soulberry Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 dilime ne yaptım bilmiyorum, ısırdım mı kopardım mı parçaladım mı artık.. ama bikaç gündür yara uç kısmı. yutkunsam ve su içsem bile acıyo. gerçi geçicek bikaç güne, ama bi şey yemezsem de ölücem o bikaç gün. pratik öneri bilen yok mu? "şunu sürsen geçer" vs gibi. bi oral krem kullanıyorum o da bi şeye yaramıyo. kreme benzer bi yanı da yok, katı madde resmen. nasıl oral ilaçsa anlamadım..
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 dil yarası vücutta en çabuk iyileşen yaralardan biridir bildiğim kadarıyla. öte yandan iltihap gibi birşeyler varsa bir aralar pyralvex kullanmıştım. bir sorabilirsin doktora falan.
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Vitaminsizlikten çatlaması da çok sık oluyor dilin, meyva vitamin falan al.
Llama Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 dill yarasıı dil yarasııı dudaktan kallbeee bir yol varkiii
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 kenacort dil için kullandığım tek merhem. ama gece yatarken sürecen, zamk gibi yapışıyo çünkü, ne konuşabilirsin ne bişey yiyip içebilirsin. 3 gece üst üste kullan, işlem tamamdır.
Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Estel_Anorien said: dil yarası vücutta en çabuk iyileşen yaralardan biridir bildiğim kadarıyla. yanlış abi.. atasözü bile var
obsesifik Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 ben de çabuk iyileşir diye biliorum. he acısı konusunda bişey diyemem de çabuk iyileşiyor onu biliorum. bi akrabamın kanser yüzünden dilinin 1/3 ü alındı. 6 ayda mı ne tekrar konuşmaya başladı düzgün bi şekilde. kendini en çabuk yenileyen organmış çünkü dil..
soulberry Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 bu kadar süre geçmediyse terslik olabilir, yarın göstericem zaten de; acısını dindirmenin yolu var mı diye merak ettim. sabahtan beri gargarayla geziyorum ağzımda, uyuşturuyo bütün ağız içini. biraz idare ediyo ama onun da tadı kötü.
obsesifik Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 bu kadar süre diosun da bi kaç gün olmuş daha yani. vitamin eksikliğinde çıkabilio yaralar vücut direncine bağlı olarak fln. dil için ilaç kullanmanın yanında vitaminle de desteklemen lazım. bi de çok fazla oynama istemdışı sürekli dişlerinle fln oynuosundr o yüzden de geçmio olabilir. kenacort söylenmiş sanırım.. dil yaralarında en etkili ilaçlardan biridir tavsiye ederim. 1 hafta da fln geçmezse o zaman git göster illa doktora
Rock Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Estel_Anorien said: dil yarası vücutta en çabuk iyileşen yaralardan biridir bildiğim kadarıyla. öte yandan iltihap gibi birşeyler varsa bir aralar pyralvex kullanmıştım. bir sorabilirsin doktora falan. Afta çevirdiyse okadar da hızlı geçmiyor. Bir keresinde dilimin ucunda toplu iğnenin başında bile küçük(aynanın dibinden za zor görülen) bir af çıktı. Geçmesi Bir haftadan fazla sürmüştü. Kenakort-A kullandım. Küçük beyaza yakın rengi olan birşeyse büyük ihtimalle aftır. Fakat afta benzemiyorsa bir doktora gitmekte fayda var. Yanlış hatırlamıyorsam dildeki bazı yaralar ciddi oluyor ve tedavisi için doktor şart.
Milamber Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 konuya girerken kesin resim koymuşlardır girmesem mi die düşündüm iyi kimse koymamış
soulberry Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 görünmüyo bile. ama o kadar küçük bi şey yüzünden beslenemez oldum. bu arada bende de kenacort var, o bahsettiğim krem işte. bi kere kullandım ertesi gün bi şey değişmedi. bi de sürülmüyo, resmen katı yani. elinle alıp dilin üstüne koyuyosun duruyo orda.
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 tekrar pyralvex öneriyorum aft ve dildeki yaracıklar için.
Rock Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 @Milamber Adilik damarıma basıyorsun X( @soulberry Aft uyuz bir rahatsızlıktır. O kadar küçük birşeyin nasıl okadar acı verebildiğini anlamak güç :( Kenakortu yatmadan önce aftın üstüne sürüp yatarsan daha rahat edersin. İyileşmesi için ortalama 5-7gün gerek. Her gece kullan. Bir günde geçmiyor ne yazıkki. Örneğin yanağımdaki aft salı günü çıktı, dün sabahtan beri ağrım yok. Sürekli yemek, içecek ve dişlerle temas eden bir yer olamdığı için birazdaha hızlı geçti sanırım. Kısacası senin işin biraz zor. Pyralvex'le ilgili sözlük bilgisi 12. yorum güzel. Yeni aldığım Aftadur Jel daha iyi bir sonuç vermezse deneyebilirim.
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Aşırı sıcak ve soğuk şeyler yiyip, içme. Abur cubur, özellikle cips(ruffles) ve alkol kullanma. Ağzını temiz tutmaya çalış ama diş fırçası kullanmaktan kaçın -gargara yapabilirsin mesela-, eger kullanirsanda yaraya direk olarak temas etmediginden emin ol sayet cart diye aciverir yarayi tekrar. Eger agzini temiz tutarsan yaklasik 2-3 gune rahatlarsin, 4-5 gune yok olur (kendi zamanlamalarimdan genelleme yaptim)
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=1CkO6x-h_-w bunu yapmalıydım...bunu yapmalıydım!
haydari Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 mesele herhangi bir yaranın v.s. var olması mıdır ? yoksa neyin ağzında yaraya v.s. yol açtığı mıdır ? alttaki nedeni bilmek bazen hayat kurtarır.
Rock Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Herşeyden kaynaklanabilir. Çıktığı bölgede oluşan yanlışlıkla ısırmayla veya en basitinden sert bir ekmek kabuğuyla oluşan küçük bir yara. Geçirilen bir hastalık. Ağır veya hafif pek farketmiyor. Vücudun direnci düşmesi yeterli. Korkunun aft(uçuk) çıkardığı söylenir. Bende hiç çıkarttığı olmadı ;) Yine belirli özel hastalıkalar(örn: behçet) aynı anda, çok ve büyük boyutlarda çıkmasına neden olabiliyor. Benim bildiğim nedenler bunlar.
Flameoffear Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Şu beyaz şeylerdense ben gittimdi doktora adam bel soğukluğu olabilir dedi. O_o şu şekilde kaldım ben sdflksdf.
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 dilimin ucunu ısırmışım.. kloroben sıktım =P dil dışarıda çünkii ucu yara.
Öne çıkan mesajlar