Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TC Kimlik No gizli tutulmasi gereken biseymi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Aslinda gizli tutmakta yarar var. Ileride guvenlik sorularindan birisi haline gelecek. Ama simdilik o kadar da fazla onem tasimiyor. Anne kizlik soyadi gibi dusun. "Business key" olacak ilerde. Onun icin sakli tutmak lazim.
Mesaj tarihi:
tc kimlik no top secret birşey değil.
sitelere yazarken korkulacak birşey değil, çünkü zaten kimlik fotokopisi istenildiğinde o numara da fotokopide verilmiş olunuyor.
Mesaj tarihi:
Iyi de kimlik fotokopisini de her tarafa vermemen gerekli...

x kisisi senin yerine gecmek istediginde yoluna ne kadar engel cikarsa o kadar iyi. Ha yapilabilir mi? Yapilir tabi, ama sorumlusu bulunur. Ama sen kimlik no'nu, kimlik fotokopisini vs. herkese dagitirsan bu sefer sorumlu bulunamaz.
Mesaj tarihi:
Sonuçta kişisel bilgi yani, tabii ki mantıklı olanı her yere vermemek. Dandirik site iş olsun diye istiyorsa yazma, mecburiyse de sallama bir şey yaz gitsin.

TC Kimlik NO ile ad-soyad ve doğum yılı bilgilerine ulaşılıyor şimdilik, yaşını ve/veya kimliğini doğrulaması gereken ve güvenilir bir siteyse verilesi onun için. Başka ne sorgulamalar yapılıyor ya da ileride neler olacak bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
ben kariyer.net e üyeyim fakat tc.kimlik no falan istememişti?

ama bilinmemesi daha iyi çünkü senle ilgili şeyleri öğrenebilirler,ikametgah bir takım sınav sonuçları (aöf) ve kişisel işlemler bu önemli değil aslında.bunun gibi şeyler..
Mesaj tarihi:
gönüllü olarak paylaşırsın kimlik no'nu,

ama senden izinsiz üçüncü şahıslara verilemez.

eğer korkun buysa kimlik numaranı sadece güvendiğin kişi ve kurumlarla paylaş.

ha kimlik no'nun 3. şahıslara geçmesinin tek başına ne gibi bir kötülüğü olur bilmiyorum, diğer bilgilerine de ulaşırlarsa bi kötülüğü dokunabilir belki.
Mesaj tarihi:
kimlik no ile bazı temel bilgiler sorgulanabiliyor ama hiçbiri tek başına yeterli değil bildiğim kadarıyla. önüne gelene verme tabii ama sanmıyorum seni olumsuz etkileyecek birşey yapabileceklerini.
Mesaj tarihi:
iyi de kimlik no'yu öğrenmek çok zor değil zaten, orta yere kimliğini çıkarmak gerekiyor kalabalık mekanlarda devamlı. :) facebook'u editlemek lazım öyleyse.
Mesaj tarihi:
Ne kadar dogru bilmiyorum ama dayının soyadından anne kızlık soyadını ogrenip hırgızlık vs vs yapıyorlmuş millet falan yani sanal ortama çok bulaşmamk lazım :p
Mesaj tarihi:
Anne kızlık soyadını gerçekten kullanmak yerine "secret answer" gibi kendi belirleyeceğiniz bir şey olarak söylemekte fayda var. Sonuçta onun belgesi falan bir şeyi yok, ne yazarsanız o oluyor. Gerçeğini kullanıp riske girmeye ne gerek var.
Mesaj tarihi:
birçok yerde kimlik no gözükecek şekilde önlü arkalı kimlik fotokopisi isteniyor.
o kadar top secret birşey olsa kimse veremezdi zaten.

kaldı ki, birileri scam yapmak istese bin türlü yolunu bulur.
  • Yeni Oluştur...