Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gran Turismo 5 [PS3 Exclusive]

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

DarKRideR said:

Kazanoru Yamauchi, GT5'in yapım aşamasında aletin gücünün kendilerini sınırladığı söylemiş sdfsd

Gerçi daha önceki bütün GT oyunları için bunu söylemiş. Harbi de öyleydi.

Sonunda aletin %50'sinden çoğunu kullandığını belirten biri çıktı. Merak ettim açıklamadan sonra, zaten yeterince meraklıyken :)

uncharted 2 de gayet adamlar %100 ünü kullandık dediler gardeşşş
Sosyal ağlarda paylaş

az oyun gelip az satınca ürünler de pahalı oluyor.
ha, aral'ın sc2'de yaptığı kazık var, o ayrı.
onun dışında avrupa'da konsol oyunları amerika'ya göre daha pahalı satılıyor.

"pahalı satarlarsa almam" zihniyetindeyseniz, amerika'dan ısmarlayın, ordan gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:

g27 ile prologue oynadım. kesmiyor kesmiyor kesmiyor. dirt2 denedim ama arcade den hallice. gene fena değil. yatırıcam parayı sanırım g27 e. 1 haftalık tanıdığı katakulliye getirip oynamak kesmiyormuş.

GT5 için direksiyon alacaksanız iyi bir araştırma yapın. g25 ve g27'yi tam olarak desteklemeyecekmiş oyun, Driving Force GT'yi tam olarak destekleyecekmiş diye bir şeyler okudum. Benim derdim olmadığı için oturup hangi özelliklerini destekleyip, hangilerini desteklemediğine bakmamıştım da burada bu kadarını söylemeyi de üzerime vazife bildim.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok fazla bilgi kirliliği var. Şu oyun bi çıksın da... Ondan sonra ps3 bile alırım belki. Ama yarış vidyoları (prologue'dan da olabilir) hiç sarmadı. Klasik GT yarışları. Millete vura vura, çimden, tozdan, topraktan gide gide geçmece. Yağmur, gece falan olaylarını çok sevdim, oyun görsel olarak süper ama çok sert ve hatalı manevralara rağmen pozisyonu kurtarmanın çok kolay gözükmesi tereddüt ettirdi beni. Kısmet... Bekleyişteyim ben de.
Sosyal ağlarda paylaş

g27 prologue da gayet iyi destekliyor valla. normal vitesi kullanabiliyorsun. Yanlız debriyaja gerek yok vites geçişlerinde. Ama normal şekilde 6 ileri 1 geri destekliyor vites olarak. Direksiyon arkasında olanlar F1 araçları için bildiğim kadarıyla.

Ayrıca ayarlar kısmında g27 seçilemiyordu yani tuşlara fonksiyon atamak için ama bi forumda yazıyordu mesela şu profili seçin sonra şu tuş budur falan diye eşleşme yapmıştı birisi.
Sosyal ağlarda paylaş

g27 nin pedallarının altında tırtıklı bir çubuk var. onu açabiliyorsun eğer halı üzerine falan koyacaksan. o sayede kitleniyor bir nevi halı üzerine.

g27 için söylüyorum gene. kucağa alıp oynayamazsın. büyük ihtimalle çocuk sahibi olamazsın ilerde hehe. çok ağır ve force feedback sayesinde olayın biter.

etrafa çarpınca bitmiyor ama simulasyon tabi abi. yani 1-2sn frene fazla bas 10. sıraya düşebiliyorsun.

http://www.wheelstandpro.com/order.html

şöyle birşey var çok portatif mesela. ama işte force feedback falan devrilir mi sağlam durur mu bilemiyorum.

http://www.wheelstandpro.com/N-G25-1.jpg

http://www.wheelstandpro.com/basicfolded.jpg

http://www.wheelstandpro.com/basic.jpg

http://www.wheelstandpro.com/setup.jpg

ya esasında ben bunu fabrikada yaptırayım babama ya en kralından hemde hehe.
Sosyal ağlarda paylaş

off bugün kuzenle konuştum bayram ziyareti sırasında, çeviri boka döndü bizden sonra pek birşey beklemesen iyi olur dedi.

Şimdi kuzenin olayını özet geçmem gerekirse yakın bir arkadaşının ona kefil olmasıyla bizzat Sony Türkiye aracılığıyla Polyphony Digital'e önerilmiş ve yine firma tarafından Türkçe çeviri ekibine alınmıştı.

Kuzen yaklaşık 3 ay çeviri yaptıktan sonra işi bırakmıştı. Bırakma sebebi olarakta çok ağır çeviriler yaptığını ve en iyi şekilde çevirmek için bazen bir arabaya 1 gün ayırmak zorunda olduğunu, hatta yanındaki adamların çevirilerini bok gibi yapması sonucu onları da düzelttiğini ve bütün bunların sonunda oyunun çıkış tarihinin ardından sadece 2800TL alacağından ötürü bıraktığını söylemişti. Ayrıca ekibin büyük bölümünün beş para etmez olduğunu ve adam gibi çalışan birkaç kişinin de bu yüzden işlerinin ikiye katlandığını söylemişti.

Mesela şeyi örnek verdi, Bilkent İngiliz Edebiyatı mı ne işte oradan gelen adam, 4-5 kelimeyi yan yana koyup anlamlı bir çeviri yapamıyor. Kuzene atıyorlar, düzeltiyor falan ama adamların havasından geçilmiyor diyor. Neyse ekip içinde anlaşmazlıklar, kavgalar ve üstte dediklerim derken ekip lideri diyebileceğimiz kuzen tipindeki adamlardan 3-4 tanesi bırakmış işi,

Bu kuzenin arkadaşının dediğine göre onların bırakmasından sonra ekip iyice kontrolden çıkmış, çevirilerin zamanı gecikmiş, işten çıkarmalar olmuş, yeni elemanlar vs. derken kaos yaşanmış. Kuzenler oyunun yarısını çevirmişler zaten ama diğer yarısının şuan nasıl olduğunu bilmesem de pek birşey bekleme dedi, üzdü beni :) Her ne kadar kontrol edildi vs. denilse de

ha bu olay işime yaradı dedi kuzen, çünkü yine bu arkadaşı ile sony türkiye yetkililerinin geçen hafta girdiği toplantı da kuzenin ve bu arkadaşlarının adı geçmiş. Şikayetleri, proje de yaptıkları falan anlatılmış derken bu adamlar yine firma tarafından not edilmiş. İşte burası da beni sevindiren bilgi oldu;

Önümüzdeki dönemlerde birkaç Türkçe destekli daha oyun düşünülüyormuş, eğer bu projeler Sony Türkiye'ye gönderilirse daha sağlam bir ekip kurulacakmış, kuzende ilk gidilecekler tarzında bir listede böylelikle kendine yer bulmuş :)

Bu hikayenin kilit noktası zaten daha fazla Türkçe Exclusive oyun oldu benim için hehe
Sosyal ağlarda paylaş

ne diyorsun. ihale üzerimize kaldı desene. GT5 TURKLER YUZUNDEN GECIKTI! diye haberler çıkarsa yandık. Ama çeviri çok zordur abi. Özellikle GT5 gibi teknik çeviri gerektiren şeyler. O yüzden çokta ukalaca konuşmadan yapılan çevirinin diğer oyunlara nazaran belkide en zoru olduğunu düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

yok normal çıkış süresine de yetiştirilmiş çeviriler, ama yetiştirilmiş işte anla nasıl olduğunu :)

Gerçi kuzende her ne kadar göndermeden önce zaten topluca kontrol edecektik ekip olarak, mutlaka yapmışlardır bunu dedi ama bilmiyorum, ya bırakıp gitti diye şimdi üzülüyor da böyle konuşuyor ya da gerçekten durum içler acısıymış asdfsd
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...