Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yazılımcı maaşı sorunsalı

Hellnar

Öne çıkan mesajlar

Ractamainus said:

ellinika da heyecanlanmış biraz. yılda 200.000tl başına vurmuş sanırım.

fistan'a tebrikz, adam tek mesajla yeni üye yaptı.

Heyecanlanmadım, başıma vuran birşey de yok.
Ayrıca arkadaş geçen yıl yazdı diyen arkadaşlar, ben bu söylediğim paraya 2 yıldır çalışıyorum.
18 yaş altı çocuklarla laf yarışına girecek zamanım yok, sadece beni sinirlendiren ayaklarını yıkatırsın sözü oldu. "Guest" olarak mesaj yazabilme imkanı olsa da üye olmazdım siteye.

Saygılarımla...
Sosyal ağlarda paylaş

ellinika said:

Ractamainus said:

ellinika da heyecanlanmış biraz. yılda 200.000tl başına vurmuş sanırım.

fistan'a tebrikz, adam tek mesajla yeni üye yaptı.

Heyecanlanmadım, başıma vuran birşey de yok.
Ayrıca arkadaş geçen yıl yazdı diyen arkadaşlar, ben bu söylediğim paraya 2 yıldır çalışıyorum.
18 yaş altı çocuklarla laf yarışına girecek zamanım yok, sadece beni sinirlendiren ayaklarını yıkatırsın sözü oldu. "Guest" olarak mesaj yazabilme imkanı olsa da üye olmazdım siteye.

Saygılarımla...

Abi ayaklarını yıkatırsın lafına niye sinirlendin.Mevcut ekonomik koşulların bu düzeye gelmesinden Ekonomiye yön vermesi gereken devlet yöneticileri sorumlu.

Bugünkü gençlerin(ister mühendis ister yazılımcı......vb) durumu ortada hakaret gibi ücretlerle çalışanlar var.Adam da kaba bir tabirle bunu ortaya sermiş sadece
Sosyal ağlarda paylaş

aslında istisna durumlarda var. mesela 2000 yılı civarında sanırım (hatırlamıom belki daha eskidir çok eskiden anlayın işte) elemanın teki tek başına desen programı yapmıştı. misal babam 200bin mark vermiş o programa başkasına satmasın diye.o zamandan bu zamana da kullanılıor program iş yerinde. yaratıcı olmak önemli tabi. (bu arada eleman makine mühendisiydi sanırım)
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

yazilimci 3 milyar ile 8 milyar arasinda alir.
35 yasini asmamis ise.

35 yas sonrasinda master olmustur

6 milyar ile 12 milyar arasinda alir.
ulke onemli burada tabi :)

35 yas diyince, benim menajer 35 yasinda, baya hasta bi herif, promotion aldi gecen gun principal oldu artik title'i, herif nasil bi bonus aldiysa bizi seattle'in en pahali steakcisine goturuyor euhe
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

yazilimci 3 milyar ile 8 milyar arasinda alir.
35 yasini asmamis ise.

35 yas sonrasinda master olmustur

6 milyar ile 12 milyar arasinda alir.

Türkiye'de yeni mezuna 3 milyar çok zor.

Ya direkt Intel'den MicroSoft Türkiye'den falan başlayacak ya da çok sağlam CV'si olacak.

Normal bir yerde 1-1.5 sene çalışmanın ardından ancak 3 milyara çıkar.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni mezun askerliğini yapmamışsa en fazla 2 alır da, yapmışsa ne kadar alır onu bilemem.
Ha, yazılımcı denen adam eğer bi de bilgisayar mühendisiyse, zaten 1800 liranın altında maaş veremez kimse. Tüm bilgisayarlarının Elektrik Mühendisleri Odası'na kaydolma zorunluluğu var çünkü ve EMO da böyle bi şart getirmiş. EMO'ya kayıtlıysan yeni mezun bile olsan en az 1800.

Ha, adam sana 1500 veririm gelir misin derse, sen de kabul edersen nolur onu bilemem.
Sosyal ağlarda paylaş

abi 2-2.5 u "rahat" diye soyluyorsaniz evet de, benim tanidiklarimin cogu 3 net ile basladi Turkiye'de, ve Microsoft falan o kadar odemez bence Turkiye'de zira Microsoft developeri yok Turkiye'de, Microsoft'ta calisiyorum diyen herkes vendor olarka kontratli calisiyor. Bankalar, P&G, Unilever falan rahat 3 netle basliyordu bizimkiler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...