Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars ile ilgili bir soru...

Xenocide

Öne çıkan mesajlar

aquila said:

iki seride farkli hikayeler, birinde lukeun hikayesi digerinde anakinin hikayesi anlatiliyo, arkaplanda da republic, empire, rebel davalari donuyo, o yuzden iki seriyi ne sirada izledigin o kadar onemli degil, yeter ki serinin bolumlerini dogru sirasinda izle.

OHAAA!!
MALMISIN ARKADASIM!!
ADAM LUKE DEDI ANAKIN DEDI!

ARKADASLAR 6 FILM TERK BİR ÜCLEMEDİR VE İKİ ROBOTUN HİKAYESİNİ KONU ALIR.
Sosyal ağlarda paylaş

-Deno- said:

-Deno- said:

Xenocide said:

Selamlar. Ben mağaradan yeni çıktım star wars serisini izlemeye karar verdim. bildiğim kadarıyla 4. film ilk çekilen film. 4-5-6 1-2-3 diye gidiyor çekim sırası galiba. sorum şu ki, 1-2-3-4-5-6 şeklinde mi izlemek lazım, 4-5-6-1-2-3 şeklinde mi izlemek lazım?

Ben daha geniş kapsamlı bir cevap vereyim, izleme sıran şöyle olacak.

1 : Episode I - The Phantom Menace ( 1999 )

2 : Episode II - Attack of the Clones ( 2002 )

3 : Klon Savaşları ( 2008 ) --- Bu normalde Trilogy'e dahil değildir, fakat gene de aradaki olaylar hakkında biraz fikir sahibi olman için iyi bir seçim olur. Kitaplarını okumak istersen başka tabi. Animasyon bu arada.

4 : Episode III - Revenge of the Sith ( 2005 )

5 : Episode IV - A New Hope ( 1977 )

6 : Episode V - Empire Strikes Back ( 1980 )

7 : Episode VI - Return of the Jedi ( 1983 )

Verdiğim bu sıralama Star Wars kronolojisine uygun olan sıralamadır. Birçok kişi yapım sıralamasına göre vermiş, o şekilde izlersen hiçbir şey anlamayacaksındır. Anlasan da her şey birbirine girer, Obi-Wan kim Ben kim, Luke kimin oğlu, Leia nereden çıktı tarzı sorular sorarsın kendine kendine sürekli.

Kendimden tekrar alıntı yapıyorum bak. Ne güzel yazmışım. Yeah.

Abi insanlar 30 yılboyunca hiç bişi anlamadnamı hayran kaldı starwars'a
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

Abi insanlar 30 yılboyunca hiç bişi anlamadnamı hayran kaldı starwars'a

bazı cevaplar 4-5-6'da yoktu aksini iddia eden gelsin istediği kadar tartışalım, 4-5-6 asıl olaysa 1-2-3ü hiç izlemeyelim olsun bitsin

mikloriyan mı neydi, saf force'un manipüle edilip fiziki forma geçebilmesinin açıklaması yoktur mesela en basitinden, klon savaşları'nı isim bazında duyarız 4. bölümde, ama nedir nasıl olmuştur nerden çıkmıştır 4-5-6yı izleyecek kişi bunu ANLAYAMAZ!

hepsini geçtim, ölüm yıldızı'nın blueprint'lerini Gunray'in ellerinde 2-3 saniye görmek bile kanımca 1-2-3ü ilk izleme sebebidir kanımda

ukalalık olmasın ama: cevaplar isteyen, bu saatten sonra adam gibi sıraya göre izlemek isteyen 1-2-3ü ilk izler, yok eğer sıra 1-2-3e gelince geyik muhabbeti yaparak izlemek isteyen 4-5-6yı ilk izler bu kadar basit
Sosyal ağlarda paylaş

2008 yapımı The CLone Wars 3D 22 bölümlük diziyi(bu sezon 2. sezonu geliyor) izlemeden önce 2003-2004'te yapılan Star Wars Clone Wars 2D Mini Series'i izlemeniz gerekiyor konuyu tam anlayabilmeniz için.

Kronolojisi şu şekilde:

EPisode II AOTC --- 2D Mini Series 22. bölüme kadar olan kısım --- 3D THe CLone Wars Fİlm ve 22 bölümlük dizi ve önümüzdeki yıllarda devamı gelecek olan 2.,3. ve vb diğer sezonlar --- tekrar 2D'nin 23,25 ve 25. bölümleri - Episode III ROTS

Şu ana kadar hiç izlememiş olanlara tavsiyem önce Orijinal Trilogy'i izleyin. Ondan sonra Prequel'e geçin. TÜm filmlerdeki konuyu iyice hatmedin. Aradan bir süre geçtikten sonra bu sefer 123456 sıralamasında izleyin; bana güvenin B)

Biraz da 2D'lik Mini Series'den bahsedelim. Konu alarak anlaşılacağı üzere 2. ve 3.filmin arasını ele alıyor; klon savaşlarını anlatıyor. Yapımcılar bu diziyi hazırlarken şöyle düşünmüş:

"Fazla vaktimiz kalmadı 3.film geldi eli kulağında biz de artık konumuzu 3.filmin hemen başına bağlayalım ki 3.filmi izleyenler COruscant üzerindeki savaşla olaya girince ne oluyoruz demesinler. Madem vaktimiz daraldı; anlatmak istediğimiz onca klon savaşları hikayesini 3.filmden sonraki yıllarda başka bir seri altında anlatırız; hem de bunu 3 boyutlu hazırlarız."

Bu yüzden 22.bölümden sonra zamanda uzun bir atlama yapıp konuyu doğrudan Chancellor Palpatine'in General Grevious tarafından kaçırılmasına bağlıyorlar. Ve 2D serisi ekstradan 3 bölümle (23,24,25) konuyu ROTS'a bağlamayı başarıyor gayet güzel. Zamanda yaptıkları atlamada yaşanan olayları da 3D anlatıyor.

2D serisinin her bir bölümü yaklaşık 3 dakika. Son 3 bölüm ise 12'şer dakikadan geliyor. Bu serinin DVD'leri VOlume 1-2 şeklinde bir süre multimedya marketlerde vardı ama bu aralar ben hiç rastlamadım. İzlemek için ya internetten faydalanacaksınız ya da amazon.com'dan getireceksiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...