Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigara yasağından izlenimler

Ferrero

Öne çıkan mesajlar

Bu şekilde sigara içen insan sayısında düşüş olacağını düşünmek mantıklı değil bence. Heryıl sırf öss yüzünden bile bir yığın insan başlıyor. Bir ülkede dert-tasa bu kadar çokken, yaşamak bu kadar zorken sigara içen kişi azalmaz bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Griswold said:

Valla kanun çıktığında 1 sene önce falan tepkiliydim bilmem ne de okul mu alıştırdı nedir (bizim okul kanun çıktığında yasakladı, beklemedi yürürlüğe girmesini ve %99 kapalı alan okul) problem teşkil etmiyor benim için.
Çıkar dışarda içerim nedir yani.
Alışılıyor yani gayet, başta biraz yadırganıyor sadece. Ben önceden küfrümü ettiğimden hiç problem olmadı şimdi sdf.

Abi, sigara içmeyen biri için o köprü çok acınası duruyor lan. İnsanlar tıkış pıkış, özellikle öğlenleri. Resmen işkence çekiyorsunuz, iki duman çekeceğim diye :) Gerçi bende içeride kimse yoksa muhabbete gelmiyor değilim ya. Açık hava olunca sıkıntı olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

adamınbiri said:

ben yine tekrarlıycam
neden sigara içenler için özel bi bölüm yapılmasına izin verilmiyo?!?!

biri bunu mantıklı bi şekilde açıklarsa sigarayı bırakıcam

1. ozel bolumlerin bir standarda uymasi gerektigi ve masrafi cok yuksek oldugu icin izin verilen ulkelerde (misal italya) isyeri sahipleri pek yanasmiyormus.

2. her ne kadar bu standarda uyulsa da, ozel bolumler bilmemkac kat daha kirli hava barindiriyormus ve icenlere de ekstra zarari oluyormus. yani adam "ya bir sigara yakayim" diye girdigi yerden 3 sigaralik duman soluyarak cikiyormus.

3. o ozel bolume de birilerinin servis yapmasi gerekiyor ve calisan adamin saglini o sekilde riske atamazsin. "sigara icmeyen de calismasin yahu" da diyemezsin, dersen ayrimciliga girer ve sigarayi tesvik etmis olursun.

avrupadaki temel mantik bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugüne kadar hangi sigara içen, içemeyeni görünce sigarasını söndürmüşte şimdi insan hakları muamelesi çekiyorlar onu anlamıyorum ben. Herkes fosur fosur sigarasını içerken, hiç içmeyen insanlar içmiş kadar zehirleniyor, buna aldırış etmeden, sigara içmişsiniz bugüne kadar. Biraz da dışarda içiverin, zorunlu kibarlık yapın azıcık bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

adamınbiri said:

kışın ben kapalı mekanda sigaramı içerim
şikayet etsinler umrumda olmaz
avrupa insan hakları mahkemesine kadar giderim valla

denemeni bekliyorum 4 gözle.
gece mekanlarında disco felan ordaki görevlilerden birisi gelince sigara yasak dediğinde "ee ben avrupa mahkemesine giderim" demenide bekliyorum.
sonra elindeki sigarayı zorla alıp kapıya doğru dayak yiyerek atılmanıda videolu bi şekilde bekliyorum.
olur bence bunlar olmazmı ki ?
Sosyal ağlarda paylaş

İyi oldu iyi. Bir de şu trafik cezaları normalinden 10 katına çıksın da kazalar falan da azalsın. Kırmızı ışıkta geçmek 1600 tl olsun mesela. 2 alkollü yakalanmada o ehliyeti alıp direk trafikten men gelsin de mesela o trafikte rahatlasın bir. Oh diyelim. Hatta emniyet kemeri takmadığı anlaşılan şoföre 2000 tl ceza kesilsin bir kere, bakalım kaç kere daha takılmıyo o kemer :D.
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:

o zaman bu devlet kimden para kazanacak ?
sen kırmızı ışıkta geçmezsen çok pahalı cezası diye polis kimden çorba parası alıcak ?

Elbet geçen olur :D .

cado said:

emniyet kemeri takıyormusun sen şimdi? şimdiye kadar hiç takan birini görmedim :P

Arkada bile otursam emniyet kemeri takmadan asla yolculuk yapmam. Şehir içinde bile.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...