|Joker| Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Bugün Aysel Tuğluk'un bu sözü tartışılacak: Süreç tıkanırsa ayrılığı konuşabiliriz DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, “Mutlaka İmralı ve dağ, çözümün bir parçası haline getirilmeli. Eğer bu süreç de tıkanırsa, o zaman Kürtler de ayrılığı tartışmaya başlayabilir” diye konuştu DTP, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle dün Diyarbakır’da düzenlediği “Onurlu Bir Barışa Evet” mitingi nedeniyle kente adeta çıkarma yaptı. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, genel merkez yöneticileri, DTP milletvekilleri ve çok sayıda parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Diyarbakır’da buluştu. “Barış Çadırı”nın kurulu olduğu alanda gazetecilerle sohbet eden DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, şu mesajları verdi: CİDDİ MUTABAKAT YOK: Özal döneminde de benzer açılımlar yapılmak istenmiş ama o zaman yeterli bir devlet mutabakatı bulunamamıştı. Bu son açıklamadan ciddi bir mutabakat olmadığı anlaşılıyor. Sayın Bakan ‘Meclis zemini’ diyor ama Meclis zeminine neyi getirecek belli değil. Eğer AKP geri adım atarsa kesinlikle kaybeder. İmralı’nın F tipine dönüştürülmesi, dil enstitüsü, köy isimlerinin iadesi ve dağdakilere ‘Gelin devlete sığının’ mesajları... Bunlar tatmin etmiyor. DTP SÜREÇTEN ÇEKİLEBİLİR: Atalay’ın açıklamasına Ak Parti’nin düzeltme yapmasını bekliyoruz. DTP olarak, böyle içi boş bir süreçten çekilmeyi de düşünebiliriz. Silahsızlanma, ancak çözümle birlikte varılabilecek bir hedeftir. Bunu en başa alırsanız süreci ve çözümün önünü tıkarsınız. Yeniden bir güven inşası için Ak Parti yeni bir açıklama yapmalıdır. Birtakım jestlere ihtiyaç var. Örneğin, İmralı’nın dışarıyla iletişiminin önü açılabilir, bu süreci kolaylaştırır. Tutuklu DTP’liler, hasta tutuklular var, bunlara ilişkin güven verici adımlar atılabilir. Bunlara karşılık Kürt tarafı da jestlerle karşılık verir. KÜRTLER TESLİMİYETİ KABUL ETMEZ: Bakan’ın açıklamalarını, ‘çatışmasızlık sürecinin’ devamı açısından da talihsizlik olarak görüyoruz. Ben bugün bu sürecin uzatılacağını da umuyordum. Kürtler ‘Ya teslimiyet ya inkâr’ dayatmasını kabul etmez. Eğer yeniden çatışmalı bir ortam başlarsa, bu ülkeye çok yazık olur. Umutlar kırılırsa ne olur? Sanıyorum bu sürece ilişkin şöyle bir düşünce de geliştiriliyor olabilir. Yani, ‘Biz istedik ama DTP istemedi’ denilebilir. İşte bu noktaya getirilmesine de izin vermeyiz. AKILLI DEVLET ÖCALAN’I KATAR: Öcalan ve PKK da çözümün bir parçası olmalı. Sorunu sadece DTP üzerinden götürmek mümkün değil. DTP de elbette önemli bir aktördür ama gücü bir yere kadar. PKK’nın bir kitle gücü, bir tabanı var. Bana göre akıllı bir devlet, sürece Öcalan’ı da katar. KÜRTLER AYRILIĞI TARTIŞABİLİR: İmralı ‘Kürtlerin savunma gücü’nden söz etti, herkes yanlış anladı. Bence bu bir ilkesel açıklamadır. Dünya artık yerele yetki devrine doğru gidiyor. Bu yetki devri bir bölünme değildir. Bunu, Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’na benzetiyorum. İmralı 1999’dan beri bunları söylüyor. Tek devlet, tek bayrak, bunlarla bir sorunumuz yok. Ama, içindeki halkların barıştırılması ve onların haklarının güven altına alınması gerekir. Eğer bu süreç de tıkanırsa, o zaman başka seçenekler de tartışılır. Kürtler de ayrılığı tartışmaya başlayabilir. KATI ULUS DEVLET DİRETMESİ ÇILGINLIK: Birincisi, vatandaşlık tanımının Türklük üzerine olmaması, tanımlamanın etnik unsurlardan arındırılması gerekir. Anadilde eğitim hakkı güvenceye alınmalıdır. Bizce resmi dilin Türkçe olmasında da hiçbir problem yoktur. Ancak, Kürtçe kullanımının da önü açılmalıdır. Katı bir ulus devlet anlayışında diretmek çılgınlıktır. Hele hele, bunu Mezopotamya gibi çok kültürlü ve çok kimlikli bir bölgede yapmak adeta bir intihardır. Kaynak Ayrılık derken? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 kolay gelsin. yavaş ayrıl da dağda bayırda bileğin burkulmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Tansu Çiller'i mumla arıyoruz lan. onun zamanında gıkları çıkmıyordu, teroristlerinde soyunu tükettiydi nerdeyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Buyurun açılımın sonu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Açılsınlar bakalım nereye kadar açılacaklar. Milletin içindeki şerefsizleri bizzat teker teker kesmesini mi istiyolar anlamadım ki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Konuşmakla kalmasınlar, ayrılsınlar gitsinler Türkiye'den kuzey ıraka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 arkadaşı dişlerinden ayırın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 beni? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 bunlarin konusulabilir hale gelmis olmasi hakikaten guzel, ama sacmaliyorlar siklikla gundemde tutmaya calisirken gereksiz zarar veriyorlar olaya. chp den daha fazla zarar vermeyi basardilar herhalde acilim surecine dtpli milletvekilleri, belediye baskanlari falan genelde de soylediklerinin buyuk kismi bence makul, katilinir seylerken, aradan bir iki cumle boyle gerginlik yaratacak abuk bir ifade oluyor, kalan soylemler komple bosa gidiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Devilmanta Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 ya sonunda ılımlı islam yüzünden değil bu ayrılık yüzünden asker elini atçak olaya o zaman kan dökülcek görecem ben bu ayrılık ayrılık diye konuşanları... AB ye girme zihniyetinide bi güzel yıkacak. Olacağı o. Bu ülkeyi sahipsiz zannetti bu şerefsizin dölleri... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Abi, dtp mecliste kürtleri değil teröristleri savunuyor, hepimiz farkındayız. Amaçları açılım falan değil, amaçları ayrılmak. Biz açılım yapmıyoruz ama şuradan 4 il size veriyoruz deyin, üstüne kürt kökenli türk vatandaşlarına da eziyet edin, gıkları çıkmaz ki onların, amaçları devlet kurmak falan . Daha inanan var mı şu zamanda dtp nin gerçekten iyi niyetli olduğuna falan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 ayrıl da gel. yiyosa tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Başkasından alan kendi iradesi ile iş yapamaz.Ne onlar bu sorunu çözebilir ne de biz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 ben seyi cok merak ediyorum ya simdi bu adamlar acik acik devlete karsi isyan etmeye toprak butunlugunu bozmaya vatana ihanetten soz edebiliyolar bu deokrasi oluyo ya bi mhpli milletvekili ciksa acilim olmassa idamlardan istiklal mahkemelerinden surgunlerden soz edebiliriz dese olur mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 bence şahane olur. Hatta Türkiye'de DTP'yi dengeleyecek tam zıttı bir parti kurulması lazım. Teröristlere karşı ırkçılar olmalı. MHP DTP'nin zıttı değil mesela, MHP gayet uç değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 hatta sokaklarda kan gövdeyi götürsün? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Sam said: hatta sokaklarda kan gövdeyi götürsün? hayir abi sadece soru yane madem vatan hainligi veya devletin toprak butunlugunu bozmaya calismak serbest ve demokrasi bizde vericegimiz cevbi soleyelim o zaman acilim sufreci tikanirsa katliam sureci balayabilir desin bi milletvekili mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Urgunta Wolfer Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Osmanlı devletinin güçsüz zamanlarında ayrılıktan bahsedenlere göstermiş olduğu iradeyi. Güçlenmekte olan Türkiye'nin gösteremiyor olması üzücü. (Not: Osmanlı devletinin güçsüz zamanlarında ayrılıktan bahsedenlere göstermiş olduğu irade nedir? -Ermeniler ayrılıktan söz ettiler ve osmanlı devleti ermenileri bulundukları topraklardan sürdü!) Sonuç: Bin yıllık türk kendi olan Rivan, Erivan oldu. Ama Ülke sınırları içinde ermeni kalmadı. -Aynısı yapılırsa büyük ihtimalle yine en az bin yıllık türk kenti olan kerkük-musul falan kürt kenti olacaktır. Ama ülkede ayrılıktan söz edenler kalmayacaktır. --Dağa çıkmanın, silahlanmanın, insanları öldürmenin(Hemde kalleşce), haklı bir tarafı olamaz! ---Elinde silah varken konuşamassın, senin adına silahın konuşur, konuşmak için önce o elindeki silahı bırakmalısın! ----Bu ülkede kimse kürtlerden nefret falan etmiyor. En sert söylemleri bile söyleyenlerin, beraber muhabbet ettiği kürt arkadaşları vardır, sorun kürtler değil kafasının bir köşesinde ayrılıktan bahsedenlerdir! -----Eğer bu sorun biraz daha uzayacak olursa milleti sebebsiz yere kürtlerden nefret ettirteceksiniz olacak olan bu! **Ve duruma, gidişata, söylemlere bakılacak olunursa. Ayrılıkçı kürtlerin savundukları gibi bir sosyalist ideoloji işi değildir bu, bu düpedüz ''Kürt Faşizm''midir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 bugün ahmet türk'ün bi yerde konuşması vardı halka yaptığı. tam izleyemedim haberlerde. adam orda bile türkçe konuşuyor. lan olm o zaman nereye ayrılıyorsun, niye ayrılıyorsun, bu fikrin altyapısı nedir diye sormak istiyorum kendilerine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Sam said: hatta sokaklarda kan gövdeyi götürsün? E kusra bakma da bu yaptığın da tam anlamıyla ikili oynamak oluyor? Madem her kesimin temsil edilmeye hakkı var onların da olmalı? Hoş benim seveceğim türden değil "aşırı uç" bir parti. Ama bu ülkede açık açık bölücülük propogandası yapanlara bir şey denmezken üstüne bir de demokrasi bu denirken, ve her kesimin temsil edildiği bir parti varken (komunizmi işçisi vs) aşırı sağcı bir parti de gayet normal bence. Ki aşırı uç partilerin çok fazla oy alacağını da sanmam ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Tıkanıklık olursa dtpye pompaya gideriz, rahat olsunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Yalnız doğruya doğru bir şekilde acilen şu meselenin çözülmesi lazım. Eldeki veriler ortada. Adamlar doğuda aile başına en az 7şer 8er çoğalıyorlar. 25-30 seneye azınlık Türkler olacak, Türkten çok Kürt olacak ülkede. O zaman çok daha büyük sorun olur böyle sürtüşmeler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 valla bone, ben maksadımı değiştirmiyorum böyle konuşanlar çıkıyor diye. olmaz yani. bir sorun var çözülmesi gereken, kimin ne dediği bu gerçeği değiştirmiyor. e haliyle inat olsun diye yeni çıkmazlara direksiyon kırmaktan imtina ediyorum. senin mesaja ithafen yazmadım esasen zaten, neymiş ırkçılar da olsaymış. saçmasapan söylevler bunlar. rewendor, ırkçılığı aşırı uç çerçevesinde mazur görme diye bir olay yok. açın bakın insan hakları beyannamesi'ne. evet saçmalamanın bir sınırı var. bugün medeni diye kabul ettiğimiz, hukuk sistemini kopyaladığımız, birliklerine girmeye çalıştığımız ülkelerde ayrılık isteyebilen siyasi partiler var ama ırkçılık gene de yasak. yani evet, saçmalamanın çizilmiş bir sınırı var medeni dünyada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 kurt irkciligi bunun adi sorunda orda zaten nasil bi milletvekili cikar bunlari soyler iste buda turkiyenin hali bi turk milletvekili bole bisi dese insan haklari mahkemesine kadar gide Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Sam said: rewendor, ırkçılığı aşırı uç çerçevesinde mazur görme diye bir olay yok. açın bakın insan hakları beyannamesi'ne. evet saçmalamanın bir sınırı var. bugün medeni diye kabul ettiğimiz, hukuk sistemini kopyaladığımız, birliklerine girmeye çalıştığımız ülkelerde ayrılık isteyebilen siyasi partiler var ama ırkçılık gene de yasak. yani evet, saçmalamanın çizilmiş bir sınırı var medeni dünyada. Daha yeni birkaç sene önce Fransa'da Chirak, ya da yıllardır Almanya'da ırkçı ve yabancı karşıtı söylemleri ve hareketleriyle başa gelmeye çalışan çeşitli partiler (ki sonuna kadar da hak veririm oradaki almancılarımızın yaptıklarını gördükten sonra) dikkatinden kaçmış o halde? Aklıma gelen ilk iki örnek buydu. Medeni dünyada değil de "kontrol edilen" dünyada diyelim biz ona, yoksa o saçmalamanın sınırı ya daha aşağıda ya da daha yukarıda olur, tam ortada olarak bir tarafa koz verip diğer tarafı engellemez. Bir zümrenin ya da etnik kökenin temsilciliği ayrı bir şey, ve evet temsil edilir tabii ki, ama o zümrenin ayrılığını savunarak ülke bütünlüğünü bozmaya kalkmayı o saçmalık sınırına dahil etmeyip de mantıklı kabul etmek de pek bir komik olmuş... Medeniyiz ya, elimizde ne varsa verelim, aydınız ya, kıçımıza tekme vuran kim varsa yalayalım, belki nobel verirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar