Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Transferler 2009-2010

Rewendor

Öne çıkan mesajlar

Sozlukten alıntı

"aslinda yeteneklidir, ama futbolu cok fena abartilmistir bence. ingiliz ve ardindan avrupa medyasi adami allamis pullamis, salt yakisikliligiyla (bkz: genc kizlarin gözdesi) ve victoria'yla evlenmesiyle mansetlere cikabilecek birisi olan beckham'i, bir zidane, bir gullit yapmistir. iyi orta kesmesi, caliskanligi ve frikikleri disinda pek bir numarasi yoktur. iyi bir markajci, bu adami öyle bir baglar ki, bakkala sigara almaya bile gidemez.*

2002 yılında Beckhamın en şaşalı zamanlarında yazılmış bu paragraf...
Sosyal ağlarda paylaş

BulletRide said:

Alberto Aquilani ---> Liverpool

Roma ile anlaşılmış.De Rossi bekliyordum ama bu da iyidir

üstte yazıldı :P
aquilani, alonso'nun yerini doldurabilir bence.

Pirlo Milan'da kalacak deniyor birkaç gündür, kalsın artık o da giderse Milan diye bir şey kalmaz pek.
Huntelaar'ın adı geçiyor Milan'la. 15 milyon euro bonservis deniyor. Huntelaar tekrar parlayabilir belki İtalya'da, orası belli olmaz, ama Milan'ı iddialı bir konuma sokmaktan uzak.
Sosyal ağlarda paylaş

evet, en popüler olduğu zamanlarda kendisine şuursuzca bok atıldı, bilgisizce hak etmediği şekilde eleştirildi; ama benim bu adamın futbol anlamında bir süperstar olduğu konusunda ciddi şüphelerim var.

öncelikle, beckham asla yeteneksiz veya yatan bir futbolcu değil. inanılmaz bir vuruş tekniği var; duran toplarla, uzun paslarla, ortalarla, ara sıra da olsa uzaktan vuruşlarla her zaman çok büyük bir tehlike yaratacak kapasitede. bir de sahanın bütününü görebilme yeteneği ve futbol bilgisi bu vuruş tekniğiyle birleşince tadından yenmez paslar çıkıyor ortaya. mücadeleyi de hiçbir zaman bırakmıyor, sürekli koşuyor. beckham'ın bu özellikleri ortada, birkaç maçını izleyen herkes bunu görebilir.

yalnız bu adamın bir de olmayan özellikleri ve bunların oynadığı pozisyon dolayısıyla oluşturduğu handikap var. hepimizin bildiği üzere beckham yıllardır sağ kanatta oynuyor. peki bir kanat oyuncusunun en önemli görevi nedir? top taşımak, adam eksiltmek, ondan sonra artık ne yapacaksa yapmak.*beckham olağanüstü ortalar yapıyor, tamam. ama topla bindirme yapıp sıfıra doğru inemiyor, adam eksiltemiyor. çünkü beckham'ın top tekniği zayıf, çünkü beckham hızlı ve çabuk değil. bunlar artık 32 yaşında olmasıyla ilgili şeyler değil, united'daki son birkaç sezonundan itibaren beckham'ın iki maç üst üste topla depar attığını görmedim ben. böylece takımının sağ kanadını bir nevi felç etmekle kalmıyor, gerçek futbol seyircisinin de seyir zevkini azaltıyor. dünyanın en teknik, göze en hoş gelen futbolu oynayan futbolcularını seyretmek için real madrid maçını açan futbolsever karşısında beckham'ı ve sade oyununu buluyor, sahada en fazla yaratıcılık gösterilebilecek alanlardan birini işgal etmiş olarak. evet doksana çakılan frikikler ve tam yerini bulan kavisli ortalar göz zevkimizi okşuyor ama bunlar her maç olan şeyler değil.

barcelona'nın quaresma* gibi heyecan verici yetenekler transfer ettiği, united'ın da beckham'ı ufaktan gözden çıkarmaya başladığı bir dönemde niye alıyor o zaman real beckham'ı 25 milyon pound'a? o parayı kat kat geri kazanmak için tabii. 32 yaşındayken roberto carlos'u isteyen mourinho, futbolunun en olgun çağındaki beckham yerine shaun wright phillips gibi kanat oyuncularını tercih ediyor işin para kısmıyla ilgilenmediği için. beckham her zaman göz önünde, ama iyi bir sağ kanat deyince akla o gelmiyor. real'deki hocaları da ondan daha fazla verim almak için aslında özelliklerine en uygun mevkide oynatıyorlar birkaç maçta. orta sahanın ortasında. ama kanattakinden daha kötü oynuyor orada. nedeni belirsiz, herhalde alışkanlıktan. sonra da zaten kendisi ve avrupa futbolu için en doğru şeyi yapıp amerika'ya gidiyor.

zamanında ingiltere milli takımı için hayati önem taşıdığı doğru, ama bu ingiltere'nin çaresizliğinden kaynaklanıyordu biraz. zaten şimdi de aaron lennon'u, shaun wright phillips'u kendisine tercih etmeyecek bir hoca olduğunu zannetmiyorum.

beckham hep süperstar kategorisinde görüldü ama tüm bunları göz önüne alınca manchester united'daki ilk sezonları hariç hiçbir zaman bu seviyede futbol oynamadı. 99'da* avrupa'da yılın ortasahası seçildiğinde kariyerinin doruk noktasına ulaştı. ondan sonra hep marka olarak yükseldi, futbolcu olarak değil.

Not: Sözlükte rastladığım Beckham hakkındaki en güzel yazı bana göre.İyi oyuncu ama neden süperstar değil birçoklarına göre güzel açıklanmış...
Sosyal ağlarda paylaş

Kaspar said:

BulletRide said:

Alberto Aquilani ---> Liverpool

Roma ile anlaşılmış.De Rossi bekliyordum ama bu da iyidir

üstte yazıldı :P
aquilani, alonso'nun yerini doldurabilir bence.

Pirlo Milan'da kalacak deniyor birkaç gündür, kalsın artık o da giderse Milan diye bir şey kalmaz pek.
Huntelaar'ın adı geçiyor Milan'la. 15 milyon euro bonservis deniyor. Huntelaar tekrar parlayabilir belki İtalya'da, orası belli olmaz, ama Milan'ı iddialı bir konuma sokmaktan uzak.

Sen 21.52'de yazmışın pazarlık vardı o saatte,beni aradı Rafa hoca işi bitirdiklerini açıkladı.Olsun
Sosyal ağlarda paylaş

Ekşi sözlükten kaynak gösterildiği anda ben zaten bıraktım tartışmayı. Lol... Ekşi sözlük yahu, wikipedia falan olsa yine neyse... Tuvalet kağıdından daha değersiz yorumlara sahip ekşi sözlük... Hani çok istiyosan gireyim ben de cr için rezalettir sabriden kötüdür yazayım sonra buraya alıntılayayım?

ekşi sözlük...

yok yok.. ben daha fazla hakkaten tartışmayacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

cm gencliginin diamond olarak bildigi duzenin ortasinin saginda cilgin atan M-R bir abi iste. kiyasladiginiz adamlar ise yine cm diliyle AM/F-RLC.
bi de gorduk shaun wright phillipsi de...
kisaca beckham cok iyi bir futbolcu(ydu).
´ben yildizim, pasimi atar izlerim.´ de demezdi bu. baya pres yapardi falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Ekşi sözlükten kaynak gösterildiği anda ben zaten bıraktım tartışmayı. Lol... Ekşi sözlük yahu, wikipedia falan olsa yine neyse... Tuvalet kağıdından daha değersiz yorumlara sahip ekşi sözlük... Hani çok istiyosan gireyim ben de cr için rezalettir sabriden kötüdür yazayım sonra buraya alıntılayayım?

ekşi sözlük...

yok yok.. ben daha fazla hakkaten tartışmayacağım.

Beckhamın adam geçebilme yeteneğinin sınırlı olması onlarca kişi tarafından gösteriliyorsa en azından banlanmamam gerekir dimi futbol bölümünden:)Ayrıca yolladığım yazıyı okuduysan çok da düzgün ve açıklayıcı bir yazı olduğu da belli.Bir not daha burdaki birçok kişinin de sözlükte yazan insanlardan ne farkı var?
Sosyal ağlarda paylaş

sözlükte daha çok "at yalanı, yerim inananı" gibi bir durum var
burda ise insanlar tartışıyorlar bir konu üzerinde, herkes ortaya lafını atıp dönüp arkasını gitmiyor.

ayrıca Beckham'ın adam geçme yeteneğinin olmadığını düşünmenizin sebebi buna genel olarak gerek duymaması. topu ayağında çok fazla tutmadan, gerektiği gibi kullanıyor Beckham. Yeri geldiğinde adam da geçebiliyordu Manu dönemlerinde ama oyun zekası aşırı üst düzey bir oyuncu ve bu sayede etrafını iyi görüp doğru pasları atabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Özdil said:

Elano Niye Başarısız Olacak.

Elano...Manşetlerde havai fişekler patlıyor.Kimi “Kaka’dan iyi” diyor.Kimi “Yeni Hagi” diyor.

Müthiş topçu, burası kesin.

Ama, insanın aklına şu masum sorular geliyor: “Manchester City’de neden gözden çıkarıldı? Neden İngiltere’den bir başka takım talip olmadı? Bizim bilmediğimiz, İngilizler’in bildiği bir pürüz mü var? Niye bir İspanyol veya Portekiz takımı istemedi? Niye İtalya’daki transfer borsasında adı bile geçmedi? Niye?”

Geçen sezonun başında Güiza için aynı masum soruları sormuştum: “İspanya gol kralını neden İspanya’dan bir takım istemedi? Bizim bilmediğimiz, İspanyollar’ın bildiği bir pürüz mü var? İngiliz kulüpleri şakır şakır İspanyol alırken, neden hiçbiri Güiza’ya talip olmadı? İtalya’dan niye isteyeni çıkmadı?”

Güiza sorularının cevabını yaşayarak öğrendik... Özel hayatında sorunları olan, ruhu yorgun, “Sezon bitse de memlekete gitsek” diye düşünen bir futbolcu Güiza... Haliyle, Fenerbahçe’ye elle tutulur katkısı olmadı.

Ya Elano?

Tembel, idmanlarda çalışmıyor, bu bir...Savaşmıyor, mücadele sevmiyor; ayağını rakip futbolcuya uzattığı görülmedi, bu iki...

Üçüncüsü ise, hepsinden önemli...Kendini teknik direktör zanneden bir futbolcu Elano!

Takım içinde çete kuran, çetesini teknik direktöre karşı isyana kışkırtan, soyunma odasında ‘onu oynat, bunu oynatma’ diye akıl vermeye kalkışan, üstelik, kulüp başkanıyla baş başa görüşüp ‘teknik direktörü görevden almasını isteyen’ bir futbolcu Elano!

Bu yüzden, bizim gazeteler “Kaka’dan iyi, yeni Hagi” filan diye pohpohlarken, İngiliz basını, “İsyancı kovuldu” diye yazıyor! Machester City’nin ‘kurtulduğunu’ yazıyor!

Pişmiş aşa su katmak istemem ama, Brezilyalı Lincoln’ü ‘sorunlu’ diye gözden çıkardı Galatasaray, onun yerine, hem de daha pahalıya ‘sorunlu’ bir Brezilyalı aldı.

Ve, aslına bakarsanız, Brezilyalı futbolcu almasını bilmiyor Galatasaray...

Şimdi bu iddialı yargıyı okuyup, “Taffarel kötü müydü? Capone kötü müydü?” diyenler çıkabilir... Haklılar... Peki ya sonra? Sayayım isterseniz... Bruno, Marcio, Jardel, Batista, Felipe, Pinto, Christian, Cesar Luis Prates, Conceiçao, Lincoln... İyi miydi?

Son 10 senede 10 tane Brezilyalı aldı Galatasaray... Hangisinin dikişi tuttu? 10’da sıfır... Kimi tembeldi, kimi teknik direktörle kavga etti, kimi gurbet travması yaşadı, kimi de Conceiçao gibi Real Madrid’de bile forma giymiş olmasına rağmen Türkiye’yi sevmedi.

Çünkü...Galatasaraylı arkadaşlarım kızacak ama, Fenerbahçe alıyor diye Brezilyalı alıyor Galatasaray... Bizde de bulunsun diye alıyor. ‘Deneme-yanılma’ yapıyor, ‘deneme-yamulma’ yaşıyor.

Halbuki, tüm tarihi boyunca en büyük başarılarını ‘Avrupalı yabancılarla’ kazandı Galatasaray, en büyük süksesini ‘Avrupalı transferlerle’ yaptı... Hodziç, Sedjiç, Abramczik, Simoviç, Prekazi, Six, Koseçki, Götz, Stumpf, Friedel, Saunders, Hagi, Popescu, Frank de Boer, Ribery, Avustralyalı ama İngiltere efsanesi Harry Kewell ve Baros...

Bu iş Brezilyalılar’la olsaydı, UEFA Kupası’nı Fenerbahçe kaldırırdı... Bunu unutuyor Galatasaray.

Yılmaz Özdil

Bence çok ağır olmuş bu yazı.
Sosyal ağlarda paylaş

Genelde böyle kendi konusunun dışına çıkıp yazdığı zaman iki satır araştırıyor, sonra internetten falan görüp duyduklarıyla her şeyi çözmüş gibi yazıyor oturup, ondan sonra sıçıyor böyle. Genel huyu Özdil'in. Bilmiyorsan yazma, bak benzine gene zam gelmiş onu yaz. İlla troll olup ilgi çekecek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...