Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Selam, Kalp doktorum hafif bir spor yapmamın iyi olacağımı söyledi ama spotlardan da pek anlamadığını ekledi. Gidip spor hocalarına derdini anlat, sor dedi. Ben de burada bir sorayım önce dedim. Durumum şu: kalp kapakçıklarım uzun, bazen kan kaçırıyor, çarpıntı oluyor. Aniden yorulunca, ağır birşey yapınca falan da çarpıntı oluyor. Tehlikeli birşey değil, ölüm riski, kalp krizi riski falan yok normalin dışında ama aşırı çarpıntı iyi değil ama, zorlarsam ilerleyebilirmiş. Bir arkadaşım Tai Chi (böyle mi yazılıyor bu) dedi, ben dağcılık yapıyorum (doktor ağır yüklü tırmanışlar yapmadığım sürece birşey olmaz dedi), başka birsey önerir misiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 yüz sakin sakin en güzeli o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Yüzmekten korkuyorum ben. Ankara'da büyüyüp 10'lu yaşlara kadar deniz görmemiştim içine girilip yüzülecek (yani İstanbul dışında), sonra bir girdim içine, dalga aldı götürdü dakikasında, ilk gördüğüm adama yapıştım, çıkardılar, o gün bu gün tırsıyorum. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Othranx Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 tai chi iyi olabilir evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 taichi de çok hafif ya. yani 0 yorgunluk filan dfbgdfb Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Othranx Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 çarpıntı falan demiş, slow motion tai chi bile olur bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 SU TOPU OYNASIN BENCE. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Ağırlık çalışmayı düşünmez misin? "Ağır bir spor" ama işin ağır kısmı kaslarını yorması. Kalbini pek yormaz. Hem şekle girersin, hem de kalbin için yararlı olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 sport fuck tabiki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Bilardo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Bence de tai chi iyi bir şeçim ayrıca yoga da çok güzeldir bu konuda. Hem stress kontrolu hem güç hem esneklik açısından ikisi de iyidir. Yorucu olmadığını zannetme yorucu ama kaslar açısından daha çok direk inanılmaz çarpıntılar yaşayacağın kalbinin ritmini çok fazla değiştirmeyecek faaliyetlerdir. Bunun dışında bir bisiklet alıp her gün bir saat yavaş tempoda kalbini fazla yormadan hatta bir kalp ritmi ölçen Polar saatlerden de alıp kalp ritmine göre belli bir vites ve pedal devri ile yavaş yavaş kalbini de güçlendirebilir, kaslarını çalıştırır hem de gezersin. Ben zamanım olsa üçünü de yapardım.2 gün tai chi 3 gün yoga her gün bisiklet gibilerinden. Tabii çok ağırdan başlayarak. Bosy felan tavsiye etmem ağırlıkların altında kalp ritminin nerelere çıktığını iyi bilirim. Bende de tansiyon ile lgili bir sorun olduğundan etkilerini sağlam yaşıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AutolycuS Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Yürüyüş derim ben.. Etrafımda gördüğüm kadarıyla kalp problemi olanlara hep yürümesi tavsiye ediliyor. Gerçi senin kalp sorunun herkesinki gibi değilmiş, dağcılık da sevdiğine göre arazide trekking yapabilirsin diye düşünüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bansheee Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Mirage said: Ağırlık çalışmayı düşünmez misin? "Ağır bir spor" ama işin ağır kısmı kaslarını yorması. Kalbini pek yormaz. Hem şekle girersin, hem de kalbin için yararlı olabilir. Aksine özellikle yüksek ağırlık düşük tekrarlı setler kalbi çok yorar.Ha 20 yaşında sağlam bi adamsan faydası olur tabi de arkadaş için ağırlık çalışması illa yapacak ise düşük ağırlıklı setler(plastik kız dumbellarrı)iyi olur mümkünse vücudu hiç yormasın. Yüzme : tempo düşük(2 kulaçta bir nefes serbest stilde) Bisiklet: rampa yok,düz yol 20-30dk Koşu : sanılanın aksine alışkın değilsen zor bir egzersizdir.Hızlı yürüme, sonrasında (1-2 ay gibi durumuna göre) hafiften koşu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Devilmanta Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 aslında buraya değilde doktor hafif diye hangi sporu nitelendiriyosa doktorun tavsiyesiyle yapsaydın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 curling Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 bansheee said: Mirage said: Ağırlık çalışmayı düşünmez misin? "Ağır bir spor" ama işin ağır kısmı kaslarını yorması. Kalbini pek yormaz. Hem şekle girersin, hem de kalbin için yararlı olabilir. Aksine özellikle yüksek ağırlık düşük tekrarlı setler kalbi çok yorar.Ha 20 yaşında sağlam bi adamsan faydası olur tabi de arkadaş için ağırlık çalışması illa yapacak ise düşük ağırlıklı setler(plastik kız dumbellarrı)iyi olur mümkünse vücudu hiç yormasın. Tam tersine, tekrar sayısı arttıkça çalışma sırasında nefes almanın önemi artıyor. Ağırlık az da olsa tekrarları çıkaracak enerjiyi bulmak için kardiyovasküler sistemin güçlü olması lazım. O yüzden kızlara o plastik dumble'larla uzun süreli egzersizler yaptırıyorlar. Nabızları uzun süre yüksek kalsın da yağ yaksınlar diye. Hatta sırf bu yüzden -amaç yak yağmak olmasa da- vücut geliştiricileri kardiyo egzersizleri yapıyor ki tekrar sırasında nefes eksikliğinden kaynaklanan bir dezavantaj olmasın. Seri bir şekilde az tekrar yaptığın zaman kasları kısa bir sürede yoruyorsun. Böylece kalp uzun süre zorlanmamış oluyor. Dikkat etmek gereken ağırlığı çok abartmamak. Aniden yorulunca çarpıntı oluyor demişsin çünkü. Normalde iki seçenek sunulur: çok kilo az tekrar ya da az kilo çok tekrar. Senin durumuna üçüncü bir alternatif uyuyor: az kilo az tekrar. Set sayısını arttırıp setler arasındaki süreyi de kalbini yormayacak şekilde ayarlarsan gayet rahat olur. Bu şekilde çalışmak vücut geliştirme açısından ideal değil ama amacın hafif bir spor yapmak zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bansheee Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Mirage alıntı yapmıyorum çok uzun olacak.Düşük ağırlık ve yüksek tekrar seri setler demedim zaten sadece düşük ağırlık dedim. Dediğin gibi ağırlığı ayarlamak çok önemli çünkü kan basıncı kısa süreli olarak çok artıyor arkadaşın durumu da buna müsait değil.Son paragrafta yazdıkların arkadaş için ideal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 hafif yürü, koş ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 dasaaa said: curling Bunu yazmaya gelmiştim ben de :P Zevkli spor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar