Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yunanistan versus Müslümanlar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ya cogitoz Batı trakya Türklerinin başına neler geldiğini bilmiyor musun?Ya da kaçak göçmenleri nasıl ölüme terk ettiklerini.Her konuda kahrolsun faşik ırçcı Türkiye söylemlerinden sıkıldım.
Mesaj tarihi:
cogitoz said:
Yahu dostlar bu ülkede sermayenin Türkleşmesi ve müslümanlaşması için az mı şey yapıldı? 6-7 Eylül olayları yani bunun direk örneği. Bu ülkede azınlıklara karşı hoşgörü duyuluyor diyemezsiniz ya tarih çarpar yüzünüze. Şimdi nutella yarim senin görüşüne göre bunlar yaşanmış şeyler fakat şu anda böyle bir şey yaşanmıyor. Eh abi Ermeni ya da Hristiyan nüfus az da ondan. Bugünkü tartışma da Kürt sorununda yaşanıyor mesela.

Bir arkadaş Fransa'da ermenilere azınlık diyemezsiniz demiş. Keşke Türkiye'de de böyle bir durum olsa. Ben bunun aksi bir şey söylemiyorum.

Ayrıca Yunanistan'da Türk milletvekilleri var, Türkçe eğitim konusunda önerge falan verebiliyorlar araştırın bulun. Kabul edilir, edilmez orası ayrı mesele. Ama TÜrkiye'de azınlıklar böyle bir hak aradıkları zaman olay oluyor.

fransa da ermenilere azınlık denilememe nedenini anlatayım bak sana cok ilginc bi konu

simdi bunlar 1.dunya savası sonu imzalanan anlasmalar sonucu osmanlıyı dagıtıp anadolu topraklarından pay kapmak istiyorlar,tabiki osmanlının dagılmasına yonelik azınlıkların ayaklanması cok parlak bi fikir,fransızlar gregoryan ermenileriyle is birligi yapıyorlar,onlara osmanlı dagıldıktan sonra orada toprak vaadediyorlar fakat fransa islerin yolunda gitmemesi sonucu kendi kıçını kurtarmak ugruna ermenileri satıyor,bu yuzdendir fransızların kraldan cok kralcı olması ermenilere karşı mahcuplar,sermaye konusuna gelince su an tamamiyle yabancı sermaye sıcak para seklinde ulkede mevcut turk sermayesine yaklasık %20 lik bir kısmı kapsıyo reel ekonominin
Mesaj tarihi:
-007- said:
Redeagle said:
Bu arada:

"hepimiz Ermeniyiz" dendi allahtan. Bin kez hangi amaçla denildiği anlatıldı hala insanlık suçuymuş gibi düşünülüyor sdf.

İnsanlık suçu anlamında söylemedim. Bugün Yunanistan'da Türk katledilse herhangi bir Yunan çıkıp bağırmaz "Hepimiz Türk'üz!" diye.

Yapmıyorlarsa yapmasınlar. Bizim insanımız ırkçı cinayetlere tepkisini koyabilecek kadar insandır. O lafta bu tepkiyi gösterir. Bir insanı ermeni diye öldürecekseniz bizide öldürün demektir. O kişinin ermeni olması değil insan olması önemlidir demektir. Bin kez dendi bunlar hala hala sıfırdan anlamamazlığa geliyorsunuz.

edit:

Starscream said:
Sam said:
türklere bir zarar ziyan gelmez inşallah. :/

diğerleri gebersin?
ırkçılığın son noktası

bu olayda aynı şekilde mesela. lafı yanlış anlamak için uğraşıyorsunuz.
Mesaj tarihi:
Tenekeadam, nutella ben Avrupa demokraside yarmış aşmış tarihleri de çok barışçıl falan demiyorum ki. Çoğu emperyalist dölü yani. Ama Avrupa'da olan bazı durumlar üzerinden Türkiye demokratik demeye çalışmak çok yanlış. O zaman adamlarda olan, bizde olmayan hak ve hürriyetleri de konuşalım.

Benimkisi "bakın orda da var demek ki biz demokratiğiz" anlayışına karşı bir tepki yani konudaki mesajları okursan görürsün,

Ayrıca nutella saol anlattığın için fakat buna karşı da bir şey söylememişim. Yani benim istediğim şey "azınlık" toplum diye bir anlayışın ortadan kalkması.
Mesaj tarihi:
cogitoz said:
Yahu dostlar bu ülkede sermayenin Türkleşmesi ve müslümanlaşması için az mı şey yapıldı? 6-7 Eylül olayları yani bunun direk örneği. Bu ülkede azınlıklara karşı hoşgörü duyuluyor diyemezsiniz ya tarih çarpar yüzünüze. Şimdi nutella yarim senin görüşüne göre bunlar yaşanmış şeyler fakat şu anda böyle bir şey yaşanmıyor. Eh abi Ermeni ya da Hristiyan nüfus az da ondan. Bugünkü tartışma da Kürt sorununda yaşanıyor mesela.

Bir arkadaş Fransa'da ermenilere azınlık diyemezsiniz demiş. Keşke Türkiye'de de böyle bir durum olsa. Ben bunun aksi bir şey söylemiyorum.

Ayrıca Yunanistan'da Türk milletvekilleri var, Türkçe eğitim konusunda önerge falan verebiliyorlar araştırın bulun. Kabul edilir, edilmez orası ayrı mesele. Ama TÜrkiye'de azınlıklar böyle bir hak aradıkları zaman olay oluyor.

İstedikleri kadar versinler türkçe eğitim önerisi ordada babayı alırlar burdada öneri verenler babayı alırlar.Heryerde olay olur burdada olur.Ben nasıl ülkemin üniter yapısını korumak istiyorsam bir yunanlıda korumak istiyor ve korumalıda.Buna da kesinlikle saygı duyarım.Üzerinde bulunduğun ülkenin dilini konuşmayacaksan ve hem ülkenin üzerinde bulunduğu imkanlardan faydalanıp hemde üniter yapısını tehdit edeceksen,yol verdirirler adama.

Keşke türkiyede de böyle bir durum olsa demişsin fakat bizim insanımız hiçbir şekilde azınlıksınız siz azınlık dememiştir hiçbir etnik kökenden gelen kişiye.Bu havayı batı yaratıyor bu cinayetlerden filan kazançlı çıkacak olanda salakları beslemek için argüman üretecek olan batı.
Mesaj tarihi:
Sam said:
Starscream said:
Sam said:

diğerleri gebersin?
ırkçılığın son noktası

başına birşey gelmez inşallah.

şimdi bu dünyada senin dışında herkesten nefret ettiğim manası çıkıyor değil mi?

gelmez merak etme de,
olaylarda sadece türkler olmadıgından özellikle
"türklere bişey olmasın inşallah" demen
bir dilekte bulunman,
üzgünüm ama ırkçı bi söylem
Mesaj tarihi:
cogitoz said:

Cogitoz yunanistan'ın ordaki Türklere uyguladığı baskıyı biz bugün kimseye uygulamıyoruz, yanlış hatırlamıyorsam Türkçe yasaklandı orda azınlıktan dolayı.

Ayrıca bold kısımda da yanılmışsın. Biz bugünden bahsediyoruz, tarihten değil. Türkiye çeşitli süreçlerden geçerek büyük bir olgunluğa ulaştı, ancak Yunanistan ilkel ırkçı Avrupa tarihinin izlerini hala atamamış bugün üzerinden. Sebepsiz yere azınlıkları eziyor. Türkiye'deki olaylar her azınlığa karşı olmadı. İsyan eden azınlıklar bunu hakeder. O da ayrı bir tartışma konusu.

Redeagle said:

Yapmıyorlarsa yapmasınlar. Bizim insanımız ırkçı cinayetlere tepkisini koyabilecek kadar insandır. O lafta bu tepkiyi gösterir. Bir insanı ermeni diye öldürecekseniz bizide öldürün demektir. O kişinin ermeni olması değil insan olması önemlidir demektir. Bin kez dendi bunlar hala hala sıfırdan anlamamazlığa geliyorsunuz.

Mesele "hepimiz Ermeniyiz" denmesi değil. Türk ölünce o kadar tepki vermeyip Ermeni ölünce o kadarı verilmesi. Ancak bir Türkan Saylan gibi aşırı değerli bir isim bir Ermeni cenazesi kadar olabiliyor. İlginçlik burda. Şehitler için sokaklara dökülüp hepimiz askeriz demiyor insanlar, aksine her Türk asker doğar lafına laf ediyor. Bu da ayrı bir tartışma konusu.

"Nolcak ya zaten hergün bir Türk asker ölüyor" diyen birine sağlıklı gözüyle bakmam.
Mesaj tarihi:
Redeagle said:
edit:

Starscream said:
Sam said:

diğerleri gebersin?
ırkçılığın son noktası

bu olayda aynı şekilde mesela. lafı yanlış anlamak için uğraşıyorsunuz.

Biraz geç editledim galiba. Şöyle koyayım eheh. Böyle koyarım diyince başka yere koymam manası çıkmasın ama. Belki başka konularada yazarım.
Mesaj tarihi:
nutella yerim said:
cogitoz said:
nutella yerim said:
cogitoz said:
Hımm öyle mi? Malatya Zirve yayınevi cinayetleri?
Bir ermeni olan Hrant Dink öldürüldükten sonra bağırıldı zannedersem o da? Ah yoksa öylesine mi bağırmışlardı.

referandumla mı karar verdik adamın öldürülmesine ya da bi kac provakatör ya da kontrgerilla nın yayınevini basması anayasamızdaki kanunlarla mı emredildi

Polisin kuran yakıp çiğnemesine de referandumla karar vermemiştir heralde Yunanistan.

polis teskilatı,yargı,siyaset yunanistan halkının iradesine baglı uzuvlar,gidip bir malın garibim gazeteciyi vurmasından halka ne,ortak dusuncemiz mi

Türkiyenin polis teşkilatı da türkiye halkının iradesine bağlı uzuvlar oluyo heralde?
Hani şu Hrant Dink in katili olacak herifle türk bayrağı altında hatıra fotoğrafı çektiren tipler filan da vardı ya, onlar da polisti, o açıdan belirtiyim dedim.
Mesaj tarihi:
Sam said:
Starscream said:
Sam said:

diğerleri gebersin?
ırkçılığın son noktası

başına birşey gelmez inşallah.

şimdi bu dünyada senin dışında herkesten nefret ettiğim manası çıkıyor değil mi?

valla senin o mesajından ırkçı olduğunu çıkaran bir insanla bence uğraşma. şaka yapıyor ya da troll sanmıştım ama adam ciddi ciddi ırkçı bir söylem diyor. :S feci tırstım adamdan.
Mesaj tarihi:
@ShadowFury:

haklısın bu konuda,yalnız hatırladıgım kadarıyla onlar rutbesiz polisdi ve ustlerinden gelen herhangi bir emirle degil tamamiyle kendi mallıklarından boyle bir foto cekilmislerdi ve yanlış hatırlamıyorsam acıga alınmadı mı onlar ?

edit/dasaaa: piramit kurmayın nan
Mesaj tarihi:
Tamam bizde maksimum resim falan çeker kişisel cehaletinden dolayı. Orda adam daha eğitimli ve kutsal kitap yakıyor!

Bu ilkellik değil de ne? Bizim eğitimsiz cahil vatandaşımızın kutsal vicdanı bile bu kadarını yapmaz.
Mesaj tarihi:
nasıl yahu
"olaylara karışan insanlara bişey olmasın" ile
"olaylara karışan türklere bişey olmasın inşallah" arasında hiç fark yok yani eh iyi peki
objektifliğinizden ödün vermeyin böle harika :/
Mesaj tarihi:
-007- said:
cogitoz said:

Cogitoz yunanistan'ın ordaki Türklere uyguladığı baskıyı biz bugün kimseye uygulamıyoruz, yanlışa hatırlamıyorsam Türkçe yasaklandı orda azınlıktan dolayı.

Ayrıca bold kısımda da yanılmışsın. Biz bugünden bahsediyoruz, tarihten değil. Türkiye çeşitli süreçlerden geçerek büyük bir olgunluğa ulaştı, ancak Yunanistan ilkel ırkçı Avrupa tarihinin izlerini hala atamamış bugün üzerinden. Sebepsiz yere azınlıkları eziyor. Türkiye'deki olaylar her azınlığa karşı olmadı. İsyan eden azınlıklar bunu hakeder. O da ayrı bir tartışma konusu.

Ad Hominem yapma Türkiye'den bahsediyorum sadece. Yunanistan'da nüfusun beşte biri Türk olsa Türkçe eğitim verilirdi bence ya, bu da ayrı konu hadi.

Bizim olgunluğa ulaştığımız falan yok. Tam tersi sermayenin el değiştirme sürecinde git gide geriye gidiyoruz. Kapatılan köy enstitüleri, komünizmle mücadele dernekleri (Feto feto burdan çıkıyor), özel İmam Hatip yasaları ve azınlıklara karşı işlenen suçlar. Hepsin birbiriyle doğrudan alakalı, hepsi 60-70 yıllık bir zorbalığın ürünleri. Ermeniler, Rumlar bu toprakların renkleriydi, tasviye edildiler. İsyanlar daha farklı yollardan önlenebilirdi. 6-7 Eylül falan ise tam zorbalık, sonrasında Maraş... Bitmez abi adam konuştu diye öldürdüler 3 kurşunla, incil satanın kafasını kestiler. Ancak bugünü geçmişin pisliklerinden arındırırsak tek başına bugünü konuşabiliriz. Hala ulusalcı, Türkü yüceltmeci bir anlayış gerçekleri görmeye engel olabilir.

Bu Yunanistandaki olaya bakıp Yunanistan bizden daha ilkel demek resmen taraflılıktır. Ki 007 sen böyle diyorsun.
Mesaj tarihi:
Yunanistan polisi de mallık yapmıştır muhtemelen. Ogün Samast la hatıra fotoğrafı çektiren polis te mal, kitap yakan polis te mal.
Üstlerden böyle bir emir gelemez doğal olarak. Devletin bu konuda çok daha büyük yaptırımlarının olmasını geçtim, Yunanlar polis baskısı konusunda Türklerden kat be kat hassas bir millet.
Mesaj tarihi:
cogitoz said:
-007- said:
cogitoz said:

Cogitoz yunanistan'ın ordaki Türklere uyguladığı baskıyı biz bugün kimseye uygulamıyoruz, yanlışa hatırlamıyorsam Türkçe yasaklandı orda azınlıktan dolayı.

Ad Hominem yapma Türkiye'den bahsediyorum sadece. Yunanistan'da nüfusun beşte biri Türk olsa Türkçe eğitim verilirdi bence ya, bu da ayrı konu hadi.

Bizim olgunluğa ulaştığımız falan yok. Tam tersi sermayenin el değiştirme sürecinde git gide geriye gidiyoruz. Kapatılan köy enstitüleri, komünizmle mücadele dernekleri (Feto feto burdan çıkıyor), özel İmam Hatip yasaları ve azınlıklara karşı işlenen suçlar. Hepsin birbiriyle doğrudan alakalı, hepsi 60-70 yıllık bir zorbalığın ürünleri. Ermeniler, Rumlar bu toprakların renkleriydi, tasviye edildiler. İsyanlar daha farklı yollardan önlenebilirdi. 6-7 Eylül falan ise tam zorbalık, sonrasında Maraş... Bitmez abi adam konuştu diye öldürdüler 3 kurşunla, incil satanın kafasını kestiler. Ancak bugünü geçmişin pisliklerinden arındırırsak tek başına bugünü konuşabiliriz. Hala ulusalcı, Türkü yüceltmeci bir anlayış gerçekleri görmeye engel olabilir.

O mesajın neresinde Ad Hominem var bunun cevabını ver önce. Ad Hominemle alakası bile olmayacak bir mesaja "ad hominem yapma" demek safsatanın ve laf salatasının önde gidenidir. Yine cevap veremeyip yön değiştirmeye çalışıyorsun sözün özü.

Ayrıca ısrarla Türkiye'den detaylı olarak bahsetmen konuyu kaydırıyor önceki mesajda da belirttiğim gibi. Foruma da aykırı.

Daha önce de dediğim gibi bu ülkenin vicdanı kutsal kitap yakacak derecede ilkel değil. Tarih bir süreçtir ve o süreç ilerledikçe bir takım değerler oturur. Sen hala gelip her mesajda alakasızca 6-7 eylül diyorsun, işte bu yüzden başka dayanağın yok. Tekrar ediyorsun yani kendini. Bu ülkede ne zaman durup dururken incil yakılmış?
Mesaj tarihi:
6-7 Eylülde.
He ad hominem değil karıştırmışım fallacy of you also olacak. (Ay nerde yapmışım dersin şimdi Türkiye'de olan zorbalıklardan bahsederken tekrar Yunan da böyle yapıyor demen.)
Maraşta da 111 (resmi rakam bi de bu) alevi-solcu ölmüştü ama pir sultan abdal kitapları yakmışlar mı bi arkadaşı arıyıp sorayım istersen.
Mesaj tarihi:
Starscream said:
nasıl yahu
"olaylara karışan türklere bişey olmasın inşallah" arasında hiç fark yok yani eh iyi peki

güzel kardeşim, bir olay duyduğunda adam önce kendi ait olduğu grubu düşünmüş olabilir. bu onun ırkçı olduğu anlamına gelmez. tek bir sözden adama nasıl ırkçı diyebilirsin? insanlara çok rahat sıfat yapıştırılabiliyor forumlarda ama şu lafın yüzünden adam seni mahkemeye bile verebilir. ne kadar kolay ırkçı, faşist demek. söylediğiniz sözün ciddi ciddi farkında değilsiniz. bir adama tak diye ırkçı demeden önce eğer yapmadıysanız açın ırkçılar kimmiş ne yapmış örnekleri nedir ona bakın. o insanlarla aynı düşünceyi mi savunuyor karşınızdaki iyi bir tahlil edin. oturun 2 saat düşünün. faşist dendimi birisine kendinizi o adamın yerine koyun, yani ben daha ağır bir hakaret düşünemiyorum. anasına fln küfretsen daha hafif kaçar, adama resmen insan değilsin canavarsın diyorsun.

kusura bakma üzüyorum belki seni ama birisinin bunları sana demesi gerekmiş. bu kadar kolay yargılama insanları. hele böyle sanal bir ortamda tek bir söz ile! aman aman hayatında da böyle yaparsın çok zarar görürsün.
Mesaj tarihi:
cogitoz said:
6-7 Eylülde.
He ad hominem değil karıştırmışım fallacy of you also olacak. (Ay nerde yapmışım dersin şimdi Türkiye'de olan zorbalıklardan bahsederken tekrar Yunan da böyle yapıyor demen.)

Sen Türkiye'deki zorbalıklardan bahsederken Yunan böyle yapıyor demek bir safsata değil, hele hele fallacy of you also hiç değil. Çünkü orda amaç sana cevap vermek değil, konuyu geri getirmeye çalışmak.

Ancak senin işaret ettiğim bold kısımda yaptığın safsata Fallacy of Converse Accident.

"6-7 Eylül olayları yani bunun direk örneği. Bu ülkede azınlıklara karşı hoşgörü duyuluyor diyemezsiniz ya tarih çarpar yüzünüze."

Buna safsata deniyor. Özel durumdan tüm tarihi inkar ederek genel anlam çıkarmaya çalışıyorsun.
Mesaj tarihi:
Milamber said:
valla senin o mesajından ırkçı olduğunu çıkaran bir insanla bence uğraşma. şaka yapıyor ya da troll sanmıştım ama adam ciddi ciddi ırkçı bir söylem diyor. :S feci tırstım adamdan.

işin güzeli mantığındaki saçmalığı işaret eden cümleyi de "birşey olmaz merak etme" diye geçiştirdi, cidden söylenecek lafın bittiği nokta.
Mesaj tarihi:
Beyler,
Doğu insanını batılılardan daha vahşi, daha ırkçı nasıl görebiliyorsunuz?

Her seferinde saydırdığınız liberal ve kapitalist sistem avrupalıların vahşeti yüzünden ortaya çıkmıştır. Gidin birazcık tarihe bakın.
Bu ülkede yabancıya hoşgörü yok, ırkçıyız bilmemneyiz diyorsunuz.
Kitaplardan sovyet ruslarına özenip, görsel medyadan, filmlerden vs. batı dünyasına özenirseniz, böyle 50 sene sonra ülkemize baktığınızda her şeyin karman çorman olduğunu görürsünüz.
Sonra çıkıyorsunuz batılılar efendi medeni, biz adamların çok gerisindeyiz. Sizler yüzünden bu hale geldi bu ülke.
Kendine sırtını dönenler yüzünden.

Batının demokrasisi, sovyetin kardeşliği, fetonun hoşgörülü mücahitleri, oooh bizler barbarız, vahşiyiz.

Ulan nerede yaşıyorsunuz siz.
Anadolunun herhangi bir köyünde herhangi bir evine kapıyı çalıp tanrı misafiriyim diyin bakalım. O insanlar size nasıl davranıyor. Ha metropolleri kaybettik zaten, ama böyle giderseniz o anadolu kültürümüzü de kaybedicez.

Dünya tarihinde bizden daha kardeş daha mutlu yaşayan bir başka millet oldu mu acaba. Sizin kapitalizminiz de, komünizminiz de insan üzerine odaklanır.
Bizler muhiddin arabilerin torunlarıyız lan, biz sevgiyi görürüz insanda, mutluluğu görürüz. insan beslemek sevgiyi beslemektir, insana ulaşmak allaha ulaşmaktır, insana sarılmak mutluluğa sarılmaktır.

19. yüzyılın mal padişahlarından 3lü ciklet gibi fidanlarınıza varana kadar içine ettiniz lan bu kültürün hepiniz.
Böyle de popülist konuşurum.
Mesaj tarihi:
Ulan 007 o linki sana göndermez olaydım. Örada önce basit mantık kuralları var bi onu oku kardeşim.

007 diyor ki; Bu ülkede kimse boş yere incil falan yakmamıştır
Bu ülke demokratik bir ülkedir azınlık haklarını savunur.

Cogitoz diyor ki; Bu ülkede çok defa azınlıklara saldırılar düzenlenmiştir. Bakınız örnekler. (Ya da aynı mantığı tek olaya vur)
Bu ülke demokratik falan değildir, yıllardır sermayenin ve mülkün tektipleştirilmesi söz konusudur.
Mesaj tarihi:
Starscream said:
nasıl yahu

İşte o fark kötü niyet göstermez. Bir ırkı sevmek diğerlerini sevmemek anlamına gelmez. Ayrıca burda ırk ifadesi olup olmadığı da belli değil.
  • Yeni Oluştur...