Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni bir işletim sistemi için 2.500.000 €

Pluton

Öne çıkan mesajlar

said:
MINIX 3'ün geliştiricisi ve tüm zamanların en önemli bilgisayar bilimleri kitaplarından birkaçının yazarı Andrew Tanenbaum, sağlam ve güvenli işletim sistemleri geliştirmek için Avrupa Araştırma Konseyi İleri Seviyeli Araştırmalar fonundan 2.5 milyon € fon aldı.

Çalışmanın temel sebebi mevcut işletim sistemleri çok büyük ve kötü yapılandırılmış olmaları, bu durumun her sene daha da kötüleşmesi. Araştırma kapsamında çok daha küçük, modüler, hatalara dayanıklı, çoklu sunucu tabanlı işletim sistemleri tasarlanacak ve test edilecek. Tanenbaum kendi liderliğinde bu konuda çalışacak ve yazılım konusunda doktorasını yapmış araştırmacılara bir çağrıda bulunmuş durumda (proje ile ilgili doktora pozisyonları ve programcı pozisyonları dolmuş).

kaynak: http://www.fazlamesai.net/?a=article&sid=5295

Yaparlarsa güzel olur ya şöle kullanışlı bi işletim sistemi
Sosyal ağlarda paylaş

tanenbaum gibi bilgili bir adamın süper bir operating system yazacağını düşünür insan. os/2 + macos + linux + unix + windows gücünde birşey çıkartır. o kadar kitap yazmış, uzmanlaşmış felan.

yalnız merak ettiğim şu, minix'in sayfasına baktığımda kaliteli open source programlarının internet sitelerinin aksine çok kötü bir internet sitesi gördüm, 94-95 yıllarından kalma bir dizayna sahip resmen. böyle bir adam güzel gözüken bir site mi yapamamış?
hani 2.5 milyon euro sonunda çıkan işletim sistemi de bu internet sitesi gibi olursa patlar gider yav. umarım ki düşündüğüm gibi değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

tanenbaum gibi bilgili bir adamın süper bir operating system yazacağını düşünür insan. os/2 + macos + linux + unix + windows gücünde birşey çıkartır. o kadar kitap yazmış, uzmanlaşmış felan.

yalnız merak ettiğim şu, minix'in sayfasına baktığımda kaliteli open source programlarının internet sitelerinin aksine çok kötü bir internet sitesi gördüm, 94-95 yıllarından kalma bir dizayna sahip resmen. böyle bir adam güzel gözüken bir site mi yapamamış?
hani 2.5 milyon euro sonunda çıkan işletim sistemi de bu internet sitesi gibi olursa patlar gider yav. umarım ki düşündüğüm gibi değildir.

olay su ki bu adam, yeni ticari bir işletim sistemi yazmıcak, sadece beraber calistigi diger akademisylenlerle, mevcut sistemlerdeki conceptual hatalari duzeltmek için yani konseptler ve algoritmalar üzerinde çalışacaklar. daha çok mimari yani bu örneğin, POSIX veya win32 gibi yeni bir mimari üzerinde çalışma yapacak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...