Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kendin olduğunu nasıl kanıtlarsın?

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Aklıma takıldı.

Kimliğini kaybettin, doğum belgen de yok. Ailen ölmüş ya da bir şekilde ulaşamıyorsun. Yeni kimlik çıkartırken kendin olduğunu nasıl kanıtlarsın?

Şimdi kimliğim kaybolsa kütükdür, şudur, budur, hi bir şey söyleyemem ben. Nasıl kanıtlarım?
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Aklıma takıldı.

Kimliğini kaybettin, doğum belgen de yok. Ailen ölmüş ya da bir şekilde ulaşamıyorsun. Yeni kimlik çıkartırken kendin olduğunu nasıl kanıtlarsın?

Şimdi kimliğim kaybolsa kütükdür, şudur, budur, hi bir şey söyleyemem ben. Nasıl kanıtlarım?

Amaç kanıtlamaya çalışmak mı? Yoksa kötü bi niyetle ortadan kaybolmaya çalışmak mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Ver TC kimlik numaranı. Muhtarlık seninle ilgili bi ton kayıt çıkartır. Hatta artık direk nüfus idaresine de gidebiliyosun sanırım tc kimlik no ile... Eskiden şöyle bi olay vardı. Kimlik kaybediyosun, nüfus idaresinden yenisini istiyosun, onlar senin kütüğünün olduğu yere fax çekiyo. Tabi gelen faxda resim falan belli olmuyo. Onlarda sana yeni kimliğini veriyo. Hatta bu şekilde 2 kere dolandırılmıştık. 2. de yakaladık elemanı...
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Aklıma takıldı.

Kimliğin var ve kaybetmişsen zaten kütükde bilgilerin vardır yani hukuken var olduğuna dair kayıtlar, sonra kayıp ilanı verip kimlik yeniden çıkarılıyor eğer prosedür değişmediyse. Doğum belgen zaten doğduğun vakit hastaneden alınıp nüfus müdürlüğüne götürülüp ebeveynlerin tarafından ahada bu adam doğmuştur deyu gösterilip kimlik çıkarılır. Sonra doğum belgesinin bir işlevi kalmıyor.

Edit. Kütük felan bilmiyorum demişsin onu nedense okumamışım
ehliyetin vardır, okulda kayıtlarında vardır kimlik bilgilerin. Herhalde öyle bulunur, askerlik yaptıysan ordan bulursun dosyandan bilgilerini. Ama nihayetinde anne babanın adını biliyorsundur herhalde, ordan yine muhtarlıkda ismini ve anne adını vererek bulursun.
Sosyal ağlarda paylaş

aynı durumu ben yaşamıştım. Karakoldaki abilerim oturduğum muhite gelip civarda yaşayan komşulara bu adam bu adammıdır burda mı oturuor die sorular soruor. Adına ne deniodu bu işlemin unuttum. Ben bu şekilde onaylattım belgelerimi daha sonra nüfus müdürlüğünden çıkarttırdım yenisini
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...