BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 benim favorim sey abi sonlu ama bi baslangici yok sonsuz ama bi baslangici war felan gibi seler war onnda entresan
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Teorisi var bulgu yok diyorsunuz, ama kitaba inaniyorsunuz, buda benim favorim. Kofteli makarnama dua edicem bana soylesin neler oldugunu big bang'den evvel.
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Cuce said: e bu dedığın zaten bılımın bıgbang'e ve oncesıne verdığı acıklama Benim bildiğim BigBang sonsuz defa tekrarlanan bir süreç. Yani şimdi bu evrenin genişlediği bilinmekte fakat bir süre sonra bu genişleme yerini daralmaya bırakacak. Bunu da genişleyen ışığın farklı renkler falan almasından açıklamış durumda kozmologlar. [bundan sonrası benim naçizane eksik fikirlerim] Neyse bence bizim evren dışında sonsuz da başka evrenler var. Bizim evrenin büyümesi durunca komşu evrenlerde genişleme başlıyor. Ama bu evrenlerle komşuluk ilişkilerimiz nasıl işte onu aklım almıyor. Evren küre biçimindeyse ve böyle büyüyorsa komşu evrenlere tek noktadan teğet olmamız lazım ama bu da aralarda boşluk olduğu anlamına gelir. Evren küre biçiminde değil de dağınık biçimdeyse ve böyle büyüyorsa, diğer evrenlerle iç içedir yani puzzle gibi. O zaman sınırları ne belirliyor. Aynı fizik yasaları hakimse sınırın da olmaması lazım. Yani bu iki evren biçimi de diğer evrenlerin varlığını tanıtlar nitelikte değil. Ya da böyle birbirine geçmiş küreler falan olabilir bir dördüncü boyut olabilir örneğin bir küre var diğer küre ona yan bi şekilde girmiş falan. Ama böyle bir şey de saçma yani niye bu evrende 3 boyut varken bu evrenin dışında başka boyutlar olsun. Ya da en iyi teori küre biçiminde evreni kabul edip aralardaki boşlukları tanımak. O zaman bu karşıtlığı (yani evren-evren olmayan) kapsayan bir üst evren olduğunu da kabul etmemiz gerekir. Tabi böyle böyle sonsuza kadar gider mantıklı. edit: Şimdi aklıma geldi o zaman da küre biçiminde kaç tane komşumuz oluyor sonsuz mu? Ve tüm bu komşularla bigbang zamanları nasıl ayarlanıyor sonra onlar komşularıyla nasıl ayarlıyor süreleri falan?
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 LathspeLL said: Teorisi var bulgu yok diyorsunuz, ama kitaba inaniyorsunuz, buda benim favorim. Kofteli makarnama dua edicem bana soylesin neler oldugunu big bang'den evvel. din: kitaba INANIYORSUNUZ bilim:teorisi var bulgu yok diyorsunuz bilimsel konularda kanit aranir dinsel konularda ise inanilir fark burdan dogar ayrica inanmak sorgulamaya engel deildir sorglar sizin icin dogrusunu keveder ve inanirsiniz
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 LathspeLL said: E o zaman tanrida fail olmus? Once birini yolluyor ama hepsi hatali, sonra bir tane daha gorevlendiriyor. Bu mudur? kitap yazmıyorlar geldikleri anda, insanlar kendi keyiflerine göre çarpıtıyorlar sonradan öğretileri. o nedenle çeşit çeşit incil var.
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 cogitoz said: Cuce said: e bu dedığın zaten bılımın bıgbang'e ve oncesıne verdığı acıklama Benim bildiğim BigBang sonsuz defa tekrarlanan bir süreç. Yani şimdi bu evrenin genişlediği bilinmekte fakat bir süre sonra bu genişleme yerini daralmaya bırakacak. Bunu da genişleyen ışığın farklı renkler falan almasından açıklamış durumda kozmologlar. [bundan sonrası benim naçizane eksik fikirlerim] Neyse bence bizim evren dışında sonsuz da başka evrenler var. Bizim evrenin büyümesi durunca komşu evrenlerde genişleme başlıyor. Ama bu evrenlerle komşuluk ilişkilerimiz nasıl işte onu aklım almıyor. Evren küre biçimindeyse ve böyle büyüyorsa komşu evrenlere tek noktadan teğet olmamız lazım ama bu da aralarda boşluk olduğu anlamına gelir. Evren küre biçiminde değil de dağınık biçimdeyse ve böyle büyüyorsa, diğer evrenlerle iç içedir yani puzzle gibi. O zaman sınırları ne belirliyor. Aynı fizik yasaları hakimse sınırın da olmaması lazım. Yani bu iki evren biçimi de diğer evrenlerin varlığını tanıtlar nitelikte değil. Ya da böyle birbirine geçmiş küreler falan olabilir bir dördüncü boyut olabilir örneğin bir küre var diğer küre ona yan bi şekilde girmiş falan. Ama böyle bir şey de saçma yani niye bu evrende 3 boyut varken bu evrenin dışında başka boyutlar olsun. Ya da en iyi teori küre biçiminde evreni kabul edip aralardaki boşlukları tanımak. O zaman bu karşıtlığı (yani evren-evren olmayan) kapsayan bir üst evren olduğunu da kabul etmemiz gerekir. Tabi böyle böyle sonsuza kadar gider mantıklı. abi okumadiysan stephan hawkingsin brief history of time i oku adam fizigin ozetini yazmis ha karmasik mi sacma sapan derecede karmasik hatta bi donem o kadar sikildim ki okumaktan arada fizik bolumu bitirirdim yane o derece ama ozetle sole bisi war evren buyuyor ama ilerde big crunch(yane daralma) olcak diye bi sart yok surekli hizlanarak buyuyebilir buyuyup buyuyp sonra durur buyuy buyur durur kuculur tadinda 3 tane teori war
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 hayvan gibitaunt çekmelik bir mesaj yazmıştım ama vazgeçtim henüz hazır değilsiniz
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 hayır işin komiği burada kimsenin bilimsel bulgulara "olmaz öyle şey" dediği yok, ama bu "bilim herşeyi açıkladı dahası yok, bırakın inancınızı" çağrıları cidden anlamsız. bu kadar şey keşfedildiği halde kat kat daha fazlası hakkında zerre kadar fikrimiz yok. bırakın insanlar kendileri ne istiyorsa onu düşünsün boşlukları doldurmak için, ille kıt görüşlü diye yargılayıp mahkum etmenin maksadı nedir?
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Bonepart: Ben sonsuzluğun olduğuna inandığım için tek evren teorisi tatmin etmiyor yani. Sürekli büyüyorsa neyin içinde büyüyor, BigBang varsa öncesi ne falan. Neyse büyük ihtimal şimdi okuyamam o kitabı ama bakıcam sağol.
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 BonePART said: LathspeLL said: Teorisi var bulgu yok diyorsunuz, ama kitaba inaniyorsunuz, buda benim favorim. Kofteli makarnama dua edicem bana soylesin neler oldugunu big bang'den evvel. din: kitaba INANIYORSUNUZ bilim:teorisi var bulgu yok diyorsunuz bilimsel konularda kanit aranir dinsel konularda ise inanilir fark burdan dogar ayrica inanmak sorgulamaya engel deildir sorglar sizin icin dogrusunu keveder ve inanirsiniz Sorgulamaya nasıl engel değil? Nokta virgül kıvamında "'şüphesiz ki' hedehödö blablabladır" kalıbını kullanan bi kitaptan bahsediyoruz...
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Sam said: hayır işin komiği burada kimsenin bilimsel bulgulara "olmaz öyle şey" dediği yok, ama bu "bilim herşeyi açıkladı dahası yok, bırakın inancınızı" çağrıları cidden anlamsız. bu kadar şey keşfedildiği halde kat kat daha fazlası hakkında zerre kadar fikrimiz yok. birileri "artık bilim yapmayalım, herşeyi bulduk nasıl olsa" dedi mi? ben yazılanlar içinde göremedim de.
Milamber Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 hala banlanmamışım :( dynamik girmedi gören bir yönetici banlayın beni lütfen^^ @cuce: fiziğin konusu big bangden sonrasını ele alır. ilk derste fizik öğrencilerine öğretirler fiziğin konusunu. big bang'den öncesini sorduğunda da bilmiyoruz derler geçerler. çünkü ondan önce ne zaman var ne madde var ne hız var hiç bir şey yok. o teorilerde teoride kalıyorlar işte çünkü genelde hepsi bir döngüden bahsediyor falan(inanıp inanmamak bakın onlarda teori inanmazsanız bilim düşmanı olmuyorsunuz!). çok tartıştım bu konuları bir noktada arkadaşlar belki bir zekanın olabileceğini kabul ediyor ama buna evrensel zeka falan diyorlar ben ise Allah yaratmış diyor ona inanıyorum. Buna da sorgulayarak inanıyorum. Nasıl bir hale geldikse televizyonda adam sorgulayın diyor başkası aynı anda bakın sorgulamadan inanmak diyor! :D ya ben ufacık çocukken merak edip okuyorum bir şeyleri aile baskısıyla fln da değil peygamberler tarihi fln fantastik gelmiş meraklıyız o şeylere(sonra mitoloji, fk, frp, diğer oyunlar) yani siz bir şeyi çürüttüğünüzü iddia ediyorsunuz ve o kadar kolay söylüyorsunuz ki bunu. ne okumuşsunuz ne araştırmışsınız. neden başkalarının inançlarına laf edilince kıyamet kopuyorda islamla dalga geçilince kopmuyor? bana birisi faşist dedi forumda ya! faşist diyor bana! örnek gösteriyorum böyle böyle yapılmış diye. adam gizli faşist diyor! banlayın abi beni. ciddi ciddi öteki türlü illa girecem fitil olacam. sen kimsin bana faşist diyorsun? başka bir bebe çıkıyor chp üyesi olduğum dönemde bazı politikaları eleştirdiğim için akpli diyor, kimisi bizi abye almazlar daha çok gelişmemiz gerek dediğimde vayyy dinciye bak diyor. NE ALAKAAAA? çoğunuzun üniversite öğrencisi olduğunu düşünüyorum, kimiside net alemine dalmış liseliler yani en basit bilimsel eğitimide mi almadınız, tartışma, münazara nasıl olur hiç merak etmediniz mi? önerme nedir, teori nedir, kanun nedir bir bakın. dinler hakkında konuşacaksanız açın okuyun. dininize imanınıza karışmıyoruzda ahaha bug buldum çökerttim dinini derseniz insanlar üzülür dinini çökerttiğiniz için değil ne kadar saçmaladığınızı gördükleri için üzülür. zaten inanıyoruz daha kötü olacağına dünyanın. öyle de oluyor işte burada bazı örnekler mevcut. katliamlar fln. garip garip yaratıklarda çıkıyor ortaya. banlayın abi beni bıktım böyle salakça tartışmalardan. warcraft oyunlarının savelerini takip etmek için üye olmuştuk nerelere geldi. küfür edip banlanmak istemiyorum Banlayın beni.
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Milamber said: erkan tan'a niye bu kadar yüklenildi anlamadım. bir teoriye inanmıyor diye insan bilim düşmanımı olacak? istediğime inanmam üstüne dalga da geçerim kimsede bana bilim düşmanı diyemez. sanki geçmişte bilim adamları böyle şeyler yapmamışta biz bir teoriye inanmayınca olay oluyor. Tekrarlıyorum, İstediğime inanmam üstüne dalga da geçerim kimse de bana bilim düşmanı diyemez demişsin. Fakat adamların Erkan Tan'a yüklenmesini, dalga geçmelerini, vay mala bak demelerini niye yadırgıyorsun. Kimse de bana bilim düşmanı diyemez höhöyt, bilim düşmanısın işte onlara göre. Sen de onlara ateist yobazlar de entelektüelizm yalakaları de hayret bir şey. Hani evet faşizan bir söylem olmuş demeni beklemiyordum da bu kadar triplere girmeni mağduriyet psikolojisi yaratmanı da beklemiyordum açıkçası. Tartışın işte güzel güzel.
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 ShadowFury said: BonePART said: LathspeLL said: Teorisi var bulgu yok diyorsunuz, ama kitaba inaniyorsunuz, buda benim favorim. Kofteli makarnama dua edicem bana soylesin neler oldugunu big bang'den evvel. din: kitaba INANIYORSUNUZ bilim:teorisi var bulgu yok diyorsunuz bilimsel konularda kanit aranir dinsel konularda ise inanilir fark burdan dogar ayrica inanmak sorgulamaya engel deildir sorglar sizin icin dogrusunu keveder ve inanirsiniz Sorgulamaya nasıl engel değil? Nokta virgül kıvamında "'şüphesiz ki' hedehödö blablabladır" kalıbını kullanan bi kitaptan bahsediyoruz... acip suphesiz kiyle baslayan cumleleri bi oku bence once mesela suphesiz ki f=m*a yazmaz kuani kerimde suphesiz ki allah tektir ve yaraticidi yazar suphesiz ki insan geni 4 kromozondur yazmaz suphesiz ki hz muhammed onun kulu ve elcisidir yazar suphesiz ki yazan cumleler teolojik dinin temeli olanlardir gunluk hayatla ilgili olanlarda suphesiz ki yazmaz
sir Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 benim kitapla inançla işim yok yav dfsd o nerden çıktı. bonepartın vardır ama.
Milamber Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 cogitoz said: Milamber said: erkan tan'a niye bu kadar yüklenildi anlamadım. bir teoriye inanmıyor diye insan bilim düşmanımı olacak? istediğime inanmam üstüne dalga da geçerim kimsede bana bilim düşmanı diyemez. sanki geçmişte bilim adamları böyle şeyler yapmamışta biz bir teoriye inanmayınca olay oluyor. Tekrarlıyorum, İstediğime inanmam üstüne dalga da geçerim kimse de bana bilim düşmanı diyemez demişsin. Fakat adamların Erkan Tan'a yüklenmesini, dalga geçmelerini, vay mala bak demelerini niye yadırgıyorsun. Kimse de bana bilim düşmanı diyemez höhöyt, bilim düşmanısın işte onlara göre. Sen de onlara ateist yobazlar de entelektüelizm yalakaları de hayret bir şey. Hani evet faşizan bir söylem olmuş demeni beklemiyordum da bu kadar triplere girmeni mağduriyet psikolojisi yaratmanı da beklemiyordum açıkçası. Tartışın işte güzel güzel. ya kardeşim ardından örnek göstermişim değil mi? bilim adamları bunları yapıyor bu yüzden böyle şeyler oldu mu bilim düşmanı sayılmamanız gerekiyor diye! örnek gösteriyorum örnek!!!! ne erkan tan dalga geçmiş ne ben ateistler şöyle böyle demişim! bilimi sadece bir teoriye indirgeyip inanmaya cahil, bilim düşmanı diyen insanlar modern çağın yobazıdır. evrim'e laf ettiğim yok tam tersine olduğunu söylemişim, sansüre karşı çıkmışım zamanında ama yok! tek karşı çıktığım nokta bir teoriye inanmamakla bilim düşmanı olunmayacağını göstermek. ama siz en basit örneği bile anlayamazken bana faşist diyebiliyorsunuz!
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Darwin hata yaptı abi çıkacaktı diyecekti şüphesiz Homo Habilis insan türünün ilk örneğidir falan. Ne gerek var hala antrologlar kazı yapıyorlar yeni yeni fosiller buluyor Afrika sıcağında.
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 bakalim mesela ornek bi iki sure actim ki sizde yapabilirsiniz cok basit bi sekilde kuranikerim.com 16-23 23 - Şüphesiz ki Allah, onların gizlediklerini de açığa vurduklarını da bilir. Doğrusu Allah, kendilerini büyük görüp hakkı kabul etmeyenleri sevmez. 16-47 47 - Yahut ta kendilerini azar azar yakalayıp helak etmesinden emin mi oldular? Şüphesiz Rabbiniz çok şefkatlidir, çok merhametlidir. 31-12 12 - Andolsun ki biz, Lokman'a "Allah'a şükret!" diye hikmet verdik. Kim şükrederse kendi iyiliğine eder. Kim de nankörlük ederse, şüphesiz ki Allah, hiçbir şeye muhtaç değildir, daima övülmeye layıktır. 31-27 27 - Eğer yeryüzündeki ağaçlar hep kalem olsa, deniz de arkasından yedi deniz daha kendisine destek olduğu halde mürekkep olsa, yine de Allah'ın kelimeleri yazmakla tükenmez. Şüphesiz ki Allah çok güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir.
Milamber Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 bu mu cevabın? bana örnek gösterdiğim için faşist dedin ve cevabın bu mu?
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 ha bu arada evrim icinde genelde gosterdigim bi ornegi ekliyim elmalili hamdi yazirin tercumesi 76-1 1 - Gerçekten insan üzerine dehirden (zamandan) öyle bir müddet geldi ki o zaman o, anılmaya değer bir şey değildi. diyanet tercumesi 76-1 1. İnsanın üzerinden, henüz kendisinin anılan bir şey olmadığı uzun bir süre geçmedi mi?
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Milamber said: bu mu cevabın? bana örnek gösterdiğim için faşist dedin ve cevabın bu mu? Sana faşist demedim o cümlende bir faşistlik olduğunu söyledim. Herkes faşistlik yapabilir ben de yapıyorum bazen. Ben sende şunu eleştiriyorum. "Kimse de bana bilim düşmanı diyemez" söylemini. Yani dediğim gibi orada adamlar Erkan Tan ile dalga geçerken, bilim düşmanı falan derken çıkıp Evrim'in bilim düşmanlığı olmadığını düşündüğünü anlatsan sadece tamam. Ama söylemlerde kısıtlamaya gidilmesi gerektiğini söylemen noktasında sana katılmıyorum yoksa genelde mükkemmel bir insansındır belki anlatabildim mi?
Marty Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 BonePART said: bakalim mesela ornek bi iki sure actim ki sizde yapabilirsiniz cok basit bi sekilde kuranikerim.com 16-23 23 - Şüphesiz ki Allah, onların gizlediklerini de açığa vurduklarını da bilir. Doğrusu Allah, kendilerini büyük görüp hakkı kabul etmeyenleri sevmez. 16-47 47 - Yahut ta kendilerini azar azar yakalayıp helak etmesinden emin mi oldular? Şüphesiz Rabbiniz çok şefkatlidir, çok merhametlidir. 31-12 12 - Andolsun ki biz, Lokman'a "Allah'a şükret!" diye hikmet verdik. Kim şükrederse kendi iyiliğine eder. Kim de nankörlük ederse, şüphesiz ki Allah, hiçbir şeye muhtaç değildir, daima övülmeye layıktır. 31-27 27 - Eğer yeryüzündeki ağaçlar hep kalem olsa, deniz de arkasından yedi deniz daha kendisine destek olduğu halde mürekkep olsa, yine de Allah'ın kelimeleri yazmakla tükenmez. Şüphesiz ki Allah çok güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir. ee, adamın dediğini doğruladın şimdi? şüphesiz ki ben çok güçlüyüm ,şüphesiz ki affederim vsvs
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 eee tamamda zaten islamam inanan kisi bunlari kabul eder ki? tek tanrili dinlerim hepsinde tanri omnipotent omniscent omnipresence dir zaten yane sonsuz guclu sonsuz zeki ve her yerdedir?
Milamber Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 iyide bir şeyi açıklıyorum ve açıklarken örnek gösteriyorum. bu dediğim şeyi yapan ben değilim bilim adamları yapıyor! faşistçe bir söylem varsa onların söylemi benim değil. arkadaşlarıyla dalga geçip intahara kadar götüren onlar. ben öyle bir şey yapmış değilim.
Milamber Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 marty inanıyor adam evet. ama sorgulayabilirsin diyor! sorgula diyor! sorgulayıp sorgulamamak insana kalmış. adam hiç sorgulamadan inanıyorsa bu dinin suçu değil insanların suçudur.
Öne çıkan mesajlar