Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni bilgisayara işletim sistemi

Rewendor

Öne çıkan mesajlar

Şimcik benim 6 senelik, ömrünü doldurmuş, arada bir kafasına eserse patlayıp power supply yakan bir masa üstü bilgisayarım var.

Artık yeni bilgisayar alayım diyorum, bir miktar para da geçti elime alıcam.

Ama 2 aya Windows 7 çıkıyorken tutup da Vista'ya 100 dolar vermek istemiyorum haliyle. İşletim sisteminde korsan falan da istemiyorum haliyle, şu anki bilg.de windows xp var.

Ne yapmalı? Nasıl yapmalı?
Sosyal ağlarda paylaş

Bir çok insan Windows 7 RC (Release Candidate) kullanıyor şu sıralar. Ücretsiz olmasının sebebi aslında test amaçlı olması, ama RC olmasına rağmen Vista'dan daha stabil olduğunu iddia edenler bile var. Ben daha denemedim ama bu günlerde Vista yerine onu kurmayı düşünüyorum. Yani bir iki ay için mantıklı bir çözüm olabilir. Windows 7 RC Mart'a kadar kullanılabilecek. Yani çıktığı anda Windows 7 almana gerek bile olmayabilir.

Oyun oynamayı düşünmüyorsan kullanımı basit Linux dağıtımları da önerebiliriz. İlk aklıma gelen Kubuntu mesela. Linux guruları başka şeyler de önerebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben Win7 RC kullanıyorum, retail çıkınca alacam. Şu ana kadar tek bi sorun bile yaşamadım, her türlü istediğimi de gerçekleştirebiliyorum.
Bana kalırsa tek eksiği, virtualization desteği olmayan işlemcili bilgisayarları biraz hor görmesi. Sırf bu yüzden XP moduna geçememek, yeni Virtual PC'yi kuramamak biraz can sıkıcı. Hatta yanlış hatırlamıyosam Virtual PC 2004'ü de kuramıyoruz sanırım.
Gerçi bu olay RC'ye özgü diildir muhtemelen, retail'da da aynı şey olcak.
Sosyal ağlarda paylaş

Kojiroh said:

Valla ben Win7 RC kullanıyorum, retail çıkınca alacam. Şu ana kadar tek bi sorun bile yaşamadım, her türlü istediğimi de gerçekleştirebiliyorum.
Bana kalırsa tek eksiği, virtualization desteği olmayan işlemcili bilgisayarları biraz hor görmesi. Sırf bu yüzden XP moduna geçememek, yeni Virtual PC'yi kuramamak biraz can sıkıcı. Hatta yanlış hatırlamıyosam Virtual PC 2004'ü de kuramıyoruz sanırım.
Gerçi bu olay RC'ye özgü diildir muhtemelen, retail'da da aynı şey olcak.

retail sızdı arkadaşlar. bulabilene tabiki.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Eğer oyun oynamam diyorsan ben Linux öneririm. Kubuntu ile başlama ama, çok sorunlu. Mandriva'nın KDE versiyonunu indir. Mandriva'nın en iyi basit dağıtım olduğunu düşünüyorum ben.

Oyun falan da oyarım, Windows isterim diyorsan 7 RC deri ben de. Sanal makinede kullanıyorum şu anda, güzel. Windows'a geçirecek kadar mükemmel değil ama 95'den bu yana gördüğüm en güzel Windows. Yine de KDE ile yarışamaz masaüstü sistemi bence. Bir sürü fikri oradan almışlar gibi geliyor zaten kullanırken.
Sosyal ağlarda paylaş

Yardımlar için çok teşekkürler, evet şimdilik önümde 2 opsiyon var o zaman. Ya Win7'ye upgrade edilebilir Vista alıcam, ya da Win7'nin test sürümünü kuracam.

Vista çok hammal evet ama Win7 için çok iyi diyordu kullanan arkadaşlar.

Yalnız şu Win7RC'nin normal versiyona upgrade edilememe sorunu sinir bozucu, 2 aya format atmak baya sinir bozar.

Peki Win7'ye upgrade edilebilen Vista'lar olayı konusunda bilgisi olan var mı? Format atmadan updatele mi Win7 oluyorlar?

Bir de dip not, son 2-3 senedir zaten bilgisayarımın kaldırmaması yüzünden hiçbir oyun oynayamıyordum, alacağım makinayı da iyi performanslı sağlam bir şey alıyorum sırf acısını çıkarıp biraz oynayayım diye, o yüzden eledim linux ve türevlerini
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Vista'dan update'e öyle diyorlar ama bir Linux'çü olarak işletim sistemi versiyonları arasında update'lerin pek tekin olmadığını söyleyeyim. Linux'de bile incremental denebilecek updateler düzgün işlemezken OS versiyonları arasında bu kadar yıllık tecrübenin ardından, Microsoft'un bu işi düzgün kotarabileceğine inanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada Windows 7'den selamlar. Demin boş vakit bulunca Vista'yı silip yükleyiverdim. Yüklemek kolay oldu, yarım saatte falan bitti.

Sinir ettiği ufak bir nokta oldu: Hangi partisyonu yükleceksin diye sorunca Vista'nın olduğu yeri gösterdim. Format atmadan Vista'yı upgrade etmeye kalktı galiba. Noluyoruz dedim cancel'a bastım. Yarıda kesince takıldı kitlendi, mecbur bodoz reset atmak zorunda kaldım. Partisyon seçme ekranında Vista partisyonunu elle formatlayım sonra install deyince sorun olmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

win7 görmüş birisi olaraktan hemen sana şunu sormak istiyorum mirage.

-Crawler- said:

konuyla alakasız ama bende w7 betasında aero temasıyla ilgili problem yaşıyorum.

Sistem gereksinimleri yeterli olmasına rağmen aero teması kullanırken bir pencere veya sekme kapatırken temada takılmalar oluyor. Beta olduğu için mi böyle anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...