Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ne Mutlu Türküm Diyene yazısı silinmeli

unac

Öne çıkan mesajlar

sir said:
sg-1 zaten sana göre kürtlerin ağlayacak bişeyi yok, herşeyi hakettiler.

görmekten aciz olduğun şey şu ki, kürtler de, kürtlerin haklarını savunanlar da insan hakları evrensel beyannamesinde her ülke vatandaşı için tanımlanan haklardan fazlasını istemiyorlar. bu haklar almanyada, fransada ve diğer ab ülkelerinde verilmiş halde. ama bizde yok. o yüzden sen bu insanlara "bakın türklük bir etnisite değil" dediğin zaman, onlar da "ee niye bizim etnisitemizi uluslararası standartlardaki şekliyle yaşayamıyoruz" diye sorarlar. burada niyetten çok uygulamalar devreye giriyo, ve uygulamada görülüyor ki Atatürk'ün kastettiği manadan çok çok uzaklardayız.

fiiiiüüvvv herşeyi hakettiler demişim ben bir yerde bir türlü bulamıyorum ama neresi.
sadece her etki bir tepkiyi doğurur demiştim halbuki.

senin sorunun, hatta hastalığın konuları sadece bugünle değerlendiriyor olman. Bu senin için büyük zaafiyet.
sen "kürtler bugün bazı haklardan yoksun mu, evet yoksun, o zaman tukaka devlet, ordu, polis, bilumum halk, vs" diye takılıyorsun ortada, dönüp bu travmanın nasıl başladığına hiç bakmıyorsun, travmanın nedenlerini sorgulamıyorsun, hastalığı tedavi etmek için kafadan, sorgulamadan bi muayene yöntemi uyduruyorsun, ama hastalığın kökenini araştırmıyorsun veya dikkate almıyorsun.

Ben diyorum ki, daha önce pekçok topikte de aynı şeyi söyledim aslında, "bana haklarımı verin" diyen adama bu devlet hakkını vermeye hazır, ama "bana haklarımı verin, yoksa sokakları size dar ederim" deyip yollara mayın döşemeye devam edersen travmanın sebebine hizmet etmiş olursun, o tedaviyi bu bünye reddeder. Kolay değil, 25 senelik birebir yaşanmış acılar ve hatta cumhuiyet öncesi döneme kadar giden vakalar var bunun içinde,
daha güngörende yaşananların davası yeni başlıyor (ha size kalsa bunlara pişmanlık yasası da çıkarmak lazım)

Terörist örgütü reddedip gelen her oluşuma eyvallah, ama şantajla gelene kapımız kapalı,
ordu güneydoğudaki askeri politikasını değiştiriyor zaten, örgütün seyrini önümüzdeki yıllarda daha net görürüz.

edit: ha bu arada farkettim de, konu yine yüzlerce benzeri olan kürtlere ağlama duvarlarından birine dönmüş bile.

neyse,

ne mutlu türküm diyene.

söz sadece "ne mutlu türküm diyene", "ne kakadır japonum diyen" demiyor, "lanet olsun tunusluyum diyene" de demiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Almanya dağlarında gencecik Alman askerleri,polisleri,öğretmenleri büyük devletlerin çıkarı uğruna ölüyor mu?

Verilen yüzbinlerce şehidimiz var boş konuşuyorsunuz.Zaten size şerefsiz diyen arkadaşım bu şehitlerin acısı ile konuşuyor.Dikkat edin bu derece hassaslaşmış bir toplumu kaşırsanız şerefsiz tepkisiden çok daha fazlasını alırsınız.

Aket-Atum said:
Şu lafın silinmesini öneren, onu savunan, yarım aklı ile haklı çıkarmaya çalışanlar gözümde hiçbir değeri olmayan şerefsizlerdir.
Sosyal ağlarda paylaş

Buyse said:
Milamber said:
seçimlerde kim neyi siler görürüz

şimdiye kadar okuduğum en güzel yorum bu oldu. eğer hükümetin yaptığı açılımlar halk tarafından beğenilmezse bunun görüleceği yer sandık olacaktır. eğer hükümet yeterince bu politikalara önem vermezse bunun görüleceği yer yine sandık olur. "OLMALIDIR." ben bu milletin sağ duyusuna, bin yıllardır birlikte yaşama kültürüne, aynı toprakları paylaşma olgusuna yeterli önemi her dönem verdiğini düşünüyorum. bir kısım fanatik gerizekalılar hariç, terör meselesini tüm kürtler üzerine hiç kimse atmamıştır şimdiye kadar. ve doğuda yaşayan kürtler "başka seçenekleri olmadığı için" dtp ye oy vermek zorunda kalırken, batıda yaşayan ve sayıları doğudakilerden de çok olan kürtler dtp ye oy vermemişlerdir. bu bile gelişmişliğin, kalkınmanın, sosyal hakların daha çok sunulduğu bölgelerin, doktorun, öğretmenin, hastanenin bir insanın fikirlerini nasıl değiştirebileceğini gösteriyor bize.

ben bunu daha önce de söyledim, "yapalım bi referandum, koyalım kürt sorununa çözüm planını halkın oyuna, görelim neyin ne çıkacağını" dedim forumda, arkadaşlara ters geldi tabi.
Burada mühim olan halkı ikna etmektir, terör örgütünü reddedemeyenlerle işbirliği yapabilecek hiçbir hükümet, iktidar, parti gelmedi daha Türkiye'ye, daha da gelmez, çünkü bu halk herşeyi unutur, ama ölüsünü şehidini unutmaz.

Ayrıca dtp'ye oy vermek zorunda kalan insanların içinde "yav ben niye bunlara oy vermek zorundayım" diye düşünüp daha ılıman bir parti kuranın çıkmaması da ilginçtir.
Ben bildim bileli, kürtleri hep aynı tip, saldırgan politikalı partiler desteklemiştir.
2. tip bi parti hiç çıkmamıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

Tenekeadam said:
Almanya dağlarında gencecik Alman askerleri,polisleri,öğretmenleri büyük devletlerin çıkarı uğruna ölüyor mu?

Verilen yüzbinlerce şehidimiz var boş konuşuyorsunuz.Zaten size şerefsiz diyen arkadaşım bu şehitlerin acısı ile konuşuyor.Dikkat edin bu derece hassaslaşmış bir toplumu kaşırsanız şerefsiz tepkisiden çok daha fazlasını alırsınız.

+1 + imzanada +1
Sosyal ağlarda paylaş

cidden şahane argümanmış. o yazı pkk yokken de dağlarda yazılıydı, o zaman da yanlıştı. ve evet alman askerleri afgan dağlarında amerikan çıkarı için ölüyor.

ayrıca burası bir tartışma forumu, daha fazlasıyla tehdit etmeyi geçtim kimseye hakaret edemezsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

senelerce gasp edilmiş hakları geri vermemeyi, kürt isyanlarını gerekçe göstererek meşrulaştırmak kadar saçma bişey yok. bu, ermeni soykırımının sorumluluğunu hiçkimseye zarar vermemiş ermenilere yüklemekle aynı şey, ve tıpatıp bizim ulus-devletimizin zihniyetini yansıtıyor. bu, bugün oluşmuş bişey değil, zaten geçmişte tekrarlananların aynısı. o yüzden olayları hem bugün için hem de geçmiş için aynı şekilde değerlendiriyorum: devlet adil davranmamıştır.

ortada gasp edilen haklar varsa, bu haklar verilecek. terörle savaşma demiyo kimse, ama hakları gasp etmeye devam ettikçe terör de sona ermeyecek. bu topikte verilecek ufacık değişiklikler, bizim hayatımızda herhangi bir değişikliğe yol açmayacak, ama kürtlerin yaşantısında ve devlet algısında emin ol birçok şeyi değiştirecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Her devlet her grubun istediğini yapsaydı ayakta kalamazdı ki.

Belli bir ölçüye kadar bazı haklar verilir, ama biri gelip ülkenin adında bile geçen bir kelimeden rahatsızlığını dile getitirse o zaman ülkennin geleceğine yönelik büyük bir tehdit var demektir. Ona ise Dur! demek zaten devletin refleksidir.

en azından bence böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

@sir, ben yapılanlar doğrudur yanlıştır demiyorum, sadece sorunun-travmanın kaynağını gösteriyorum.
hem sadece kürt isyanlarından mı bahsediyoruz, osmanlıdan kopup gelen bir yapıyız, ermeni isyanları, yunan ayaklanması, arnavutlar, bulgarlar, kuzey afrika, ortadoğu ve araplar... yani iş sadece "kürtler isyan etti diye mi bu haksızlıklar" denecek kadar basit değil, travmanın sebebi çok daha derinlerde. Yıllarca hükmettiğin toprakları kaybetme çaresizliği de var işin içinde, yıllarca omuz omuza yaşadığın insanların seni sırtından hançerlemesi de.

Üstüne üstlük o isyanlara çok benzeyen pkk yapılanması.

Bunların sonucunda olanları büyük haksızlık, büyük yanlışlık diye görmeden önce, sebebini iyi anlayıp, teşhisi ona göre koymak gerekir.

Aha yukarıda da yazdım, işin şantaj boyutu ve halktan gelecek büyük tepkiler hükümetlerin elini direkman kapatır.

Şu milletvekilinin söylediği şeyleri yasalaştırdıktan sonraki gün mhp'nin oyu ne olur, akp gibi emanet oylarla yaşayan bir partinin hali ne olur, tahmin edersin herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

Yasadigi topraga vatana savas acan, kendi askerini öldüren, kendi halkini öldüren insan haindir. Kürt devleti yok. Kürt vatandasi degil onlar. Sayet öyle olsaydi sinir disi bi operasyonla hoop kökten cözüm. Sorun Türk vatandasi olduklari halde kendi vatanlarina savas acan insanlarda. Eger bu katliamlari sadece gecmiste yasanilan dislamalar sonucunda gerceklestiriliyolarsa, bebeklerini kendi ellerimle öldürürdüm ve zevk alirdim. Hicbiri yasamayi hak etmiyo. Televizyonda bize nefret kusuyolar. Gecmiste 1 yasanmissa günümüzde 10 gösterilmis beyinleri yikanmis nesil görüyorum suan onlari. Aci cekerek pislik icinde ölmelerini temenni ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

kurtlerin hak ve ozgurlukleri=/=ne mutlu turkum diyene yazisinin silinmesi

ne mutlu turkum diyene yazisinin silinmesi=ulus devlet bilincinin cokertilmesi

ulus-devlet bilincinin cokertilmesi=uniter yapinin bolunmesi

uniter yapinin bolunmesi=ic savas

yukaridaki denklem yuzde yuz olacaklar demiyorum. olasi ihtimallerden biri oldugunu soyluyorum sadece. o demokrasi savunucusu, super humanist maskelerinizle kazmalari balyozlari sallarken yukaridaki denkleme dikkat edin.
ola ki birgun amacladiginiz o humanist utopyaya ulasmak icin altini eselediginiz temelleri gercekten yikmayi basarirsaniz; coken binanin altinda kalma ihtimaliniz, hayal ettiginiz tozpembe utopyanin kurulmasindan cok daha yuksek bir ihtimal.

cok, cok tehlikeli bir oyun oynadiginizi ne zaman farkedeceksiniz acaba.
Sosyal ağlarda paylaş

Sakallılar yine ülkenin içine etmeye devam ediyor tam gaz! Kürtçe yer ismi koyulursa ilerde ülkenin 2 dili olur. İşte o zaman ülke de bölünür devlet falan da kalmaz. Bunu anlamak için dahi olmaya gerek yok heralde.

TRT Şeş açıldı da ne oldu? TRT Şeş izleyicilerinden bir yorum: TRT Şeşle karşılaştırıldığında Roj TV bile daha tehlikesiz Türkiye için. TRT Şeş milli birlik zihniyeti aşılamak kürtleri sisteme çekmek yerine onları ayırarak ve dışlayarak ortada olmayan bir kürt milliyetçiliği yaratmaya çalışıyor. Zamanında bol bol söyledik, uyardık gözü kapalı özgür demokrasi kelebekçikleri anlamamakta ısrar etti. Hergün bir bir çıkıyor uyarılarımız, bu örümcek ağı tutmuş hasta zihniyetle Türkiye falan kalmaz 5 seneye!
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmiş 5 senede az mı değişiklik oldu?

5 seneyi bırak bu ülkede sırf seçimlerde oy alabilmek için 1 senede bölücülük desteklenebiliyor. İnan bana bu hastalıklı kafa yapısıyla gayet kolay ülkenin içine edilmesi, hergün de bir adım daha atılıyor zaten. Öyle 20-30 seneye kalmaz yani.

Öyle veya böyle hergün olan gelişmelere baktıkça daha da rahat söyleyebiliyorum ki bu forumda savunduğum fikirlerin ve iddiaların %99'unda herhangi bir yanılgı yaşamadım. Gayet açık ve net ülkenin bütünlüğünün içine ediliyor, böyle giderse TC yıkılır açık ve net.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...