Bone Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Sanki Flat (İnce) Klavyelerde yazı yazmak ve FPS oynamak daha kolaymış gibi geldi bana. Normal tuşlu klavyelerde tuşu basana kadar ufak da olsa biraz daha gecikme oluyor İnce klavyelere göre. Ayrıca insan bozuk bir yolda araba kullanıyormuş gibi hissediyor. Sürekli çukurlar ve tümsekler. Flat Keyboard (laptop'larda da olan) sanki daha pürüzsüz bir yol sürüşü sağlıyor. Acaba sizin bu konudaki görüşleriniz nelerdir? Oyun klavyelerine hep baktığımda büyük tuşlu klavyelerden oluştuğunu görüyorum. Acaba gerçekten bu büyük tuşlu klavyeler daha mı iyi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Flat ile normal klavye düğmelerine basış sırasındaki zaman kaybını hesaplamak nedir? Hadi 0.000001 sn lik bir fark var diyelim, bu gameplay i nasıl etkiler? Soruya cevap; düğmeye bastığını hissetmelisin, flat oyun için iyi değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 bide flatlerin tuşlarda çabuk bozuluo. mesela benm laptopta w tuşunda bi sorun var. biraz sağa sola falan kayıyo bazen. bi tarafı kırıldı falan sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Herşeyden önce alışkanlık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
drencrom Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 tüm gaming klavyeleri büyük tuşlu klavyelerden oluşuyor. çünkü daha ortopedik, bileğini yaslabileceğin yerin var ve uzun süre oyun oynamana imkan sağlıyor. flat klavyelerde çok fazla oynarsan bileğini ağrıtırsın. karpal tünel sendromu riski artar. sonuçta fps oyunlar için normal keyboard, hatta mümkünse 60-70 milyonluk gaming klavyelerinden almanı öneririm. çünkü onların eğimi cartı curtu oyun oynayan adamların elleri ağrımasın diye ayarlanmış. belki klavye yüzünden ağır oynuyorsun gibi gelebilir ama onun mouse ile alakası da olabilir. mouse un ne marka kaç dpi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 dreagloth said: Soruya cevap; düğmeye bastığını hissetmelisin, flat oyun için iyi değil. Bence de normal klavyenin feedback daha iyi. Ama yine de alışkanlık meselesi. Flat'e alışırsan hissetme açısından sorun olacağını sanmıyorum. Anket de ekleseymişsin keşkem. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 flat kullanmıştım bir ara, normalden sonra evet alışması zaman alıyor bir süre. bastığını hissetme eksikliği var ama herşeye rağmen. oynanır, alışan beğenebilir de gerçi. deneyebiliyorsan dene başkasında önce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 flat karşıtıyım hiç rahat gelmiyor bana, uzun süre kullanınca muhtemelen alışılır da, yine de aynı rahatlık olacağını sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Flat'de yazı yazarken bile birşeyler eksik gibi hissediyorum. Öyle bir alışkanlık gelişmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 dreagloth said: Flat ile normal klavye düğmelerine basış sırasındaki zaman kaybını hesaplamak nedir? Hadi 0.000001 sn lik bir fark var diyelim, bu gameplay i nasıl etkiler? Soruya cevap; düğmeye bastığını hissetmelisin, flat oyun için iyi değil. olay sadece 0.000001'lik fark değil. sanki girintili çıkıntılı olmadığında daha rahat klavyeyi kullanıyorsun. bu da sana oyunda hızdan ziyade konfor sunuyor, ondan bahsetmiştim. ama hıza da etkisi var tabii. laptopa taktığım "oyun klavyesi"nde yazı yazarken zorlanıyorum mesela, ama laptopun kendi flat klavyesiyle daha rahat yazı yazıp oyun oynayabiliyrum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Uzun süre flat klavye kullandım desktopta, oyun oynarken çok büyük bir fark görmedim ama normal daha rahat gibi geldi bana. Yazı ikisiyle de yeterince hızlı yazabiliyorum ama orada da flat bariz şekilde daha rahat, benim için en azından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 dreagloth said: Flat ile normal klavye düğmelerine basış sırasındaki zaman kaybını hesaplamak nedir? Tam Bonec'e göre bir iştir, başka bir şey değil :p Yok öyle bir şey, ben de tuş iskeletini, kaç tuşa birden basılabildiğini, compact key dizilimli flatları falan soracak sandım. Daha neler yani :p G15 falan bütün oyun klavyeleri normal bu arada, hiçbiri bir şey bilmiyorsa haklısındır tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar