reyou Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 birileri ogrenirse falan bi dezavantaji varmi? bazi sitelere falan kayit olurken de soruyo bazen. sanirim kariyer.net te vardi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Aslinda gizli tutmakta yarar var. Ileride guvenlik sorularindan birisi haline gelecek. Ama simdilik o kadar da fazla onem tasimiyor. Anne kizlik soyadi gibi dusun. "Business key" olacak ilerde. Onun icin sakli tutmak lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 tc kimlik no top secret birşey değil. sitelere yazarken korkulacak birşey değil, çünkü zaten kimlik fotokopisi istenildiğinde o numara da fotokopide verilmiş olunuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 onu kullanarak senle ilgili bazı bilgiler alabilirler internet üzerinden. zannediyorsam ikametgah adresine vs ulaşabilirler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Iyi de kimlik fotokopisini de her tarafa vermemen gerekli... x kisisi senin yerine gecmek istediginde yoluna ne kadar engel cikarsa o kadar iyi. Ha yapilabilir mi? Yapilir tabi, ama sorumlusu bulunur. Ama sen kimlik no'nu, kimlik fotokopisini vs. herkese dagitirsan bu sefer sorumlu bulunamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Sonuçta kişisel bilgi yani, tabii ki mantıklı olanı her yere vermemek. Dandirik site iş olsun diye istiyorsa yazma, mecburiyse de sallama bir şey yaz gitsin. TC Kimlik NO ile ad-soyad ve doğum yılı bilgilerine ulaşılıyor şimdilik, yaşını ve/veya kimliğini doğrulaması gereken ve güvenilir bir siteyse verilesi onun için. Başka ne sorgulamalar yapılıyor ya da ileride neler olacak bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 ya sadece doğum yılı ve isim soyad değil misal: https://adres.nvi.gov.tr/Pages/Bildirim/Dogrulama/YerlesimYeriDogrulama.aspx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Sorguluyorsun da adres veriyor değil ki bu, detaylı adresini de giriyorsun, "evet" ya da "hayır" diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 aynen detaylı adres gördüm ben orda ? nolcak İstanbulda oturduğumu bulsa anasını satim :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 hmm evet hiç kullanmadım zaten sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 ben kariyer.net e üyeyim fakat tc.kimlik no falan istememişti? ama bilinmemesi daha iyi çünkü senle ilgili şeyleri öğrenebilirler,ikametgah bir takım sınav sonuçları (aöf) ve kişisel işlemler bu önemli değil aslında.bunun gibi şeyler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 kimlik numarasi adin soyadin gibi birsey. sadece onun indeks icin kullanilabilir tekil (unique) bir versiyonu. privacy hede hodo disinda saklanacak birsey degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 gönüllü olarak paylaşırsın kimlik no'nu, ama senden izinsiz üçüncü şahıslara verilemez. eğer korkun buysa kimlik numaranı sadece güvendiğin kişi ve kurumlarla paylaş. ha kimlik no'nun 3. şahıslara geçmesinin tek başına ne gibi bir kötülüğü olur bilmiyorum, diğer bilgilerine de ulaşırlarsa bi kötülüğü dokunabilir belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 kimlik no ile bazı temel bilgiler sorgulanabiliyor ama hiçbiri tek başına yeterli değil bildiğim kadarıyla. önüne gelene verme tabii ama sanmıyorum seni olumsuz etkileyecek birşey yapabileceklerini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 TC kimlik numaran ile ve facebooktan bazı bilgiler ile gayette ciddi şeyler yapabiliyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 iyi de kimlik no'yu öğrenmek çok zor değil zaten, orta yere kimliğini çıkarmak gerekiyor kalabalık mekanlarda devamlı. :) facebook'u editlemek lazım öyleyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Ne kadar dogru bilmiyorum ama dayının soyadından anne kızlık soyadını ogrenip hırgızlık vs vs yapıyorlmuş millet falan yani sanal ortama çok bulaşmamk lazım :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 e zaten anne kizlik soyadinin da (tckimlik no gibi) guvenlik kontrolunde kullanilmasi basli basina sakincali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Anne kızlık soyadını gerçekten kullanmak yerine "secret answer" gibi kendi belirleyeceğiniz bir şey olarak söylemekte fayda var. Sonuçta onun belgesi falan bir şeyi yok, ne yazarsanız o oluyor. Gerçeğini kullanıp riske girmeye ne gerek var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2009 birçok yerde kimlik no gözükecek şekilde önlü arkalı kimlik fotokopisi isteniyor. o kadar top secret birşey olsa kimse veremezdi zaten. kaldı ki, birileri scam yapmak istese bin türlü yolunu bulur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar