Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evrim pagan dinidir, Darwin teoriyi dedesinden çaldı

Loxias

Öne çıkan mesajlar

Dolis said:

Earenwen said:

şu bilimsel mevzulara, dinle yanıt veren (veya din gazıyla yola çıkıp teorileri çürütmeye çalışan) insanların zerre kadar beyninin olmadığını düşünüyorum.

Bende senin karşılıklı saygıdan haberin olmadığını düşünüyorum...

İyide bilimsel bir mevzuya dini zaten sokamazsın ki? Bilimadamı o konuya hayatını adamış; gözlem, deney yapmış; kaynaklar, ispatlar bulmuş. Sen o noktada çıkıp "yok efendim kitapta öyle yazmıyor" dersen abes olur. Bilimle dini yalanlayamayacağın gibi dinlede bilimi yalanlaman abeslikten öte birşey değil. Saygı mevzusu yok ortada.
Sosyal ağlarda paylaş

Estel_Anorien said:

Allah bizi çamurdan yaratmadı mı? Yarattı.
Çamur'un içindeki tek hücreli büyüdü çoğaldı çok hücreli oldu. Dokular organı organlar canlıyı oluşturdu. Bu canlı evrimleşti maymun oldu. Maymundan evrildi insana geçerken ZBAM! Allah içine ruhu çakıverdi.

ruhundan ruh dediği de "insanlık" olabilir, etik anlayışı başka bi canlıda yok veya sanat anlayışı vs. video owns o ayrı.

edit: varsayım tabi bunlar, yanlış anlaşılmasın :D
Sosyal ağlarda paylaş

Fly said:

adam deneyler komplo teorisi en doğrusu kitaptır demişti, ne çabalıyorsun

Bunu laflarımı yanlış bi yerinden anladığın ve o kadar postta hiç bi şey anlamadığın için senin düşünce yapına bırakıyorum. Bende komplo teorisi demedim daha önceki postlarda ölede olabilme ihtimali var dedim. Hiç bir zaman ihtimaller üzerine düşünmeyip direk cart diye aaa bak bu böyleymiş böle açıklamışlar laflarına direk inanmanın ne kadar doğru olabileceği konusunda fikrini almaya çalıştımda bunu anlaman imkansız zaten. En doğrusu kitaplarda asla demedim ben sana ben evrimle - tanrı inancının ( allah demedim dikkatini çekerim sonra yok işte yobaz şubu çekme bana yaparsn yani ondan uyararak yazıyorum. ) bi arada neden olamayacağını tartışmaya çalışıcaktımda sizin tartışmadan anladığınız bizim bilgimz var düşünmeden bildiklerimizi söyleriz sen cahilsin düşünüyosun oluyo dahada uzatmiyorum.

edit : video iyiymiş :)
Sosyal ağlarda paylaş

valla diğer canlıların yaratılışından nasıl bahsediliyor bilmiyorum. ama insan topraktan gelmiştir dio e bakınca zaten doğru yazan şey topraktan türemişiz, onun nasıl olduğunu aşamalarını fln söylememiş. bir de şu var tartışmalara bakıyorum. 1 big bangden gireyim evrende bir gaz var işte tek bir nokta var oradan patlıyor ve evren oluyor dinde de aynı şeyi dio tek bir noktada birden yarattık dio evreni. şimdi bilim bunun rastlantı olduğunu söylüyor inançlı insanlarsa Allah yarattı diyor.
evrime gelirsek, ilk canlının oluşumu için milyarda 1 ihtimal var. şimdi evrimi bilmem alanım değil ama matematikte limitine aldın mı 0dır o. evrimci arkadaşlar bu yaratılışın rastlantısal olduğuna inanıyor, inançlılarsa Allah yarattı diyor. birisi bir olayı rastlantı sonucu olduğunu başkasıysa bir kuvvet uygulandığını söylüyor. hayvanlar insanlardan önce yaratılmış, sonra insanlar dünyaya inmiş deniyor(cennetten yollanma) kuranda. bilim bunun aksini kanıtlayamaz. bilimsel yollada bunun doğrulanması imkansız gibi. o halde boşa tartışıyoruz. :)
benim kişisel görüşüme gelirsek evrimden anlamam sadece evrenin oluşumunda valla okuduklarım bir birleri ile çelişmiyor tamamlıyor. sabit bir noktanın hareket haline geçmesi için bir kuvvet uygulanması gerekir yani evren tek bir noktada sabitken birden bu noktanın patlaması için kuvvet(enerji) gerek. evren kendisi oluşmadığı için bu kuvvet dışarıdan uygulanmalı. zaten ondan öncesi bilimin konusu değil, burada da yanlış anlaşılma var. bir fizikçi çıkarda big bangden öncesini açıklamaya çalışırsa saçmalar. fizik big bang ile başlar. ondan öncesini ölçmek, test etmek mümkün değildir. yapılan tartışmalar düşünce boyutunda kalır.
Sosyal ağlarda paylaş

konuya bodozlama dalış:

adnan oktar boş adam, bilgisi yok.

oktar babuna yetersiz adam, varsa yoksa düşüncelerini kaynağını bilmediği fosillere dayandırıyor tek dayanağı bu.

Bu iki adam fail. Ama bu durum "türler arası geçiş vardır" iddiasını desteklemez. Evrime karşı çıkan adamların bir kısmının kötü ya da cahil olması "türler arası geçiş yoktur" düşüncesinin geçerliliğini ya da geçersizliğini etkilemez.
Sosyal ağlarda paylaş

Milamber said:

evrime gelirsek, ilk canlının oluşumu için milyarda 1 ihtimal var. şimdi evrimi bilmem alanım değil ama matematikte limitine aldın mı 0dır o. e

Abi Sayı/sonsuz olunca 0 olmuyor mu? sayı/1 milyar, sayı/sayı olduğundan sayı/1 milyarlık çok küçük bir olasılık olarak kalır. Ama 0 değil yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

basit bir örnekle bir çuvalın içine 9999 tane mavi bir adet kırmızı top atalım. kırmızı top tüm evrenin galaksinin rastgele oluşmuş olması olasılığı olsun.

1/10000 şansımız var değil mi kırmızı topu çekmek için?

şimdi deneydeki top sayısını sonsuza doğru yaklaştıralım

10/100000 100/1000000 1000/10000000 10000/100000000

olarak devam edeceği için teorik olarak rastgele ortaya çıkmış olma ihtimali devam eder.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi canlı oluşma ihtimalinin milyarda bir olduğunun kanıtı nerede?

Bunu soruyorum çünkü bizim dünyamızı geç mars'da bakteri bulmamışlar mıydı?

Bence bilinç dediğiniz şey fazla overrated evrenin her köşesinde olduğunu düşünüyorum, ama tabii bu tür şeyleri 100'lerce yıl sonra doğru düzgün anlayabileceğiz.

Yanlız milyarda bir olayı feci sıkış gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Milamber said:

evrime gelirsek, ilk canlının oluşumu için milyarda 1 ihtimal var. şimdi evrimi bilmem alanım değil ama matematikte limitine aldın mı 0dır o. e

Heheh yalnız limiti niye alırsın? Bana kalsa ben yüzdelik bir ifadeyide limite alırım kolay olsun diye ama bu kadarda keyfi alınmıyor işte. Hadi diyelim limit aldık. Limit ifadesi 0 veriyor diye oranın sıfır ettiği sonucuna varamayız. Sen milyar değerini limit konusu yaparsan bulduğun sonuçta eksiklik oluşur. Çünkü limit zaten oran değerlerini düşürmek için kullanılmaz ki? Gözardı edebileceğin kadar küçük değerleri çıkartmaya yarar. Değiştirdiğin sonuçta ne kadar rakam oynamışsa o senin hata payın olur. Senin burada göz ardı ettiğin şey milyarda birlik bir ihtimal. Limit alana kadar "milyarda bir çok küçük birşey saymayalım" demek daha kolay ve aynı kapıya çıkıyor.

Evrimi bilmem ama işe matematiği sokucaksan bir bölü milyar sıfıra eşit çıkmaz. Sıfır çıkaracak şekilde aldığın limitte milyarda bir hata payı gibi birşey yaratması lazım. Herhangi bir şekilde oranı kaybedemezsin. Ancak gözardı edebilirsin. Gözardı edeceksende sorulacak soru neye göre nasıl gözardı edilebileceği.

Bunun yanında spekülatif sayılarla, istatistiklerle birşeyi kanıtlamak ya da yalanlamak için daha erken diyorum. Hani şunun limitini aldık sıfır çıktı diyerek teoriyi çökertebilecek olsak zaten bu kadar konuşulmazdı.

edit:

Sylian said:

Abi canlı oluşma ihtimalinin milyarda bir olduğunun kanıtı nerede?

Bunu soruyorum çünkü bizim dünyamızı geç mars'da bakteri bulmamışlar mıydı?

Bence bilinç dediğiniz şey fazla overrated evrenin her köşesinde olduğunu düşünüyorum, ama tabii bu tür şeyleri 100'lerce yıl sonra doğru düzgün anlayabileceğiz.

Yanlız milyarda bir olayı feci sıkış gibi.

Bu yazıyada hararetle katılmadan edemeyeceğim. Kim neye göre milyarda bir tespitini yapabilmiş acaba? Milyarda bir bile olsa matematiksel olarak sıfır elde edemediğimize benden öncede değinen olmuş zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...