Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Shaggy said: Chewy said: Shaggy said: Frank.ohA! olm cok iyisin lan ;) harbi güldüm Buyur; http://gelgidersin.blogspot.com/2009/07/mac-sonras-frank-rijkaard-roportaj.html sonlara doğru... Hem Shaggy hem Rijkaard critlemiş. xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deja cyrano Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 abi rijkaard'ı eleştirecek kapasiteye sahip mi sanki hıncal uluç. HINCAL ULUÇtan bahsediyoruz yani, hıncal, uluç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wishmaster Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 "deja cyrano" said: abi rijkaard'ı eleştirecek kapasiteye sahip mi sanki hıncal uluç. HINCAL ULUÇtan bahsediyoruz yani, hıncal, uluç. Hah işte bunu diyorum ben de..Sen Hıncal Uluç'u eleştirecek kapasiteye geldin mi peki? Sanki ajdardan bahsediyoruz lol Yanlış düşüncelere sahiptir kabul,saygı duymak zorunda değilsiniz kabul,ama bari kapasite falan atıp tutmayalım.(Hayır,Hıncal amcam değil.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Barosun kendini gereksiz yere yere atması konusundaki düşüncelerimi daha önce dile getirdim zaten. Fakat bu ara bu kadar sıklaştırmasının sebebi ise kuvvetsizlik olabilir, çünkü hemen her pozisyondan sonra yüzüne zoomladıklarında nefeslerini ne denli zor ve sık aldığını görebiliyoruz. Keitanın yerine Aydın çıkabilir mi, bence zaten Aydının ilkonbirde sahaya çıkması hata, ne kadar çabuk sahayı terk ederse o kadar iyi yani :) Keitayı her iki kanatta da kullanabiliriz diye düşünüyorum fakat göbekte bence iş yapmaz. Çünkü Keita çoğu zaman durgun halden yüksek ivmeli hareket ile adam geçmesini seven bir futbolcu. Hal böyle olunca ceza sahası hizasından adam geçmek için topun üzerinden ayaklarını bir sağa bir sola geçirmeye çalışır ise arkadan en az 2 kişi gelir ve topu alır. Her insan için tuttuğu takımda mutlaka özel bir oyuncu vardır. Sanırım Keita'da kısa zamanda Hıncal için böyle olmuş, bu yüzden oyundan çıkarılmasını hazmedemiyor ve bu öfkeyle yazınca da çok mantıklı analizler ortaya çıkmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Wishmaster said: "deja cyrano" said: abi rijkaard'ı eleştirecek kapasiteye sahip mi sanki hıncal uluç. HINCAL ULUÇtan bahsediyoruz yani, hıncal, uluç. Hah işte bunu diyorum ben de..Sen Hıncal Uluç'u eleştirecek kapasiteye geldin mi peki? Sanki ajdardan bahsediyoruz lol Yanlış düşüncelere sahiptir kabul,saygı duymak zorunda değilsiniz kabul,ama bari kapasite falan atıp tutmayalım.(Hayır,Hıncal amcam değil.) Ulan Galatasaray'lı olmamak ne kötü şey, adama Hıncal'ı bile sevdiriyor. Gitsin atletizm yorumlasın Hıncal, sabaha kadar dinleyelim.Ama Galatasaray derken ağzından çıkan köpüklerden baydık artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 abi ben malim ok anlamiyorum futboldanda abi gaatasaray iyi bi baslangic yamadi mi ya dangil dungul ama golu maclar kazaniyo helbvet birinden tokat yicek namalup fark ata ata gitsek zaten sampiyonlar ligi sapmiyonu olur dunya krali ilan ediliriz fean herkes bi yerde bi takima yenilir normal deil mi bu ha yenildigin maclari optimize edersen kupa felan alirsin iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Wishmaster said: Hah işte bunu diyorum ben de..Sen Hıncal Uluç'u eleştirecek kapasiteye geldin mi peki? Sanki ajdardan bahsediyoruz lol Yanlış düşüncelere sahiptir kabul,saygı duymak zorunda değilsiniz kabul,ama bari kapasite falan atıp tutmayalım.(Hayır,Hıncal amcam değil.) Şimdi Wishmaster arada fark var. Rijkaard oyunculuğu boyunca dünya devlerinde oynamış, başarılı performans ortaya koymuş, ismini duyurmuş, ardından Barcelona gibi bir takımın başında yıllarca kalmış, kupalar kazanmış bir adam. Kısaca bilgisini, kalitesini, bu konudaki tecrübesini kanıtlamış bir yerde. Peki ya Hıncal? Hıncal kimdir? Herhangi bir takımda futbol oynamış mıdır? Meslekten yetişme midir? Hangi takımda hangi mevkide oynamıştır? Futbol bilgisi neye dayanır? Teknik direktör müdür yoksa? Hangi takımı çalıştırmış, nerelere getirmiştir? Hayatında herhangi bir futbol kupasına dokunmuş mudur? Hayatında bir kez olsun profesyönel maça çıkmış mıdır? Herhangi bir antrenörlük kursuna gitmiş midir? Herhangi bir takımda aktif yöneticilik mi yapmıştır? Ya da menajerlik mi yapmıştır? Bir kulübe oyuncu mu kazandırmış ya da transfer etmiştir? Hangi vasıfla hangi bilgi ve tecrübeyle Hıncal'ı eleştirilemeyecek kapasitede kabul ediyoruz? Ne farkı var senden benden futbol alanında? Neden senden benden bilgili olduğunu kabul edelim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 4 sayfa okumadım ancak hıncala mesajım şudur: Hadi len! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 yazısının saçmalığı zaten Keita konusundan belli. Keita Rijkaard'ın özel isteğiyle geldi Galatasaray'a. sonra yok efendim Rijkaard Keita'yı sevmiyormuş. Yahu adamı Kayseri maçında 5dk daha tutsa adamı iyice sakata çıkaracaklardı. ki şu hali bile sakat adamın. ya cidden bugün otobüste tekrar okudum yazısını, futbol teröristi oldum o yazı sırasında ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cruciatus Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 bu adami bi kursunlamadiklari kaldi hala karaliyo takimlari..bkz. Ahmet Çakar mecidiyeköy'de adami kursuna dizdiler hala Arda Turan'a salliyo..:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Ustteki mesaja yanit.. evet Rijkaard in futbolcu kariyeri cok iyi olabilir buyuk takimlarda oynamis olabilir ama Barcelona disinda teknik direktorlugunde herhangi bir basarisi varmi.. ha bana gore Barcelonadada cok basarili olamadi 2003-2008 yillari arasinda ligde 2 kere sampiyon, sampiyonlar ligini birkere kazandi oda zaten barcelonanin efsane kadrosunu kurdugu 2005-2006 sezonundan sonra oldu.. Ha sakin yanlis anlamayin kotu teknik direktor demiyorum ama oyle aman aman bir adam degil yani baktiginiz zaman Guardiola 1 senede Rijkaard in 5 senede yaptigindan fazlasini yapti.. Diger yandan Hincal Uluc spor yazarliginda cok iyi ve bilgili bir adamdir yani yazdiklarinin geneli dogrudur.. Bu yazisinda biraz abartmis o ayri ama Rijkaard i bu kadar buyutmeyin gozunuzde oyle ahim sahim bir adam degil.. Gercekci olmakta fayda var Avrupada bir klup isteseydi bu adami gider orayi calistirirdi GS yerine.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 hıncal üye olmuş patiye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 evet rijkaard kazanınca efsane kadro guardiola yapınca 5 senedeki işi 1 senede yaptı oluyor.. şuanki kadro çok orta sınıf zaten barçadaki.. fatih terim de en kral teknik direktör o vakit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 olayi pek kavrayamamissin sen birdaha anlatmaya calisayim.. Suanda kamuoyunun beklentisi ne Rijkaard geldi once UEFA yi alicak GS yi sampiyon yapicak sonrada seneye sampiyonlar ligini alacak.. Bende diyorumki bu adami bu kadar buyutmeyin gozunuzde evet adi var onemli birisi Elano gibi bir adam Rijkaard var diye geldim diyorsa zaten ismini tartismak sacma.. Amma velakin Hollanda milli takimindan nerdeyse kovularak, ondan sonraki takimindan resmen kovularak giden ve sadece baskan ile iyi iliskileri var diye Barcelonanin basina gelen bir adam.. (Tekrar ediyorum teknik direktorlugune hicbirsey demem bana gore suanda Turkiyedeki en iyi teknik direktor) Barcelonada yakaladigi butun basarilar 2006 yilinda kazanildi.. Ve yine soyluyorum eger Rijkaard a Avrupadan (ispanya italya almanya ingiltere hatta fransa) liglerinden dusmeye oynamayan bir takim teklifte bulunsaydi ve bu teklif GS nin verdiginin yarisi kadar olsaydi o takima giderdi.. Gs nin suanda oynadigi top Rijkaard in eseri degil ozetle soylemeye calistigim sey bu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Diger yandan Fatih Terim gelmis gecmis en iyi Turk teknik direktordur eger varsa itiraziniz acin baska yerde tartisalim.. Turkiyede calismis en kariyerli teknik direktor ayrica.. Rijkard sampiyonlar ligini kazandirmis calistirdigi takim Barcelona milli takim basarisi yok.. Fatih Terim Uefa kupasi + super kupa. Calistirdigi en iyi klup Milan.. Calistirdigi milli takim Avrupa 3. oldu.. Eger sampiyon ligi kupasi = eufa+super kupa olarak bir denklem yaparsak Fatih terim ondedir :P:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 kimsenin bu sene uefa alalım seneye cl beklentisi falan yok.varsa etrafındakilerde falan vardır. iyi bak yorumlara herkes abi isterse 10. olsun ama takım çok güzel bu adam 3 sene kalsın diyor. ayrıca fatih terim eğer en iyi teknik direktör olsaydı böyle olmazdı. türkiyede çalışmış en kariyerli td rijkaard'dır. en iyi türktür fatih terim ama en iyi değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Haa eger Rijkaard elindeki bu enfes kadro ile.. Turkiye ligi Fortis Turkiye kupasi ve Uefa ligini alirsa (ki favori gosterildi simdiden 1-2 yerde (ingiliz basininda)) o zaman oturur tekrar konusuruz ve gercekten cok iyi bir teknik direktormus deriz.. Zaten Turkiye ligini kazanamazsa direk gondersinler GS nin kadrosu suanda Turkcell super ligine 3-5 gomlek ustun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 CthuLhu said: kimsenin bu sene uefa alalım seneye cl beklentisi falan yok.varsa etrafındakilerde falan vardır. iyi bak yorumlara herkes abi isterse 10. olsun ama takım çok güzel bu adam 3 sene kalsın diyor. ayrıca fatih terim eğer en iyi teknik direktör olsaydı böyle olmazdı. türkiyede çalışmış en kariyerli td rijkaard'dır. en iyi türktür fatih terim ama en iyi değildir. Çalışmış=Del bosque Çalışan=frank Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Hıncal Uluç'un ve Rijkaard'ın futbol bilgisini karşılaştırabiliyorsun yani? Ve hatta Hıncalın spor yazarlığıyla Rijkaard'ın t.direktörlüğü aynı sana göre? Bu arada sadece kariyer olarak bakarsanız Fatih Terim'den daha kariyerlisi yok Türkiye'de. Galatasaray, Fiorentina, A.C.Milan, UEFA, Milli takım, Euro08 yarı finali, ilk defa avrupa kupasına katılma, avrupa maç oranı, 4 şampiyonluk vs vs. Dediğim gibi, bilgi, beceri, kapasite vs gibi şeylere bakmıyorum sadece kağıt üzerinde kariyere bakıyorsak Terim 1 numara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shaggy Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 @gellidus Her mesajında faillerle dolu noktalar var maalesef. Madde madde gideyim. 1-) "Barcelona dışında herhangi bir takımda başarısı var mı?" diye sormuşsun. Adamın Galatasaray'a gelene kadar çalıştırdığı takım sayısı zaten 3. Sparta Rotterdam'ı küme düşürme hikayesini herkes yazıp duruyor, lakin Rotterdam takımı o dönem ekonomik açıdan inanılmaz dardaydı. PAF takım oyuncuları A takıma yükseltilmişti vs... Diğer çalıştırdığı takım olan Hollanda Milli Takımına ilerleyen maddelerde değineceğim. 2-) Rijkaard'ın Barcelona'da aslında çok başarılı olmadığını söylemişsin. İlk senesinde ilk devre zaten çok kötüydü. Alışma dönemi derken toparladı takımı ikinci devre 9-10 maçlık galibiyet serisi yakaladı ve o sene Barça ligi 2. sırada bitirdi. 2005'te La Liga şampiyonluğu geldi ve ŞL'de de 2.turda Chelsea'ya tek golle elenildi, ki o Chelsea çok ağır favoriydi o sezon CL'de. Eşleşme şanssızlığı diyebiliriz yani. 2005-2006'da Kral Kupası, CL, Lig üçlemesi geldi. 2006-07'de şampiyonluk son hafta Real Madrid'e kaptırıldı, bizim Denizli-Fener maçı benzeri bir maçla. Son yılı zaten baya başarısızdı, Eto ve Ronaldinho ile yaşadığı sorunlar sebebiyle, ki ona rağmen de takım ŞL'de yarı final oynamıştır, daha sonra kupayı alacak Manu'ya elenmiştir. Yani başarıların tek yılda geldiği falan yalan, yok öyle bir şey. 3-) Rijkaard ahım şahım bir teknik direktör, Türkiye'ye gelirse de gayet büyütülür. Bugün Milan taraftarları forumlarda Leonardo nereden çıktı, Rijkaard daha iyiydi, onu niye getirmediniz falan diyorlar mesela... Şu an Rijkaard, hangi takıma gitse büyütülür, bir zahmet Galatasaray'da göklere çıkarılsın bırak da. 4-) Avrupa'da düşmeye oynamayan bir kulübe gitmezdi Galatasaray yerine. Atıyorum, bu adamı Sunderland, Touluouse falan istese gider miydi Galatasaray yerine? Hiç sanmıyorum. Sevilla, Tottenham falan dersin, kabul ederim, onlar liglerinin başaltı takımları. 5-) Kimse Rijkaard'dan 2 senede UEFA ve CL aldırmasını da beklemiyor. Nereden aklına girdiyse bu da çok yanlış, öyle bir şey de yok. Çevrendeki 3-5 eleman diyorsa, onların cahilliğidir o. 6-) He, gelelim milli takım olayına. "Hollanda'dan neredeyse kovularak" falan demişsin. Burası FAİL ÖTESİ oluyor. Hollanda'dan kendi isteğiyle istifa etti tamamen Rijkaard. Zaten görevi de tesadüfen almıştı, yardımcı antrenördü, Hiddink bıraktı ona kaldı falan... Hollanda'ya EURO 2000'de çok çok iyi top oynattı, 6-1'lik Sırbistan maçı vardı çeyrek finalde. Yarı finalde İtalya karşısında iki penaltı kaçırdılar. Penaltılarda da sadece 1 gol atıp, 3'ünü kaçırdılar ve elendiler. Yani kupaya gidiyordu o takım, öyle bir cenabet durum yaşamasaydı. Bunu da nereden okuduysan, yalan tamamen. 7-) Fatih Terim, Milan'da 6 ay çalışmışken, Rijkaard Barcelona'da 5 yıl çalışmıştır. Biri Türkiye'yi yarı finalde oynatmış Avrupa Şampiyonası'nda, diğeri Hollanda'yı. Çok fark yok. Elbet Türkiye'nin yarı final oynaması daha çok ses getirecek bir şey ama iki takım futbollarını karşılıştırırsan, Hollanda bariz daha ağır basar. Rijkaard, kısa teknik direktörlük kariyerine rağmen Terim'den daha başarılıdır ve teknik direktörlük yeteneği olarak da daha üsttedir. Fatih Terim'den kötü olsa Barcelona'da 5 yıl kalabilir miydi gibi bir soru sorayım... Bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Rewendor said: Hıncal Uluç'un ve Rijkaard'ın futbol bilgisini karşılaştırabiliyorsun yani? Ve hatta Hıncalın spor yazarlığıyla Rijkaard'ın t.direktörlüğü aynı sana göre? Bu arada sadece kariyer olarak bakarsanız Fatih Terim'den daha kariyerlisi yok Türkiye'de. Galatasaray, Fiorentina, A.C.Milan, UEFA, Milli takım, Euro08 yarı finali, ilk defa avrupa kupasına katılma, avrupa maç oranı, 4 şampiyonluk vs vs. Dediğim gibi, bilgi, beceri, kapasite vs gibi şeylere bakmıyorum sadece kağıt üzerinde kariyere bakıyorsak Terim 1 numara. Abi del bosque diyorum sen ne diyorsun ya.Calışmış olarak.Çalışan derseniz ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Fatih Terim t.direktörlüğü bıraktığı sırada Barcelona, Liverpool, Inter ve Arsenal dahil pek çok takımdan teklif aldı (Rijkaard'ın yerine getirilmek üzere aldı o teklifi evet). Kaldı ki Rijkaard'dan genel olarak bakıldığında daha başarılı, daha sürekli bir başarısı var. Türkiye ve Hollanda'yı karşılaştırıp Hollanda daha iyi futbol oynuyor demişsin, bu Rijkaard'ı değil Terim'i över. Türkiye daha kötü oyuncularla, daha az malzemeyle, daha çürük yapıyla gitti o başarıya. Rijkaard öğretmedi sonuçta o kadroya futbol oynamayı sıfırdan, elindeki malzeme daha fazlaydı, üstelik öncesinde onun için hazır kurulu bir sistem vardı, yardımcı t.direktörlükten geldiği için de sisteme de yabancı değildi. Terim'se gittiği her yerde tüm sistemi, kadroyu, oyunu (Fiorentina, GS, Milli takım... Milan'da zaten bunu yapacak kadar uzun süre başta kalamadı) baştan inşa etti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Tenekeadam said: Abi del bosque diyorum sen ne diyorsun ya.Calışmış olarak.Çalışan derseniz ayrı. Del Bosque'nin Beşiktaş'a gelene kadar 4 sene Real Madrid dışında dişe dokunur t.direktörlüğü yok? R.Madrid'in en güçlü döneminde (Los Galacticos dönemi) ve tüm Avrupa'da rakipsiz hali sırasında onunla ligde avrupada esmek mi daha büyük başarı yoksa henüz Avrupa'da üst turlara şans eseri 1-2 kere çıkabilmiş, çanakkale geçilmez mantalitesiyle oynayan türk takımlarından birini sıfırdan kadro kurarak uefa kupasını aldırmak mı? Ha evet, bu dönemde 2 CL 2 lig şampiyonluğu varmış adamın. Ama elinin altındaki takımın dönemin Real Madrid'i, rakiplerinin de dönemin Avrupası olduğunu göz önünde bulundurmak lazım. Üzerine milli takım kariyeri, Fiorentina ve Milan da bonus olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Shaggy said: @gellidus Her mesajında faillerle dolu noktalar var maalesef. Madde madde gideyim. 1-) "Barcelona dışında herhangi bir takımda başarısı var mı?" diye sormuşsun. Adamın Galatasaray'a gelene kadar çalıştırdığı takım sayısı zaten 3. Sparta Rotterdam'ı küme düşürme hikayesini herkes yazıp duruyor, lakin Rotterdam takımı o dönem ekonomik açıdan inanılmaz dardaydı. PAF takım oyuncuları A takıma yükseltilmişti vs... Diğer çalıştırdığı takım olan Hollanda Milli Takımına ilerleyen maddelerde değineceğim. Ben farkli birsey soyledimmi? Barcelona disinda calistirdigi takimlarda bir basarisi yok dedim. Sende ayni seyi soyluyorsun 2-) Rijkaard'ın Barcelona'da aslında çok başarılı olmadığını söylemişsin. İlk senesinde ilk devre zaten çok kötüydü. Alışma dönemi derken toparladı takımı ikinci devre 9-10 maçlık galibiyet serisi yakaladı ve o sene Barça ligi 2. sırada bitirdi. 2005'te La Liga şampiyonluğu geldi ve ŞL'de de 2.turda Chelsea'ya tek golle elenildi, ki o Chelsea çok ağır favoriydi o sezon CL'de. Eşleşme şanssızlığı diyebiliriz yani. 2005-2006'da Kral Kupası, CL, Lig üçlemesi geldi. 2006-07'de şampiyonluk son hafta Real Madrid'e kaptırıldı, bizim Denizli-Fener maçı benzeri bir maçla. Son yılı zaten baya başarısızdı, Eto ve Ronaldinho ile yaşadığı sorunlar sebebiyle, ki ona rağmen de takım ŞL'de yarı final oynamıştır, daha sonra kupayı alacak Manu'ya elenmiştir. Yani başarıların tek yılda geldiği falan yalan, yok öyle bir şey. 2. maddeye gelirsek Ispanya ligi ne kadar kiran kirana gecsede %99 ilk 3 takimdan ikisi real madrid olur 3. takim cokca deportivo olurdu eskiden simdi yavas yavas degisiyor.. Yani Barcelonada sampiyon olmamak disinda her sonuc fail dir.. Ben dedimki Barcelonadaki butun kupalari 2006 sezonunda aldi sen aynisini aldigi kupalara isim vererek soylemissin baska birsey dememissin.. Barcelona gibi bir takimin CL de 2. turda elenmesi basarisizliktir. Eto ronaldinho sorunlari zaten baska konu.. Diger konuda tek golle yenmedi chelsea yanlis hatirlamiyorsam 4-1 fln yenmisti Barcelonayi eger ayni sezondan bahsediyorsak Istanbulda oynanan finalin oldugu sene sonrasindada Liverpool yende chelsea ye ki chelsea o sene favori fln degildi o senenin bankosu milandi 3-) Rijkaard ahım şahım bir teknik direktör, Türkiye'ye gelirse de gayet büyütülür. Bugün Milan taraftarları forumlarda Leonardo nereden çıktı, Rijkaard daha iyiydi, onu niye getirmediniz falan diyorlar mesela... Şu an Rijkaard, hangi takıma gitse büyütülür, bir zahmet Galatasaray'da göklere çıkarılsın bırak da. 4-) Avrupa'da düşmeye oynamayan bir kulübe gitmezdi Galatasaray yerine. Atıyorum, bu adamı Sunderland, Touluouse falan istese gider miydi Galatasaray yerine? Hiç sanmıyorum. Sevilla, Tottenham falan dersin, kabul ederim, onlar liglerinin başaltı takımları. Zaten Avrupada dusmeye oynayanlar haricinde bir takim demistim yanlis okudun heralde 5-) Kimse Rijkaard'dan 2 senede UEFA ve CL aldırmasını da beklemiyor. Nereden aklına girdiyse bu da çok yanlış, öyle bir şey de yok. Çevrendeki 3-5 eleman diyorsa, onların cahilliğidir o. Bunuda kabul ediyorum benim cevremdeki kisiler olabilir ama yakinda duymaya baslayacaksiniz 6-) He, gelelim milli takım olayına. "Hollanda'dan neredeyse kovularak" falan demişsin. Burası FAİL ÖTESİ oluyor. Hollanda'dan kendi isteğiyle istifa etti tamamen Rijkaard. Zaten görevi de tesadüfen almıştı, yardımcı antrenördü, Hiddink bıraktı ona kaldı falan... Hollanda'ya EURO 2000'de çok çok iyi top oynattı, 6-1'lik Sırbistan maçı vardı çeyrek finalde. Yarı finalde İtalya karşısında iki penaltı kaçırdılar. Penaltılarda da sadece 1 gol atıp, 3'ünü kaçırdılar ve elendiler. Yani kupaya gidiyordu o takım, öyle bir cenabet durum yaşamasaydı. Bunu da nereden okuduysan, yalan tamamen. Oncelikle benim hatirladigim kadariyla oyle muthis bir futbol oynamiyordu hollanda.. sonrasinda zaten gorevi birakacagini soylemisti onceden ama sonrasinda istifa etme suresi biraz uzamisti sanki birileri kal dese kalicak gibiydi ama kimseden oyle birsey gelmedi.. Neyse bunlari biryerlerden kaynak gostermeden yaziyorum hafizamda kalan seyler bunlar yaniliyorda olabilirim milli takimlar konusunda 7-) Fatih Terim, Milan'da 6 ay çalışmışken, Rijkaard Barcelona'da 5 yıl çalışmıştır. Biri Türkiye'yi yarı finalde oynatmış Avrupa Şampiyonası'nda, diğeri Hollanda'yı. Çok fark yok. Elbet Türkiye'nin yarı final oynaması daha çok ses getirecek bir şey ama iki takım futbollarını karşılıştırırsan, Hollanda bariz daha ağır basar. Rijkaard, kısa teknik direktörlük kariyerine rağmen Terim'den daha başarılıdır ve teknik direktörlük yeteneği olarak da daha üsttedir. Fatih Terim'den kötü olsa Barcelona'da 5 yıl kalabilir miydi gibi bir soru sorayım... Rijkaard futbolcu olarak bu kadar kariyerli olmasaydi. 34 macta 4 galibiyet aldigi bir klupten barcelonaya gelebilirmiydi bende bunu soruyorum o zaman :) Bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Gelebilirdi, bizzat Cruyff adamı getirtti çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar