Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Revolution Guild - Burning Steppes Hakkında Şikayet


tatar2

Öne çıkan mesajlar

http://forum.donanimhaber.com/m_32005702/tm.htm

Esas bu adrese yazdım buraya cevap yazarsanız daha iyi olur aslında. Ama buraya da copy paste ediyorum olayı.


Revolution guildinde yaşadığım haksızlıklar hakkında bir yazı yazmak istedim. Revolution Guildine yaklaşık 6 ay önce holy paladin olarak girdim. Paladin ile ilk başta retri, sonra tank ve en son bu guilde girmeden önce de holy olarak oynamıştım. Bu guilde girmeden önce başka bir guildin tek holy paladini olduğum için tüm paladin itemleri benimdi ve çok kısa sürede full 213 itemlerim olmuştu (2 trinket ,bir ring dışında v bir shield dışında). Yani bu guilde naxx25 farmlamak için gelmedim ki her hafta spot bulamıyordum bulduğumda da sapphiron ve kt de yerimi başka bir holy paladine veriyordum. Onun bundan evvelki bosslardan bir dropu yoktu, bende de zaten kt droplarına yetecek dkp. Özetle bu guilde ulduarda raid yapabilmek için girmiştim.

Daha sonra ulduar geldi. İlk hafta raid başlangıcından sonuna kadar hep online kaldım belki spot olur diye. İkinci hafta baktım pek olmuyor bi kaç raid başlangıç online olmamaya başladım. Ama artık bi kere de alınmam lazım diyordum. Guildde healer officer olan Exented'a bir gece ne zaman raidlere alınacağımı sordum. Başta progressde olduğumuzu ve progressin sabit kadro ile olabileceğini söyledi ama benden başka 30-40 kişide dkp varken benim gibi pek az kişide hiç dkp olmadığını, yani ulduara hiç alınmadığını biliyordum. Bu konuda biraz konuştuktan sonra "O zaman sana açık konuşayım, güvendiğim 2 holy paladin var ve progress sırasında senin nasıl olacağını test edemem." dedi. Peki ne zaman gireceğim dediğimde "2 holy paladinin dropu olmayan bosslarda seni alabilirim." dedi. Bunun üzerine guild lideri drerde bu nasıl bir insan sömürüsü olduğunu soruncu hararetli bir şekilde gece 4-6 arası ventrilo da konuştuk. Exented'ın söylediklerinin doğru olmadığını, bu guilddeki herkesin aylarca instance kapısında beklediğini, benim de sabretmem gerektiğini söyledi. Faramiru aynı zamanda benim yeterince iyi olmadığımı düşündüğünü, bana şans verilirse bunun tersini ispatlayıp diğer 2 holy paladinden daha iyi olursam bana spot verileceğini söyledi. Ulduar çıkalı tam 7 hafta olmuştu ve sadece 3 kere instance a girebildim. Bir girişimde freya ve iron council yapıldı ve hiç hatam olmadı. Diğerinde bir kere diğer healerlar hiç heal atmadığından mt 2.07 saniyede öldü ben de biraz geciktiğim için Holy Light cast etmeye öldü. Bana hesap soruldu her zamanki gibi .Bir priest arkadaş ben gs atmadım benim hatam dese de onun adı anılmadı. 7. denememizde mmrionu öldürmeyi başardık. 5. denemede bir kere roketi geç fark edip öldüm p2 de. Yine ventrilodan tatar venti de dinlemiyor galiba falan diye faramiru bağırdı (ki dinliyordum tabiki ama bizim ventriloda konuşmamız hoş karşılanmıyor -bu konuda uyarılmıştım-). Tabiki 7 kere denememizin tek sorumlusu da ben değildim sırf son başarılı denememizde 5 kişiye eksi dkp yazılmıştı roket veya laser barageden öldükleri için (neyseki ben hiç öyle bişey yapmadım). O kadar kişi mayınlara basıyor, roketlerden ölüyor, laser barageden kaçamayıp ölüyordu ki benim adımın iki kere anılması sinirimi bozmuştu. Benim roketten ölüşümden bir önceki denemede bir druid arkadaş gözümün önünde roketten öldü ama en ufak adı anılmadı. Zaten bu kadar wipe yememiz başka türlü olamazdı mt sadece yukarda söylediğim zaman ölmüştü. O gün healing taken da 23. idim. Bu arada bana hem mt hem de aerial command centerı tanklayan warlock assign edilmişti. Diğer 6 healerın herhangibir özel görevi yok sadece raid heal atıyorlardı. İlk mmiron 25 denememdi.

Bu arada revolutionda guild lider drerd mage ve raid lider faramiru warlock oynuyor. Hiç bir zaman önemli bir görevi üstlendiklerini görmedim. Hiç bir zaman dps de birinci olduklarına şahit olmadım. Zaten kendileri hala os10 3d de wipefest yaşıyorlar. İnanmayan gitsin baksın achievmentları varmı yokmu diye baya kasıyorlar ama onlar için epey zor tabi.

Geçen gün class leader dejavu ile konuşurken ventrilodan onların ulduar10 mmrion fightını dinledim. full veteran officer kadro olmalarına rağmen 3 tane wipelarını dinledim sonra sıkıldım çıktım. Akşam evodauntamede orda veteranlar wipefest yapıyorsunuz sonra gelip en ufak hata yapana bağırıp çağırıyorsunuz dedim. Evo da e tabi hardmode denedik dedi. Dejavuya tekrar sordum ben mi yanlış anladım, faramiru normal kesicez dememişmiydi diye sordum evet hiç hard denemedik dedi. Neden evo böyle bir yalan söyledi bilmiyorum.

Bu arada bana şans vereceğiz demişti drerd ve faramiru ama aradan 3 gün geçtikten sonra aramıza yeni bir holy paladin katıldı. Arkadaşın esas char shamanmış, retri pala açmış ama holy oynaması söylenmiş naxx25 yapıp holy gear alacakmış. Dejavuya ilk sorduğumda boşver üstü mavi yeşil raidlere giremez öyle almışlar işte demişti. Derken bir gün bir baktım bu arkadaşı almışlar raide bana spot yok dendikten sonra. Exenteda sordum neden onu aldınız ben beklerken diye. Dedi ki o burayı yapmış hem shaman hem paladin ile. Hemen arkadaşın armoryden achievmentlarına baktım uld10 da bile thorim yapmamış paladini ile. Oysaki benim hem mainimde hem de 2 alt characterimde thorim in normal achievmentı vardı. Dedim ki yok baktım niye böyle söylüyorsun dur combat başladı dedi yine sıvıştı. Dejavuya söyledim biraz gergin raid şimdi yarın konuşalım dedi. Yani adam açık açık bana yalan söylüyor.

Artık bu guildden nefret etmeye başlamıştım. Başka guildlere başvurdum. En son 28 mayıs akşamı yine exenteda invite diye sorduğumda iron council hard mode deneyececğiz alamam dedi. Ki daha öne yaptığım 3 bosstan biri iron councildi ve ben varken tek denemede başarmıştık. Achievmentımı gösterdim ben yaptım daha önce neden hardmode yapamayım dedim cevap gelmedi. Artık sinirlendim ve guild chatten raide girmek istiyorum diyip achievmentlarımı linkledim saniyesinde faramiru beni guildden attı.

priest kanalında bu mu adalet dediğimde exented sen item ninjalamadan önce düşünecektin bunun dedi. Bahsettiği şey bir gün önce voa10 da ben masterlooterken trash mobdan düşen mavi bir kutuydu. Ben aldım pugdan biri rollamayacakmıyız dedi bende hayır dedim. Ki ben hiç pug raidde epic olmayan bişey için rollandığını görmedim bu zamana kadar. Adam da raidden çıktı. Şimdi Exented (Esen Bahtiyar)'ın yapmak istediği şey benim adımı ninjaya çıkarıp, sanki o guild kicki hak etmişim havası yaratmaktı. Dejavuya sordum şaka yapıyor heralde dedi. Drerd hayır ninja falan değil tabi atılman kimse bu güne kadar guild chatten bu yazdıklarını yazmamıştı dedi. Neyse raide başlamışlardı, raid var kolay gelsin dediler geçtiler. Exented ne kadar kötü niyetli biri anlatamam adamın da böyle olduğunu bilmiyordum biraz muhabbetimiz de vardı. Ben zamanında arena kasarken voa25den düşen holy Deadly chesti tank palaya rollda kaybedim kendim verdim ml iken. 20g lik mavi item için bana ninja lekesi sürmeye çalıştı. Adam aynı zamanda anormal yalancı. Belki burda söylediklerimi yalanlamaya çalışacak o zaman screenshot falan koyarım.

Bu arada bana hak veren bazı arkadaşlar var isimlerini vermek istemiyorum onlar da benim yaşadıklarımı yaşarlar. Faramiru hakkında guilde girmeden uyarmışlardı beni ama bu kadarını tahmin etmemiştim. En ufak healingden anlamasına rağmen healerlardan hesap soruyor. Daha yeni recount da overhealingin healmetera yansımıyor olduğunu ben söyledim. Benim söylememden de anlamamış galiba bir arkadaş yok ben yeni söyledim o zaman öğrendi dedi. Sonra kalkmış healmetera göre bir healer iyi veya kötü ona bakıyor. Mesela tankın ölümünün kaç saniyede olduğuna ve 100% den 0% a indiğinde kimlerden heal gelmediğine bakmak healerların naaptığını anlamak için iyi bişey. Ama tabiki mmiron25 de paladinlerin plasma blast sırasında flash of light attığını sanan birinden böyle komplike şeyler beklemek de hata olur.

Bu arada insanlara madem o kadar gimp diyorsun bari gimpin cimp şeklinde okunduğunu öğren. sonra biraz oyunu öğren, oynamayı öğren. Bir liderin nasıl olması veya nasıl olmaması gerektiği konuda da bir kitap oku.

Ha bu arada benim oyundaki nickim tatar. Ne yaptın peki derseniz revolutiondan bi kaç gömlek üstün bir guilde kabul edildim o servera migrate ediyorum şimdi.


Bu guilde girmek isteyenlere tavsiyem aman sakın. 6 ay kapıda bekledim ben sende bekle diyen adamlarla dolu. 6 ay kapıda bekleyin yeni content gelince pugunu yaparsınız. Ha bu arada ben guildden atıldığımda dediğim gibi sadece 3 bossta beni invite etmelerine rağmen holy paladin recruit hala açıktı. 6 ay kapıda beklemek istiyorsanız alıyorlar koşun :)

Muhtemelen benim ne kadar kötü oyuncu olduğum, şurda şöyle hata yaptın burda böyle hata yaptın gibi şeylerle karşı cevaplar verilecek. Eğer faramirudan daha iyi olduğumu düşünmesem bu yazıyı yazmazdım.

Noob wipefest FTW!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir guilde yeni girmişseniz. Hele hele bu üst düzey bir guildse, raidlere düzenlü girmek için tek yapacağınız şey şudur; Her raid zamanı online olursunuz ve alınmayıncada içerdekilere başarılar diler online olmaya devam edersiniz. Bu arada boş durmaz içerdekilerin denediği yada kestiği her bossun video'sunu bulur, taktiklerini okur, 10 man'lerlede kendinizi hazırlarsınız.

Size şans verildiği gün işinizi elinizden gelen en üst düzeyde yaparsınız. Ve online olmaya devam edersiniz. Eğer guildin sizin spotunuza ihtiyacı yoksa o guildde raider olmak bazen 6-12 aynızı alabilir. Bu sürece katlanmıyacaksınız guild değiştirisiniz.

Bu olaylar benzeri duruma düşmüş herkezin karşısına çıkmış bir durumdur. Ve sabır en önemli erdemdir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

less qq more pewpew

hatta

http://morgamic.com/img/no-more-tears.jpg

beenmiyosan guildi cikar gidersin
madem itemlarin o kadar iyi
gidersin baska bi guilde
her raide girersin
hatta progressi yavas bi guilde gidersin
progressi onnarla yaparsin

ama gelip burda alakasiz insanlarin forumunda aglaman mantiksiz
ha suda war
kimse seni raide almak zorunda diel
insanlarin anlamadigi zaten bu
guild 150 kisi olur
10 kisi raid yapar gerisi oturur bekler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Her guild de var raid spot olayı.. Ben yeni 80 olduğumda sotc bütün content i farma almıştı ve dk spotu doludan öte idi..

Bu boş zamanda guild run yapmadan puglar ile üzerimi full epic yapmıştım.. Tabi bu 1 ay sürdü ben 1.5 ay sonra raidlere girdim.. dkp olmadığı için 2 ay sonra item almaya başladım 3 ayda bütün dropları edindim :)

Raid lider önce güvendiği oyuncuları alır.. Ben şahsıma karşı bir art niyet olduğunu hissettiğim an zaten çıkarım..

Ama diğer türlü başka sebepten benim yerime dk alıyorsa onada birşey diyemem..

Kısacası git migrate yap en doğrusu bu zaten senin için
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türk guildlerinin hepsinde bu anlattıkların söz konusu. Sıcak kanlı millet olduğumuz için dostumuz , kankimiz çok oluyor. Oyunla alakası olamayan , sığır adamlar raidlerde yer bulurken , sen aylarca bekliyorsun. O nedenle en iyisi eğer yabancı diliniz varsa yabancı bir guildte oynamak. Hem bu türlü haksızlıklarla fazla uğraşmıyorsunuz , hemde dil bakımından faydalı oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nomak said:

Konu biraz daha duygusal geldi bana : ) Arkadaş emek vermiş lonca adına ama geri dönmemiş bu emek ondan az kırılmış ve kızmış.


Zoruna gitmez olur mu hiç , Aylarca uğraşıyorsun ve tekrar başa dönüyorsun. Oyundan soğuyor insan bu tür olaylarla karşılaşınca.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

janis said:

Türk guildlerinin hepsinde bu anlattıkların söz konusu. Sıcak kanlı millet olduğumuz için dostumuz , kankimiz çok oluyor. Oyunla alakası olamayan , sığır adamlar raidlerde yer bulurken , sen aylarca bekliyorsun.

Konuyla alakam yok, dramayı izlemek için geldim de, şu yazıyı gördüm yorum yapmadan gitmiim dedim.
Tüm dünyadakini toplasan, bizdeki adam kayırma olayı miktarını geçemez heralde :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben çok yabancı guildden kicklendim , /gquit yaptım , slyvanasta girmediğim end game guild kalmamıştı zamanında , sana şunu söyliyim yabancılarda da bu tür olaylar var ama ; kanki muhabbeti pek yok , sadece kıdem var ve adamla bi kere papaz oldunuz mu adam buldu ilk bahanede kicki basıyor . Bırak adaleti falan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadas hakkını savunmaya calısıor madem o kadar epicin var alınmıosun raidlere git baska guilde falan diyenler olmusta... cok yalnıs bence herzaman hakkını savunucaksın arkadas madem guilde girmişin o kadar beklemişin alınıcaksın tabi arada raidlere

ulduardada pek zor bi boss yok haa bi mimiron general yogg işte
generalde iyi spread out yaparsan cok kolay zaten...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...