stormeagle Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Bu muafiyet; a) Ramazan (Şeker) ve Kurban bayramları ile yılbaşı ve noel münasebetiyle Türkiye’deki kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen, b) Ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, c) Şahsi, ailevi ve hediyelik eşya niteliğinde olan, d) Karşılığında alıcı tarafından herhangi bir ödeme yapılmayan "Alıntıdır" Yukardaki 1. maddeyi bilir bir kişi tam olarak açıklayabilirmi acaba ? Yani ramazan ve kurban bayramı gibi günlerde ebay gibi sitelerden 100euro üstündeki mallarımız gümrük vergisinden muhaf mı olacaktır ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 hediye paketi şeklinde göndertirsen olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 bi de sanırım gerçek kişilerden gitmesi gerekir gümrükte çalısan biri vardı patide o cevap verebilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 gift olarak işaremetle olay bitmiyor sanırım gümrüktekiler kontrol ediyorlar mutlaka. Gümrükte çalısan arkadasımız yardımcı olursa sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Bende konusuyken basit bir şey sormak istiyorum. eBay'den 100 euro altı herşeyi sipariş edebiliyor muyuz? Bu 100 euroya kargo ücreti dahil midir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 bir evet iki hayır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 konu acacaktim buraya ayziyim bari: Konu: Yurtdisindan Turkiye ye gumruk sorunu olmadan kargolanabilecek seyler? Icerik: elektronik esya yi kargolasam gumrukte takilir fln, peki mesela kot gomlek kemer saat vs gibi seyleride kargolasam ayni sikintiyi yasarmiyim? yokmu hic gonderebilecegim birsey gumruk sorunu olmadan? cevaplar, repler, teraziler, bekliyorum. EDIT: Mod, alttaki alintilari silersen ii olur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Konum şaştı arkadaşlar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 benim soruyu cevaplayin loo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuki Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 bildiğim kadarıyla 100 euro 300 euroya yükseltiliyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Tam manasıyla bilir bir kişi elbet çıkcaktır.Bekliyoruz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 iyibey diye bi site vardı orda yazıyordu bu soruların cevapları. bayram vs lerde 400 euro oluyodu limit sanırım http://www.iyibey.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slayer__ Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 mulgear6 said: bi de sanırım gerçek kişilerden gitmesi gerekir gümrükte çalısan biri vardı patide o cevap verebilir Aynen dediğin gibi. Limit 300 Euro'ya çıksada "kişiden kişiye" olmadığı zaman vergi ödeyebilirsiniz ama karşınızdakinin ruh haline ve sizin performansına göre ödemeyedebilirsiniz :) Gümrük işi sakat iş. Ne olacağı belli olmayan bir iş. 2 haftada TR'ye gelip gümrük,izin,vs. nedeniyle 5 hafta sonra aldığım ürünlerimde oldu. Bayramlardan ve noelden 1 ay önce ve sonra limit artıyor o kadar çok özen göstermiyorlar küçük paketlere. Kısaca yılın yarısında rahat rahat alışveriş yapabilirsiniz. :) Gümrüğe takılan bir ürüne 100 Euro'dan fazlaysa %10 vergi öder, bazende 39 TL damga parasıda verip alabilirsiniz. Birde 2 TL ardiye mi ne veriyorsunuz PTT yoluyla gelmişse. Eğer daha fazlasını isterlerse üsteleyin haklı çıkarsınız. NOT: PTT aracılığıyla değilde özel kargo şirketleriyle geliyorsa onlarda gümrük sınırlarını kesinlikle geçmeyin. 400-500 TL cepten çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Astral Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 normalde vergiye tabi olmayan limit 100 euro'dur. yılbaşına 3 ay kala limit 300 euro'ya çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 gumruk isi bayagi sakat. biraz orada calisanlarin keyfine kaliyor. mesela 100$'i asmayan bi alisveris yaptim ve kargoya yaklasik 50$ odemistim. faturada kargo ve alisveris tutarini birlikte alip 100$'i asmis sandiklari icin vergi aldilar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 peki ne kadar vergi aldılar? 100 dolar için 10dolar alıyorlarsa pek sorun değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 reyou said: konu acacaktim buraya ayziyim bari: Konu: Yurtdisindan Turkiye ye gumruk sorunu olmadan kargolanabilecek seyler? Icerik: elektronik esya yi kargolasam gumrukte takilir fln, peki mesela kot gomlek kemer saat vs gibi seyleride kargolasam ayni sikintiyi yasarmiyim? yokmu hic gonderebilecegim birsey gumruk sorunu olmadan? cevaplar, repler, teraziler, bekliyorum. EDIT: Mod, alttaki alintilari silersen ii olur :) biri yok desin baride bende kurtulayim sizde :D amma velakin varsada soleyin olum, anlasiriz yani ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 orc_lord said: gumruk isi bayagi sakat. biraz orada calisanlarin keyfine kaliyor. mesela 100$'i asmayan bi alisveris yaptim ve kargoya yaklasik 50$ odemistim. faturada kargo ve alisveris tutarini birlikte alip 100$'i asmis sandiklari icin vergi aldilar.. Ne kadar vergi aldılar? Ayrıca ürün çeşidi neydi? 100€ sınırı sanki elektronik için geçerliydi diye aklımda kalmış. Tüm ürünler için mi geçerli, yoksa farklı türler için farklı limitler mi var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slayer__ Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 orc_lord said: gumruk isi bayagi sakat. biraz orada calisanlarin keyfine kaliyor. mesela 100$'i asmayan bi alisveris yaptim ve kargoya yaklasik 50$ odemistim. faturada kargo ve alisveris tutarini birlikte alip 100$'i asmis sandiklari icin vergi aldilar.. Kargo+Ürün fiyatı 100 euroyu geçmemeli. Kargo+Ürün fiyatı 300 euroyu geçmemeli.(Sınır artınca) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 %10'unu aldilar yanlis hatirlamiyorsam. birde 1-2 ytl + 10 yada 20 ytl gibi bir islem ucreti odedim. aldigim esyalar elektronik degildi, kiyafetti.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 eskiden direk urun fiyatindan oderdik yeni degsitirdiler heralde kargo + urun olmus biktim bu ulkeden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Befounder Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 bu bayramda da sinir 300'e cikiyor mu? bi de euro mu dolar mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 ya ben kargo+urun total 300$ lik bi teyp almak istiyorum e-bay china dan. yilba$i icin sikinti olur mu acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 dinlemiyorlar hic valla. Ustelik gumruk oyle cakal ki, fiyatin icine shipping'i de dahil ediyor, yani sen 100 dolarlik seye 80 dolar shipping odediginde 100$mis demiyorlar uyaniklar. vergini de 180 dolar uzerinden kesiyorlar :/ normalde 100 euro, ondan eminim de, bayramda kac euro hatirlamiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 bayram, yılbaşları 3 misli. 300 euro. edik: zati yukarıda cevabı verilmiş. niye boşuna post kastırıyorsunuz. ne kadar ayıp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar