EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Haziran 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2009 bilader git hastaneye falan ölcen kalcan valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Haziran 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2009 Kesinlikle dikiş attır. Çay bardağını yıkarken elim kesilmişti bir kaç yıl önce gecenin bir vakti. Özel bir kıytırık hastanenin aciline gittim (eve en yakın yer olduğu için). İşte 3-4 dikişlik bir yaraydı. Nöbetçi genç bir doktor vardı, dedim dikişsiz halletseniz olmaz mı? O da bayağı bir deneyimsiz doktormış ki, tamam deyip yarayı temizledi, antibiyotikli merhem sürüp, sardı. 1 hafta içinde yara enfeksiyon kaptı, kolumun üst tarafındaki damarlar şişip, kızardı. (elimin üstü kesildi, kolumun üst tarafındaki damarlar olay çıkardı, ilginç...) Adı da var olayın da unuttum şimdi, n ile başlayıp, jit, ya da tit le biten bir şeydi sanırım, ehe... Doktor 1 ay boyunca kolumu hareket ettirmemem gerektiğini söyleyip, sıkı bir antibiyotik tedavisi vermişti. (Kolumu yorarsam kolumu kaybedebileceğimi bile söylemişti), ha bir de tam hatırlamıyorum ama dikilmemişi yara, iltihaplı olduğu için. Bir keresinde de gözümün kenarı yarılmıştı, düşme sonucu. 2-3 dikiş atıldı, başka bir düşme sonucu, dizimin alt tarafına 7-8 dikiş atıldı. İnan ne dikilirken, ne de dikişler alınırken hiç acimiyor. (Bu son 2 olay olduğunda akıllanmıştım, gidip paşa paşa diktirmiştim) Şimdi koluna çok iyi bakıp, devamlı pansuman yenileyip, antibiyotik v.s ile olayı belki kazasız belasız atlatabilirsin belki bilemiyorum. Ama yaranın içinde büyük olasılıkla küçük cam parçaları kalmış olabilir, bence onların mutlaka temizlenmesi gerekir. Bir yakınımın cam kesiği nedeniyle olan yarası, ilaç sürülüp, pansumanlanmıştı. Benim ısrarlarım sonucu (aynı gün), doktora gitti, sanırım su fışkırtan bir aletle yaranın içindeki cam kırıkları temizlenmiş, (çok miktarda minik cam parçaları çıkmış), sonra da dikilmiş (onunki de 7-8 dikişlik bir yaraydı, ve çay bardağı kesiğiydi) Geçmiş olsun. Not:1. Dikiş izleri zamanla çok azalıyor. 2. Birde dikişin ilk 1-2 sa.içinde yapılması gerekiyor, sanırım. Ya da işte ne kadar erken yapılırsa o kadar iyi. Hala gitmediysen, hemen bir acil servise başvurmanı öneririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2009 Lancelion said: kudret narı, vakvak. hayvan gibi yara kapatır yanlız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hardter Mesaj tarihi: Haziran 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2009 kolun fotosu varmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Haziran 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2009 Kol fotosu isteriz :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 abi git diktir yeni ilaclar var boyle televizyonda reklamlari cikiyo her turlu iz gecirir garantidir filan diye, onlardan verir doktor gecer yani iz.Iz kalmasina takildiysan tabi Onun disinda ustune nane-limonda dokebilirsin milli ilacimiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Olay dendiği gibi sadece dikiş değil bak aquatik güzel yazmış.Üç beş hafta sonra kolumu kesiyorlar diye başlık açma.Aptalca bi üşengeçlik adına kolundan olursun feleğin şaşar sonra yapma yazık olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 aquatik iyi demiş, en kısa zamanda git diktir bence de. insan vücudu öyle çok şahane dayanıklı bişey değil sonuçta, dikkatli olmakta fayda var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 yavuzunki çok dayanıklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 akşam 7 gibi yatağa uzanmıştım uyuyup kalmışım.. kalktım şöle bi bakim dedim... çok ilginç.. yarık olan yerin içi o ilaçtan ötürü tamamen dolmuş, böle nası desem bi güzel olmuş..yarılan yer yarık gibi görünmüyo. şimdi dikkatlice bi baktım da 7 ayrı yerden kesilmiş kolum. bileğime yakın bir yer. sürekli devam eden bişi değil de ara ara kesilmiş yerler. quatiğin cam kırığı olabilir demesi üzerine bi kontrol ettim. basit yöntemle, her kesilmiş olan yerin üstüne sert bi şekilde bastırdım (napim başka) kesinlikle cam kırıntısı yok çok şükür. eğer olsaydı hala bulunduğu yere acı verirdi. canımsınız siz benim, ilginize gerçekten çok teşekkür ederim. bu arada hazır kesikli yarıklı bi mevzu var. size bişi sölemek istiyorum. çoğunuzun yaşı genç, hatta benden de ufaklarınız var, ama eminim yaşça büyük olanlar da var burda.. hiç aklımdan çıkmayan bi hikayemi paylaşmak isterim.. sizler de bilin ve unutmayın.. küçücük ve süper yaramaz bi çocukken, ilkokul 1 e giderken. bir akşam annem babam ben ve bebek olan kızkardeşimle alanyada işte, eve gitmeden önce bir pastanede durduk. bişiler alıcaz vs. neyse ben de yaramaz kişilik olarak koşup duruyorum etrafta. sonra pastanenin camlı kısmı var. camlı derken. böle dükkanların ön ve yan camları olurya 5 metreye 5 metre tüm dükkanı kaplar. hıh onun gibi vitrin camekyanı tarzı. neyse.. burası böle bir ufak çocuun geçebileceği kadar kırılmış. 1.2 metreye 40 cm gibi bişi diyelim. ben de onun içinden geçiorum falan bişiler yapıyorum. derken bu camın kırık kesik olan bölümüne sanki bir duvarın kenarını tutuyomuşcasına elimi koydum tuttum dayandım. sonra elimi çektim. sonra bi baktım. elim böle bildiin boydan boya (bileğimden serçe parmağımın yarısına kadar elimin yan kısmı) yarılmış. böle baktım baktım annamadım. sonra birden deli gibi kanlar aklamaya başladı.. ve üstüne babama koştum.. baba elime noolmuş bak diye gittim sarıldım ağlıyodum. hikayenin unutulmaması gereken kısmı çünkü ben hiç bir zaman unutmadım ve unutmicam...!! ve babam beni dövdü.. evet. elimi kestim diye.. ve ne zaman böle bir yaralanma vakaam olsa hep o olay gelir aklıma.. o yüzdendir belki de bende aile sevgisi denen şey hiç yok.. neyse.. siz siz olun ve herzaman bu tür olaylarda sevgiyle yaklaşın. bu gün burda bana yaklaştıınız gibi. özellikle de çocuklarınıza, lütfen.. :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 kolunun da fotosunu koysaydın ya merak ettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 İnsan gibi kol, hayvan gibi kol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 zamaninda "arkadasim camdan atladi biraz once!" diye konular acilirdi, simdi de bu. :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 yara izi dikiş izi felan çirkin şeyler estetik yaptırın geçer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 üst dudağımda 3 dikiş ve sağ avuç içinde 5 dikiş, sağ el üstünde 5 dikiş var. dudak çok fena olmuş ama. 4 yaşında bir velet iken nasıl becermiş isem dikiş makinasına sokmuşum ağzımı :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 kendi kendine dikislemissin yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Çok karizma adam, eridim bittim, şükür kız değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 aquila said: kendi kendine dikislemissin yani. çift dikiş oldu lolz. :p iğrenç de bir iz kaldı. karizmayla ne alakası varsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 ne güzel savaş yarası ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar