Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bıktıran saçma 3G reklamları

necmi

Öne çıkan mesajlar

sg-1 said:

MrMarvelous said:

sg-1 said:

mesele para harcatmak olunca teknolojinin en önde gideni de gelir, şekil 1.a

Biz manual olanları hiç görmedik, direkman otomatikten başladık harcamaya.

en eskisi de gelir, şekil 1.b
"önce eskimiş 3G'li telefonları bi kakalayalım türklere, bkaç sene sonra 5G'ye geçerken bizim eskimiş 4G telefonlarını kakalarız."

valla sen hatırlamıyor olabilirsin ama slip çekme makineleri vardı ilk kredi kartları döneminde. Ben çok net hatırlıyorum kartın konulup elle üstünden geçirilen faturaları

valla hatırlamıyorum.
biz çok fakirdik o dönemde kredi kartımız olmadı

ben de çok net hatırlıyorum, bunlar 1995 gibi kesinlikle kullanıldı yüzde yüz eminim.
Sosyal ağlarda paylaş

ya 3g dedigin sey pratikte telefonda 14mbit'e varan internet veri transferi.

turkcell test yaparken sebekenin dibinde 7.2 mbit gordu sanirim. bu da demek ki son kullanicinin beklemesi gereken 1-2 mbit arasi hiz. hareket halinde hizlar zaten cok dusuk, 256 kbit civarinda..

sen bu hizla goruntulu konusma mi yaparsin, yoksa film mi indirirsin o senin bilecegin is.
Sosyal ağlarda paylaş

noldugunu bilmeyen halk'a sanki 'bi şey?' miş gibi pazarlama stratejisi(kapitalizme uyarlandırılmış dolandırıcılık) ile merak ettirip, en azından bi kere geçirmeyi hedefliyorlar.

atıyorum 50 ytl lik bir para ödese herkez. 70 milyon(daha fazla telefon var gerçi) kişi bi kere kullansa sırf ne oldugunu merak ettiği için>

50 x 70 milyon = 3.5 milyar lira para yapar. bu herkez sadece 1 kere denemesiyle ödenecek para düzenli kullananları hiç saymıyorum dahi. Ohannes.
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

noldugunu bilmeyen halk'a sanki 'bi şey?' miş gibi pazarlama stratejisi(kapitalizme uyarlandırılmış dolandırıcılık) ile merak ettirip, en azından bi kere geçirmeyi hedefliyorlar.

atıyorum 50 ytl lik bir para ödese herkez. 70 milyon(daha fazla telefon var gerçi) kişi bi kere kullansa sırf ne oldugunu merak ettiği için>

50 x 70 milyon = 3.5 milyar lira para yapar. bu herkez sadece 1 kere denemesiyle ödenecek para düzenli kullananları hiç saymıyorum dahi. Ohannes.

ahah klasik türk hesabı. bunu kim yapacak diye merak ediyordum.

-Hmm bu dolmuş 15 kişi alsa, her bir kişiden 2 tl alıyorlar, günde 10 sefer yapsan gidiş dönüş. Oha ayda 18 milyar. Dolmuş işletelim abii niye okuyoruz!?!?!
Sosyal ağlarda paylaş

GwindonSurion said:

5 saattir televizyonda 3g ile ilgili haber veriyorlar ulan televizyon icat edildiğinde bu kadar haberini yapmamışlardı

az önce gözüm takıldı o programlardan birine,, anlatan trkcell yetkilisi "geçen gün yeğenlerimle yolculuk ediyoduk bana hiç görmediğim internet sitelerini gösterdiler" faln dedi,, 3gyle internet sitelerinin ne alakası varsa internetin hızından değil siteden bahsetti:P
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:

Reklamları gerçekden çok kötü, yani üründen soğutuyorlar. Onun yerine adam gibi 1 dakikalık sürede işte şuna şuna kavuşacaksınız deseler olayı hikayeleştirmeden doğrudan anlatsalar daha mantıklı. Ben halen reklamlardan ürünün tam olarak ne işe yaradığını anlayamadım, muhabbet sırasında arkadaş anlatmıştı 3G'nin ne olduğunu. Reklamlar başarısız bence.

Zaten ürün satacak allayıp pullamaya gerek var mı ? Alternatifinizde yok Türkiye'de o halde ne gerek var saçma sapan sözler, arkada irrite eden bir melodi eşliğinde (hidolu reklam), insanın kanal değiştirmeye iten bir reklam yapmaya.

sanki dünyayı kurtarıyorlar.

normalde bilgisayarda yaptığın şeyi 3g ile bilgisayarda yapma olayını bile kendileri bize lütfedip getiriyorlarmış gibi tanıtıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

mesele para harcatmak olunca teknolojinin en önde gideni de gelir, şekil 1.a

Biz manual olanları hiç görmedik, direkman otomatikten başladık harcamaya.

en eskisi de gelir, şekil 1.b
"önce eskimiş 3G'li telefonları bi kakalayalım türklere, bkaç sene sonra 5G'ye geçerken bizim eskimiş 4G telefonlarını kakalarız."

nasıl görmedik? ben baya çok gördüm valla bu manuellerden.

ayrıca 3g ye geçen 121. ülkeymişiz. nijerya ile aynı anda geçiyorz.
Sosyal ağlarda paylaş

oha, yurtdisinda 99 dolar olsa o telefon, turkiyede turkcell satabilir mi acaba? o 99 dolar pesin verilen para. ustune iki yillik sozlesme yapman gerekiyor, amerikada en ucuz paket aylik 75 dolar sanirim.

ayrica, o reklamlar cok anlamsiz evet, fakat olmasalardi ilk gunden bu kadar cok kisi 3g'ye gecmezdi. arkadasimin annesi bile "neymis ya" diyerek gecmis :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...