Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SBS'ye girmesine izin vermeyen annesini tabancayla öldürdü

roket adam

Öne çıkan mesajlar

"Urgunta Wolfer" said:

Alexi_Septimus said:

"Urgunta Wolfer" said:

Ahlak ve etik demişsin. Hangi etik? Hangi ahlak? Kime göre? Neye göre? Hangi mekana? Hangi zamana göre?
AIDS ve Kanser'e son verebilme lafına gelince. Neden olmasın???

Ayrıca Sam, işte senin gerçekçilik örneğin.
Enjoy.

Gerçeklik örneği derken? Sen eğer şu anda bu bilgisayarla yazıyorsan. Bu birileri ''Neden olmasın?'2 dedikleri içindir. Sağa sola araba ile gidiyorsan bu birileri ''Neden olmasın?'2 dediği içindir. Belki o lafın ne kadar büyük ve bulucu bir laf olduğunu anlayamadın ilk seferinde. Umarım bu örnekler yardımcı olur sana!

bazen boyle insanların nefes alıyor olması, tanrının varlığını yalanlamak için en güzel sebep.
Sosyal ağlarda paylaş

tek çözüm anneyi öldürmek miydi bilmiyorum gerçekten. siz kızı kahraman yaptınız ama kız'ın "kahrolsun tarikatlar ya istiklal ya ölüm" naraları atarak öldürdüğünü sanmıyorum annesini. bundan sonra gerekli tedaviyi görmezse ilerde karşımızda katil olarak da çıkabilir belli olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Alexi_Septimus said:
Yani bu olay, olan bitenin eleştirisi üzerinden ben ve bana benzer insanların gerçeklikten kopmuş olduğunu iddia etmenden başka bir işe yaramadı mı?

Sence benim umrumda olabilir mi bu iddia, ve daha önemlisi bu iddia bu olan bitenin sonucu değiştirebilir mi, kıza bir şekilde yardımcı olabilir mi?

Burda bulunan ve senin açından vurdumduymaz ve çarpık olan insanlar bu olaya politik olarak daha doğru yaklaşıp "Gerçekten çok yazık." deselerdi, ve de senin açından daha duyarlı ve toplumsal normlara uygun şekilde yaşasalardı, uzay/zaman düzlemi bükülüp bu olayların değişmesini sağlayabilir miydi?

Bu soruların cevaplarını sen de gayet iyi biliyorsun ve bütün bunlara rağmen benim düşüncemi gerçeklikten kopmakla etiketleyebiliyorsun.

Fakat farkında değilsin ki verdiğin cevaptan yanlızca iki tane sonuç çıkıyor, bir tanesinde gerçeklikten kopmuş olan sensin, çünkü bu olaya verilen çarpık tepkilerin olay üzerinde bir değişim yaratabileceğini düşünüyorsun.

Böyle bir şey düşünmüyorsan da, bu olay üzerinden yanlızca insanların benlikleri hakkında - hiç üzerine düşmediği halde eleştiri getirebiliyorsun, bu da oldukça acınası bir şey çünkü olay üzerinden konuşup konuyla ilgili fikir beyan eden insanlara saldırmaktan başka bir şeye yaramıyor bu. Bu da ikinci sonuç.

bir kere forumdaki tartışmaların %99.9'unun gerçek hayatta bir işe yaramadığının farkında olmaman, bunun üzerine "ne elde ettin", "kızın hayatını mı değiştireceksin" gibi sorular sorman son derece ilginç. zira şunca senedir bu ortamda bulunan bir insansın. benim yorumumun da, sizinkinin de olayı değiştirme gibi bir kapasitesi yok. bununla beraber benim de yorum yapma hakkım var sizin olduğu kadar. kaldıramayıp "insanlara saldırı" olarak addetmenin alemi de yok, bana zombi dendiği halde ciddiye almayıp geçiyorum. forumdaki tartışma ortamında belli miktarda eleştiriyi kaldırabilmek lazım. özellikle de kendin eleştiri ile hakaret sınırı arasında gidip gelen kuvvette ifadeler kullanıyorken eleştirdiğin kişiye karşı.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth biz kızın doğru birşey yaptığını iddia etmiyoruz. Ama onu cinayet piskolojisine iten kişilerde doğrudan ailesi değilse kimdir yani? Rehabilite edilip topluma kazandırılması lazım. O piskolojiyle tarikatlara kazandırılıp tetikçi, bombacı olmasından daha uygun bir yolu olmalı yani.
Sosyal ağlarda paylaş

annesini kendisini okula göndermesine ikna edemezdi kız bence. denemiştir diye düşünüyorum, "okumak istiyorum" demekten daha öte bi ikna yöntemi de yok ki. ama öyle bi sistem ki, öldürmekten başka bi çaresi yok diyesim geliyo trajikomik bi şekilde. tabi ki öldürmemeliydi, hata olduğu çok bariz. ama hatalarla hataları kapatmaya çalışmak çelişkiler doğuruyo. kime gidecekti "beni okutun" diye? hadi dernekler aracı olup bunu okula soktu; ailesinden (özellikle de manevi) destek görmese nasıl okuyacaktı bu çocuk? aile zihniyeti de hatalı. hem de çok hatalı. ama hiç biri öldürmekle çözülecek şeyler değil. o yaştaki çocuk tek çare olarak bunu gördüyse oturup düşünmek gerek (ki hiç yapılmaz bu).
Sosyal ağlarda paylaş

tek cozum anneyi oldurmek degildi tabiki aa o kizin neler yasadigini da bilemiyoruz, belki yasasiyi yetistirilisi bu harekete itti ve yapti. hani yoldan geldigi suan aslinda cok da cok da onemli degil benim icin, umarim bundan sonrasi onun icin iyi olur.
bu arada yaptigi hareket icin ben de iyi olmus diyemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:

Ardeth biz kızın doğru birşey yaptığını iddia etmiyoruz. Ama onu cinayet piskolojisine iten kişilerde doğrudan ailesi değilse kimdir yani? Rehabilite edilip topluma kazandırılması lazım. O piskolojiyle tarikatlara kazandırılıp tetikçi, bombacı olmasından daha uygun bir yolu olmalı yani.

repleri basıyorum, zira bazı insanların vizyonu kısıtlı. ah anasına yazık olmuş ailesi de istemez şimdi hayatı bitti diyerek kısıtlı bir pencereden bakıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendisi suç işlediği gerçeğini kavrayıp polisi arayabilecek bir olgunluktaysa, ölümün ve öldürmenin ciddiyetini de anlayabilecek olgunluktadır ve işin en korkunç kısmı da bu. Çocuk ta olsa bilinçli bir şekilde annesinin kafasına sıkmış ya. Ufacık çocuğu böyle bir şeye itecek şartları düşünmek bile istemiyorum. Tarikata göndermeye kalkışmaları filan tamam korkunç bir şey, kızın eğitim hayatını engellemeleri de öyle de, sırf bunlarla sınırlı olduğunu sanmıyorum yani.
Kızın geleceği konusundaki endişelere gelirsek; evet hayatını kararttığı çok açık. Islahevi vs. ışık evi ayrımı filan değil, şu durumda psikolojisi çok daha önemli, ve o yaşta annesini öldürebilecek noktaya gelmiş bir insanın düzelebileceğini pek sanmıyorum.
Aile konusuna gelirsek; öyle anne olmaz olsun demekten başka birşey diyemiyorum. İyi olmuş diyemem, çünkü kızın hayatı kararmış yaşadıkları yüzünden, ki kendisini annesine teslim edip tarikata gitmektense kanunlara teslim edip ıslahevine gitmeyi seçmiş durumda(tabii böyle bir seçeneği seçmek zorunda bırakanlar utansın, o kız değil).
Çok yazık. Kim bilir bu kız gibi kaç tane daha var da olaya karışmadıklarından haberimiz olmuyor...
Sosyal ağlarda paylaş

Otedengelen said:

repleri basıyorum, zira bazı insanların vizyonu kısıtlı. ah anasına yazık olmuş ailesi de istemez şimdi hayatı bitti diyerek kısıtlı bir pencereden bakıyor.

Evet biz de zaten ailesinin istememesinden dolayı hayatının bitmesinden bahsediyoruz çok iyi okudun yine alt metinleri.

Biz burda kendimizi kızın yerine koymaya çalışıyoruz, bir insan nefret bile etse annesini öldürdüğü zaman hissedeceği şeyleri görmeye çalışıyoruz. Sen rehabilitasyonun buna aspirin verip baş ağrısı geçirir gibi çözüm olacağını düşünüyorsun. 11 yaşında annesini öldürmek zorunda kalan bir kızdan bahsediyoruz burda. Yetmedi, kızın annesini öldürürken, "tarikatlara ölüm" naraları attığını sanıyorsun. Sonra bir de üstüne bizim kısıtlı pencereden baktığımızı düşünüyorsun. Gerçekten alkış isteyen bir performans.
Sosyal ağlarda paylaş

pardon da kendi kafandan teoriler atarak o kızın gelecekte nereye varacağını kesin olarak kestiremezsin geniş penceli arkadaşım. Beyin bütün tramvaları tamamen silerek atlatır senin teorin mi? Ben burda o kız ilerde terapilere rağmen bu tramvayı atlatamayabilir derken, sen ne olacak canım veririz aspirini kesin geçer diyorsun hala. Aradaki pencere farkını görebildin mi bilmiyorum ama olayları kendi istediğin yönde kesin biçimde sonuçlanacakmış gibi çarpıtıyorsun.

11 yaşında kız annesini öldürüp polisi aramış sen hala 11 yaşındaki algılama yeteneği diyorsun. O kızın nasıl bir algılama yeteneği olduğunu nerden biliyorsun? İşine geldiği gibi yorumluyorsun olayları sen. Ben ise sadece olabilecek olasılıkları göz önüne koyuyorum o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Otedengelen said:

"Urgunta Wolfer" said:

Alexi_Septimus said:

"Urgunta Wolfer" said:

Ahlak ve etik demişsin. Hangi etik? Hangi ahlak? Kime göre? Neye göre? Hangi mekana? Hangi zamana göre?
AIDS ve Kanser'e son verebilme lafına gelince. Neden olmasın???

Ayrıca Sam, işte senin gerçekçilik örneğin.
Enjoy.

Gerçeklik örneği derken? Sen eğer şu anda bu bilgisayarla yazıyorsan. Bu birileri ''Neden olmasın?'2 dedikleri içindir. Sağa sola araba ile gidiyorsan bu birileri ''Neden olmasın?'2 dediği içindir. Belki o lafın ne kadar büyük ve bulucu bir laf olduğunu anlayamadın ilk seferinde. Umarım bu örnekler yardımcı olur sana!

bazen boyle insanların nefes alıyor olması, tanrının varlığını yalanlamak için en güzel sebep.

Pardon. Şu lafı biraz daha açsana? O yazıda dinsel bir şey yok! Nereden çıkardın. Tanrıyı nereden işin içine soktun. Sonra nereden onu yok ettin? Sen ne yaptın ya :S. Neyse helal olsun :)
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

bir kere forumdaki tartışmaların %99.9'unun gerçek hayatta bir işe yaramadığının farkında olmaman, bunun üzerine "ne elde ettin", "kızın hayatını mı değiştireceksin" gibi sorular sorman son derece ilginç. zira şunca senedir bu ortamda bulunan bir insansın. benim yorumumun da, sizinkinin de olayı değiştirme gibi bir kapasitesi yok. bununla beraber benim de yorum yapma hakkım var sizin olduğu kadar. kaldıramayıp "insanlara saldırı" olarak addetmenin alemi de yok, bana zombi dendiği halde ciddiye almayıp geçiyorum. forumdaki tartışma ortamında belli miktarda eleştiriyi kaldırabilmek lazım. özellikle de kendin eleştiri ile hakaret sınırı arasında gidip gelen kuvvette ifadeler kullanıyorken eleştirdiğin kişiye karşı.

E tamam işte, madem ikimizin düşünceleri ve görüşleride olayı değiştiremiyor, neden gidip olayın tartışıldığı yerde bir diğerinin görüşüne eleştiri getiriyorsun ki? Zaten bir faydası olmuyorsa yani?

Sen olaya üzülürsün, ben sevinirim. Herkes istediğini düşünmekte özgür, ama gelip "Peki ya kızın gelecekteki hayatı?" diye yaklaşmak abes, çünkü olmuşla bitmişe çare yok bunu hepimiz biliyoruz, senin de dediğin gibi.

Herkes istediğini düşünmekte özgür olduğu için benim düşüncelerim hakkında da düşüncelere sahip olabilir, ve tabii ki bunları dile getirebilirsin. Ve bunları tartışabiliriz, olan biten de bu zaten.

Ama konu "sbs'ye girmesine izin vermeyen annesini tabancayla öldüren kız konusundaki düşünce ayrılıklarını tartışma platformu" olmadığı için abes geldi biraz bana bunları burda tartışmak durumunda kalmak.

Ayrıca "bir kere forumdaki tartışmaların %99.9'unun gerçek hayatta bir işe yaramadığının farkında olmaman" demişsin, ben buna katılmıyorum çünkü internet gayet somut kavram bir çok açıdan, burdaki insanlar da gerçek insanlar, ve burda fikir beyan ettikleri için düşünceleri hakkında fikir sahibi olabiliyoruz.

Örneğin ileride biriyle tartışırken senin için böyle bir adam vardı böyle düşündü diyeceğim, ya da bir yazıda yer vereceğim, ya da ne bileyim derste tartışırken forumdaki averaj zekalı adam AIDS ve kanser'e tedavi bulabileceğini düşünüyor diyeceğim. Yani iyi bir kaynak en basidinden.

Insanlara saldırma konusuna gelince, sen çarpık insanlar falan diye çoğul konuştuğun için, ben de bir yerde çoğul konuştum. Bana çarpık denmesi beni bozmaz, aksine hoşuma gider, ama bu herkes için böyle olmayabilir, yanlış anlaşılma olmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

pardon da kendi kafandan teoriler atarak o kızın gelecekte nereye varacağını kesin olarak kestiremezsin geniş penceli arkadaşım. Beyin bütün tramvaları tamamen silerek atlatır senin teorin mi? Ben burda o kız ilerde terapilere rağmen bu tramvayı atlatamayabilir derken, sen ne olacak canım veririz aspirini kesin geçer diyorsun hala. Aradaki pencere farkını görebildin mi bilmiyorum ama olayları kendi istediğin yönde kesin biçimde sonuçlanacakmış gibi çarpıtıyorsun.

11 yaşında kız annesini öldürüp polisi aramış sen hala 11 yaşındaki algılama yeteneği diyorsun. O kızın nasıl bir algılama yeteneği olduğunu nerden biliyorsun? İşine geldiği gibi yorumluyorsun olayları sen. Ben ise sadece olabilecek olasılıkları göz önüne koyuyorum o kadar.

gazete okuyabildiğine göre, 3. sayfadaki annemi babamı karımı çocuğumu öldürdüm haberlerinin klişesi olan polise teslim olma patternini takip etmiş.

cocuklar gorduklerini, gozlemlediklerini tekrar ederler o yasta.

herneyse, sosyal bilimci olmayanların ahkam kesmesi cok sahane.
Sosyal ağlarda paylaş

Otedengelen said:

herneyse, sosyal bilimci olmayanların ahkam kesmesi cok sahane.

psikolog olmayanların kızın psikolojisinin kesin düzeleceğini düşünmesi de eş değer derece şahane

aynı şekilde beynin her zaman tramvaları tamamiyle silebileceğinden bir bilim adamı edasıyla bahsetmesi de
Sosyal ağlarda paylaş

Alexi_Septimus said:

Örneğin ileride biriyle tartışırken senin için böyle bir adam vardı böyle düşündü diyeceğim, ya da bir yazıda yer vereceğim, ya da ne bileyim derste tartışırken forumdaki averaj zekalı adam AIDS ve kanser'e tedavi bulabileceğini düşünüyor diyeceğim. Yani iyi bir kaynak en basidinden.

Al işte! Ya sen şakamısın. Ben öyle mi dedim. Neden olmasın dedim. Ben yapacam da demedim. Senin modelinden bitmeyecek demi bu dünyada. Ben sana ''neden olmasın?'' ladının ne kadar büyük bir laf olduğunu söyledim? Okumadın mı o yazıyı. verdiğim ilk cevabı? ''Neden olmasın ?'' demek. Hayal edebilmenin, bir şeyler üretebilmenin ilk adımıdır. Dar kafalı, basma kalıp kurallardan sıyrılıp yaratıcılığa gitmenin ilk adımıdır.''-Oha salağın birisi ilerde insanlar radyo da duydukları sesi aynı zamanda izleyebileceklermiş öle konuşuyormuş''-''Lan ne saşlaklar var.''

Ama ne yazık ki zaman genelde. Neden olmasın diyebilenleri hep haklı çıkarmış. Ve onlara laf diyenleri alay konusu etmiştir! Git oku istersen
Sosyal ağlarda paylaş

adana en az bir milyon nüfuslu yer. çekmiş vurmuş. başka bişey yapamazmıydı
kaçıp polise gidebilirdi. polis geri götürürsse bu sefer başka karakola giderdi.
ya 5 gün gazete okusa adanadaki eğitime yönelik dernekleri filan da bulurudu giderdi.
ha yapabilirdi diyorum yapmamış çünkü önünde 2 başarısız örnek varken korkmuş, başaramayacağını düşünmüş olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...