sir Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 referanslar ve yazar isimleri mi? hahah biz sanki kös kös oturduk..kapı gibi raporlar, araştırmalar var, çok istiyosan kürdolojiyle ilgil bikaç link de verebilirim. gerçi buna bile gerek yok, aç google'ı yaz kürdoloji..veya istersen kurdology yaz. ama bi saniye, grameri olmayan bir dil değil miydi bu? kürdoloji diye bişey neden var?! sen dünya çapındaki araştırmaları, çalışmaları görmezden gel, sonra bana "cevap veremedin" de. napiyim, karşımdakinin anlayacağı kadar laf anlatabilirim ben de, bi yerden sonra sıkılıyo insan. 1915 olayları içinse aç oku halil berktay, taner akçam, erik jan zürcher..sen onları da yeteri kadar türk bulmazsın şimdi. asimilasyon lafını eden, ve çinle türkiyeyi kıyaslayan ben değilim en başta, o kendiniiiii biliyor =) son olarak sosyalist geçinmeye çalışan kürtçü şeriatçılar ben bunu imza yaparım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 -007- said: Bu ülkenin başına en büyük tehlike zaten sosyalist geçinmeye çalışan kürtçü şeriatçılar. Demokrasi lüks bu vatan hainlerine. İdam tek çözüm bazı sorunlu dönemlerde. sen tam atsızcı olmuşun bilader. bu performansla gayet rahat tutunursun orda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Yok mesele asalım keselimden ibaret değil. Hergün görüyoruz gündemi, Apo bırakılsın diyenler, toprak isteyenler, ailesine toplu katliam yapanlar, kapkaççı psikopatlar.. Bu tablodaki vatan haini ya da akıl hastası noktasına gelenlerin ıslahı olduğuna inanmıyorum. İdam geri gelmeli demek Atsızcılıksa evet sonuna kadar Atsızcıyım. sir said: referanslar ve yazar isimleri mi? hahah biz sanki kös kös oturduk..kapı gibi raporlar, araştırmalar var, çok istiyosan kürdolojiyle ilgil bikaç link de verebilirim. gerçi buna bile gerek yok, aç google'ı yaz kürdoloji..veya istersen kurdology yaz. ama bi saniye, grameri olmayan bir dil değil miydi bu? kürdoloji diye bişey neden var?! sen dünya çapındaki araştırmaları, çalışmaları görmezden gel, sonra bana "cevap veremedin" de. napiyim, karşımdakinin anlayacağı kadar laf anlatabilirim ben de, bi yerden sonra sıkılıyo insan. 1915 olayları içinse aç oku halil berktay, taner akçam, erik jan zürcher..sen onları da yeteri kadar türk bulmazsın şimdi. asimilasyon lafını eden, ve çinle türkiyeyi kıyaslayan ben değilim en başta, o kendiniiiii biliyor =) son olarak sosyalist geçinmeye çalışan kürtçü şeriatçılar ben bunu imza yaparım. Bak böyle ucuz kişisel çarpıtmalarla kendini ispat edemezsin. Zaman kaybından başka bir şeye yaramaz yani. Kürdoloji mürdoloji avrupa raporu falan diyosun da, o yabancı adamların raporlarında zazalar kürt sayılıyor. Ben de buna cevaben yerli Profesörlerin zazaların neden kürt olmadığını açıklayan araştırmalarını veriyorum. Gelip "kapı gibi rapor" deme yani komik duruma düşüyorsun. Evet kürtçenin grameri yok, o ayrı tartışma konusu git diğer başlıktan cevap at. Bana sayacağın 3-4 yabancı profesör yerine Ermenistan'ın neden karşılıklı tartışma fikrini kabul etmediğinin hesabını ver. Sen bana 3 tarihçi söylersen ben sana 10 tane söylerim böyle bir şey ispatlayamazsın. Sana üşenmeden oturup kaynak falan sayarım şimdi de değmez. Yanlışsın yani özet geçmek gerekirse, hele hele demin "Türkiye bir takım kriterlere göre soykırım yapmıştır" diyerek en büyük cahilliklerden birini yaptın bu ortamda. Bence bu rezilliğin üstüne daha fazla uğraşma kurtaramazsın durumu. O imzana Şeyh Sait gibi bir vatan hainini de eklemeyi unutma, eminim yakından tanıyorsundur onu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 said: Sizce bugün Türklük ve Türkçülük için en tehlikeli gurup hangisidir. Tehdit sıralaması elbette zamana göre değişir. 2008'in sonları itibariyle değerlendirmek gerekirse 1. tehdit sizce hangisi? Diğer tehditlerin tehlike yüzdesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bence şu an için, 1. tehdit tartışmasız yobazlık. Tehditler: 1-Yobazlık, ümmetçilik 2-kürtler ve kürtçülük 3-yahudi marksın komünizmi 4-Hümanist, demokrat geçinen batıcı,liberal, beynelminelci solcular (Hepsini bir kefeye koydum) 5-ülkücülük 6-siyonizm, masonluk 7-Diğer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 -007- said: Bu ülkenin başına en büyük tehlike zaten sosyalist geçinmeye çalışan kürtçü şeriatçılar. Demokrasi lüks bu vatan hainlerine. İdam tek çözüm bazı sorunlu dönemlerde. Kesinlikle abi, ben bunları görüyorum tepem atıyor yemin ediyorum kaptırıcam bi gün ciddi faşist olucam diye korkuyorum. Adamlara televizyon açıldı kürtçe lazda çerkezde olmayan. Ama halen yok yanlış kürtçeymiş yok sorun devam ediyormuş. Onların sorunu hep devam edicek. Sorunlular çünki. Yeri gelince doğudaki çocuklar için bunları yaparız derler ama yeri gelince köylerde öğretmen kaçırırlar, köyün yanındaki kışlaya top atarlar köydeki evleri vururlar. 13 yaşındaki çocukları polisin önüne sürerler. Hayır yaptıkları mantıklıda değil. Ne strateji var ne bir şey. Yaptıkları tek şey eleştirmek. Bir nevi ego tatmin ediyorlar. Gidin hobi falan kazanın abi, polise taş atınca kızlar size vermez yani. BIJI SEROK diye nutuk atarlar, solcuyum derler. Resmen kürt faşizmi yaparlar. Bu halkı soğuttunuz resmen. Kürtlerin bu duruma düşmesinin tek sebebi bu sözde solcular ve özgürlük savaşçıları. Sorunuda onlar yarattı çözümüde onlar yapmak istiyorlar. Ama işlemez ! Öldürdüğünüz her genç insanın ailesi ki bunların çoğu doğulu, teker teker nefret ediyor özgürlük konuşmalarınızdan. Diyarbakır'da halen Gaffar Okan'ın resimleri asılı. Evet belki orada ki çocuklar TC'den nefret edebilirler ama halkın istediği şey özgürlük değil ekonomik refah. Bunu bizde istiyoruz bunu hepimiz çekiyoruz zaten. Doğu batı hepimiz açız. Zaten total kitleleri 15-20 yaş arası. Bari çocukların kanına girmeyin zindanlarda çürütmeyin. Hani sosyalizmi aşılamak istiyorsanız da okutun bari. Zamanında bende gidiyordum bunlardan birine. Açık açık diyorum ego için gidiyordum full. İşte okulda devrimcilik oynayalım vs. Bana tek bir kitap önermediler, okuldan 20 kişi gidiyorduk tek bir kişi bir kitap okumadı. Yaptığımız şey dernek önünde sigara içmekti. Bir tane bile işçi yoktu. Ve bir gün DTP kortejinin arkasındayken gerçeği gördüm. 14 yaşındaki çocuklara tutturulan pankartlar BIJI SEROK sloganları. Ve tepemi attıran son olay Atatürk'e faşist denmesi ve Türk bayrağının asılı olduğu yerde "işte burası faşist yuvası" denmesiydi. Ne diyeyim abi, size iyi romantizmler. 25 yaşında çürümüş bir hayatla karşı karşıya kalırsınız ancak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Yapılacak en iyi şey devlet memuru, çocuğu olan polisleri öldürmektir size göre, sonrada grup olarak toplanır fast food zincirlerinde yemek yer nokia telefondan sagopa dinlersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Buyse said: said: Sizce bugün Türklük ve Türkçülük için en tehlikeli gurup hangisidir. Tehdit sıralaması elbette zamana göre değişir. 2008'in sonları itibariyle değerlendirmek gerekirse 1. tehdit sizce hangisi? Diğer tehditlerin tehlike yüzdesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bence şu an için, 1. tehdit tartışmasız yobazlık. Tehditler: 1-Yobazlık, ümmetçilik 2-kürtler ve kürtçülük 3-yahudi marksın komünizmi 4-Hümanist, demokrat geçinen batıcı,liberal, beynelminelci solcular (Hepsini bir kefeye koydum) 5-ülkücülük 6-siyonizm, masonluk 7-Diğer Ayrı bi tartışma konusu olsa da ben sadece 2 ciddi iç tehdit görüyorum. 1- Zeka eksikliği 2- Cahillik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 çarpıtma falan yok arkadaşım, sana araştırmaları, çalışmaları, makaleleri, bilimadamlarını, sosyologları gösteriyorum. sen diyosun "yok". kim cahil? kim çarpıtıyo? ayrıca, 1915 olaylarıyla ilgili belgelerin birçoğu yakılmış, tahrip olmuş. teşkilat-ı mahsusanın ve ittihat-terakki'nin o olayla ilgili çok az sayıda belgesi var bizim arşivlerimizde. bunu ben iddia etmiyorum, ama iddia edenlerin makalelerini, kitaplarını okuyorum. sen napyosun? "yanlışsın". o "bir takım" kriterlerin altında bu ülkenin de imzası var, hatırlatayım. öyle atmasyon kriterler değil onlar. ayrıca üslubuna ve laflarına da dikkat et, dingonun ahırı değil burası, senin de at olmadığını varsayıyorum. yoksa atsız mısın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 http://www.ermenisorunu.gen.tr/turkce/arsiv/index.html Buyur bakalım buradakiler photoshopmu ? Uygunsuz Hareketlerde Bulunan Jandarmanın Divan-ı Harb'e Sevkleri http://www.ermenisorunu.gen.tr/turkce/arsiv/009_01.html Sevk Olunan Ermenilerin Yollarda Korunmaları, Bunlara Saldıranların Cezalandırılmaları http://www.ermenisorunu.gen.tr/turkce/arsiv/006.html Dahasıda var sitede, bunlar ne abi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 sir said: ayrıca üslubuna ve laflarına da dikkat et, dingonun ahırı değil burası, senin de at olmadığını varsayıyorum. yoksa atsız mısın? İşte sorunda bu zaten. Ermeni soykırımına soykırım demeyen herkesi atsızcılarla bir tutma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 sir said: çarpıtma falan yok arkadaşım, sana araştırmaları, çalışmaları, makaleleri, bilimadamlarını, sosyologları gösteriyorum. sen diyosun "yok". kim cahil? kim çarpıtıyo? ayrıca, 1915 olaylarıyla ilgili belgelerin birçoğu yakılmış, tahrip olmuş. teşkilat-ı mahsusanın ve ittihat-terakki'nin o olayla ilgili çok az sayıda belgesi var bizim arşivlerimizde. bunu ben iddia etmiyorum, ama iddia edenlerin makalelerini, kitaplarını okuyorum. sen napyosun? "yanlışsın". o "bir takım" kriterlerin altında bu ülkenin de imzası var, hatırlatayım. öyle atmasyon kriterler değil onlar. Ben yazarlarına "yok" demiyorum benim "yok dediğimi" demen çarpıtma oluyor senin saydığın 2-3 kişi kriter değil bu işte taraf olan yüzlerce tarihçi var ortada belgeler var. Sen bana okuduğun bir kitapta "belgelerin çoğu yakılmış" falan diyorsan beni buna mecbur bakıyorsun, sana özel yok dediğin tarihi belgeleriyle babalar gibi raporlar, al bunları da oku: Arşiv Belgeleriyle Ermeni Faaliyetleri Cilt-1 Arşiv Belgeleriyle Ermeni Faaliyetleri Cilt-2 Arşiv Belgeleriyle Ermeni Faaliyetleri Cilt-3 Arşiv Belgeleriyle Ermeni Faaliyetleri Cilt-4 Arşiv Belgeleriyle Ermeni Faaliyetleri Cilt-5 Arşiv Belgeleriyle Ermeni Faaliyetleri Cilt-6 Arşiv Belgeleriyle Ermeni Faaliyetleri Cilt-7 Arşiv Belgeleriyle Ermeni Faaliyetleri Cilt-8 Bu konuda cahilsin uzatma. Uzattıkça daha da yüzüne vurmayı düşünüyorum cahilliğini. Ek olarak o tanımın altında ülke imzası olması demek o tanımı babanın malı gibi bi tarafından yanlış yorumlama hakkın olduğunu göstermiyor. Tekrar söylüyorum o kriterlere uyan bir şey bu ülkede olduysa ispatla ispatlayamıyorsan da tükürdüğünü yala. Laf atıp ispatlayamamak çok mert bi davranış değil yani o açıdan senden attığın iddiayı ispatlamanı bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 yahu alla allaa, gelmiş bana tskdan link veriyo..bi kez açıp okudun mu saydığım adamların kitaplarını, makalelerini, veya röportajlarını, veya söyleşilerinden herhangi birini? yok. o kriterlerin niçin, nasıl kabul edildiğinden haberin var mı? yine yok. gelmiş bana cahilsin diyosun utanmadan. aç oku kardeşim ispat istiyosan, sayfa sayfa link mi veriyim? sen kürt dilinin ve hatta "kürdoloji"nin varlığını kabul edip, "grameri yok" diyebilen belki de tek insansın yeryüzünde. senin gibilerle gerçekten uğraşılmaz, epeyce olgunlaşman, objektif bakabilmen lazım olaylara. belki biraz büyüyüp 20li yaşlarına gelirsen.. firatram, ne akıl hastalığım kaldı ne vatan hainliğim. beni mi terbiyeye davet ediyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 "Belgelerin çoğu yandı" diyip ardından belgeleri gösterince adamın verdiği cevap: "alla allaa, gelmiş bana tskdan link veriyo" Ben sana ne göstersem vereceğin cevap belli, bana sürekli 3-4 adamın kişisel iddialarından falan bahsedeceksin o yüzden tartışmayı uzatmanın anlamı yok sana ne desem boş yani. Bir de gelip bi tarafından yanlış yorumladığın ve Türkiye'de olduğunu iddia edip 1 tanesini bile ispatlayamadığın kriterlerin alakasızca kabul ediliş nedelerinden falan bahsetmeye çalışıyosun. Adam belgelerin kaynağını beğenmedi ya şaka gibi! "TSK'dan link veriyosun" dedi adam yok bunun ötesi. Sen dünyada her dilin gramer yapısı ve kuralları olduğunu düşünebilecek kadar cahil birisin. Bence bu dar bakış açın, belirli konularda cahilliğin ve atgözlüğünle kişisel yanlış yaş tahminlerine dayalı yaklaşımlarla yanılma çünkü gün gelir karşındaki kişinin senden donanım farkının kaç kat olduğunu tahmin bile edemeyebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 007 senin sigortalar atmış , dümdüz geçiyorsun artık hakareti karşı tarafa. Bir de şunun hastası oldum , "yanlışsın" "cahilsin" kelimeleri mesajlarından eksik olmuyor. Sen "bay doğru" musun ? Her söylediğini doğru olarakmı kabul etmeliyiz ? anlamadım :). Kürtçe dil değil , grameri yok , çakma... Sonra oturup millete cahilsin diyorsun. Kendini bukadar afişe etme. kürtçe nedir ? Dil bilgisi grameri varmı yok mu ? Buyur. Şurada konuşulanlar ve bahsedilen kaynaklar belgelerden anladığımız. Sen kendin kürtçe çakma dildir , grameri yoktur , dil değildire kendin okadar inanmışsın ki , karşına çıkabilecek en ufak bir delil ya da araştırmayı yok farzedip , zıttı olan şeyleri mutlak gerçek olarak görüyorsun. Yabancı ülkelerde bu dilin ders kitapları , dilbilgisi kitapları yazılıyor yayınlanıyor. Sen hala grameri yok diyorsun. Pes be kardeşim , dinime küfür eden müslüman olsa bari diyesim geldi. Birde cahil mahil diyorsun... Konu ile alakalı olarak , bana göre birileri han çinlileri ve uygur türkleri arasında bir ateşleme yapmış birbirlerine girsinler diye. Çin hükümetinin bile bile bu tarz birşeye kalkışacağını hiç sanmıyorum. Fakat olaylara müdahale şekli de göründüğü üzere çok çok yetersiz. Umarım kısa sürede hem suçlular cezalandırılır hem de olaylar sonlanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 -007- said: Hükümetin dış politikada kafası çalışsa hükümet dış politikada söz sahibi olsa bu olayların üstüne Çin'e soykırımcı diyerek baskı yapabilirdi. Niye hükümet Türklerle uğraşsın ki? Arapların başına gelseydi böyle birşey sahip çıkardık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 -007- hakkında hiç bir araştırma yada tutarlı bir fikrinin olmadığı konular hakkında kendinden çok emin konuşman dışarıdan bakılınca çok komik duruyor. Tavırlarınında ömrünü bu konu üzerine odaklamış bir profesorun çaylaklara tepkisi gibi duruyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 üç dört adamın kişisel iddiası canım, tabi. sen kendine toz pembe bi dünya kurmuşsun, içinde sadece türkçü araştırmacıların ve tsk'nın hüküm sürdüğü..dışarıdan her müdahale de senin dünyana ihanet oluyo. aç oku diyorum, belge var mıymış, yok muymuş görürsün diyorum, tık yok. bunu ispatlamak benim işim değil, ispatlayan ispatlamış aç oku. gramer konusunda zaten artık battıkça batıyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 ben seyi anamis deilim kurt politikasi belli olan bir millet ve hukumet niye her ayrilikci ota boka karisiyo ki sanane ya uygur turkunden yarin cin cumhubaskani gelse size ne lan dese ayrilikci bunnar isan ettiler dese? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Horizon said: kürtçe nedir ? Dil bilgisi grameri varmı yok mu ? Buyur. Sen de gelmis Kurtlerin sitesinden Kurtce linki veriyorsun lol. Kurt Enstitu sitesinden deyil baska siteden vermen lazim linki. 007'ye gelmis TSK'dan link veriyor diyorsak seninkisi de gecersiz. Sorry. 007 adam ol, gidip Ermeni kaynak bul Soykirim yapmadi Turkler diye ona da belki inaniriz. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Yani bunu anlatacaklar tabiki kürtler olacak , türkler kürtçeyi anlatacak değil ya , normal birşey. Bizim dilimizi biz anlatmıyormuyuz insanlara. Ki hakatten biraz aratsanız , birçok kaynak çıkıyor ki yabancı ülkelerde kürtçe dilbilgisi kitaplarının basılıp yayınlanması sallama birşey değil , birçok türk haber sitesinde de haberleri geçmiş. Olmayan bir dil için fazla değilmi bunlar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Horizon said: Kürtçe dil değil , grameri yok , çakma... Sonra oturup millete cahilsin diyorsun. Kendini bukadar afişe etme. kürtçe nedir ? Dil bilgisi grameri varmı yok mu ? Buyur. Şurada konuşulanlar ve bahsedilen kaynaklar belgelerden anladığımız. Sen kendin kürtçe çakma dildir , grameri yoktur , dil değildire kendin okadar inanmışsın ki , karşına çıkabilecek en ufak bir delil ya da araştırmayı yok farzedip , zıttı olan şeyleri mutlak gerçek olarak görüyorsun. Yabancı ülkelerde bu dilin ders kitapları , dilbilgisi kitapları yazılıyor yayınlanıyor. Sen hala grameri yok diyorsun. Pes be kardeşim , dinime küfür eden müslüman olsa bari diyesim geldi. Birde cahil mahil diyorsun... Konu ile alakalı olarak , bana göre birileri han çinlileri ve uygur türkleri arasında bir ateşleme yapmış birbirlerine girsinler diye. Çin hükümetinin bile bile bu tarz birşeye kalkışacağını hiç sanmıyorum. Fakat olaylara müdahale şekli de göründüğü üzere çok çok yetersiz. Umarım kısa sürede hem suçlular cezalandırılır hem de olaylar sonlanır. Bunları söyleyen ben değilim profesörler söylüyor bunu. Kürtçenin çakma olup olmadığının tartışma yeri diğer başlık ve orası bol bol profesör ve kaynak ismi içeren sayfalarca cevaplarımla dolu git ordan cevap yaz. Alakasız başlık altında ordaki hararetli uzun tartışmayı hiçe sayarak gelip enstituya kurdi falan gibi gubidik kaynaklar vermek zaten apayrı bir olay. Neyse ben de senin dilinden konuşarak ve kaynağını adam yerine koyarak verdiğin kaynaktaki yorum içermeyen bir bilgiyi ele alıyorum: "Kürtçede lehçe ve şivelerin varlığı bir gerçekliktir. Bu gerçeklik yalnızca Kürtçeye ait bir özellik de değildir. Tüm dillerde lehçe, şive ve ağızlar vardır. Dilde standartlaşmadan söz ediliyorsa bu, yazı dilinde aranır." İşte bu kısımda senin kaynağın bile Kürtçenin standartları olmadığını kabul ederek tek standardın yazı dilinde olması gerektiğini savunmuştur. Bir kere bilimsel makale böyle propaganda diliyle yazılmaz bu bir, ikincisi makalende bilgi az, daha çok yorum ve propaganda var. Bilimselliği tartışılır yani. Üçüncü olarak da Kürtçenin şiveleri arasında gramer farkı var! Böyle bir rezalet olamaz yani. Hala gelip Kürtçe diye "bir tane" dil var diyorsunuz. Kaynağındaki rezilliklere devam ediyoruz: "Mevcut belgelerden anlaşılıyor ki Kürtler, öteden beri yazıyı kullanagelmişlerdir." "Buna rağmen Kürtlerin ilkin hangi alfabeyi kullandıkları henüz kanıtlanabilmiş değildir." "Tarihi belge varmış ama en eski belgenin hangisi olduğunu bilmiyorlarmış" senin bilimsel diye yolladığın yazıya bak "ilkin" "milkin" yazıyor şaka gibi! Rezilliklere devam ediyoruz: Bugüne kadar Kürtlerin kullandıkları alfabeler: 1) Çivi yazısı: Medler bu alfabeye altı harf daha eklemişler, böylece bu alfabenin harf sayısı 36’dan 42’ye çıkmıştır. Bu alfabe soldan sağa doğru yazılırdı. (referans yok!) 2) Avesta alfabesi: 44 harften oluşan bu alfabe, sağdan sola doğru yazılıyordu. Kimi kaynaklara göre ise bu alfabede 48 harf vardı. 3) Arami alfabesi: Kürtçenin en eski ürünleri bu alfabeyle yazılmıştır. Bu belgeler Hewraman yöresindeki mağaralarda bulunmuştur. Kürtçe belge ve eserlerin çoğunun bu alfabeyle yazıldığı söyleniyor. Bulunan belgeler ceylan derisi üzerine yazılmış metinlerden oluşuyor ve en eskileri MÖ 88-87 yıllarına rastlıyor. (kaynağa bak: SÖYLENİYOR) 4) Eski Pehlevi alfabesi: Bu alfabeyle “Soranî dinkerd” adında bir kitap yazılmıştır. 5) Masi Sorati alfabesi: Arap tarihçi İbn Wehşiye, MS 855 yıllarında bitirdiği kitabında Kürtlerin Maso Sorati alfabesini kullandıklarını ve bu alfabeyle yazılmış üç kitabı gördüğünü söyler. Bu alfabenin 36 harften oluştuğunu ve Kürtlerce bu alfabeye altı harf daha eklendiğini söyler. 6) Yezidi Kürtlerin kullandıkları alfabe: Bu alfabe yüzyıllarca Kürtler tarafından kullanılmıştır. 31 harften oluşan ve sağdan sola doğru yazılan bu alfabeye “Gizemli alfabe” ya da “Hurujul sır” da denmiştir. Yezidilerin kutsal dini kitabı Mushefa Reş ile Cîlwe bu alfabeyle yazılmıştır. 7) Arap harflerinden oluşan Kürtçe alfabesi. 8) Latin-Kürtçe Alfabesi. 9) Kiril-Kürtçe alfabesi. Ek olarak adamların sınırlı yıllık tarihlerinde bir standart dilleri olmadığı gibi 9 tane de alfabeleri olmuş. Kısıtlı yılda 9 alfabe olması sana da biraz garip gelmiyor mu? Bizim binlerce yıllık tarihimizde bile bu kadar fazla alfabe yok. Umarım bundan sonra alakasız başlıklarda üstünlük sağlamaya çalışmak yerine sayfalarca uzunlukta cevaplarıma cevap vermeye çalışırsın ve cevapların bilimsel olur. ad3m said: -007- hakkında hiç bir araştırma yada tutarlı bir fikrinin olmadığı konular hakkında kendinden çok emin konuşman dışarıdan bakılınca çok komik duruyor. Tavırlarınında ömrünü bu konu üzerine odaklamış bir profesorun çaylaklara tepkisi gibi duruyor... bold kısım hakkında bilgin yok. sir said: üç dört adamın kişisel iddiası canım, tabi. sen kendine toz pembe bi dünya kurmuşsun, içinde sadece türkçü araştırmacıların ve tsk'nın hüküm sürdüğü..dışarıdan her müdahale de senin dünyana ihanet oluyo. aç oku diyorum, belge var mıymış, yok muymuş görürsün diyorum, tık yok. bunu ispatlamak benim işim değil, ispatlayan ispatlamış aç oku. gramer konusunda zaten artık battıkça batıyosun. Ortamlarda bi tarafından "Türkler bir takım kriterlere göre soykırımcıdır" diyip o kriterlerin sadece 1 tanesinin Türkiye'de olup olmadığını ispatlaman istenince "aç oku" demen efsaneymiş. Bundan sonra ben de ortamlarda düşünce "ekskrete edip" kaynak ve ispat soranlara "ispatlayan ispatlamış aç oku" demeyi planlıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 -007- said: Hükümetin dış politikada kafası çalışsa hükümet dış politikada söz sahibi olsa bu olayların üstüne Çin'e soykırımcı diyerek baskı yapabilirdi. Bizim hükümet hiç bir işe yaramıyor ki. İnsan katliamı yapılırken Hükümetimizden hiç ses seda çıkmıyor. Ne yazık ki ölümlere seyirci kalıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Prawler said: 007 adam ol, gidip Ermeni kaynak bul Soykirim yapmadi Turkler diye ona da belki inaniriz. :) İyi de burda iddia sahibi ben değilim ki. Bu başlıkta "Türkler bir takım kriterler göre soykırım yapmıştır" diyen kişi sir. Ben de ondan bu kriterlerden sadece 1 tanesinin ispatını bekliyorum. Onu bile yapamıyor, tarihi belgelerin çoğu yok falan diyor. Ben de tarihi belgelerin olduğunu gösteriyorum. Bunun üstüne TSK'dan link verdin diyor. Hayır görüş bile savunmuyorum sadece tarihi belge gösterince bile adamın TSK allerjisi tutuyor lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Horizon said: Yani bunu anlatacaklar tabiki kürtler olacak , türkler kürtçeyi anlatacak değil ya , normal birşey. Bizim dilimizi biz anlatmıyormuyuz insanlara. Ki hakatten biraz aratsanız , birçok kaynak çıkıyor ki yabancı ülkelerde kürtçe dilbilgisi kitaplarının basılıp yayınlanması sallama birşey değil , birçok türk haber sitesinde de haberleri geçmiş. Olmayan bir dil için fazla değilmi bunlar :) Fazla propaganda kokuyor ve içinde bilgiden çok kaynağı belirsiz yorumlar var. Bence "söyleniyor" "senin için şöyle böyle diyolarmış" tarzında yazıları "bilimsel araştırma" diye satmaya çalışmayın batıyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Öncelikle kim bilimsel yazı demiş 007 ? Yalan konuşma bari. Şive ve lehçe farklılığını kendileri söylemişler diyorsun , ee ? Türkçe'de yokmu ? Tabiki dillerin yazılısı gerçek ve doğru olanı olarak kabul görülür. said: İşte bu kısımda senin kaynağın bile Kürtçenin standartları olmadığını kabul ederek tek standardın yazı dilinde olması gerektiğini savunmuştur. Ne alaka ? Bizim konuşma dilimiz standartmı tüm türkiyede ? Okuduğunu bile çarpıtıyorsun , gelmiş bilimsellik bilmemne taslıyorsun sonra. Bizim konuşma dilimizin tek standartta olduğunu söyle , madem böyle bizim dilde uyduruk. Kaynak kurdi gubidik bilmemne.. senin sorunun bu. Orada saydığı maddeler ile iligli bilmemne bulunmuştur vs. diyor , yanına da sana belgenin resmini scanleyip koyacak ? Ki dediğim gibi bunun kimse bilimsel bir kaynak olduğunu söylemedi. Ben gramersiz ve olmayan bir dilin dilbilgisi kitaplarının basılıp yayınlanmasını hala çözemedim bu arada.. Grameri olmayan bir dil ile nasıl resmi yazılar yazıldığını , üniversitelerin açıldığını , öğrencilerinin mezun olduğunu saymıyorum. Senin dediklerini okuyan sanacakki , 200 kişilik kendini dünyadan soyutlamış yerli bir kabile dil geliştirmiş de ondan bahsediyoruz. Sen bilim filan diyorsun , bilimselliğin "b" si ile bile düşünemiyorsun daha. Şu yorumlarına göre Türkçe de uydurma ve çakmadır. link1 link2 said: Türkçe veya daha doğru kullanımla Türkiye Türkçesi, Ural-Altay dil ailesine bağlı Türk dillerinden ve Oğuz Grubu'na mensup bir dildir. Türkiye, Kıbrıs, Irak, Balkanlar ve Orta Avrupa ülkeleri başta olmak üzere geniş bir coğrafyada konuşulmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti[7] ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nin resmî; Romanya, Makedonya, Kosova ve Irak'ın ise tanınmış bölgesel dilidir. Türkçe, farklı lehçelere ayrılmış bir dildir.Bu dilbilimcilerin lehçeler olarak kabul ettiği bu farklılıklar, TDKca ağız ve şive oalrak nitelendirilmektedir.Bu lehçelerden İstanbul ağzı-lehçesi, sivrileşerek yazı dili hâline gelmiştir. said: Türk dilleri veya Türk lehçeleri olarak Doğu Avrupa'dan Sibirya ve Çin'in batısına dek uzanan bir alanda ana dil olarak 140-150 milyon kişi tarafından, ikinci dil olarak konuşanlar da sayılırsa 10 milyon kişi tarafından konuşulan, birbirleri ile çok yakın akraba olan ve 40 ayrı yazı diline bölünen bir dil grubu tanımlanır. Türk dilleri Altay dilleri ailesine aittir. En çok konuşulan Türkî dil, Türkiye Türkçesidir. Bak sen şunlara.. Kürt dilleri x.ce y.ce diye ayrılınca gaydırıguppak cemile , uyduruk oluyor. Türk dilleri azerice , bilmemnece yazılı ve sözlü olarak farklı olduğunda uyduruk olmuyor senin mantığın ile. Bu ne yaman çelişkidir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar