LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Horizon said: Arkadaş(bonepart), özgürlüğün tanımı isteklerine pek uymuyor. Başka insanları rahatsız etmedikçe , haklarına tecavüz etmedikçe diye bir sınır vardır. Sınırsız özgürlük toplumlarda ne yazıkki olmaz. Bir de yukarıdaki mesajın fazla özgürce olmuş , mesela sen alkolsüzken bile insanlara böyle hakaret edebiliyorsan evet senin alkolü toplum içinde kullanmanı lütfen yasaklasınlar :). Alkollu insan baska insanlari rahatsiz eden insan degildir. Boyle tanimi nereden cikardin? Kisinin karaktersizligi, gorgusu ile ilgilidir bu konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Sokakta itlik yapani alkole bagladiniz ya bravo. Odulluk insanlarsiniz. Iran kultur atesesinden odulunuzu alacaksiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Horizon said: BonePART , Sadece kolluk kuvvetleri ile asayiş sağlanabilseydi yasalara gerek kalmazdı. "Alkol alınması neden başka insanların hakkına tecavüz oluyor" demişsin.. hakatten sordunmu bu soruyu ? Alkol almanın değil , alkolu dengesiz alan insanlardan bahsettiğimiz çok belli ama sana bir daha belirtelim. Burada birçok insan farklı düşünen veya farklı fikirler ortaya atan kişilere bile tahammül edemeyip hakaret ediyor. Daha insanların farklı düşünme veya fikir belirtme özgürlüklerine bile saygı duymayanların bu konu üzerinde böyle haşince durması komik. Ha bu arada bonepart , evet ben çok şeker bir insanım :). Iyide dengesizligin ne alakasi var ki alkolle al bak bu hafta eksisozlukte 1 numara olmus entry. Yalan veya gercek onemli degil. Ayni bicimde binlerce olay oluyor her gun. http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ezan+dinlemedi%C4%9Fi+i%C3%A7in+tartaklanan+insan%2F%2316113762 En basiti Taksimde ramazanda kendi hallerinde bira icen arkadaslarima tekme tokat saldiran 3 kisi ornegi var. Bu durumda alkolun sucu ne ki. It kopuk her yerde. Ayrica isinize gelince kolluk kuvvetleri cozum bulsun korusun destek olsun oluyoda isinize gelmeyince mi kolluk kuvvetleri cozum bulamiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 İçki içip taşkınlık yapanları engellemek için piknik yerlerinde içki içmeyi yasaklayalım, trafik kazalarını engellemek için trafiğe çıkmayı yasaklayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Horizon said: BonePART , Sadece kolluk kuvvetleri ile asayiş sağlanabilseydi yasalara gerek kalmazdı. Bu arada suda dunyada duydugun en sacma cumle. Horizon hane demogoji yapicam diye ne diceni bilemiyosun. Ac bak kolluk kuvveti ne demek polis ne ise yarar. Ben istersen yardimci oliyim. Wikipedia: Police are agents or agencies, usually of the executive, empowered to enforce the law and to ensure public and social order through the legitimized use of force. jandarma İt. gendarme is. (janda�rma) 1. ask. Yurt içinde genel güvenliği ve kamu düzenini korumakla görevli, yasa ve nizamların koyduğu hükümlerin yürütülmesini ve bunlara dayanan hükûmet emirlerinin yerine getirilmesini sağlayan silahlı askerî kuvvet. 2. ask. Bu kuvvette görevli olan kimse. 3. sf. mec. Açıkgöz. polis Fr. police is. 1. Şehirde kamu düzenini, huzur ve güvenliği sağlayan kuruluş, kolluk, zabıta. 2. Bu kuruluşta yer alan görevli, kollukçu: �İki gün sonra, polisler eve giderek annesini götürdüler.� -H. E. Adıvar. kamu düzeni İng. public policy Osm. intizamı amme Alm.öffentliche Ordnung Fr. ordre public Bir ülkede kamu işlerinin en iyi biçimde yapılmasını, devletin içte ve dışta güven ve düzenini, bireyler arasındaki ilişkilerde dirliği sağlamağa yarayan kuralların tümüne verilen genel ad. Not: Cidden abi Horizon artik budur gozumde ya. Su mesajdir yane. Tartisirken kendini kaybetmenin doruk noktasidir cunku su cumle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=15&ArticleID=1089686&Date=01.05.2009&b=Polis%20aracindan%20ilginc%20anons&ver=79 kolluk kuvvetlerinin isi bu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Horizon'un o cümlesine ben de takıldım ama konuyu dağıtmıyım demiştim, madem yeri geldi; içki yasak olunca o yasağı kim uygulayacak, devlet su işleri mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 içi yasağını hayırlısı ile fethullahiye rejimine geçersek devrim muhafızları uygulayacak(!). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Horizon said: BonePART , Sadece kolluk kuvvetleri ile asayiş sağlanabilseydi yasalara gerek kalmazdı. HAHAHAHAHAHAHAHA Asayişi başka neyle sağlayacaktın ? evet açıklıyorum yasalarımızda asayişi sağlamakla görevli kurumlar; 1- Kolluk kuvvetleri 2- En yakın kahvehaneden toplanan 5+ adam 3- Mahallede abileri 4- Abiler, Dayılar, Reisler Ha sen toplum düzeninin sağlanmasını istiyorsan bu düzen yasaklarla değil eğitimle sağlanır. Yasakların olmadığı ütopik bir dünya hayal eden yoktur herhalde. Sonuçta ortada her zaman art niyetli insanlar olacaktır. Yasaklar mümkün olduğunca bunlara yönelik olmalıdır. Ayrıca şu varoş muhabbetini, her olaya "ya annemizin başına gelseydi" argümanını bir kenara bırakın. Baydı artık. Eğer varoş dediğiniz semtlerde bu tarz olaylar oluyorsa devriye koyarsın oraya, huzuru bozanı cezalandırırsın. İçeri alırsıni tekrarı halinde hapis cezası verirsin birde üzerine rehabilitasyon merkezleri kurar halkıda bunun yanında eğitirsin. Bende senelerce Ataköyde yaşadım. Atrium un yanındaydı bizim apartman. Şirinevlerden velet diyebileceğim yaşta çocuklar gelip etrafa zarar veriyor, sayısal üstünlüklerine güvenip etraftaki küçük çocuklara sataşıyorlardı. Hırsızlık yapanından tut, elinde çakıyla, kelebekle dolaşıp mafyacılık oynayanlarda vardı. Ozaman ataköy ile şirinevleri birbirine bağlayan köprüyü kapatalım. Benimde annem, babam, arkadaşım, kız arkadaşım bu tarz insanlardan zarar görüyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 yazın google'a alkol asayiş diye, gerçi türkçe kaynak kıtlığı da vardır alcohol public order diye okuyun. hatta ben de yapacağım şimdi bunu, okuyalım bakalım nedir durumlar. bi sürü de şey çıkıyor netekim. dublin üniversitesi, hukuk fakültesi, kriminoloji enstütüsünün ulusal suç komüsyonu mudur nedir için hazırladığı bir rapordan alıntı: The evidence from the report suggests an association between alcohol consumption and public order offending. The Council endorses the findings of the Strategic TaskForce on Alcohol Interim Report of May 2002 and recommends the implementation of the findings of that report on alcohol policy as a matter of priority.(b)The Council recommends that a new National Alcohol Strategy be developed toprovide a framework which would set out clearly defined objectives and measurablecriteria for implementation in a co-ordinated way by relevant GovernmentDepartments and agencies. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Tek cümleyi çevirip ne güzel eğleniyorsunuz öyle , benden bir de lolipop hedaye sizlere :). Konumuz yasaklar ile alakalı , bu durumda yasakları veya yasaları önemsiz ve gereksiz görüp sadece kolluk kuvetlerini önleyici veya engelleyici tedbir olarak görmek size çok mantıklı geldi sanırım. Tabi bonepart'ın mesajına cevap verdiğimi atlayıp muhabbet dışı laf sokma alışkanlığından dolayı doğal karşıladım mesajları. İnsanlar yasaları bildikleri halde çiğnemeye kalktıklarında kolluk kuvvetleri gereğini yapar , bunun yanında insanlar yasaları bilip bunlara uymaya çalışırlar. Bu da yasaların caydırıcılığından dolayı asayişin kendi kendine sağlanmasının ilk adımı olur zaten. Kısaca insanları önce yanlış yapmaktan alıkoymak temel amaçtır , yanlış yapın da size ceza keseyim mantığı ile asayiş nasıl olur ? düşünmekte yarar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Trafikteki radar tamamen yanlış yapın ceza keseyim mantığıdır. Polis saklanır hatta pusu bile kurar aracınızın gaza basmasanız bile 100 geçeceği eğimli yere kurar radarı :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Horizon said: Tek cümleyi çevirip ne güzel eğleniyorsunuz öyle , benden bir de lolipop hedaye sizlere :). Konumuz yasaklar ile alakalı , bu durumda yasakları veya yasaları önemsiz ve gereksiz görüp sadece kolluk kuvetlerini önleyici veya engelleyici tedbir olarak görmek size çok mantıklı geldi sanırım. Tabi bonepart'ın mesajına cevap verdiğimi atlayıp muhabbet dışı laf sokma alışkanlığından dolayı doğal karşıladım mesajları. İnsanlar yasaları bildikleri halde çiğnemeye kalktıklarında kolluk kuvvetleri gereğini yapar , bunun yanında insanlar yasaları bilip bunlara uymaya çalışırlar. Bu da yasaların caydırıcılığından dolayı asayişin kendi kendine sağlanmasının ilk adımı olur zaten. Kısaca insanları önce yanlış yapmaktan alıkoymak temel amaçtır , yanlış yapın da size ceza keseyim mantığı ile asayiş nasıl olur ? düşünmekte yarar var. Horizon sende ne anlattigindan habersizsin. Su yazdigin 3 paragrafin konuyla hic bir alakasi yok. Konu su. Alkol alip milleti rahatsiz etmenin cozumu alkol satisi yada icmeyi engellemek degildir. said: Kısaca insanları önce yanlış yapmaktan alıkoymak temel amaçtır , yanlış yapın da size ceza keseyim mantığı ile asayiş nasıl olur ? düşünmekte yarar var. Senin bu cumlende dedigin seyin Turkceside koyarsin iki ekip sorunlu bolgeye alkollu civitanida alir alkolsuz civitanidadir. Senin bi ole bi bole dansoz gibi fikir deistirip one surdugun acik alanda icki icilmez degirdir. Once kendi savundugun fikri tam bi cozumle sonra tartisalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Absolut said: Trafikteki radar tamamen yanlış yapın ceza keseyim mantığıdır. Polis saklanır hatta pusu bile kurar aracınızın gaza basmasanız bile 100 geçeceği eğimli yere kurar radarı :P Abso onunda asil mantigi bole degildir aslinda. Muassir medeniyet seviyesindeki ulkelerde radar cok onceden belirtilen uyarilan yerlerde olur. Hatta Ingiltede speed camera denen muhabbetlet parlak sapsari ve 500 metreden ne oldugu gozukecek sekildedir. Yane kimse gidip "suc olan = hiz yapmayi" engellemek adina "hak olan= araba kullanmayi" yasaklamaya kalkmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 bonepart , Ben başından beri aynı şeyi söylüyorum. Senin yanlış veya farklı anlaman veya anlama çaban benim problemim değil. Ana fikri kabullenmeyip tek cümleye indirgediğinde konuyu anlamazsın tabi. Türkçede bir konuyu okuyup anlama durumu. Alkol alip milleti rahatsiz etmenin cozumu alkol satisi yada icmeyi engellemek degildir. said: diyorsun.. Sigara neden yasak belli bölgelerde. İnsanları bilinçlendirmeye gider gibi bu söylediğin. Kamu kuruluşlarında veya okullarında yasak olmasın ozaman alkol. Bırakın isteyen içsin (tüm insanları fabrikasyon %100 kanunlara uyan hale getirene kadar). Malesef yasalar bu mantık ile konur. Çünkü biz insanoğlu robot değiliz Bonepartçığım :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 olmuyor horizon olmuyor. ne kadar zorlasanda olmuyor. bi kaç sayfa önceki "kurban bayramı" önerimi oku. sana çok mantıklı gelecektir kesin onu onaylamanı bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Horizon said: Sigara neden yasak belli bölgelerde. İnsanları bilinçlendirmeye gider gibi bu söylediğin. Kamu kuruluşlarında veya okullarında yasak olmasın ozaman alkol. kamu kuruluşları halka açık yer tanımına girmez. Oranın özel kuralları vardır. Okullar içinde geçerli. Park, bahçe, sokaklar , sahil kenarı halka açık yerlerdir. Kimse buralarda ne içtiğini ne giydiğini sorgulayamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Prawler said: Daha once de belirttigim gibi, varoslarda yasamamis, hayatini Bahcesehir'de, Etiler'de, Taksim'de gecirmis adamin yasagi neden savundugumuzu anlamasi cok zor. kankut biliyorsun nerde oturdupumu,ama 4 yıl öncede topkapı kaleiçinde oturuyordum,çocuklupum orda geçti,ilk biramıda orda bir parkta içtim orda oturmaya devam etseydimde aynı şeyi savunurdum hala gidiyorum arada sırada ordaki arkadaşlarımı görmeye,parkta muhabbet ederken bir avuç leblebi 2 bira patlatmanın herhangi bir tersliğe yol açmasını görmedim. huun okuyalım okumasına USTA ama öncelikle sen ayılıp bir dakika düşün dediğimi,eskiden alkol üzerindeki kısıtlamalar şimdiki kadar sert değildi,lakin suç oranları dahamı fazlaydı? bak bakırkoy devlet hastanesinin bu konuda bir araştırması var,hastanenin "bağımlılık" isimli bir yayınından bir alıntı yapacağım. 1990 ve 2000 yıllarında yayınlanmış bir dergi. said: Çalışmamızda incelenen olguların % 39.02´sinin hayatlarının herhangi bir döneminde alkol ve/veya madde kullandığı, % 18.29´unun ise suç anında alkol ve/veya madde etkisi altında oldukları bulunmuştur bilmem anlatabildimmi. kadirhas üni'de 2006 yılında çocuk suçlular hakkında yapılan bir seminerde alkol veya başka bir madde etkisi altında suç işleyen kişilerin 2/3 ünün önceden sabıkalı olduğunu sölemişti bir savcı.peki bu alkollülerin kaçı sokakta içti? suçta , suçlunun sosyodemogrofik yapısını,ailesel ve toplumsal nedenlerini dğeilde suçlunun alkollü-alkolsüz olmasını sorgulamak çok komik. bakın yine diyorum türkiyenin ne zaman "alkollülerin suç fırtınası" gibi bir sorunu oldu,sizin sözünü ettiğiniz sorun kentlerdeki sosyo-ekonomik sınıflandırması düşük kalacak,varoşların ve varoş gençliğinin yol açtığı sonuçlardır. bir kişinin suça buluşması çevresel,kişisel,ailesel nedenlerdendir,ALKOLSEL neden diye birşey yok,çok saçma,aile otoritesinden uzak kalmış çocukların çok büyük bir kısmı madde bağımlığına yönelir,dolayısıyla suçlara,ama burda sorunun başlangıcının madde oldupunu düşünmek saflıktır. bakın yine diyorum asayişi getirip buraya argüman diye koymayın bu kadar saçma birşey olamaz. 11. sayfada yazmıştım güzelce,burdada yazdım lütfe okuyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 O hayatının bir döneminde alkol veya uyuşturucu kullananların %kaçı hayatlarınnı bir döneminde camiye gitmişler onuda belirtmek lazım yani suç işleyen ve geçmişinde alkol kullandı diye (bağımlı olmasına gerek yok, muhtemelen soru hayatınızın bir döneminde alkol kullandınız mı şeklinde) bütün suçu alkole yıkmamak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 anlamadım ben cami insanları suça mı teşvik ediyor? senin o cümleden öyle bir şey çıkmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Camiye gidenler dinci olup ulusalcilari fisliyorlar. Haberin yokmuydu yoksa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Hayır cami insanı suça teşvik ediyor demiyorum sadece hayatının bir bölümünde alkol kullanmış olamanın da suça teşvik etmediğini belirtmek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Ama yazdigin seyin cami ile yakindan uzaktan alakasi yok ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Geçmişte alkol amanın gelecekte ki suçla alakası olmaması açısından etkisi var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Ölümüne saçmalıyorum ama (:P) koyup sempatinize sığınıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar