Sovereign Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Kişisel'e açıcaktım ama kişisel farklı bi konsept olmuş. Aranızda meditasyon yapan var mı? Varsa ne zamandır yapıyorsunuz? Tecrübeleriniz, anılarınız neler? Mutlu musunuz? Hayatınıza ne gibi bir etkisi oldu? Yapmayanlar için: Meditasyon sizin için nedir? Meditasyon hakkında neler biliyorsunuz? Sizce bir mı, yoksa tersi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 bunlar doğu dinlerinin misyonerlik faaliyetleri, kanmayınız dinden çıkarsınığzzz! :P Yapmıyorum Ama ilgiliyim konuyla. Spiritüel kısmıyla pek haşır neşir olmasam da fiziksel etkilerine daha meraklıyım. Bi ara merak edip bi kitap almıştım konuyla ilgili de, biraz zor geldi uğraşmadan bırakmıştım eheh^^ Ama yine de zaman kaybı olduğunu düşünmüyorum, yapabilenlere imreniyorum aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 waste of time mı nedir ya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kazým Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 sovereing adamımsında patiye ters böyle şeyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Anh Mi Sah Ko Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 ben de baya meraklıyım. yazın bol bol uğraşmayı planlıyorum. ama şuaralar saniyede 18milyon düşünceyle boğuşurken mümkünsüz gibi görünüyo meditasyonla uğraşmak. hareketsiz sanatlar acaip ilgimi çekiyo ya =P spirituality kısmını bilmem, beni ilgilendiren kısmı farkındalık. ben onun üzerine yoğunlaşmış durumdayım, yok meditasyonun faydalarıymış yok şöyle olurmuşsunuz böyle olurmuşsunuz falan bana zorlama geliyo. meditasyon benim gözümde kendini akışa bırakmaktır, doğal olanla bütünleşmek, zihnini düşüncelere kapatınca saf olanı orda görebilmek vesairedir. ben buda ve öğretisiyle başladım araştırmaya, daha sadece onun hakkında kitap okudum. ama din versiyonu değil tabi, felsefik olanından =P yaz gelince zen budizmini araştırıcam biraz, eğer meditasyon/farkındalık vesaire konusunda tavsiye edeceğiniz kitaplar varsa açım doğrusu =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kartan Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Ben reikiyle uğraşıyor(d)um,reiki anlayışının içinde de meditasyon var,ama benim gibi sabırsız birine göre değil galiba,dakikalarca hareketsiz kalmak. Ama faydası kanıtlanmıştı sanırım yapılan araştırmalara göre beyin korteksini mi kalınlaştırıyormuş ne. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 waste of time Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 hakiki israf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Meditasyon bir yaşam biçimidir. Zihnin kargaşalarını geride bırakarak öze ve benliğe yönelik yapılan bir çalışmadır. Bireyin farkındalığının artmasına ve hayatın her saniyesinden daha fazla keyif almasına yol açar. Beyni temizlediği gibi her gün beynimize yığılan binlerce çöpten de kurtarır. Velasıl-ı kelam faidelidir meditasyon. 4 yıldır meditasyon yapıyorum. Çok daha huzurlu ve mis gibi bir insan oldum. Zen budizmine başlamak isteyen arkadaşlara da Osho'yu öneririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osso Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Asteroth said: Anh Mi Sah Ko Ahahah bunu yazıcaktım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 meditasyon yapıyorum yaklaşık olarak 11 yıldır falan düzenli olarak yaparım. spiritual yönüyle baya ilgiliyim bi kaç yıldır baya bi araştırmam falan var bu konuda^^ daha fazla bilgi istersen pm atabilirsin ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Kafadan kargaşayı stresi uzaklaştırmak için bi yöntem işte. İşe yararlığı kişiye göre değişir. Kimi "meditasyon"la bağlarını komple kapatıp içine dönerek siniri stresi atar, kimisi bilgisayar oyanyarak kimi müzik dinleyerek falan. Sıradan bir rahatlama, sinir stres atıp kafa boşaltma dışında ekstradan bir olayı olduğuna inanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reogmar Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 doğuda rahipler dağda ovada yaşıyor, istanbul trafiğinde veya ankarada memurların iş çıkışı saatine takılmış birine meditasyonu hap olarak versen bile rahatlamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 transandantal meditasyonla ilgilenmeyi düşünüyorum yakın bir zamanda. david lynch çok öneriyo, bi bildiği vardır =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Ben de yeni başladım. Adı Zinh Kwu. Sabahın ilk ışıkları ile beraber uyanıyorum. Odada pencerenin konumu çok önemli. Güneye doğru bakması çok iyi olur. Böylece ışık direk vurmaz, ama en iç ısıtıcı ışıkları pencereyi yalar da geçer, tam bir görsel şölen. Uykudan kalktığım için önce banyoya gidiyorum, elimi yüzümü ayaklarımı yıkıyorum. Sabah sabah ılık su o kaar güzel geliyor ki, bunu yaparken bazı sözlerle bu ılıklık şölenini daha da güzelleştiriyorum. Zinh Kwu sözleri: Ksinaton Ksilif, nasfer kwal. 3er kere söylüyorum bunları. Bir de enseme şöle suyu dokunduruyorum ki mmmfffhh nasıl da zinde hissediyorum. Sonra tekrar odamdaki o pencerenin önüne geçiyorum. sabah sporu havası verilmiş şekilde Zinh Kwu hareketleri yapıyorum. Belden bükülüp dizlerimi tutuyorum, komple yere yatıpomurgamı esnetip hafif cenin duruşunda duruyorum, sonra ayaklarımı toplayıp oturuyorum falan. Zihn Kwu insanın beden ve zihin sağlığı açısından son derece yararlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 bilgisayar oynayınca rahatlamıyorum açıkçası.. genel olarak oynadığım oyunlarda iyi olduğum zaman yanlış en ufak bi durumda kafayı yerim sinirden.. kaç mouse kırmışlığım vardır.. duvarlarda izler duruyor hala Osho ftw diyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 hani bazı hareketler yaparak objeler degiştirerek meditasyon anlarımda.kni çuf mahu kuh gibi kendi dilimiz olmayan lafların nasıl bir etkisi oluyor :) artislik falan herhalde.bak ben korece meditasyon yapıorum mu nedir :) bu arada meditasyon yapmıyorum.ruh halime göre davranıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Asteroth said: Anh Mi Sah Ko Ah Bi Cay Koy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 osho 356 tane rollsroyce u olan şarlatan değil miydi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Osho hakkında hazırladığım bir tez'den osho'nun rolls royce'ları hakkında olan kısımdan bir alıntı. Osho'nun kendi sözleriyle: İnsanların bir Rolls-Royce’a sahip olabilmek için, evrensel sevgi, aydınlanma, gerçeklik, ruhani gelişim gibi yüce değerlerden vazgeçerek hırslarına yenik düşebileceklerini göstermek için aynı modelden 99 adet Rolls Royce satın aldım çünkü insanlar beni her zaman için materyalist olmakla suçladılar. Dünyada o kadar aç ve evsiz varken aydınlanmış bir insanın yedi adet Rolls-Royce’u olduğu için beni kınıyorlardı. Şimdiyse 99 adet Rolls-Royce’a sahibim ve artık beni kınamıyorlar. Çünkü beni kınadıkları müddetçe daha çok Rolls-Royce alacağımın farkına vardılar. Ben ise sadece bilinçli olarak insanların içindeki kıskançlığa dokunarak onu ortaya çıkartacak durumlar yaratarak kendi içinizdekini size gösteriyorum. @Reogmar: Meditasyon yapabilmek için illa Klimanjaro'nun tepesinde ya da Hindistan'da Japonya'da Çin'de olmaya gerek yok. Meditasyon mantığını içselleştirebilirsen Bostancı-Kadıköy dolmuşunda bile meditasyon yapabilirsin. Hiçbirşey düşünmemek için uzaklara gitmeye gerek yok. Osho özellikle öğretisini kapitalist düzenin parçası olan, günlük şehir hayatının keşmekeşinde yaşayan insanlara hitap edecek şekilde hazırlamış zaten. Gautam Buddha'nın meditasyon çeşitlerini ve özellikle sessiz meditasyonu modern insanın uygulayabilmesi için, gerek Halil Cibran'ın (gibberish) meditasyonuyla birleştirmiş, gerek vücudu tamamen özgür harekete bırakma gibi özellikler ekleyerek de kundalini meditasyonu'nu yaratmıştır. Yargılamadan Osho'nun söylediklerini bir okumaya ya da youtube'daki bantlardan falan dinlemeye çalışın bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Sovereign said: bilgisayar oynayınca rahatlamıyorum açıkçası.. genel olarak oynadığım oyunlarda iyi olduğum zaman yanlış en ufak bi durumda kafayı yerim sinirden.. kaç mouse kırmışlığım vardır.. duvarlarda izler duruyor hala Osho ftw diyim. O yüzden kişiye göre dedim zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Bu arada regularly meditasyon yapıyorum diyenler: Out of body experience yaşadınız mı? Veya başka garip şeyler yaşadınız mı? Kafanızdaki gereksiz düşünce silsilesini nasıl temizlemeyi başarıyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Sovereign patideki en ilginc karakterlerden birisin kardesim, seviyorum seni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Innuendo Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 bone'un upgraded version'i gibi adamsin valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar