Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Bir kamu kuruluşunda çalışan F.K. adlı memur, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü eleştirdiği ''okur yorumu'' yüzünden davalık oldu. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, F.K'yı şikayet etti. F.K'nın ifadesi alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan "bilgi İşlem Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Bürosu'' internet sitelerini yakın takibe aldı. Sitelerde yer alan haberlerin altına düşüncelerini yazan okurların ''sakıncalı'' bulunan yorumları hakkında işlem yapılmaya başlandı. 2008 yılının son aylarında faaliyetlerini hızlandıran birim, internette yayın yapan yüzbinlerce siteyi takip etmeye çalışıyor. Polisin görev yaptığı birim, bir yandan da gelen şikayetleri değerlendiriyor. Gerçek Gündem'e ulaşan bilgiye göre, Bilişim Suçları Bürosu'na şu ana dek en çok Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nden şikayet geldi. 18 kişinin haberlerin altlarına yazdıkları yorumlarda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e hakaret ettiğini öne süren Çankaya, bunlar hakkında işlem yapılmasını istedi. Bilişim Şubesi'nde görev yapan Polisler de şikayet üzerine gerekli çalışmaları başlattı. Polis, yorumların yazıldığı sitelerin yöneticilerinden, okurların ''internete bağlandıkları adresleri'' istedi. Sitelerden gelen bilgiler üzerine, kişilerin internete hangi IP'den bağlandığını tespit eden Polis, bilgileri savcılığa ulaştırdı. Savcılık da bu kişiler hakkında işlem başlattı. Şikayet edilen bazı yorumcuların yurt dışında yaşadığı ve bu yüzden Polisin savcılığa ''Bu kişiler bulunamadı'' bilgisini verdiği de öğrenildi. Savcılığın ifadesini aldığı son kişi ise bir kamu kuruluşunda çalışan F.K... Memur olan F.K. bir gazetenin internet sitesine yazılan ''okur yorumu''ndan dolayı Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından şikayet edildi. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen imzasını taşıyan şikayet dilekçesinde, F.K'ya ait olduğu öne sürülen bir yorumda Cumhurbaşkanı Gül'e yönelik ''hakaret''te bulunduğu öne sürüldü. F.K ise Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadede, yorumda yazan düşüncelere katıldığını ancak yorumda yer alan son kelimeyi hiçbir zaman kullanmayacağını ifade etti. F.K, kendi ismiyle yazılan yorumun ''herkese açık'' bir bilgisayardan gönderildiğini belirterek, ''suç unsuru taşıdığı iddia edilen kelimeyi kimin yazdığının tespit edilmesi çok zor'' dedi. F.K'nın, Gül'e hakaret kastı olmadığını söylediği de öğrenildi. Hukukçular ise bu uygulamanın sakıncalar doğurabileceğine işaret etti. İnternette yer alan yorumların ''düşünceyi ifade özgürlüğü'' kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirten hukukçular, "Yayın yapan sitelerden erişim bilgilerini almak, korku toplumu yaratır. Kimse düşüncelerini ifade edemez'' görüşünde birleşti. BAŞKA BİR YORUMCUYA BEŞ YIL HAPİS İSTEMİ Öte yandan, Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan'a yapacağı ziyaret haberini okuduğu internet sitesine "İhanet budur, Gül'ün yaptığıdır" yorumunu gönderen M.K. isimli mühendis hakkında "Cumhurbaşkanı'na açıkça hakaret" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kaynak: haber7
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 hepimizi ergenekondan içeri alıcaklar laan
Saeros Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 abdullah gül çağımızın süpermeni, akp'yi de çok seviyorum ne biliym belki ödül falan da vardır
Nessarien Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Ha ha emo cumhurbaşkanı ftw ! Abdullah benide al yanına dayanamam hasretine. Ayrıca evet ihanet budur şudur ondadır bundadır benim gönlüm abdullahdadır. PS: Hakkınızı helal edin :(
Rock Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 "Hepiniz faşist, vatan hainlerisiniz" dedikten sonra(demiyorum tabi) yiyeceğim mod sopası beni nekadar süre yörünge dışıdna tutar acaba?
Nessarien Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Valla ben 1 ay uzaklaştırma almıştım erdoğan menderes gibi asılsa üzülmem hatta üzerime herhangi bir görev düşerse yerine getirmekten onur duyarım dediğim için. O yüzden sanada 2 hafta verilebilir. Ben olsam bu yönde bir yorum yapmazdım neticede forumuda zor duruma düşürmemek gerekir. Bilinçli bir forum kullanıcısı olmaya özen göster lütfen.
karsus Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 ahmet necdet sezer e ağız dolusu küfür edilirken susup şimdi konuşanlar kadar omurgasız olacağıma faşist olmayı yeğlerim
Nessarien Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 http://www.tccb.gov.tr/layout/legends/cumhurb-abdullah-gul.jpg http://www.imagesaustralia.com/koala450j.jpg İkiside sevimli <3
Rock Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Nessarien said: Valla ben 1 ay uzaklaştırma almıştım erdoğan menderes gibi asılsa üzülmem hatta üzerime herhangi bir görev düşerse yerine getirmekten onur duyarım dediğim için. O yüzden sanada 2 hafta verilebilir. Ben olsam bu yönde bir yorum yapmazdım neticede forumuda zor duruma düşürmemek gerekir. Bilinçli bir forum kullanıcısı olmaya özen göster lütfen. Gerçek hayatta da bilinçli olmak lazım. Bir insana hakaret edersen cezasını çekersin. Bu insanın cumhurbaşkanı yada başbakan olmsı sadece ceza almanı hızlandırır ve alacağın cezayı arttırır. Şuan cumhurbaşkanı baykal yada bahçeli olsaydı durum yine aynı olurdu. Zaten nette biraz gezinirseniz büyük gazetelerin de bu olaya pek karışmadığını farketmişsinizdir.
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 yanlış yapmışlar, siteye erişimi engellemeleri de gerekirdi.
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 hakaret eden ceremesini çekebileceğini de göz önünde bulundurmalı..
Otedengelen Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 mIRC ne güzeldi girer küfreder cikardik kimse de ip takibi falan yapmazdi =(
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Masquerade said: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan'a yapacağı ziyaret haberini okuduğu internet sitesine "İhanet budur, Gül'ün yaptığıdır" yorumunu gönderen M.K. isimli mühendis hakkında "Cumhurbaşkanı'na açıkça hakaret" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. yaşasın totaliter baskıcı rejim.
Buyse Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 yahu ne totaliteri. biri çıksa "bone vatan hainidir, ihanet içindedir" dese mutlu mu oluyorsunuz siz ne güzel bana hain dedi özgürlük var işte diye.
Öne çıkan mesajlar