Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ne Mutlu Türküm Diyene yazısı silinmeli

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
konuyu zilyonlarca benzeri açılmış kürtlere ağlama topiklerinden birine mi çevireceksiniz?

söyleyin ona göre dersim isyanına kadar süregelen kürt isyanlarının listesini c/p'leyeyim.

her etki bi tepkiyi doğurur,
her terkedilmişliğin ardında terketmek için bir sebep vardır,

her mezopotamya karışıklığının ardında bir verimli toprak savaşı vardır.
ve savaşları genelde imparatorluklar çıkarır, şehir devletleri değil.
Mesaj tarihi:
Başka etnik kökene sahip olan insanlarımız sakın kürtler gibi onun bunun kucagına oturup ülkeye bölmeye çalısmadıkları için o muameleyi görmemiş olmasın?Kürtlerin bu tarz saçmalıklarını nasıl savunabiliosunuz aklım almıyor.Devletin yaptıkgı her sey kesinlikle dogrudur die savım yok ama o kadarda uzun boylu degil yani hep "kürt"ler hakkı devlet haksız demek ki bu türkler olmasa kürtler çok acayip işler basarıp dünyaya kök söktürceklermiş biz engellemşiz yazık
Mesaj tarihi:
konu inanılmaz çirkin bir biçime doğru yöneliyor. o yüzden devam etmenin anlamı yok. ancak tartışmanın gelişimi içinde uygun bir durum oluşmadığı için bu konuda tam olarak ne düşündüğümü anlatma fırsatım olmadı. çok özetle anlatayım.

türk milliyetçiliğinden de, en az kürt milliyetçiliğinden tiksindiğim kadar tiksiniyorum. türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım ve bundan dolayı mutluyum. ancak kendimi ırksal olarak türk diye tanımlamıyorum. çünkü aslında bütünüyle ırk tanımına karşıyım. dolayısıyla ailemin her iki tarafının da kökeninin tanımı olan "yörük" tanımını da benimsemiyorum. herhangi bir ırksal illiyetle uğraşan herkesi de ilkel olarak görüyorum. bu ister kürtçülük olsun ister türkçülük olsun ister slavcılık olsun.

"ne mutlu türküm diyene" söylemi de atatürk'ün ince bir manevrasıdır. "türk olana" dememiştir ve işi ırkçılıktan uzak tutmaya çalışmıştır. ancak bu söylem, muhattapları kabul ettiği sürece geçerlidir. muhatabı bu söyleme inanmamışsa kendi kendimize gelin güvey olur dururuz.
Mesaj tarihi:
Kısaca kimse burada kürtler baskı görmedi , güllük gülistanlık yaşadılar , ne zorunuz var neyden rahatsız oluyorsunuz mavallarını anlatmasın. Kimseyi de kandırmaya çalışmasın ya da salak yerine koymasın.

Mesela ben ortalarda kürdüm kürdüm diye dolaşan bir insan değilim. Türküm derken gurur duyuyorum bunda hiçbir sorun yok. Kökenimde zaten türk , kürt , arap karışık birşey. Ama ben bile bunları burada kel alaka olarak yaşadıysam , ve aklımda kaldı ise bunun kat ve kat fazlasını ve şiddetlisini yaşayan insanların durumunu düşünmek lazım.
Mesaj tarihi:
h.nihal atsız said:
ermeniler, kürtler, çerkezler, abazalar, boşnaklar, arnavutlar, pomaklar, lazlar, lezgiler, gürcüler, çeçenler içerideki düşmanlarımızdır.

bu kadar çok düşmanla çarpışmak için iyi hazırlanmalı.

tanrı yardımcın olsun.
Mesaj tarihi:
İyi niyetli bir şekilde olmak suretiyle, belirli şeyler tabii ki kaldırılabilir/değiştirilebilir. Fakat her ülkede belirli seviyede milliyetçi anlayış olmak zorundadır. Uzayda yaşamıyoruz. Ülke bütünlüğünün korunması açısından ve diğer ülkelere karşı ayakta kalabilmek için gerekli olan birşey bu.
Mesaj tarihi:
sir said:
almanyada türk mahallelerinde "ne mutlu almanım diyene" yazıyo mu? türkçe yayın yapma yasağı var mı? anadilde türkçe eğitim yasak mı? türklük inkar edilen, tanınmayan bir köken mi almanyada?

Şu yazdıkların cahilliğinin belgesi sayılır.

Almanya tenefüslerde Türk çocuklarının aralarında Türkçe konuşmalarını yasaklamaya başladı.

Zaten tarihi nazi lekesi ile kirlenmiş bir ülkenin çok çağdaş kültürel haklar sağladığını düşünmek saflıktan öte bir yaklaşım değildir.

Balkanlarda yaşayan Türkler ya da Çin'de yaşayan Uygurlar'ın durumu apaçık ortada değil midir?

Önce Dünya'ya ardından Türkiye'ye bakıp ulan adamlar ne kadar çağdaş biz yontma taş devrinde kalmışız bunun bütün sorumlusu Türklerdir diye çıkarımda bulunurken ne içiyorsanız söyleyin bizde içelim.
Mesaj tarihi:
sg-1 zaten sana göre kürtlerin ağlayacak bişeyi yok, herşeyi hakettiler.

görmekten aciz olduğun şey şu ki, kürtler de, kürtlerin haklarını savunanlar da insan hakları evrensel beyannamesinde her ülke vatandaşı için tanımlanan haklardan fazlasını istemiyorlar. bu haklar almanyada, fransada ve diğer ab ülkelerinde verilmiş halde. ama bizde yok. o yüzden sen bu insanlara "bakın türklük bir etnisite değil" dediğin zaman, onlar da "ee niye bizim etnisitemizi uluslararası standartlardaki şekliyle yaşayamıyoruz" diye sorarlar. burada niyetten çok uygulamalar devreye giriyo, ve uygulamada görülüyor ki Atatürk'ün kastettiği manadan çok çok uzaklardayız.
Mesaj tarihi:
Horizon said:
Kısaca kimse burada kürtler baskı görmedi , güllük gülistanlık yaşadılar , ne zorunuz var neyden rahatsız oluyorsunuz mavallarını anlatmasın. Kimseyi de kandırmaya çalışmasın ya da salak yerine koymasın.

Kürtlerin bir baskı politikasına tabi olduğu doğru fakat bunun temellerine imneden "kürt halkı eziliyor" diyemezsin. Tarihte şeyh said isyanları ingilizlerin destekleri ile çıktı, bugünde ABD ve AB destekli çıkıyor. İlk kurulduğu zamanda Terörist örgüt SSCB destek veriyor idi (Sanki SSCB emperyalist değil!). Ee üstünde bide örgüt marksist doktrinleri tanıdı (ABD'den AB'den destek al bide marksist ol bak sen şu işe), halkdada bir "eziliyorsunuz" politikası güdülerek, ezilen statüsüne koyulma haraketi başladı. Oranın halkı eğitimsiz. Dolayısıyla sorun ekonomik. Neden mi ? Çünki eğitim ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamayan özallar şunlar bunlar, resmen bu halkı PKK'ya itti (Sanki PKK kürt halkının kara kaşı kara gözünü seviyor?). Sonra ver elini çatışmalar, bombalamalar.

Bu durumda da "eziliyorsunuz politikası" ile 12 yaşındaki çocuklar bile sokakta taş atarken, devlet mecburi baskı altına almak zorunda. Ayrıca etnik bir sorun olsaydı, göç ettirilen, baskıya dayanamayı göç etmiş insanlar büyük şehirlere alınmazdı!

Etnik sorun'un ne olduğunu iyi kavramak gerekir. Bugün kürt sorunu emperyalistlerin uydurduğu, sallama kürt faşizmi ve amerikanın iskele yaratma projesidir. ( ne garip dimi 15 yıl önce SSCB'nin iskele yaratma projesi, şimdi ABD'nin. O halde neymiş PKK sosyalist değil, iki yüzlü kürt halkıyla yakından uzaktan ilişkisi olmayan, sadece kandıran bir terör örgütü imiş. ) Doğuda var olan tek sorun ekonomik kalkınma sorunudur.

Horizon said:
Mesela ben ortalarda kürdüm kürdüm diye dolaşan bir insan değilim. Türküm derken gurur duyuyorum bunda hiçbir sorun yok. Kökenimde zaten türk , kürt , arap karışık birşey. Ama ben bile bunları burada kel alaka olarak yaşadıysam , ve aklımda kaldı ise bunun kat ve kat fazlasını ve şiddetlisini yaşayan insanların durumunu düşünmek lazım.

Benim babamda kürt. Dolayısıyla bende. Ama şunu diyorum sana, kürt halkına uygulanan şiddet boşa değil aslında. Çünki yarın o insanları kandırarak sana karşı çatabiliyorlar. Zaten "gaffar okan"ı araştırırsan o halkın neye ihtiyacı olduğunu anlarsın. O halk devletle el ele anlaşıp, ekonomik kalkınma ve hizmetler istiyor. Ama buna izin vermeyen kim ? PKK. Azmı öğretmenler kaçırdılar ? Azmı bombaladılar. Neden ? Çünki bombalamazlarsa TC'ye 1 kişi daha kazandıracaklar.

Ve bugün bak medyaya, etrafına; kürt sorunu var diyenlerin çoğu 2 yıl sonra PKK için "terör örgütü" lafını kullanmamaya başlar.

Bilemiyorum bazı oyunlara kanmamak lazım. Demokrasi denilen her şeye inanmamak lazım. Yoksa ben doğudaki insanlarla ne gibi bir sorun yaşayabilirim ki ? Nerden çıktı ki bu garez ?
Mesaj tarihi:
firatram ,

Kökenimden olan bazı insanların geçmişte yaptıkları yanlışlar beni bağlamaz. Eğerki ben türkiye cumhuriyeti vatandaşı olduğum halde etnik kökenimden dolayı bazı direk veya dolaylı baskılara mağruz kalıyorsam sorun vardır. Geçmişte olanlar vatandaşların yasal haklarının filtrelenmesini haklı çıkaramaz. Yok öyle birşey.

Eğerki anayasası olmayan bir topluluk olsaydık zaten güçlü güçsüzün kafasına vurup sustururdu. Kimse de ses çıkaramazdı. Ama bizim anayasamız var ve vatandaşlara verilen haklar var.
Mesaj tarihi:
Milamber said:
seçimlerde kim neyi siler görürüz

şimdiye kadar okuduğum en güzel yorum bu oldu. eğer hükümetin yaptığı açılımlar halk tarafından beğenilmezse bunun görüleceği yer sandık olacaktır. eğer hükümet yeterince bu politikalara önem vermezse bunun görüleceği yer yine sandık olur. "OLMALIDIR." ben bu milletin sağ duyusuna, bin yıllardır birlikte yaşama kültürüne, aynı toprakları paylaşma olgusuna yeterli önemi her dönem verdiğini düşünüyorum. bir kısım fanatik gerizekalılar hariç, terör meselesini tüm kürtler üzerine hiç kimse atmamıştır şimdiye kadar. ve doğuda yaşayan kürtler "başka seçenekleri olmadığı için" dtp ye oy vermek zorunda kalırken, batıda yaşayan ve sayıları doğudakilerden de çok olan kürtler dtp ye oy vermemişlerdir. bu bile gelişmişliğin, kalkınmanın, sosyal hakların daha çok sunulduğu bölgelerin, doktorun, öğretmenin, hastanenin bir insanın fikirlerini nasıl değiştirebileceğini gösteriyor bize.
Mesaj tarihi:
Anlatamadım galiba ? Ben sana kürt sorunun asıl adının Emperyalist işgal planı olduğunu söylüyorum, sen bana halen ezilmiş diyorsun. Eğer bir bölgede 50 yaşındaki kadınlar bile naralar atarak bir ulusal faşizm yapıyorsa, devletin ne yapmasını bekliyorsun "buyrun geçin yakın yıkın heryerimi" demesini. Doğunun kurtuluşu sıkı güvenlik içinde eğitim ve sağlık kalkınmasıyla gerçekleşir.

Anlamalısınız artık şunu kürt sorunu yok, güneydoğu kalkınma sorunu var.

Horizon said:
Eğerki anayasası olmayan bir topluluk olsaydık zaten güçlü güçsüzün kafasına vurup sustururdu. Kimse de ses çıkaramazdı. Ama bizim anayasamız var ve vatandaşlara verilen haklar var.

O halde sorunun temeli ırkdan dolayı değil, ekonomik işte. Irk olayı tamamen emperyalistlerin kullandığı bir silah.
  • Yeni Oluştur...