Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Madımak'ta 2 gün"

Sufi

Öne çıkan mesajlar

Aket-Atum said:

Öncelikle tekrardan başımız sağolsun.

O yakanlarında bu dünyada cayır cayır yanacağı günler gelecektir. Merak etmeyin.

gelmez. Bu ülkede gelmez...
Din inancım olmadığından öbür dünyada yok orda da gelemez.

yaptıkları yanlarına kar kaldı. Anlatmışlardır torunlarına, çocuklarına Allah için yaptıklarını keyifle. Adamın hikayesi sinirimi bozdu yutkunamadım okurken. Bir de ergenekon yapmış ilerde kullanmak için anlayışını ortaya sürenlerin kafasına s.çayim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu dünyada gelmez ama bbür dünyada neden gelmesin ? Eğer öbür dünya inancın yoksa öyle düşünmemen normaldir ama ben burada ne ektiysen orada onu biçeceğine inanıyorum. Dinde olmayan birşeyi dinin içinde göstermek büyük günahlardan, Allah için masum insanları yakmak diye birşey yok islamda.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Zaten burada konum kim yaptıyı tartışmak değil , isteyen ergenekon diyebilir veya ima etmek istediğimi (zorla). Olay birileri tarafından organize edilme ve insanların kullanılması gerçeğidir ve bu olaya da birçok insanın görmek istediği gibi bilmemneciler diye kulp uydurmaktır.

istersen birde adamlardan özür dileyelim, zavallılarım benim 37 kişiyi canlı canlı yaktılar diye durduk yere üstlerine gidiyoruz. aslında bu hikayenin asıl madurları onlar dimi vah vah içim burkuldu bunlar kader kurbanı ya bir rahşan affıda bunlara çıkartalım zavallılar kullanılmışlar.Bak gördün mü kötü oldum yüreğim filan burkuldu yutkunamıyorum filan nasılda bu asıl zavallı mağdurlara yıllarca haksızlık etmişiz yazıklar olsun bize
Sosyal ağlarda paylaş

kullanıldılar diyorsun daha ne diyeceksin

sen içinde olmayan bir adama bunları yaptırabilirmisin.seni işe alıcaz diye nüfus cüzdanını verdiği adamlar tarafından şirket sahibi olarak gösterilip üstüne vergi borcu yıkılan adam kullanılmıştır 37 kişiyi canlı canlı yakan değil ,içinde bu potansiyel olmayan adam canlı canlı adam yakamaz
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bence biraz fazla agresiflik yapiyorsunuz arkadaslar.

Yapan beyinsizler ayak tirnaklarindan saclarina kadar suclular ve cezalarini cekmeliler. Yaptiklari insanlik degil. Benim okudugum kadari ile de zaten herkes bunu soyluyor burada.

Sadece bu insanlara cezalarini cektirmek, uzun vadede bir cozum degil. Bu salaklari egitmek, bir daha kullanilmamayi ogretmek gerekiyor. Din ile somurulmeyi, dini kullanarak, gozu kapali hayvanlik yapabilme yetisini insanlardan almaniz gerekiyor. Bu da sadece egitimle mumkun.

O gun vahsice katledilen herkesin acisini hepimizin teninde birebir hissettigine eminim.
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:

kullanıldılar diyorsun daha ne diyeceksin

sen içinde olmayan bir adama bunları yaptırabilirmisin.seni işe alıcaz diye nüfus cüzdanını verdiği adamlar tarafından şirket sahibi olarak gösterilip üstüne vergi borcu yıkılan adam kullanılmıştır 37 kişiyi canlı canlı yakan değil ,içinde bu potansiyel olmayan adam canlı canlı adam yakamaz

Kimse masum demedi onlara tekrar söylüyorum.

Biri cinayete azmetettirse, cinayeti işleyen de ceza alır azmettiren de. İkisi de suçludur Kimse aksini söylemiyor.

Çarpıtmayın sözleri artık.
Sosyal ağlarda paylaş

a: kar beyazdır
b: kar bembeyazdır çarpıtma
a: tamam bembeyazdır, beyazdır demem bembeyaz değildir dediğim anlamına gelmez ki
b: zorlayımca söyledin ama bembeyaz olduğunu, samimi değilsin
a: ...
c: titanyum beyazıdır da demedin, hain
b: demiştim samimi değil diye
a: e tamam titanyum beyazıdır da, o nası oluyorsa
b-c: bak samimi değilsin

şeklinde kısır bi biçimde geçmiş tartışma ama arada çok önemli şeyler de söylenmiş. öncelikle şu kısır tartışmanın can alıcı noktası üzerine -ısrarla belirtilmiş olmasına rağmen- ben de bastırayım: bu olaya ucundan kıyısından bulaşmış olan kim varsa suçludur. yakan, yaktıran, tahrik eden, alkışlayan, seyreden, dönüp arkasını giden, sessiz kalan... evet yakma işini yapanlar kullanılmıştır ve evet içlerinde böyle bir potansiyel olmasa kullanılamazlardı. kimse inkar etmiyor bunları. o yüzden birbirimizi yemekten vazgeçelim.

ama esas röportaj içindeki birsürü önemli nokta arasından benim içimi çok yakan bir nokta pek kimsenin dikkatini çekmemiş.

said:
- Yani o günden çıkardığınız siyasi ders nedir?
... İkincisi Alevilerin hiçbir zaman devlete güvenmemesi gerektiğini.

bunu okuyup da içi sızlamayan insanın diğer insanlarla beraber yaşamakla ilgili her türlü kavramla ciddi sorunları var demektir.

bu vatandaş devletine güvenmiyor ve ne yazık ki sonuna kadar haklı. bu sivas vahşeti hiç yaşanmamış olsaydı bile bu cümleyi söylemesi için geride tonla sebebi daha olurdu ve haklılığından hiçbir şey eksilmezdi. ne yazık ki devletine güvenmeyen vatandaşlar üreten bir devlet anlayışımız var. eğer ki devletimizin tarif ettiği türk/müslüman-sunni/laik/devletçi makbul vatandaş kalıbına uymuyorsanız er ya da geç -açıkça itiraf etmeseniz bile- bu cümledekine benzer bir düşünsel isyan içine girersiniz. üstelik bu tarif bir yerlerde yazılı bile değildir. sıradan olmayan, devletin gerçek sahipleri olan büyüklerimiz bu tanımın içeriğini korumakla yükümlüdürler. bu kalıbın sınırları dışına taşıp taşmadığımıza bakarlar ve gerektiği zaman da gerekeni yaparlar.

bu alevi vatandaşımın hissiyatını ne yazık ki(!) çok iyi anlayabiliyorum. bir biçimde bu türk/müslüman-sunni/laik/devletçi tanımına uymuyorum çünkü. bi yerlerde falso veriyorum. ve çok daha da yazık ki insanımızın çok önemli bir kısmı, bu kalıbı ulvi bir kalıp olarak benimseyip aksi durumlara kendisini kapattığı için veya benzer veya benzemez başka sebeplerle bu hissiyatı asla anlayamayacak durumda. ve günün birinde anlayacağından da kuşkuluyum.

aslında benim alevilik felsefesiyle ilgili sorunlarım var. ama bu sorunları tamamen "pause" etmiş durumdayım. aleviliğin benim düşüncelerime uymayan noktalarını tartışma işine hiçbir biçimde girmiyorum. çünkü bunları tartışabilmem için öncelikle sıradan bir alevinin şu yukarıdaki alıntının tarif ettiği hissiyatı yaşamaması lazım.

aynı durum kürtler için geçerli, aynısı tanıma uymayan müslümanlar için geçerli, aynısı gayrimüslimler için geçerli. benim bu gruplarla ilgili çeşitli düşünsel sorunlarım vardır ama hepsini dondurmuş durumdayım. ola ki bu ülkede günün birinde hiçkimse inandığından, tabi olduğundan dolayı kendisini mağdur hissetmez, o gün bu defterleri de açar bu insanlara felsefeleriyle ilgili itirazlarımı da söylerim... gerçi bunun olacağından şüpheliyim.

---

4ever,

söyleyebileceğim hiçbir şey yok acını azaltmak için. sadece kahrolduğumu söyleyebilirim ki hiçbir şeye faydası yok. tek dileğim bir daha kimse böyle bir şey yaşamasın.
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:

said:
- Yani o günden çıkardığınız siyasi ders nedir?
... İkincisi Alevilerin hiçbir zaman devlete güvenmemesi gerektiğini.

Bir Alevi olarak cok dogru söylenmiş. Bu Ülkede Gercek Alevi nasıldır bilen varmı acaba.
Aleviyim deyip allaha söven adamlar ile karıştırmayın lütfen. Bu Devlet cok uzun yıllardır arkadamızda olmadı.

Sufi said:

4ever,

söyleyebileceğim hiçbir şey yok acını azaltmak için. sadece kahrolduğumu söyleyebilirim ki hiçbir şeye faydası yok. tek dileğim bir daha kimse böyle bir şey yaşamasın.]

Bir daha yaşanması zor cunku yeterince yaktılar, yeterince bastırdılar, yeterince sesimizi kestiler şimdi bakıyorumda Ankarada yapılan ufak capla anma törenlerine bile polis izin vermiyor.

neyse yine cok sinirleniyor ve üzülüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ve 3-5 gün sonra erzincan başbağlar katliamı,3-5 kişi elbise dolaplarına v.s gibi yerlere saklanarak kurtulurlar,
ve nedense ,Kartel medyası, Madımak olayını adeta bir kampanya gibi `anma ve suçlama` havası içinde ısıtıp ısıtıp gündeme getirirken, Erzincan`ın Kemaliye İlçesi Başbağlar köyünde 33 masum insanın katledilmesine sessizliğini sürdürüyor.ayrıca başlıkta anlatılan olayların %90 ı şehir efsanesi ve yaşadığım şehire bok atma olarak görüyorum,ve halen kabuk bağlamış yarayı ısrarla kaşıyanları da kınıyorum!
Sosyal ağlarda paylaş

SenariouS said:

Aket-Atum said:

Öncelikle tekrardan başımız sağolsun.

O yakanlarında bu dünyada cayır cayır yanacağı günler gelecektir. Merak etmeyin.

gelmez. Bu ülkede gelmez...
Din inancım olmadığından öbür dünyada yok orda da gelemez.

yaptıkları yanlarına kar kaldı. Anlatmışlardır torunlarına, çocuklarına Allah için yaptıklarını keyifle. Adamın hikayesi sinirimi bozdu yutkunamadım okurken. Bir de ergenekon yapmış ilerde kullanmak için anlayışını ortaya sürenlerin kafasına s.çayim.

İmzamı atıp giderim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
superwiz said:

ve 3-5 gün sonra erzincan başbağlar katliamı,3-5 kişi elbise dolaplarına v.s gibi yerlere saklanarak kurtulurlar,
ve nedense ,Kartel medyası, Madımak olayını adeta bir kampanya gibi `anma ve suçlama` havası içinde ısıtıp ısıtıp gündeme getirirken, Erzincan`ın Kemaliye İlçesi Başbağlar köyünde 33 masum insanın katledilmesine sessizliğini sürdürüyor.ayrıca başlıkta anlatılan olayların %90 ı şehir efsanesi ve yaşadığım şehire bok atma olarak görüyorum,ve halen kabuk bağlamış yarayı ısrarla kaşıyanları da kınıyorum!

o olayı pkk yapmadı mı?

kim yaptıysa yaptı, katliam sonuçta. lanet edilesi bir olay.

bu başlıkta anarak Sivas'ta insan yakanları da terörist olarak görebileceğimizi gösterdiğin için teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:

insan katleden adamın dini oluyor. Din için yıllarca kan dökülmüş.

" ay bütün dinler barış , kardeşlik, sevgi ıvır zıvır rerörörö"

Yok böyle birşey güzel kardeşim. asırlarca din için kan dökülmüş. Kan akıtan bizden değildir, aslında o yalancı dindardı demek en kolay yolu. Dini kuralları sosyal yaşama uygulamanın nekadar hastalıklı bir düşünce olduğunu sorgulamak lazım. yüzyıllar öncesinde ortaya atılmış kuralların geçerliliğini yüzyıllar önce yitirdiğini kabul etmesi lazım artık insanların.

Dini yaşayacaksan içinde yaşayacaksın. Felsefesini anlayacaksın. Sorgulayacaksın. yüzyıllar önce yazılmış kuralları emir telakki edip yaşadığın dönemde sosyal yaşantına uygularsan sapıtırsın haliyle. Sonra Üzmez gibi biri çıkar kıza tecavüz eder ama din izin veriyor diye savunur.

Öbürü çıkar "bunlar allahsız kitapsız din izin veriyor" der insanları canlı canlı yakar.

Üzerinde arapça birşeyler yazıyor diye giderler barmeni katlederler.

Cihat ilan edip canlı bomba yollarlar masum sivilleri katlederler dini bahane gösterip.

Ne güzel yazmışsın. Altına imzamı atarım.

Röportajı okudum da, boğazıma birşeyler düğümlendi...
Sosyal ağlarda paylaş

aquatik said:

Bu katliam hakkında çok şey okumuş olmama karşın, olayı yaşayanların anlattıkları ile ilgili her yeni bir şey okuyuşumda, elim-ayağım kesiliyor, şu anda parmaklarım klavye tuşları üzerinde kanı çekilmiş ve şuursuz bir vaziyette dolaşıyor ve boğazıma bir şeyler düğümlenmiş durumda.

aynen.
ne kadar çok şey bilsem de, ne zaman okusam sanki ilk kez duymuş gibi içim burkuluyor.

Sivas Katliamı sadece Alevi'lerin kara günü değildir, tamamen Türkiye'nin utancıdır. Türkiye'deki bir kara lekedir.

- Kalabalığın başında yeralan ve Aziz Nesin'i tartaklayan Belediye Başkanı'ndan söz edilir, bu kişinin yaptıkları gerçekse çok büyük bir organize terör suçu işlemiştir.
- Hoteldeki insanlardansa dışardaki kalabalığı koruyan polisler ve buna izin veren emniyet yetkilileri suç işlemiştir.
- Hiç bir müdahelede bulunmayan genelkurmayın da büyük suçu vardır.
- Yangın çıkmasına karşın seyirci kalan ve yangını söndürmek yerine uzun süre bekleyen itfaiye de suçludur.
- Bütün bunlara yeterince değinmemiş, yakan kişileri tespit edip cezalandırmamış, siyasiler de suçludur.
- Oteli "yükselen değer" diyip çok yüksek paraya satmak isteyen adam gerizekalının önde gidenidir ve suça ortak olmaktadır.
- "Basit bir yangın" gibi yazan Zaman benzeri gazeteler de suçludur.

O otelde bana "nasıl girdiyse çıksın" diyerek küfreden adamı boğazlardım sanırım ben. O subayın gelmesi ve bir komiseri almaya çalışması bile Emniyetin ve Ordunun bu durumdan haberi olduğunu gösterir ki, bu ayıpı arttırır.

Üzülmekten başka birşey gelmiyor.
Devlet halkını korumuyor, yetkililer canavar gibi ağzını açmış sırıtıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...