Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 said: MINIX 3'ün geliştiricisi ve tüm zamanların en önemli bilgisayar bilimleri kitaplarından birkaçının yazarı Andrew Tanenbaum, sağlam ve güvenli işletim sistemleri geliştirmek için Avrupa Araştırma Konseyi İleri Seviyeli Araştırmalar fonundan 2.5 milyon € fon aldı. Çalışmanın temel sebebi mevcut işletim sistemleri çok büyük ve kötü yapılandırılmış olmaları, bu durumun her sene daha da kötüleşmesi. Araştırma kapsamında çok daha küçük, modüler, hatalara dayanıklı, çoklu sunucu tabanlı işletim sistemleri tasarlanacak ve test edilecek. Tanenbaum kendi liderliğinde bu konuda çalışacak ve yazılım konusunda doktorasını yapmış araştırmacılara bir çağrıda bulunmuş durumda (proje ile ilgili doktora pozisyonları ve programcı pozisyonları dolmuş). kaynak: http://www.fazlamesai.net/?a=article&sid=5295 Yaparlarsa güzel olur ya şöle kullanışlı bi işletim sistemi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 2.5 milyon ney almış? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 yuro Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Fon almış. F-O-N =) edit: konuyu yanlış yere açmışım yahu =( neyse öm attım mod görünce taşır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 fon ne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Benim bildiğim kadarı ile devletin ona ayırdıgı bütçe gibi bişey =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 yok lan b tipi likit fon. annane fonu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 burada fon aldi dedigi projesine destek almistir. bir yol haritasi ciziyorsun, masraflarini belirtiyorsun, kendin ya da ucuncu bir kaynaktan ne kadarini finanse edecegini gosteriyorsun, kalanini (bazen de hepsini) onlar karsiliyorlar. bana cok jenerik geldi haber. detaylari olmadan pek bir sey ifade etmiyor gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 bknz: fizibilite raporu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 tanenbaum yapar yalnız. Bi computer networks kitabı var adamın, hayatımı zindana çevirdi. OS dersinden kaldıydım zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 La tama fon almis ama ne almis yuro mu dolar mi gazoz kapagi mi? 2.5 milyon ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Euro yazıyo ya ( € ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 ayfon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 kare icinde soru isareti cikiyo, nerenin para birimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Yeni bir işletim sistemi yaratmak için 2.5milyon€ bence az bir para. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 olurmu az ya.. çalışmak için düzgün bi ortam varsa birsürü genç beyin var master yapan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 tanenbaum adami oper. unideyken okumustum kitabini, cilgindir bi o kadarda sevkatlidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 tanenbaum gibi bilgili bir adamın süper bir operating system yazacağını düşünür insan. os/2 + macos + linux + unix + windows gücünde birşey çıkartır. o kadar kitap yazmış, uzmanlaşmış felan. yalnız merak ettiğim şu, minix'in sayfasına baktığımda kaliteli open source programlarının internet sitelerinin aksine çok kötü bir internet sitesi gördüm, 94-95 yıllarından kalma bir dizayna sahip resmen. böyle bir adam güzel gözüken bir site mi yapamamış? hani 2.5 milyon euro sonunda çıkan işletim sistemi de bu internet sitesi gibi olursa patlar gider yav. umarım ki düşündüğüm gibi değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Yanlız adam diğer işletim sistemlerini direk küçümsemiş.. said: Çalışmanın temel sebebi mevcut işletim sistemleri çok büyük ve kötü yapılandırılmış olmaları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 tanenbaum'un linus torvalds'la falan vukuatları var zaten. ayrıca modern operating systems kitabı hakkaten çok iyi. al eline oku baştan sona yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonesoul Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Bone said: tanenbaum gibi bilgili bir adamın süper bir operating system yazacağını düşünür insan. os/2 + macos + linux + unix + windows gücünde birşey çıkartır. o kadar kitap yazmış, uzmanlaşmış felan. yalnız merak ettiğim şu, minix'in sayfasına baktığımda kaliteli open source programlarının internet sitelerinin aksine çok kötü bir internet sitesi gördüm, 94-95 yıllarından kalma bir dizayna sahip resmen. böyle bir adam güzel gözüken bir site mi yapamamış? hani 2.5 milyon euro sonunda çıkan işletim sistemi de bu internet sitesi gibi olursa patlar gider yav. umarım ki düşündüğüm gibi değildir. olay su ki bu adam, yeni ticari bir işletim sistemi yazmıcak, sadece beraber calistigi diger akademisylenlerle, mevcut sistemlerdeki conceptual hatalari duzeltmek için yani konseptler ve algoritmalar üzerinde çalışacaklar. daha çok mimari yani bu örneğin, POSIX veya win32 gibi yeni bir mimari üzerinde çalışma yapacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 ticari yazmicak olayindan emin degilim, minix bedava degildi sonucta. hatta torvalds tanenbaum kavgasinda da onemli bi noktadir o olay. bu herif teoride isin allahi da, bence pratikte linus torvalds cok daha iyi is cikarir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 http://www.educ.umu.se/~bjorn/mhonarc-files/obsolete/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Torvalds bildigin trollmus lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar