Bodrack Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 İnsanın içinde yaşadığı çevrenin , parasal durumunun , eğitim durumunun vs kişiliğine etkide bulunduğunu hesaba katmıyoruz tabi thor efendi . Jedi Master Thor izin vermiosa almayalım tapınağa napak ?
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 ne alakası var parayla pulla, ortalık parası pulu olup iyi kötü okumuş ayılardan geçilmiyor.Mesela benim için istanbul sokaklarında arazi aracıyla dolaşan bütün davarların sabun haline getirilip ülke ekonomisine kazandırılması lazım.
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 abi öeh yani. o kadar uzun uzadıya açıklanacak bir konu ki. kısaca bahsedip birkaç referans vermek daha işime geliyor. 1) Montesquieu'nün iklim teorisine göre bireyler ve dolayısıyla toplumların karakteri yaşadıkları mekana, koşullara, hatta yer şekillerine göre dahi şekillenebiliyor. bir örnek olarak kalker toprağa sahip alanlarda su toprak tarafından emildiği için kullanılabilecek az miktardaki suyun paylaşımı için insanlar bir araya gelip birbirlerini tolere ederek yaşamak zorunda kalıp daha "solcu" bir eğilim gösterirken, granit temelli topraklarda yaşayan insanlar suya daha kolay erişim sağlayabildiğinden daha ayrık birbirinden bağımsız ve dolayısıyla tutucu bir karakter yapısı geliştiriyorlar. Bu kadar alakasız şeylerin dahi insan karakterine etkisini düşündüğümüz zaman istanbul dışında yaşayan insanların karakter gelişimi sürecinde (doğudaki kişilerden bahsediyoruz) eğitimsizlik ve olanaksızlığın yol açacağı durumu göz ardı etmek mümkün değildir. Bu sebepten ötürü fırsat eşitliğini ortadan kaldırmak mümkün değildir. Bireylerin devlet toprağı içinde serbest dolaşımı anayasal güvence altına alınmıştır. 2) Öte yandan insanları göçe zorlayan koşulları ortadan kaldırmak yerine göç etmelerini yasaklamaya kalkışmak da ayrı güzellikteymiş. 3) Anayasal eşitlik falan da var tabi. kimi kime neyi neye yasaklıyosun falan...
idilik Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Bir de bu ''insan'' olmanın doğululuğu-batılılığı küçük-büyük şehirliliği yok pek. Batılı, eğitimli, İst.- Ank.- İzm. li davar denilen hayvana hakarete girecek denli nice davar oğlu davarlar var.
Asteroth Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Bence İstanbul'a gelen doğuluları geldikleri yere göndermektense büyük fırınlarda yakalım. Adına da şey diyelim eee Final Solution diyelim, güzel durdu.
Dragonmax Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 valla kim nederse desin. göç edenleris evelim, göç edenleri koruyalım demiş herkes. ama ilginçtir topikte ne denirse desin, anket isteklerin başka türlü olduunu gösteriyo. demekki çok konuşmak/boş konuşmak işe yaramıyor. insanlar kendi hayatları için en iyisi ne ise onu istiyor. bu aradaherkes şey demiş, doğuluları batı8ya almayalım, sonra onlar da batılıları doğua almasın istermisin höee istermisin yapmış da.. pardon arkadşım iq kaç demek istiyorum? ulan doğuya giden kim? kaçınız doğua güney doğuya gitti. kaç kişi gördü oraları. BEN GÖRDÜM. ya siz ? ne zaman gittiniz ya da gitmek istediniz ya da abi planladım kesin gidicem dediniz. ama kaçınız. 1-2 değil, bu laf kalabalıklııı yapanların hepsini merak ediyorum.. cici evinizde, ufak sitelerinizde, babanızın parasıyla, korunaklı bi dünyada yaşarken, bu insanların gelip de buralarda neler yaptıını görmek bile istemiyosunuz. bir tanesi gelip de kız kardeşinize tecavüz etseydi, ben biliyorum ne yapacağını... collegeboy/girlluk yapıp da pembe çerçeveli pencerenizden dünyaya bakarak yorum yapmayla olmuyo..
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 tamam sen kazandın işlemler başlasın, koy vizeyi.
Gkgokhan Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Fistan said: tamam sen kazandın işlemler başlasın, koy vizeyi. +1 Anket yargılar artık. Bu arada sevgili Dragonmax, dünden beri insanların IQ'sunu sorguluyorsun. Bizde bu şovunu izliyoruz. Müsade edersen vize standartlarına uymadığım için bu topiği terk ediyorum.
Baggio Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Dragonmax said: demekki çok konuşmak/boş konuşmak işe yaramıyor. Son mesajında bunu açıkça ispatlamışsın zaten, haklısın yani.
Dragonmax Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 paticik istatistik kurumu 2009 haziran ayı anket sonuçlarına göre konuştum ^^
efil efil Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Toplama kamplarının daha iyi netice vereceğine inanıyorum. Böylesi bürokrasi kalabalığı olur.
Bone Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Dragonmax said: pardon arkadşım iq kaç demek istiyorum? ulan doğuya giden kim? kaçınız doğua güney doğuya gitti. kaç kişi gördü oraları. BEN GÖRDÜM. ya siz ? böyle konuşan bir insan bırak doğuyu görmeyi, evinin dışını bile görmemiştir.
Gkgokhan Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Dragonmax said: hı hı.. Bumu abi senin bir konu hakkında tartışma mantığın? Sıkıştığın yerde "Oha durun dediler" Sinirlendiğin anda "Salak, IQ'suz vs." Tıkandığın yerde "Pati Anketi" Sıkılınca da "hı hı" Tek merak ettiğim abi, şuraya yaşını, babanın işini ve şu anda aylık harcamanı yazman. Gerçekten başka bir şey istemiyorum.
Dragonmax Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 ne diosuna rkadaşım.. doğuya gittiğimi gayet de bilen biliyo.. http://forum.paticik.com/read.php?20,4119805 al topii... ayrıca orda kapalı biyerde değildim. merkezine iline ilçesine dağına köyüne heryerine gittim.. tartışma mantıım "hıhı" değil. salak salak yorumlara cevap verme mantıım "hıhı" dır.. edit: ayrıca senin derdin nedirki bana saldırmaya çalışıyosun?
Bone Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 doğuya giden insan bu kadar abuk sabuk konuşmaz.
Dragonmax Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 ordaki insanları görüp tanıyınca konuşur.. evvelki postlarımdan bazılarını okumamşssın bence.. adamlar devletin onlara karşılıksız yardım yapmasına okadar alışmışlarki, kıllarını bile kıpırdatmıyolar hiçbişey için.. ayrıca gitmedim de o resimler ne allaşkına hala abuk subuk diretiosun bone.. ulan askerliimi orda yaptım diorum hala gitmemişssindir diosun hahahahahahahahhhasdasdash
Tenekeadam Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Adam gitmiş bone kanıtları var.
Dynun Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Kanınız canınız milletiniz olan insanı size benzemiyor diye, sizin gibi olanaklarla -ne yazık ki- ve ortamda büyümedi diye, kalabalık yapıyor diye, sepetlemenin kibar yollarını aramışsınız. Tebrikler. Topikte büyük birlik beraberlik örneği göstermişsiniz. ordaki halkı nasıl rahata ulaştırırım değil de, önce ben rahat edeyim krolara sonra bakarız olmuş Tebrikler.
Redeagle Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Doğuya giden Camel marka sigara içmez gibi olmuş ehehehe :)
Red Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 valla ben şahsen istanbuldan dağa göç etmeyi düşünüyorum güzelim köyünden gelen buralarda perişan olanlara yazık.bi bok yok istanbulda
Dragonmax Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Red said: bi bok yok istanbulda(tu)
NoTwisT Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Oluru olmayan, ne oldum delisi olmus bu vizeyi savunanlar dedirten sahane bir topik olmus bu. Gruplasa gruplasa bu hale geldi Turkiye, bide simdi Istanbullular, koyluler diye resmi sekilde ayrimcilik yapalim. Bide doguya gidip giriselim koylulere tam olsun. Her doguluyu gasp, tecavuz meraklisi yaptiniz ya tebrik ediyorum. Egitimsiz olupta bazi elit Istanbullu universite mezunlarindan daha insan olan cok kisi var anadoluda. 7 nesildir Istanbullu olmak okuz olmayi engellemez.Serde varsa hayvanlik dogdugun yer engellemez cosmani.
Flameoffear Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 İstanbullulara tatil bölgeleri vizeli olsun. Ne bu kardeşim, önüne gelen geliyor! Bıktık.
Öne çıkan mesajlar