Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siyaset Meydanı

Necro

Öne çıkan mesajlar

Bu kürt açılımı denen şeyin osmanlı dönemindeki azınlık haklarını tanımanın modern görünümü olduğundan türk gençleri itiraz ediyor olabilirler mi ? Mesele eşitlik değil kimse türk ve kürt diye bir ayrım içinde değil gayet istiyen kürtçe konuşuyor kendi arasında ne insanlar müdahalede bulunuyor nede devlet güçleri. Saçma saçma aldanmayın bu oyunlara.
Sosyal ağlarda paylaş

khalad said:

Bu kürt açılımı denen şeyin osmanlı dönemindeki azınlık haklarını tanımanın modern görünümü olduğundan türk gençleri itiraz ediyor olabilirler mi ? Mesele eşitlik değil kimse türk ve kürt diye bir ayrım içinde değil gayet istiyen kürtçe konuşuyor kendi arasında ne insanlar müdahalede bulunuyor nede devlet güçleri. Saçma saçma aldanmayın bu oyunlara.

Etnik kökenlerini kabul etmeyecek mi adamlar?Ben Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan bir kürdüm diyemiyecekler mi?Türkçe temel dil olarak eğitim alırken okulda tüm cocukların kürtçe eğitim almasının kime ne zararı olabilir ki ? Aramızda kendi dilimizi konusup anlasamiyoruz burada.Gayet herkes kürt-türk diye bir ayrım içinde Türkiye'de sen nerede yasiyorsun bilmiyorum ama.
Sosyal ağlarda paylaş

böyle bir programı yapanın...
o anda ekran başında, televizyondaki her boka özenen o çocukların zihnini bulandıran şerefsizlerin...
AYRIM'ı çocuklara kadar indiren itlerin...

allah belasını versin.

sadece bu kadar söylüyorum.

böyle bir şey OLAMAZ yani. ekşi sözlükte "şu an üniter-ulus devleti yapısının bittiği andır" demiş birisi. çok doğru. BÖLÜNDÜK ulan çoluk çocuğuna kadar bölündük.

ufacık veletler birbirlerine sen kürt ben türk diye hitap etmeye başladı.

hiç bişi demiyorum, yazık diyorum bu gençliğe. koca bir nesil insanı, onlarca yılı, milyarlarca doları sağ sol denen bir hiç uğruna bölünerek tükettik, harcadık. zor da olsa onu atlattık, şimdi de bu var.

hiç bişi demiyorum dahaç.
Sosyal ağlarda paylaş

Necro said:

Etnik kökenlerini kabul etmeyecek mi adamlar?Ben Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan bir kürdüm diyemiyecekler mi?Türkçe temel dil olarak eğitim alırken okulda tüm cocukların kürtçe eğitim almasının kime ne zararı olabilir ki ? Aramızda kendi dilimizi konusup anlasamiyoruz burada.Gayet herkes kürt-türk diye bir ayrım içinde Türkiye'de sen nerede yasiyorsun bilmiyorum ama.

tüm çocuklar neden kürtçe eğitim alacak. Ülkemizin dili türkçe, kürtçe değil. Bu daha önce de çok tartışıldı burada, kürtçe eğitime hayır diyenler faşist, evet diyenler hümanist demkrat oldu.

slvakya mı slovenya mıydı bir yer geçenlerde etnik grupların kamusal alanlarda kendi dillerini konuşmasını yasakladı. çatır çatır yasakladı adamlar.

hayvan gibi faşist bir uygulama gibi gelse de ülkelerinin geleceği için en doğrusunu yaptılar.

Hıncal Uluç anlatıyordu televizyonda; Cezayirli bir çocuğa soruyorlar milliyetin ne diye, çocuk Cezayir doğumlu bir Fransızım çünkü Fransızca konuşuyorum diyor.

Neden böyle olduk , ne ara böyle olduk bilmiyorum ama farkında değilseniz de Kürtçe eğitimi destekleyerek açık açık bölücülüğü desteklemiş oluyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Finlandiya'da da çift dille eğitim var sorun ettiklerini sanmiyorum onlarin ana dili fince olmasina ragmen nufusun %4,5 gibi bir oran isveçli bu yüzden okullarda isveççe eğitim de var.Sonucta bütün finler isvecce bilmiyor ama ogrenmek isteyen isvec kokenli insanlar da kendi dillerini ogrenebiliyorlar ha dil altinda asimile olabilirler mi? evet.
Sosyal ağlarda paylaş

ya of

açtım baktım programa

çocuk denince 15-16 yaşında falan bir şeyler bekliyordum.

bildiğin 9-10 yaşında veletler bariz yapmacık tavırlar ile konuşuyorlar. "Biz büyüklerden istiyoruz ki" tarzı cümleler falan.

Bırakın allah aşkına ya. Çoluk çocuklar muhabbet etmeyin.

hayatımda izlediğim en çirkin program sanırım. yapaylık desen var, çirkinlik desen var. cidden orada bir şeyleri konuştuklarını sana çocukcağızlara yazık.
Sosyal ağlarda paylaş

bırakın izlemeyin ya..bizi bölmeye çalışanlarda o programları yapanlar yaptıranlar..dış güçlerle yıkamıyorlar içten yıktırıyolar bize..kürt türk bilmem ne ayrımı yok kardeşim..Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde doğan büyüyen her insan evladı Türktür..etnik kökenlerine başlatmasınlar..
Sosyal ağlarda paylaş

@Necro, hangi ütopyada yaşıyorsun bilmiyorum ancak burası İsveç veya Norveç değil. Türkiye'nin kurulu bulunduğu alanda yaşıyan millet sayısı ne İsveç'e ne Norveç'e nede başka bir millet'e benzer bu toprakları bu milletlerin insanları vatan kabul etmiş durumda laz'ı çerkezi rum u ermenisi kürdü türkü ve Türkiye Cumhuriyet'i olarak. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu andan itibaren de Türkiye Cumhuriyet'inin dili türkçedir. Onun dışında herkes kendi etnik dilini konuşabilir. İstanbul'da yaşıyorum gayet kürtçe konuşan bir çok insan var burada kendi aralarında toplumda kimse dönüpte birşey demiyor. Benim kürt kökenli birçok arkadaşım var hiçbir zaman ayrıma tabi tutulmadı.

Ancak kürtlere sen bu şekilde bir özel durum yaratırsan aynısını rumlara,ermenilere,çerkezlere vs. bütün kökenlere yaratmak zorundasın burada kulaktan dolma sosyalistlik yapma düşünerek konuş .
Sosyal ağlarda paylaş

Yazmamam gerekirdi belki ama yazma gereğini hissettim nedense.Anlamadigim sey neden farkli bir dusunceyi tolere edemiyorsun?Ayni seyleri kabul edince hersey guzel sorun yok aramiz ama farkli seyleri destekleyince farkli acilardan bakinca ya haksiz ve kulakdan dolma bilgilerle ediniliyor soylenen seyler ya da baska birinin doldurulmasi.Eğer kendi dillerini öğrenmek istiyorlarsa bu kimin düsüncesi olursa olsun isterse doldurulması olsun bir baskasinin sonucta o yolu seciyorsa insan *high score* gibi sonuna kadar gidecektir elbet.İstiyorsa gayet rum da rumca öğrensin,laz lazuri öğrensin bana bir zarari olacagini düsünmüyorum ben de öğrenirim gerekirse en iyi anlastigim dilde konusurum gerekirse ingilizce de olur farkedecegini düsünmüyorum.Sonuçta biz burada iki kisi kendi dilimizde yazisirken bile birbirimizi tolere edemiyoruz.Eğer baska bir dilde bu mümkün olucaksa sorun olan ne ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...