Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ya, hayvan gibi kolumu kestim

Dragonmax

Öne çıkan mesajlar

Kesinlikle dikiş attır. Çay bardağını yıkarken elim kesilmişti bir kaç yıl önce gecenin bir vakti. Özel bir kıytırık hastanenin aciline gittim (eve en yakın yer olduğu için). İşte 3-4 dikişlik bir yaraydı. Nöbetçi genç bir doktor vardı, dedim dikişsiz halletseniz olmaz mı? O da bayağı bir deneyimsiz doktormış ki, tamam deyip yarayı temizledi, antibiyotikli merhem sürüp, sardı. 1 hafta içinde yara enfeksiyon kaptı, kolumun üst tarafındaki damarlar şişip, kızardı. (elimin üstü kesildi, kolumun üst tarafındaki damarlar olay çıkardı, ilginç...) Adı da var olayın da unuttum şimdi, n ile başlayıp, jit, ya da tit le biten bir şeydi sanırım, ehe...

Doktor 1 ay boyunca kolumu hareket ettirmemem gerektiğini söyleyip, sıkı bir antibiyotik tedavisi vermişti. (Kolumu yorarsam kolumu kaybedebileceğimi bile söylemişti), ha bir de tam hatırlamıyorum ama dikilmemişi yara, iltihaplı olduğu için.

Bir keresinde de gözümün kenarı yarılmıştı, düşme sonucu. 2-3 dikiş atıldı, başka bir düşme sonucu, dizimin alt tarafına 7-8 dikiş atıldı. İnan ne dikilirken, ne de dikişler alınırken hiç acimiyor. (Bu son 2 olay olduğunda akıllanmıştım, gidip paşa paşa diktirmiştim)

Şimdi koluna çok iyi bakıp, devamlı pansuman yenileyip, antibiyotik v.s ile olayı belki kazasız belasız atlatabilirsin belki bilemiyorum. Ama yaranın içinde büyük olasılıkla küçük cam parçaları kalmış olabilir, bence onların mutlaka temizlenmesi gerekir. Bir yakınımın cam kesiği nedeniyle olan yarası, ilaç sürülüp, pansumanlanmıştı. Benim ısrarlarım sonucu (aynı gün), doktora gitti, sanırım su fışkırtan bir aletle yaranın içindeki cam kırıkları temizlenmiş, (çok miktarda minik cam parçaları çıkmış), sonra da dikilmiş (onunki de 7-8 dikişlik bir yaraydı, ve çay bardağı kesiğiydi)

Geçmiş olsun.

Not:1. Dikiş izleri zamanla çok azalıyor.
2. Birde dikişin ilk 1-2 sa.içinde yapılması gerekiyor, sanırım. Ya da işte ne kadar erken yapılırsa o kadar iyi. Hala gitmediysen, hemen bir acil servise başvurmanı öneririm.
Sosyal ağlarda paylaş

akşam 7 gibi yatağa uzanmıştım uyuyup kalmışım.. kalktım şöle bi bakim dedim... çok ilginç.. yarık olan yerin içi o ilaçtan ötürü tamamen dolmuş, böle nası desem bi güzel olmuş..yarılan yer yarık gibi görünmüyo. şimdi dikkatlice bi baktım da 7 ayrı yerden kesilmiş kolum. bileğime yakın bir yer. sürekli devam eden bişi değil de ara ara kesilmiş yerler. quatiğin cam kırığı olabilir demesi üzerine bi kontrol ettim. basit yöntemle, her kesilmiş olan yerin üstüne sert bi şekilde bastırdım (napim başka) kesinlikle cam kırıntısı yok çok şükür. eğer olsaydı hala bulunduğu yere acı verirdi.

canımsınız siz benim, ilginize gerçekten çok teşekkür ederim. bu arada hazır kesikli yarıklı bi mevzu var. size bişi sölemek istiyorum. çoğunuzun yaşı genç, hatta benden de ufaklarınız var, ama eminim yaşça büyük olanlar da var burda..

hiç aklımdan çıkmayan bi hikayemi paylaşmak isterim.. sizler de bilin ve unutmayın..

küçücük ve süper yaramaz bi çocukken, ilkokul 1 e giderken. bir akşam annem babam ben ve bebek olan kızkardeşimle alanyada işte, eve gitmeden önce bir pastanede durduk. bişiler alıcaz vs. neyse ben de yaramaz kişilik olarak koşup duruyorum etrafta. sonra pastanenin camlı kısmı var. camlı derken. böle dükkanların ön ve yan camları olurya 5 metreye 5 metre tüm dükkanı kaplar. hıh onun gibi vitrin camekyanı tarzı. neyse.. burası böle bir ufak çocuun geçebileceği kadar kırılmış. 1.2 metreye 40 cm gibi bişi diyelim. ben de onun içinden geçiorum falan bişiler yapıyorum. derken bu camın kırık kesik olan bölümüne sanki bir duvarın kenarını tutuyomuşcasına elimi koydum tuttum dayandım. sonra elimi çektim. sonra bi baktım. elim böle bildiin boydan boya (bileğimden serçe parmağımın yarısına kadar elimin yan kısmı) yarılmış. böle baktım baktım annamadım. sonra birden deli gibi kanlar aklamaya başladı.. ve üstüne babama koştum.. baba elime noolmuş bak diye gittim sarıldım ağlıyodum.

hikayenin unutulmaması gereken kısmı çünkü ben hiç bir zaman unutmadım ve unutmicam...!!

ve babam beni dövdü.. evet. elimi kestim diye.. ve ne zaman böle bir yaralanma vakaam olsa hep o olay gelir aklıma..

o yüzdendir belki de bende aile sevgisi denen şey hiç yok.. neyse.. siz siz olun ve herzaman bu tür olaylarda sevgiyle yaklaşın. bu gün burda bana yaklaştıınız gibi. özellikle de çocuklarınıza, lütfen.. :/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...