Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alkol Reklamı Yasağı vs. Yeni Rakı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Valla şahsen beni de susatıyo alkol. Gerçi bira biraz daha iyi, çok sıcak havalarda buz gibi bi bira susuzluğu bi nebze kesiyo ilk başta.
Susamışken içmeyi en çok sevdiğim şey soğuk kola abi, ötesi yok.
Mesaj tarihi:
said:
p) Alkollü içki reklamlarında, alkollü içkilerin susuzluğu giderici etkisi olduğu mesajı verilmemelidir.

Rock said:

Tamam %95'i su ama içinde bulunan alkol aldığın o sudan daha fazlasının vücuttan atılmasına neden olur. Kısa vadede su almış olsan da uzun vadede aslında vücudun daha fazla su kaybeder.

Susuzluğu gideriyor sonuçta?

"Alkollü içki reklamlarında, alkollü içeceklerin uzun vadede vücuda su kaybettirmediği mesajı verilmemelidir" demiyor ki, gayet basit ve sade bir şekilde "Susuzluğu giderici etkisi olduğu mesajı" demiş. Bu haliyle de son derece mantıksız ve yanlış bir madde olmuş.
Mesaj tarihi:
Rock said:

Tamam %95'i su ama içinde bulunan alkol aldığın o sudan daha fazlasının vücuttan atılmasına neden olur. Kısa vadede su almış olsan da uzun vadede aslında vücudun daha fazla su kaybeder.

uzun - kısa vade ne abi.adamın dediği doğru sahildesin, özellikle deep freezeden çıkan birayı çaktığın zaman bünyeye nasıl susuzluk giderir gidermez görürüz. bi de o sıcakta güzel kafa yapar ki sorma oy oy
çakam bitane :D
Mesaj tarihi:
BonePART said:

nasil susuzluk gidermez
sen hic cayir cayir yanarken sahilde bi bira cakmadin galiba
95% i su olan bi urun nasil susuzluk gidermesz

hiç gidermez olur mu ya, içelim açılalım boşver onlar konuşsun fssd
Mesaj tarihi:
Rock konunun başından beri saçmalıyorsun. Nasıl "susuzluğu giderir mesaj verilmez" maddesini savunuyorsun aklım almıyor? Sen hiç reklam izlemiyorsun sanırım. TV'de izlediğin Omo reklamında bile hayattan tek beklentinin "Omo" olduğu imajı verilir.

said:
a) Alkollü içki reklamlarında hedef kitle olarak gençler ve çocuklar seçilmemeli; gençler, çocuklar ile genç veya çocuk olmadığı halde böyle bir imaj veren veya verdirilen kimseler alkollü içki reklamlarında kullanılmamalıdır.

Bana genç tanımını yapar mısın? Yasalarda genç hangi yaş aralığında sınırlıdır? Ben 20 yaşındayım ve genç oluyorum bence? Aynı şekilde 50 yaşındaki adama göre de 30 yaşındaki de genç olmuyor mu?

Bu yasanın neye ve kimlere hizmet ettiği bellidir. Toptan içkiyi yasaklayamayan zihniyetin başvurabileceği en kestirme yol.

Reklamcılığa böyle bir sınırlama getiriliyorsa bu ancak "Reklamlar yanıltıcı olmamalıdır" olabilir.

Son olarak alkol susuzluğu gidermez evet. Ancak alkol=bira demek değildir. Bira gayet susuzluğu giderir. Sadece %4-%5 alkol içeriyor.
Mesaj tarihi:
reklamı zekice hazırlamışlar sevindim böyle bişey gördüğüm için:D ama alttan alttan iş çevirdikleri de bi gerçek,, sigara yasağı nargile kafelere yasak falan derken bence alkole de zemin hazırlıyorlar
Mesaj tarihi:
Sufi said:

bira içildiği anda susuzluk gideriyor olabilir. ama daha sonra her bardak bira başına 1 sürahi su hazırda bulundurmak lazım.

Yok artık. 1 bardak başına 1 sürahi ne? Bidonla içiyoruz biz bazen, tanker mi çağırcaz?

Hem gayet güzel gidiyor bira sıcakta. Özellikle festival ortamı, sahil kenarı gibi uzun süre sıcakta kaldığında tıkır tıkır yuvarlıycan buz gibi şişeleri. Su içmek pek kesmiyor o durumlarda şahsımı.
Mesaj tarihi:
Ufak bir nuans var. Alkol susuzlugu gidermez, tam tersine vucudun su kaybetmesine yol acar ama susuzlugu giderdigi hissini verir. Sicak havada veya gunes altinda cok alkol alinmasi bu yuzden tehlikeli.

Balik yasagi cok sacma ama susuzluk muhabbetinde haklilar. Burda bile alkol susuzlugu giderir muhabbeti yapiliyor, halki yanlis bilgilendirmemek lazim.
Mesaj tarihi:
lan saçmamısınız
sanki hergün ülkede susuzluğunu giderceğini düşünüpte bira içip susuzluktan ölen insanlar var
yaz günü işten eve gelip balkonda bira açmayı damacanayla su içmeye tercih edebilirim
Mesaj tarihi:
alkol kötü birşeydir, alkole özendire şeyler kötüdür.

ben olsam, alkolle ilgili her türlü reklamı yasaklardım. abidik gubidik kurallarla komik duruma düşmenin anlamı yok.

dumansız hava sahasını ayakta alkışlayanlardan da bu konuya şak şak bekleriz.

zarar zarardır. dumanla olmuş, sıvıyla olmuş fark etmez.
Mesaj tarihi:
huun said:

alkol kötü birşeydir, alkole özendire şeyler kötüdür.

ben olsam, alkolle ilgili her türlü reklamı yasaklardım. abidik gubidik kurallarla komik duruma düşmenin anlamı yok.

dumansız hava sahasını ayakta alkışlayanlardan da bu konuya şak şak bekleriz.

zarar zarardır. dumanla olmuş, sıvıyla olmuş fark etmez.

aslında komple reklamları yasaklasak daha iyi olmamı?
Mesaj tarihi:
Okumadım 5 sayfayı, konusu edildi mi bilmiyorumda, herhangi bir sinema filminde, sigarayı sansürlemenin yanısıra, içki şişesi olduğu, ya da içki kadehi olduğu anlaşılan nesneleri da sansürlüyorlar. Dana önceki bir topicte de yazdığım gibi, yönetmen büyük olasılıkla çevirdiği filmdeki her sahne ve kareyi, en ince ayrıntısına kadar düşünüp planlayıp filmine koymuştur. Bu sahneleri planlarken, belli bir estetik kaygısı, herhangi bir düşünce, duygu, olayı vurgulama çabası, simgesel bir amacı v.s. olabilir. Nasıl oluyor da içki içen karakterin içkisini, ya da sigara içenin sigarasını sansürleyebiliyorlar? Filmin anlatımı, gidişatı açısından bu sahnelerin anlamı filme çok şey katıyor olabilir. Örneğin, bir Jim Jarmusch filmi olan Coffee and Cigarettes filminde, tüm sigaralı, içkili sahnelerde, sigaraya ve içki ihtiva eden nesnelere sansür uygulama anlayışı ne tür bir zekanın göstergesidir?

Böyle bir uygulama, başka hangi ülkelerde var, gerçekten merak ediyorum. Demokratik bir ülke var mı, aynı tür uygulamalar yapan? Hiç sanmıyorum...Gene de, bilgisi olan yazarsa sevinirim.
  • Yeni Oluştur...