diye uzerine gidiyorlardi CEO nun, bana kalirsa CEO dahil olmak uzere baya bir kan dokulur Vodaphone da Q4 sonuna kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Halbuki 99 depreminde de en başarılı operatördü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Deprem farkli, Sel farkli yapida afetler. Fakat bir Datacenter/Sistem Odasi kurarken, her turlu detayi dusunmelisiniz, buna binaya ucak dusmesi de dahil olmak uzere.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Bu arada yanlis anlasilmasin yazdiklarim, hakkaten cok uzuldum. Ne kadar cok farkli mobil operator olursa, o kadar rekabet olur, kalite yukselir. Direk Avea ve Turkcell 'in ekmegine yag suruldu. Ha Avea ve Turkcell'in de basina boyle bir sey gelse, yine ayni sekilde uzulurdum. Hakkaten cok zor bir durum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Evet arada fark var tabii. Depremde datacenter'ına bir şey olmadı ki Telsim'in. Yoğunluk vardı sadece. Şu an hiç bir şey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Hocam normal, datacenter asagi katlarda ise ve donanimsal olarak yedekli ( hot swap dahil ) bir yapida calisiyorsan, deprem seni cok etkilemez. Cunku sallantida bozulabilecek seyler genelde mekanik seyler olacaktir -ki sen de bunlari hot swap lerle halledebileceksin. Ama sel farkli. Bir makinayi sallayarak bozmak farkli sey, icine bi kova su bosaltarak bozmak cok farkli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 nedanko said: abi bisi yazmiyim diyodum da, yani 3. Dunya ulkesi iste, cidden bi fark yok, kamudan ozele butun yoneticiler yetersiz.. Cocuklar Turkiye iste bu yuzden firsatlar ulkesi, degerini bilin.. O kadar kapasitesiz insanla dolu ki, siyrilirsaniz cok iyi yasarsiniz, unutmayin.. Yazik ya.. diger baslikta demistim ne guzelde uydu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 türkiyede sıyrılmak zor. çünkü çalışana prim vermiyor kimse. zaten başımızda vasıfsız insanların olması da bu yüzden. çalışan değil başkaları alıyor yüksek pozisyonları. o yüzden bence ağzın iyi laf ediyorsa ya da sağlam torpilin varsa fırsatlar ülkesi evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Ben nedanko'ya ucundan katilarak Turkiye'de siyrilmanin "cok" kolay ve hizli oldugunu dusunuyorum relatif olarak. Kaliteli olmaniz ve bunu belli etmeniz yeterli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Ben "off-site backup" tarzı bir sistemle datacenter'ların yedeğini ve o tesisin de bir benzerini farklı bir yerde bulundurabileceklerini düşünüyorum hala. Tüm Trakya şebekesini tek binada tutmak ki yaklaşık 25 milyon insan ediyor bu, bence pek mantıklı değil. (Maddiyat bir bahane değil bunun için. Dün ve bugün ne kadar kaybettikleri göz önüne alırlarsa çok ufak bir yatırım olurdu off-site sistem) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Toplu donanimsal problemlerde backup'i acil durum kurtarici olarak kullanamayabilirsin. Bu nedenle Geographical Redundancy, Disaster Recovery tarzi sistemler var. Gel gor ki, yokmus iste o da :( Yazik yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 sharky said: Zaten ne zamandir yogurtcudan CEO mu olurmus diye uzerine gidiyorlardi CEO nun, bana kalirsa CEO dahil olmak uzere baya bir kan dokulur Vodaphone da Q4 sonuna kadar. Yoğurtcudan CEO mu olur abi :) O kadar bu işin uzmanı varken yogurtcudan sütcüden ceo bu kadar olur derim bende, açın lan mesleğimizin önünü, ilerde bir sharkyi görelim ceo diye :) Bu arada gayet sevindim ben duruma :P, rakip rakiptir her ne kadar piyasada 3.de olsalar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2009 scorch said: lan iphone hat kilitli olmasa direk taşıcam numaramı yemin ederim. galiba kampanya bitince serbest kalyor telefon bana öyle dedilerdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar