Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dil yarası

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
dilime ne yaptım bilmiyorum, ısırdım mı kopardım mı parçaladım mı artık.. ama bikaç gündür yara uç kısmı. yutkunsam ve su içsem bile acıyo. gerçi geçicek bikaç güne, ama bi şey yemezsem de ölücem o bikaç gün. pratik öneri bilen yok mu? "şunu sürsen geçer" vs gibi. bi oral krem kullanıyorum o da bi şeye yaramıyo. kreme benzer bi yanı da yok, katı madde resmen. nasıl oral ilaçsa anlamadım..
Mesaj tarihi:
kenacort

dil için kullandığım tek merhem.

ama gece yatarken sürecen, zamk gibi yapışıyo çünkü, ne konuşabilirsin ne bişey yiyip içebilirsin.

3 gece üst üste kullan, işlem tamamdır.
Mesaj tarihi:
ben de çabuk iyileşir diye biliorum. he acısı konusunda bişey diyemem de çabuk iyileşiyor onu biliorum. bi akrabamın kanser yüzünden dilinin 1/3 ü alındı. 6 ayda mı ne tekrar konuşmaya başladı düzgün bi şekilde. kendini en çabuk yenileyen organmış çünkü dil..
Mesaj tarihi:
bu kadar süre geçmediyse terslik olabilir, yarın göstericem zaten de; acısını dindirmenin yolu var mı diye merak ettim. sabahtan beri gargarayla geziyorum ağzımda, uyuşturuyo bütün ağız içini. biraz idare ediyo ama onun da tadı kötü.
Mesaj tarihi:
bu kadar süre diosun da bi kaç gün olmuş daha yani. vitamin eksikliğinde çıkabilio yaralar vücut direncine bağlı olarak fln. dil için ilaç kullanmanın yanında vitaminle de desteklemen lazım. bi de çok fazla oynama istemdışı sürekli dişlerinle fln oynuosundr o yüzden de geçmio olabilir. kenacort söylenmiş sanırım.. dil yaralarında en etkili ilaçlardan biridir tavsiye ederim. 1 hafta da fln geçmezse o zaman git göster illa doktora
Mesaj tarihi:
Estel_Anorien said:

dil yarası vücutta en çabuk iyileşen yaralardan biridir bildiğim kadarıyla.

öte yandan iltihap gibi birşeyler varsa bir aralar pyralvex kullanmıştım. bir sorabilirsin doktora falan.

Afta çevirdiyse okadar da hızlı geçmiyor. Bir keresinde dilimin ucunda toplu iğnenin başında bile küçük(aynanın dibinden za zor görülen) bir af çıktı. Geçmesi Bir haftadan fazla sürmüştü. Kenakort-A kullandım. Küçük beyaza yakın rengi olan birşeyse büyük ihtimalle aftır. Fakat afta benzemiyorsa bir doktora gitmekte fayda var. Yanlış hatırlamıyorsam dildeki bazı yaralar ciddi oluyor ve tedavisi için doktor şart.
Mesaj tarihi:
görünmüyo bile. ama o kadar küçük bi şey yüzünden beslenemez oldum.

bu arada bende de kenacort var, o bahsettiğim krem işte. bi kere kullandım ertesi gün bi şey değişmedi. bi de sürülmüyo, resmen katı yani. elinle alıp dilin üstüne koyuyosun duruyo orda.
Mesaj tarihi:
@Milamber

Adilik damarıma basıyorsun X(

@soulberry

Aft uyuz bir rahatsızlıktır. O kadar küçük birşeyin nasıl okadar acı verebildiğini anlamak güç :( Kenakortu yatmadan önce aftın üstüne sürüp yatarsan daha rahat edersin. İyileşmesi için ortalama 5-7gün gerek. Her gece kullan. Bir günde geçmiyor ne yazıkki. Örneğin yanağımdaki aft salı günü çıktı, dün sabahtan beri ağrım yok. Sürekli yemek, içecek ve dişlerle temas eden bir yer olamdığı için birazdaha hızlı geçti sanırım. Kısacası senin işin biraz zor.

Pyralvex'le ilgili sözlük bilgisi 12. yorum güzel. Yeni aldığım Aftadur Jel daha iyi bir sonuç vermezse deneyebilirim.
Mesaj tarihi:
Aşırı sıcak ve soğuk şeyler yiyip, içme. Abur cubur, özellikle cips(ruffles) ve alkol kullanma. Ağzını temiz tutmaya çalış ama diş fırçası kullanmaktan kaçın -gargara yapabilirsin mesela-, eger kullanirsanda yaraya direk olarak temas etmediginden emin ol sayet cart diye aciverir yarayi tekrar. Eger agzini temiz tutarsan yaklasik 2-3 gune rahatlarsin, 4-5 gune yok olur (kendi zamanlamalarimdan genelleme yaptim)
Mesaj tarihi:
Herşeyden kaynaklanabilir.

Çıktığı bölgede oluşan yanlışlıkla ısırmayla veya en basitinden sert bir ekmek kabuğuyla oluşan küçük bir yara.

Geçirilen bir hastalık. Ağır veya hafif pek farketmiyor. Vücudun direnci düşmesi yeterli.

Korkunun aft(uçuk) çıkardığı söylenir. Bende hiç çıkarttığı olmadı ;)

Yine belirli özel hastalıkalar(örn: behçet) aynı anda, çok ve büyük boyutlarda çıkmasına neden olabiliyor.

Benim bildiğim nedenler bunlar.
  • Yeni Oluştur...