Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Posta Yoluyla Gelen Hediyelik Eşya Muafiyeti

stormeagle

Öne çıkan mesajlar

Bu muafiyet;

a) Ramazan (Şeker) ve Kurban bayramları ile yılbaşı ve noel münasebetiyle Türkiye’deki kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen,
b) Ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen,
c) Şahsi, ailevi ve hediyelik eşya niteliğinde olan,
d) Karşılığında alıcı tarafından herhangi bir ödeme yapılmayan

"Alıntıdır"

Yukardaki 1. maddeyi bilir bir kişi tam olarak açıklayabilirmi acaba ? Yani ramazan ve kurban bayramı gibi günlerde ebay gibi sitelerden 100euro üstündeki mallarımız gümrük vergisinden muhaf mı olacaktır ?
Sosyal ağlarda paylaş

konu acacaktim buraya ayziyim bari:

Konu: Yurtdisindan Turkiye ye gumruk sorunu olmadan kargolanabilecek seyler?

Icerik:
elektronik esya yi kargolasam gumrukte takilir fln, peki mesela kot gomlek kemer saat vs gibi seyleride kargolasam ayni sikintiyi yasarmiyim? yokmu hic gonderebilecegim birsey gumruk sorunu olmadan?

cevaplar, repler, teraziler, bekliyorum.

EDIT: Mod, alttaki alintilari silersen ii olur :)
Sosyal ağlarda paylaş

mulgear6 said:

bi de sanırım gerçek kişilerden gitmesi gerekir
gümrükte çalısan biri vardı patide o cevap verebilir

Aynen dediğin gibi. Limit 300 Euro'ya çıksada "kişiden kişiye" olmadığı zaman vergi ödeyebilirsiniz ama karşınızdakinin ruh haline ve sizin performansına göre ödemeyedebilirsiniz :)

Gümrük işi sakat iş. Ne olacağı belli olmayan bir iş. 2 haftada TR'ye gelip gümrük,izin,vs. nedeniyle 5 hafta sonra aldığım ürünlerimde oldu.

Bayramlardan ve noelden 1 ay önce ve sonra limit artıyor o kadar çok özen göstermiyorlar küçük paketlere. Kısaca yılın yarısında rahat rahat alışveriş yapabilirsiniz. :)

Gümrüğe takılan bir ürüne 100 Euro'dan fazlaysa %10 vergi öder, bazende 39 TL damga parasıda verip alabilirsiniz. Birde 2 TL ardiye mi ne veriyorsunuz PTT yoluyla gelmişse. Eğer daha fazlasını isterlerse üsteleyin haklı çıkarsınız.

NOT: PTT aracılığıyla değilde özel kargo şirketleriyle geliyorsa onlarda gümrük sınırlarını kesinlikle geçmeyin. 400-500 TL cepten çıkar.
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

konu acacaktim buraya ayziyim bari:

Konu: Yurtdisindan Turkiye ye gumruk sorunu olmadan kargolanabilecek seyler?

Icerik:
elektronik esya yi kargolasam gumrukte takilir fln, peki mesela kot gomlek kemer saat vs gibi seyleride kargolasam ayni sikintiyi yasarmiyim? yokmu hic gonderebilecegim birsey gumruk sorunu olmadan?

cevaplar, repler, teraziler, bekliyorum.

EDIT: Mod, alttaki alintilari silersen ii olur :)

biri yok desin baride bende kurtulayim sizde :D

amma velakin

varsada soleyin olum, anlasiriz yani ;)

Sosyal ağlarda paylaş

orc_lord said:

gumruk isi bayagi sakat. biraz orada calisanlarin keyfine kaliyor. mesela 100$'i asmayan bi alisveris yaptim ve kargoya yaklasik 50$ odemistim. faturada kargo ve alisveris tutarini birlikte alip 100$'i asmis sandiklari icin vergi aldilar..

Ne kadar vergi aldılar? Ayrıca ürün çeşidi neydi?

100€ sınırı sanki elektronik için geçerliydi diye aklımda kalmış. Tüm ürünler için mi geçerli, yoksa farklı türler için farklı limitler mi var?
Sosyal ağlarda paylaş

orc_lord said:

gumruk isi bayagi sakat. biraz orada calisanlarin keyfine kaliyor. mesela 100$'i asmayan bi alisveris yaptim ve kargoya yaklasik 50$ odemistim. faturada kargo ve alisveris tutarini birlikte alip 100$'i asmis sandiklari icin vergi aldilar..

Kargo+Ürün fiyatı 100 euroyu geçmemeli.

Kargo+Ürün fiyatı 300 euroyu geçmemeli.(Sınır artınca)
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra ...
dinlemiyorlar hic valla. Ustelik gumruk oyle cakal ki, fiyatin icine shipping'i de dahil ediyor, yani sen 100 dolarlik seye 80 dolar shipping odediginde 100$mis demiyorlar uyaniklar. vergini de 180 dolar uzerinden kesiyorlar :/

normalde 100 euro, ondan eminim de, bayramda kac euro hatirlamiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...