Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"yetki bende süründürürüm"

Sufi

Öne çıkan mesajlar

Saçına kıl olmuş bir adamın egoist davranışlarını büyütmüşsün sadece. Benim de devlet dairesinde ya da prof.larımla vs. işim olduğunda saçlarıma tip tip bakıyor bazıları. Nedir yani? Askerdeki adam kardeşin vasıtasıyla sana laf sokar, okuldaki prof. siktir çeker, belediyedeki memur (lemur gibi oldu) işini yapmaz. Bu böyle bu ülkede.

Al ben de bir anımı anlatayım, harbiye sınavına gittim 8 sene önce, yanımdaki çocuğun belgeleri yere düştü, belgelerin yere düşmüş dedim uzattım. 10dk azarladı başımızdaki komutan. Hatta bizim grubu asfaltın üzerine oturttu yaz ayında güneşin altına.

Sonra koşu pistine geçerken başka birisi geldi, ondan daha yüksek rütbeliydi, tanıdığım çoğu mevkiili sivilden on kat daha nazik davrandı hepimize.

Şimdi yargın ne olacak? Uğruna canınızı vereceğiniz askeriye falan demişsin, o askeriye olmasa bugün senin uzun saçlarından tutulup sürüklenmenin ve öldürülmenin önüne kim geçecek? O aptal sistem olmasa kardeşin muharebe alanında kayıtsız şartsız nasıl dinleyecek komutanını?
Askeri disiplinin temelinde yatan neden, ne kadar saçma da gelse, askerleri emirlere körü körüne uymaya alıştırmaktır, eğer askerler emirleri sorgularsa savaşta ölürler. Ötesi, berisi yok bu işin.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

sufi'nin asker olmadığını kavrayamamış arkadaşlar neyi kanıtlamaya çalışıyor çok merak ediyorum. isterse genelkurmay başkanı gelsin, saçına sakalına karışma gibi bir hakkı yok.

Anlaşılmayan nokta şu, sufi'ye kimse bu olayda haksızsın adamın hakkı demiyor, bağladığı noktanın yanlış ve düşündürücü olduğu söyleniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:
Anlaşılmayan nokta şu, sufi'ye kimse bu olayda haksızsın adamın hakkı demiyor, bağladığı noktanın yanlış ve düşündürücü olduğu söyleniyor.

bağladığı nokta askeri komuta eden, ölümünü ya da yaşamını kontrol edecek seviyedeki adamın böyle abuk sabuk, yetkisini aşan işlerle uğraştığı. bence en çok askeriyeyi sevenlerin endişelenmesi gereken bir olay bu nedenle. zira tam bir katı konformist, masabaşı generali portresi çizilmiş. böyle komutan düşman başına.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

''Haksızsın sen. adam haklı'' diyen çok. Ayrıca bağlanılan nokta ''o sinirle'' bağlanılmış bir nokta. Ayrıcana, bir insan zorunlu askerliğe karşı olabilir, kendi fikridir.
Sosyal ağlarda paylaş

Lazım lazım, bu ara öyle adamlar öyle generaller lazım. Aklı başından giden çok adam var, askerin tokadı lazım üç beşine. Toparlamak lazım milleti, gene laçkalaştık. Her 20 senede bir lazım askerin kendisini göstermesi. Yoksa heme cıvıtıyoruz. Asker milletiz, askerimiz severde döverde :).
Sosyal ağlarda paylaş

çok eski bi topikte ya da pati albümde dönen bi geyik vardı biri alakasız yakışıklı bi subayın fotosunu koymuştu "biri de adam karizma abiyaa ben buna veririm" tarzı bişeler gevelemişti.

şimdi bunun ciddi versiyonları var aramızda bunu anladım ben burda geçirdiğim süre boyunca generalin biri domal zikecem dese vatan sağolsun deyip domalacak.gururla hemde.

edit:joker 2 üsteki mesajıyla şekil A1 olmuş şimdi farkettim.
Sosyal ağlarda paylaş

Otedengelen said:

Sam said:

sufi'nin asker olmadığını kavrayamamış arkadaşlar neyi kanıtlamaya çalışıyor çok merak ediyorum. isterse genelkurmay başkanı gelsin, saçına sakalına karışma gibi bir hakkı yok.

askeriye alanlarındaysa, var.

Bir türlü anlamıyorsunuz, karışma hakkı olsaydı, adam zaten içeri alınmazdı, hadi yanlışlıkla alındı, fark edildiğinde dışarı çıkarılırdı. Bunların hiçbiri olmamış. ÇÜNKÜ UZUN SAÇLILAR ASKERİ MEKANLARA ALINMAZ diye bir KURAL YOK. Adam, zaten böyle bir hakkı olmadığı, ama içten içe de kıllandığı için, ne yapabileceğini bilememezlik duygularıyla kıvranıyor iken, şak!, ampul yanıyor, diyor ben en iyisi mi şu kardeşin zaten kesik olan saçını gene kestirteyim ki, karşısında oturan i.. kılıklı bundan bir ders alsın, kestirsin o saçları, aklı başına gelsin gibisinden...
Sosyal ağlarda paylaş

İsteseler almazlar, askeri tesiste yapılan düğüne gelen konukları kirli sakallı oldukları için traş olmaya falan yollayabiliyorlarsa, ziyarete geleni de hayli hayli almazlar. Kaldı ki askeri bir tesisin kural uygulayıcısı oradaki en üst rütbeli kimsedir. Ast-üst sistemi nedeniyle o adam genel askeri kurallara aykırı davransa dahi eğer adamın üstü gelip görmezse kimse birşey yapamaz kolay kolay.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...