Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cem G. Moskova elçiliğinden kaçtı

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

DoGMeaT said:

ben bu olayın bu kadar konuşulmasını katilin ve maktulun kalbur üstü olmasına bağlıyorum
cinayetmi işlenmiyor bu ülkede?
40 kişiyi taradılar yahu daha geçen gün
aha bugün sivasta madımak olaylarını protesto edenlere tepki verenler vardı hemen madımakğın dışında.
13 yaşındaki çocuğun katili olan polisler meşru müdafadan beraat ettiler geçen gün,kimsenin sesi çıktımı?

çok doğru söylemişsin gerçekten.
fakat genelde bizim ülkede olaylara zaten ses çıkarılmaz,herkes pısar oturur.zaten herşey 2 güne unutulur.insanın bu durumlar karşısında çıldırmaması imkansız gerçekten.o hüseyin üzmez olayı,katil polisin elini kolunu sallaya sallaya dışarı çıkması,polisn uyguladığı şiddete bi çözüm bulunamaması,1 mayıs olayları,orantısız güç rezillikleri..

bu kadar şey oluyor suni gündem yaratılarak falan çoğu şey unutturuluyor,cem garipoğlu'nun unutulmaması bu kadar medyada yer alması bana göre de tamamen ailesinin maddiyatıyla ilgili.

öte yandan gerçekten 4 ay falan oldu sanırım hala yakalayamamaları çok ilginç.adam rahat rahat konsolosluğa gelmiş,tanındığını ya da bir terslik olduğunu anladığında gayet rahat sen-ben gibi çıkmış,gitmiş..
bu rahatlığı nerden alıyo bu adam?
işte arkası sağlam çünkü.
ama nereye kadar kaçıcak? elbet yakalanıcak.
yakalandığı zamanı merak ediyorum,bi hapise atsınlar onu.artık başına ne gelir bilemem.şişlerler mi yoksa daha farklı şeyler mi yaparlar bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

Al ailesini içeri, bütün hesaplarını da dondur. Bak bakalım kaç gün dayanıyor.

budur madem ailesinin de yardım ettiği kesinleşti böyle bir uygulamaya gidebilirler herhalde yasal olarak bunun için izin çıkarttırabilirler zanlıyı yakalamak için (geçici hesap dondurma vs)
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:

ben bu olayın bu kadar konuşulmasını katilin ve maktulun kalbur üstü olmasına bağlıyorum

Bu olayın uzaltılmasını da bu kadar trajediye çevirmeye gerek yok başka unutlmayan olaylardan farkı yok. Şöyle yok misal uğur mumcunun öldürülmesi bu ülkede derin devlet/mafya endişesi olan insanları dürttü onlar uzun seneler boyunca bu olayı eleştirdi, hrant dink'in öldürülmesi bu ülkede ırkçılık cinayetlerinden endişelenenleri dürttü onlar uzun süre boyunca bu olayı unutmadı. Bu olayda bu ülkede para'nın gücünün adaletin gücünden fazla olmasından rahatsız olanları dürttü onlar bu olayı unutturmamaya çalışıyor. Arada medya kendine tiraj sağlasa bile sonuçta bu olaya bir şekilde destek oluyor o yüzden çok kızmıyorum onlara da. Yani her olayın hitap ettiği bir toplumsal kesim var, eğer o olay onları yeterince dürtüyorsa bir şekilde bu olayın yankıları uzun sürüyor. Bu olayda bu kadar garip olan ne var? Olmayan bir olay değil yani
Sosyal ağlarda paylaş

tek faktör çocuğun zengin olması değil..

istanbul emniyet müdürü çıkıp, ölen kız için "ne işi var bik bik" gibi laflar etti mesela. başlı başına bir haber bence bu. hem de toplumu daha fazla ilgilendireninden. devletin tutumu yadırgandı, parayla devletin dahi satın alındığı düşüncesi zerk oldu zihinlere. böyle faktörler var; bu cinayeti herhangi bir arka sokak cinayetinden çıkarıp, 5 yıldızlı bir televizyon dizisine çeviren.

öte yandan hepsi magazin bunların. insanlar oyunun sonunda alkışlar, sonra salonu boşaltır. bu ülkede nelere "he" dedik geçtik, bu ne ki?
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

Wispy said:

Al ailesini içeri, bütün hesaplarını da dondur. Bak bakalım kaç gün dayanıyor.

budur madem ailesinin de yardım ettiği kesinleşti böyle bir uygulamaya gidebilirler herhalde yasal olarak bunun için izin çıkarttırabilirler zanlıyı yakalamak için (geçici hesap dondurma vs)

O zamanda ailesinin zamanında para verdiği, ya da belki hala hesabına para aktardığı diğer kişiler bakar çocuğa.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar eğer bu cinayetin geri kalanlardan daha vahşi geliyorsa,nöye gere çalışıyor bu vahşetin dekoderi?
madımakta insanları yakmak,protesto edilince tepki vermek,yaşlıların oturduğu sitedeki kimsesiz yaşlıları öldürüp mallarına konmak,bebeğe tecavüz etmek,13 yaşındaki bir çocuğun polislerce meşru müdafa kapsamında öldürülmesi,barış uğruna dünyaya gezen kadının ölene kadar tecavüze uğraması,yahu vahşet her tarafamızıda var,olayın bu kadar büyütülmesinin nedeni " baltaylada adam doğranırmı,doğransada çöpe atılırmı yahu" değil,olmamalı bence.

ardeth haklısın hocam,her haberin bir kitlesi var
yiyor ama iş yapıyor diyen adam uğur mumcuyu nerden bilsin yoksa,alevilik diyince mumsöndü diyen madımağı nasıl anlasın,çok doğru.

ama bence bu haberin takipçisi olan kitlenin aklında "adelet vs para" değil "medya bana kaşıkla ne verse onu alayım,bu bütünün bir parçası olayım" var.yoksa çokta umurlarında değil adalet fln,sadece ellerine verilen malzeme bu,anlıyabildikleri malzeme bu,basite indirebildikleri malzeme bu.tamam hedef kitlenin kapasitesi belli,lakin hedef kitlene sunabildiğinin en iyisi buyken hedef kitlesinden ne bekliyebilirsin,sakal bıyık olayı.neyse,haklısın.

olayın emniyet müdürüylede bir alakası olduğunu düşünmüyorum,bu emniyet müdürünün evladiyelik ilk açıklaması bu değil,aynı zamanda alkış ve gözyaşlarıyla uğurlanan,allah senin gibilerini başımızdan eksik etmesin denilen bir emniyet müdürü bu,çoğunluğun kabul etmeyi bırak sevdiği bir emniyet müdürü,yine çoğunluk kızın ailesi hakkındaki yorumuna katılıyor bunuda göz ardı etmeyin.

toolun son albümündeki bir şarkısı var,sözlerni koysun birisi buraya,tam bu olaylık bir şarkı
Sosyal ağlarda paylaş

Paticikte okumus egitimli insanlarin cogunlukta oldugunu sanirdim, bu topic beni cok yaniltti. ben cinayeti kimin isledigini bilmiyorum, olaya sahitlik yapmadim,Bu cinayet davasi sonuclanmadi, hala sorusturma asamasinda, sizler hepiniz, kinayanlar isyan edenler onlar bunlar cahiller, tek yaptiginiz suc islemek. Yururlukteki bir dava hakkinda yorum yapmak, fikir gorus belirtmek suctur ve hapis cezasi vardir. Siz once kendiniz Hukuk Devletinizin yuce mahkemesinin kurallarina uyun, ondan sonra hukukun isleyisini elestirin, bu ulkede hukuk sizin gibi insanlar yuzunden isleyemiyor, cunku cehalet diz boyu.

medyanin her davada oldugu gibi yaptigi unutmayalim VS zirvasindan biridir bu. beklersin, dava sonuclanir, bir sekilde yargida cozumler tuketilir ondan sonra protestonu isyanini yorumunu yaparsin, ama hic birinizin yargiya ne inanci nede saygisi var. boyle bir ortamdada dogru olani yikip yerine beyin yikayici seyleri koymak cok kolay.

televizyonlar gazeteler ve bilumum ozel kuruluslar kazanc icin kurulur ve belirli hedefler dogrultusunda hareket eder, sirketler sahis olmadigi icin etik kurallarina tabii degildir, artik bu tur propaganda araclarini nihai yanit veya kesin cevab olarak almaktan vaz gecin, cunku bunlarin kagit uzerindeki degeri bir arkadasinda soyledigi gibi televizyon dizilerinden farksiz. uyanin artik ya silkinin biraz, egitimli insanlarsiniz, okuz olsa bu zamana kadar coktan anlardi bunu...
Sosyal ağlarda paylaş

Glatheros, paticikteki insanlar olarak hukuğa pek güvenimiz kaldığını sanmıyorum.

Eğer suçsuzsa neden kaçıyor? Bunu cevabını ver bize.

Ayrıca biz burada kendi aramızda konuşuyoruz, bu olayın altında çok pislik var. Celalettin Cerrah'ın ettiği lafları da unutmadık hala. Bunun neresi hukuğu etkilemek? Görüşte mi belirtemeyeceğiz yani?

Ne zamandan beri bir olayı tartışmak cehalet oldu? Tartışmadan , fikir belirtmeden yaşayan sen cahil değilsin de biz mi cahiliz?
Sosyal ağlarda paylaş

@Glatheros, Kırmızı Bültenle aranan biri hakkında konuşmak, yürürlükteki bir dava hakkında spekülasyon yapmaya benzemez. Bir yanda soruşturması tamamlanmamış davalar var, bir yanda eldekilerle interpolde bülten çıkarılmaya kadar bulunmuş deliller var. Bunları bir tutamazsın. Senin bu mantığını düz olarak alıp manipüle edersem "Usama Bin Laden'de suçsuz, neden? Yakalanıp, yargılanmadı ki. Önce hukuka kanuna güvenin di mi medya ABD kendi çıkarları için manipüle ediyor bunu. İspatlanmış mı onun patlattığı? HAHAH CAHİLLER SİZİ." İnsanlara cahiller diyecek kadar cahil olduğunun farkına var önce. İnsanlara da hakaret etmekten vazgeç, beynimize girmiyorsa suç bizim değil.

Ha bik bik konuşursun, olayın vahşetini anlayamazsın, polis delillerini şunları bunları görmezsin, medya bikbiki dersin, düşünce stilinle milleti ezmeye çalışırsın, çok da umrumuzda olmaz. Ama gel bi bak bence, yürürlükteki dava gibi mi duruyor çok.

Halk olarak duygusalız evet, ama kör de değiliz.
Sosyal ağlarda paylaş

|Joker| said:

Cem'in yakınlarından birisisin sanırım. Münevver'in yakınlarından biriside olsa da sana cevap verse, biz öküzüz şu an, senin seviyene çıkabilmemiz mümkün değil.

herifi tanimiyorum, sizde tanimiyorsunuz zaten, benim elestirim aslinda cok basit fakat anlayamiyorsunuz, yasanin isleyisine engel olmak , polis sorusturmasinin sonucunu etkileyici aciklamalarda bulunmak VB. spekulasyonlar yapmak cok ciddi bir suctur. ve ustune diyorsunuzki bu ulkede adelet kalmadi. kalmadi tabii herkes yasalari cigniyor bide kendini hakli zannediyor. yasayi savunan suclunun yakinidir degil mi? ergenekon davasi surecindekinin aynisi ve daha onumuze gelecek bir cok dava ve yargi surecindede gorucegimiz sey bu, spekulasyon, haber vermekten farkli birsey, "x sahis hala kirmizi bultenle aranmakta " demek baska, burdan girip ulkenin en yuce kuruluslarindan birinin adini 2 paralik edecek propagandalara basvurmak ap ayri birsey. hukuku politika ile karistirmayin arkadaslar. kimseyide suclamayin bir ulkede hukuk islemiyorsa sorun ulkenin insanlarindadir. Sizin alet oldugunuz bu sozde sizi gelistiren tartismalar, politika hakkinda olsa amenna, fakat bahsettigin sey yururlukte olan bir dava veya sorusturma yapilan her yorum yargi surecini etkileyebilecek bir baskiya donusebilir/alet olabilir. eger idda ettiginiz gibi egitimli bireylerseniz, yarginin islemesini engellemek isteyen bu tur davranislari korukleyen insanlarin oyunlarina alet olmazsiniz. cunku yasadiginiz vatandasi oldugunuz ulkenin yasasi bunu soyluyor. bu yaklasim dunyanin farkli ve bizimkine nazaran daha eskiye dayanan kanunlara sahip ulkelerindede bulunmakta. cuvaldizi kendinize...
Sosyal ağlarda paylaş

Glatheros said:

|Joker| said:

Cem'in yakınlarından birisisin sanırım. Münevver'in yakınlarından biriside olsa da sana cevap verse, biz öküzüz şu an, senin seviyene çıkabilmemiz mümkün değil.

herifi tanimiyorum, sizde tanimiyorsunuz zaten, benim elestirim aslinda cok basit fakat anlayamiyorsunuz, yasanin isleyisine engel olmak , polis sorusturmasinin sonucunu etkileyici aciklamalarda bulunmak VB. spekulasyonlar yapmak cok ciddi bir suctur.

Hocam savcılar ve polisler şimdi paticik forumlarını okuyup etki altında kalıp sonucu etkileyici farklı şeyler mi yapacaklar? Forumda konuşmak ne zamandan beri yasanın işleyişine engel olmak oldu? Bu kadar yasa aşığı adamsın Ergenekon için kılını kıpırdatmayıp müdahele etme gereğini bula bula bu olayda mı buldun? :D. Helal valla.
Sosyal ağlarda paylaş

ergenekon mevzusundada konusuldu bunlar her yerde soylendi, bunu gordum bunda soyluyorum, dogrunun geci erkeni olmaz. biri gitse savciliga dilekce verse sorumlusun. paticigi ilgilendiren kismi burasi gerisi degil. bu tabiiki pratikte bu kadar hizli yada sert olmiyabilir, ama eger adeleti savunuyorsan, once sen saygi duyacaksin ki baskasida saygili olsun. yoksa bu boyle gider.

bu tur kurallar, anayasanin ve diger kanunlarin islemesinde kilit nokta oynar, ben bunu sana aciklayamam ama, o insanlarin aman ne olacak dedigi ufak seyler uzerine kurulu hersey, 70m nun 30m bunu yapsa ulkede kaos olur duzen kalmaz, su an oldugu gibi, adelet isliyor islemesine, ama insanlarin aklina adelet islemiyor kanisi kazinilmis, ve herkes surekli suc isliyor, hukukta her suc esit derecede yasaktir. eh dolayisiyla kagit sikismis printer gibi yargi sistemi asiri bir yogunluk var ve mahkemeler yetisemiyor. bunun skeptiklikle alakasida yok, saf gercek ve 4 islem matematik. bir kapasitesi var mahkemelerin, ulkenin yetistirdigi hukukcu sayisi var, bunun uzerinde suc orani olursa ulkede sonuc felaket olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...