Horizon Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 -007- said: Ben millet kafasıyla yaşamakla kökenini saklamayı eş tutmuyorum ikisi farklı şeyler ve aynı anda olması sağlıklı bir bünyede beklenir. Biri bilinç diğeri kültür olgunluk meselesi. Ek olarak ben sana hakaret etmedim yanlış bir düşünceye sahip olabilecek potansiyelleri tanımladım. Bu potansiyelin kendinde olduğunu düşünüyorsan bu senin düşüncen. Ben kendi kendine kökenini saklayarak , kendi kendini asimile etmekten bahsetmişim , sen gelmiş bunu millet kavramının gereği gibi karşılaştırmışsın. Laf oyunlarınla ve dolaylı hakaretlerinden kıvırmanla uğraşıcak halim yok. Karşında kandırabileceğin çocuk yok , ancak kendini kandırabilirsin. konulara da cumburlop atlayıp rölele yaptığında da böyle oluyor malesef. Tartışmanın içine ediliyor.
-007- Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 öyle veya böyle giriş yaptım sen anlamıyorsun. Bence de daha fazla uzatmanın anlamı yok. Irkını söylememe bilinci ve kültürü kendi kendini saklamak ya da asimile olmak değildir! Görgü kültür meselesidir. Ayrıca bil ben sana hakaret etmiyorum. Ben kişilere hakaret etmem düşünceler hakkında yorum yaparım. Eğer bu düşünceye sahipsen gayet üstüne alınabilirsin çünkü böyle düşünen biri yanlıştır, sebepleri de yukarda. Cuce said: ırkcılık kendi ırkını enımsemek değil, başkasının ırkını red etmektir. bu durumda sen ırkcı oluyorsun cunku ırkını benımseyip kendine kürt diyen adamı ilkel olarak değerdiriyorsun. normal koşullarda yaşıyan bir kürt, "ben kürtüm, kürtce konuşuyorum kürtce yazıyorum, kürtce okuyorum ismimide kürtce birisme deiştiricem cocuğumun adınıda kürtce bir isim koyucam" diyemez yanı? bu yaptıklarının kimseye zararı yokken senın aşırı modern "ONCE MILLET, HATTA SADECE MILLET IRK MIRK YOK!" fikrin başkalarının özgürlüklerini kısıtlıyor, kültürlerini yaşamalarını engelliyor. Irkçılık kendi ırkını benimsemektir demedim. Kendi ırkını benimseyip bunu tanışırken dile getirmek ırkçılığı doğurur dedim 2. kez açıklatıyosunuz. Ayrıca ben birini kürt olduğu için ilkel bulmuyorum. Kürt laz şu bu diye kendini tanımlama eylemini ilkel buluyorum. Bu ikisini ayırt edemeden bana ırkçı diyorsan pes. :) Evet normal koşullarda yaşayan a ya da b ya da c tutup da kendini herkes gibi milet adıyla tanımalamak yerine ırk kökeniyle tanımlarsa ilkellik yapıştır yaptığı ayıptır çağdışıdır ve ilkeldir bu kadar basit anlayamayacak ne var? ırk konuşmaktan utanma bilinci IRK YOK demek değildir. Sen aralardaki ince ayrımları yapamıyorsun anladığım kadarıyla. Aksine birilerinin cahillikleri ve çağdışı ilkel ırkçı kafaları benim sağlıklı normal sorunsuz bir ülkede yaşama hakkımı gasp ediyor ve beni mağdur ederek özgürlüğümü kısıtlıyor. Bu ülke birilerinin cahilliklerinin bedelini ödemek zorunda değil! Artık yeter!
Sam Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 sg-1 said: 1- etnik kökenin değişiyor demedim zaten, pasaportun neyse osun diyorum, sen istersen kendini eskimo gör, farketmez. pasportun, hüviyetin vs ne diyorsa osun diye bir kaide yok. iyice salladın artık. her kimliğinde müslüman yazan da müslüman yani? said: 2- eyvallah o zaman, sen fişle her işine gelmeyeni ırkçı diye, ucuzlat ırkçılığı. ne diyeyim, hayatın ırkçılar arasında geçebilir dikkat et. işime gelmeyen? türk asıllı türk vatandaşı olduğum, tabiri caizse 'beyaz türk' olduğum için bana kişisel olarak batan birşey yok, kürtlere zulmedilince benim işim bozulmuyor. senin gibi "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" vurdumduymazlığında olmadığımdan sesimi yükseltiyorum yine de. ben ırkçılar arasında barınmıyorum merak etme, ama anlaşılan sen ırkçı bile olsa ulusalcı herkesle yanyana durmaya çalıştığın için farkında olmadan onların arasında yaşamaya başlayabilirsin. said: 3- Nefretin hedefiyle ilgili örnek vermiyorum sana, bizzat nefretle ilgili örnek veriyorum, adamın nefretini belli etme şekli bu. hadi o zaman şöyle örnek vereyim bi kadın sürücü hata yaptıktan sonra, "vermeyeceksin kadına ehliyet mehliyet" de diyebilir. Faaliyete dökmediği sürece adamın öfkesine de karışacak değilsin ya. başarısız örnek vermeye devam ediyorsun hala, bu son verdiğin örnek de cinsiyet ayrımcılığı direkt. ve evet öfkesini hatalı sürücünün sadece kendisine değil de mensubu olduğu bütün bir gruba yansıtırsa cinsiyet ayrımcı damgasını yer. dünyanın en medeni ülkelerinde de aynı şey geçerli. said: 4- söyleyecek lafım kalmayınca? 1 haftadır kaç farklı topikte bu ve benzer konuları tartışıyorum, sizleri de aktif olarak "yooo ahbap sen var ya sen ırkçısın adamım" tipi gerçek ad hominem mesajlarından başka fikir teatrilerinde de görmek isteriz. belli bir ideolojik fikri ortaya koyan o ideolojiyi benimsemiş olarak sayılabilir, bunun ad hominem ile alakası yoktur. ırkçı bir fikri söyleyene ırkçı denilebilir. illa olumsuz bir ideoloji olmasına gerek yok bunun. çevreyi korumak ile ilgili fikirleri öne süren birisine de çevreci denilebilir. öte yandan şöyle bir dialogda fikir kıtlığından doğan ad hominem sözkonusudur a kişisi tarafından yapılan: a: azıcık sert laflara ırkçı denmez. b: "toptan kesmek" azıcık mı? sert nasıl peki? a: sen söyle sen daha iyi bilirsin.
Law Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Durup dururken ortaya çıkıp ben Kürdüm diyen biri var mı ? Veya tanışılırken ben Kürdüm diyen olduğunuda sanmıyorum varsa ve bunu ortaya sürüyorsa yani garipserim açıkcası veya ben Türküm diye gelenide garipserim. Ben mardine birliğime teslim olmaya giderken yanıma bir çocuk geldi oturdu 17-18 yaşında, bana Kürtçe birşey sordu bense kendisini anlamadığımı ve Kürtçe bilmediğimi söyledim. Muavin sonra geldi arkadaç Türkçe bilmiyor dedi ve iletişimi Kürtçe sağladı. Bu olay 1 sene önce oldu. Doğuda halen Tek kelime Türkçe bilmeyen insanlar var bu bir bahane değil ama adam sokakda istediği dili konuşabilir değil mi ? veya kendi evinde. Devlet dairesine gidince zaten tek lisan var Türkçe. Şimdi bu insanlara gidip Burası Türkiye neden Türkçe bilmiyorsun sen aslında Türksün diyemeyiz. Bunu dediğin noktada adam elbette ben Kürdüm demeye başlar hemde olduğundan yüksek bir sesle. Doğru veya yanlış ülkemizde bir dönem Kürtçe konuşmak yasakdı. Belki bu gibi nedenlerden dolayı malum - baskılanan şey biryerde patlak verir - birileri ben kürdüm demeyi, ben çerkezim veya lazım demeye göre daha fazla dile getirebilir.
-007- Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Türkiye'de durup dururken tanışınca kürdüm diyen eğitim almış çağdışı ilkel ırk kafasında garip bünyeler var ve bu iyi niyetli değil. O eğitimsiz kesimin sorumlusu da devlettir evet. Onlar ayrı.
fede Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 vayanasını. baya değişmiş demekki ülke. ben de erzurumda okudum ilkokulda 4 sene bi kere bile başıma böyle bi olay gelmedi
Efrasiyab Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 -007- said: Türkiye'de durup dururken tanışınca kürdüm diyen eğitim almış çağdışı ilkel ırk kafasında garip bünyeler var ve bu iyi niyetli değil. O eğitimsiz kesimin sorumlusu da devlettir evet. Onlar ayrı. o kesimin eğitim gören kısmıda devletin zulmettiği kirt kardeşlerime özgürlük getireceğim diye açık açık konuşuyorlar, örnek istersen YEditepe Hukuk Fakültesi. Eğitimle olmuyor bu işler, yoksa kürtlerin olduğu her okulda Pkk sempetizanı gruplar bol bol oluşmazdı. 1-2 tane vatanımı seviyorum diyen istisnalar olabilir, ama istisnalar kaideyi bozmaz.
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 @sam, 1- Şahsın bazında öyle bi kaide yok, sen ne olmak istersen o ol, farketmez, dedim ya eskimo ol istersen, ama norveç kimliği taşıyorsan norveçlisin, bitti. Neyse bu muhabbet çok uzadı, ben anlatmaya çalışıyorum, sen anlamamakta direniyorsun. Bi ara otur da yunan asıllı amerikalı şarkıcı george michael kimmiş, lübnan asıllı fransız yazar Amin Malouf kimmiş, kenya asıllı Amerikalı Barack Obama kimmiş, Brezilya asıllı Türk futbolcu Mehmet Aurelio, yine Brezilya asıllı Portekizli futbolcu Deco kimmiş, bi araştır. 2- Farkında değilsin, hatırlatayım, üç mesajdır bana ad hominemci derken kendin beni ulusalcı diye etiketlemektesin. Gerçi dedim ya, eğer senin gibi birisinden gelecekse ulusalcı da oluruz farketmez, sana kalırsa seninle uyuşmayın fikilreri olan nherkes tu kaka bişeyci. 3- Başarısız örnek olduğunu iddia etmen senin ısrarla kişilere bi sıfat yapıştırma merakından kaynaklanıyor. İnsanların öfke anında söylediği bir sözle onları bişeyci yapma, sınıflara sokma hastalığın var, yani insanları sınıflara ayırıp ona göre muhatap olma hastalığı esas sende var. Hiçkimse öfkeli bi anında "kadınlara da ehliyet vermeyeceksin" demekle cinsiyet ayrımcısı olmaz, o adamın gidip mahallesindeki kadın muhtar adayına oy vermediğini nereden bileceksin? Aynı şey "asalım-keselim" muhabbeti için de geçerli. 4- Adama ortaya iyi kötü bi fikir sürmüşken, karşı fikir ileri sürmeden kalkıp "ırççısın sen" demek neden ad hominem olmasın, onu anlamadım. Adamın direk kişiliğine saldırıyorsun işte, daha ne. Hem adamın kişiliğiğ ile ilgili laf söyle, hem de "tartışmanın içerisinde bi durum tespiti yaptım" de, yırt, o da güzelmiş. Ayrıca a: azıcık sert laflara ırkçı denmez. b: "toptan kesmek" azıcık mı? sert nasıl peki? a: sen söyle sen daha iyi bilirsin. şu diyalog zerre kadar ad hominem içermemektedir. Bana göre "toptan kesmek" öfkeyle söylenmiş bi cümledir, içeriğine bakmazsızın söyleyenin o anki psikolojisiyle değerlendirilmelidir, sana göre ağzından salyalar saçarak "ırççı bu" deyip dünyadan tecrit edilmelidir. Sonuçta kişileri söylemlerine göre "bu ırkçı bu değil" diye sınıflandıran sensin, ben değilim. Senin hangi söylemlere ne derece vereceğini, neyi sert neyi yumuşak bulacağını ben bilemem.
zarekd Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 -007- said: Türkiye'de Türk ırkı az geyikleri de genelde traştır. Öyle değil yani. Türk ırkı illa Orta Asya'dakiler değil ayrı tartışma konusu. Ama evet işte biri gelip ırkıyla övünüp gurur duyuyorsa güzel ama bunu tanışırken dile getiriyorsa o kibire komplekse kötü niyete çağ dışı kafaya ilkelliğe falan tekabül eder. Hacı biz saf türk'üz öyle ki türklüğümüzle övünmeyecek kadar da asil türkleriz, iki kere türküz yani diyosun.
InneR_ChaoS Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 saf turk diye bisey kalmadi osmanli sayesinde benim bildigim saf turk hafif cekik gozlu olur teni de sarimsi olur lol
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 ne mutlu türk olana değil o, ne mutlu türküm diyene. sarı ten, çekik göz hikaye.
Law Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Daha bir evrensel boyut katalım, "ne mutlu adam oldum diyene". :)
Sylian Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 sg-1 said: Ayrıca a: azıcık sert laflara ırkçı denmez. b: "toptan kesmek" azıcık mı? sert nasıl peki? a: sen söyle sen daha iyi bilirsin. şu diyalog zerre kadar ad hominem içermemektedir. Bana göre "toptan kesmek" öfkeyle söylenmiş bi cümledir, içeriğine bakmazsızın söyleyenin o anki psikolojisiyle değerlendirilmelidir, sana göre ağzından salyalar saçarak "ırççı bu" deyip dünyadan tecrit edilmelidir. Mesela toptan kesmek lafını gören bir kürt asıl bu türklerin hepsini toptan kesmeli dese ırkçı olmayacak yani? Bir anlık öfke nasıl olsa...
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 niye olsun? "senin ananı.." "esas ben senin ananı.." demekten ne farkı var, fiilayata dökülmedikten sonra? ha onu dedikten sonra gidip dağa çıkarsa o zaman olur işte, demek ki bi anlık öfkeyle söylememiş, artık onun için bi ideal haline gelmiş demektir.
matama Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 ortaokulda okurken kibrista az itilip kakilmadim bende sirf turkiyeden geldim diye, yiye yiye dovmeyi ogreniyorsunuz beyler :) ama sunuda soyliyim allah belasini versin cikipta ctp diyenlerin
Sam Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 sg-1: bitmiyor öyle, zaten bitmediğinden dolayı dünyanın her tarafında yüzmilyonlarca insan oldukları gibi tanınabilme hakkı için yırtınıyorlar, kimisi silaha dahi başvuruyor. demek ki nüfus kağıdına yazmakla bitmiyormuş olay. etiket basmak olarak nitelendirmişsin ama belli görüşlerin insanı otomatikman belli kavramlarla nitelendirilebileceği gerçeğinden bihabersin belli ki. yukarıda izah etmiştim. kişinin kabul edip etmemesi önemli değil, hani sen milliyet ile damgalıyorsun ya otomatikman, konsepti benimsemişsin aslında. aramızdaki fark, ben insanın kendi sahip olduğu, ortaya koyduğu fikirleri temel alıyorum. sen ise içinde başka milletler olduğunu kabul etmesi benliğine aykırı ulus devletin dağıttığı kafa kağıdına bakıyorsun sadece. evet olur gayet cinsiyet ayrımcısı, öfke anında yapılan genellemeler affedilecekse herkes sütten çıkmış ak kaşık olur. en nihayetinde kimse durduk yerde "aa bu zenciler/kürtler/kadınlar ne pis" demiyor. çoğunun geçmişinde bu gruplardan insanlardan biriyle olumsuz bir deneyimi ya da izlenimi olmuş. hitler bile nefret ve öfke ile 5 milyon insanı yaktı ve kendine göre haklı nedeni vardı, alman halkına ettikleri kötülükleri sebep gösterdi. demek ki nefret ya da nefrete sebep mani değilmiş yanlış görüşlere sahip olmaya. iyi-kötü fikir deyip üstünde durmadan geçtiğin "toptan keselim hepsini", ama yazamıyorsun bile bunu. çünkü karayı ak göstermek imkansız, sen de farkındasın aslında. eğer ırkçı olarak tanımlanmak istemiyorsa o halde ırkçı fikirler belirtmesin. ama dur, adam ırkçı olarak tanınmaktan çekiniyor muydu acaba? Kem0 said: hepsini kesicen... evet ırkçıyım. sevmiyorum sevemedim, sevmiycem arkadaş. not: altı çizme ve boldlama olayını mesajı atan kendi yapmış. avukat istemeyen adamı savunmak için neden bu kadar yırtınıyorsun? ırkçı olduğunu kendi söyleyeni temize çıkarmak için bu kadar çabalamanın sebebi nedir?
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 sg-1 said: niye olsun? "senin ananı.." "esas ben senin ananı.." demekten ne farkı var, fiilayata dökülmedikten sonra? ha onu dedikten sonra gidip dağa çıkarsa o zaman olur işte, demek ki bi anlık öfkeyle söylememiş, artık onun için bi ideal haline gelmiş demektir. Eylem yapmadan bazı görüşleri dile getirenler , vatan haini , cumhuriyet düşmanı , şeriatçı vs. diye itham ediliyorlar memlekette , hatta bu forumda cabası. Bu durumunda yanlış olduğunu düşünüyorsun ozaman.
Milamber Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 ya bu etnik kimliğe takılanları anlamıyorum. bende aslen lazım ama kendimi hem türk hem laz olarak görüyorum hiç takılmadım. ailemde lazca konuşanlar da var babam ilk okulda öğrenmiş türkçeyi doğu karadenizde köylerde eskiden türkçe bilen yokmuş fln. babam çocukluğunda çektiği zorlukları fln anlatıyor çoğu insanda böyle yani fakirlik çekmemiş kimse yok neredeyse ama nedense doğu karadenizde kimse biz lazistan kuracaz höle hele demiyor? herkes kendini türk olarak görüyor fln. işsizlik fakirlik sadece güneydoğuda mı var? nedir bu devlet düşmanlığı ya. tarihimizde var devletmizde olmuş osmanlı gelmiş almış. ondan sonra yaşam tarzını kısmen değiştirmiş fln ama yok lazların bildiğim hepsi ülkesini seviyor milletini seviyor türküm diyor. neden güneydoğuda bunlar oluyor? neden bizler hiç isyan etmemişizde oralarda geçmişte isyanlar çıkmış. neden karadenizde bir terörist dağa çıktı deseniz tüm köy terörist avına çıkarken güneydoğuda millet destek veriyor? karşılaştırma yapıyorum yanlış mıyım? oda etnik buda etnik köken. aynı sıkıntıları ikiside çekiyor. ama bence şu fark var ki asıl mesele bu: karadenizde ağalık diye bir şey yok. herkesin kendi toprağı var. zeytinin sayıyla yiyorlar ama ekip biçecekleri arazileri var. toprağı yeri yurdu var. evi var fln. güneydoğuda böyle değil. ağalar var adam köyü sahibi. toprağın sahibi. eziyor milleti. kimse sesini çıkaramıyor. sonra ne bok oluyorsa bu insanlar bu ağalara isyan edeceklerine devlete isyan ediyor. belki o ağaların bir kısmı işlerine geldiği için örgütü destekliyor. peki halk neden bunu yapıyor? cahillikten. karadeniz ne kadar fakir olursa olsun(artviliyim oradan örnek veriyorum) eğitime önem veriyor. ne yapıp edip çocuğunu okutuyor marmaraya yurt dışına fln yolluyor. böyle kapalı bir toplum yok. bir şekilde şu insanlara toprak verilmeli. dertleri bu. kaybedecek şeyi olmayan insan her pisliği yapar.
-007- Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 zarekd said: -007- said: Türkiye'de Türk ırkı az geyikleri de genelde traştır. Öyle değil yani. Türk ırkı illa Orta Asya'dakiler değil ayrı tartışma konusu. Ama evet işte biri gelip ırkıyla övünüp gurur duyuyorsa güzel ama bunu tanışırken dile getiriyorsa o kibire komplekse kötü niyete çağ dışı kafaya ilkelliğe falan tekabül eder. Hacı biz saf türk'üz öyle ki türklüğümüzle övünmeyecek kadar da asil türkleriz, iki kere türküz yani diyosun. Saf demiyorum o çok iddialı bi laf ama saf türkler de burda az değildir diyorum. Irk mevzusu çok da önemli değil, uzamasına gerek yok bence.
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 İnsanlar olduğu gibi tanınsın, fark yapmaz, ben de diyorum adam kürdüm diyorsa kürt olsun, bana ne. Ben dünya üzerindeki temayülden bahsediyorum, hukuktan bahsediyorum, etnik kimliğinden bağımsız olarak vatandaşlık bağı ile bağlandığın kimliğinden bahsediyorum. Hrant Dink, ki türklük bağını hiç inkar etmedi, dünyanın neresinde olursa olsun asla sadece Ermeni değildir diyorum, Ermeni asıllı Türk'tür diyorum. Yani senin "yoğöyle bişey" demen bunu değiştirmez, mevzuat böyle. Öyle ulus-devlet felan değil yani, misal o bayıldığınız avrupadan abd'den verdim yukarıdaki örnekleri. kimliğe göre kimseyi yargılamadım hayatımda (adı melih gökçek veya tayyip erdoğan olanları hariç), şu topikte ve benzerlerinde benim için insanlar ikiye ayrılıyor, teröre destek verenler ve terörü lanetleyenler, bu kadar. Başka topiklerde başka tartışmalar başka yorumlar yapabilirim. Sense insanları kafadan fiksleyip sınıflandırıyorsun, "buna ulusalcı dedim ben, o zaman bu ne derse desin, içeriğine bakmadan sen ulusalcısın deyip geçerim" diye düşünüyorsun. Halbuki dön sirin açtığı dtp-kürt topiğine, ilk attığın mesajla benim ondan üç gün önce attığım mesaj tıpatıp aynı neredeyse. ben ulusalcıysam sen nesin? O zaman insanlar part-time cinsiyet ayrımcısı olabiliyor, Dönelim benim verdiğim örneğe, "kadınlara ehliyet vermeyeceksin" diyen adam gidip kadın muhtar adayına oy verirse, hala cinsiyet ayrımcısı mı olacak? part-time ayrımcılığı literatüre soktun, tebrik ederim. "İnsanların öfkeyle söyledikleri şeyler üzerinden gitme, psikolojilerini tart" diyorum ben sadece, öfkeyle kalkan hep zararla oturur, "aynı öfkeyle cevap vermen hatadır" diyorum. Sen nasıl istiyorsan bu sözlerimi öyle anlayabilirsin, 50 defa yazdım, baydı artık. Ha ben zaten tartışmamın ekseninde "asalım-keselim" muhabbeti (aaa ben bunu defalarca yazdım halbuki kaç mesajdır, korka korka yazdım demek ki, ekrana bile bakamıyorum nassinisatiim) olsa da, genel olarak sizin ırkçı fişlemelerinize karşı olarak yazdım mesajlarımı. kemoyu tanımam etmem, o kadar iddialıysa o başlasın kesmeye biz arkadan yetişiriz (oha ne ırççı söylem oldu be). @Horican, o arkadaşlar o görüşlerini dile getirirken, kendilerine ani üzüntü, öfke, hayalkırıklığı veren bi olayın ardından spontane olarak mı söylemişler, yoksa düşünüp taşınıp planlayıp hazırlanıp mı söylemişler? Ha spontane söylemişlerse fikirlerine katılmasam da kendilerine edilen sözlerin yanlış olduğunu düşünürüm elbette.
Sam Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 işte insanlar tanınmak istedikleri gibi tanınmıyor ısrarla, gözlerini aç da bir bak içinde tartıştığımız foruma, hatta başlığa. sonra içinde yaşadığımız ülkeye de bak hatta. "senin kağıdında bu yazıyor, sen busun" demekle işin bitmediğini farket. bütün bu yazılanları, konuşulanları görmezden geliyorsun. al yukarıda en son birebir alıntıladım, onu da görmezden geldin. soruma cevap vermedin, verecek cevabın yok çünkü. ben de kimseyi kimliğiyle yargılamıyorum, kendi öne sürdüğü fikirlerle, yaptığı hareketlerle değerlendirir, onlarla yargılayabilirim ancak. kendi değiştiremeyeceği, onunla doğduğu kimliğine göre ayırmam, sen ise kimliğine göre ayıranları savunuyorsun bütün gün. ben bunu eleştirdim diye sonra gelip beni itham ediyorsun üstüne aynısıyla. dtp'nin pkk ile bağ kurmayı reddetmesini istemem beni ulusalcı yapmıyor, zira kendini ulusalcı olarak tanıtan, o şekilde tanıtanlarla her konuda aynı fikirde olan, yanyana saf tutan insanlarla politik konularda neredeyse taban tabana zıt fikirleri savunuyorum devamlı. hayali ve çelişkili bir örnektesin hala ve tutarlılığı sıfır. ku klux klan üyesi olup obama'ya oy veren adam da vardır belki? halamın bıyıkları olsa derler ya hani. psikolog değiliz, muayene ücreti de almıyoruz burada. forumda her mesaj yazan kendi yazdıklarından %100 sorumludur. bahsettiğin şekilde anlık öfkeye verip dikkate almama olayını sadece suçlunun kendisine gösterildiği zaman yapabilirim, modlar da aynı şekilde değerlendirir hatta. pkk'ya ve pkk'lılara yönelik hakaret ve nefret içeren sözler bu kapsamda değerlendiriliyor ve bu mesajlara da lafım olmadı zaten benim. ben kendim de yeri gelir bunlara ağır konuşurum. burada yapılan şey ise bütün bir etnik gruba karşı nefret içeren konuşmalar. BAMBAŞKA bu ikisi, altı çizili yerler. nicki s ile başlayan adama kızıp sana küfretmeye hakkım yok, olamaz da hiçbir şekilde. ısrarla anlatmaya çalıştığım, anlamazlıktan geldiğin olay bu.
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 mevzuat böyle, sen kabul etmesen de dünya böyle görüyor diyorum, kağıtta yazanla işin bitmediğini farket diyosun, e bunu kalk bbc'ye de anlat o zaman, o adam türk-ermeni değildi, sadece ermeniydi diye. ben insanların öfkeyle spontane yaptığı yorumlar ciddiye alınamaz diyorum, sen kimliğe göre ayıranları savunduğumu iddia ediyorsun. Üstelik insanlara önce ırkçı ulusalcı vs deyip arkasından ben insanları kategorize etmiyorum diyosun. ortak paydada buluştuğumuz örnekler veriyorum, ısrarla hayır sen farklısın ben senin gibi değilim diyosun, üstelik beni olmakla itham ettiğin kavramın yanından geçmememe rağmen. faaliyete geçmiş insanların fikirleri anlık öfkeye dayanmaz, tasarlanmıştır, hayat idealidir, o yüzden o insanları net bi şekilde bişeylerle suçlayabilirsin diyorum, kkk üyesi obamaya oy vermiştir belki, o zaman ırkçı olmayabilir diyosun, hala beni anlamamakta ısrar ediyosun. anlık öfkeyle verilecek tepkiler için sınır koyma hakkını d a kendinde görüyosun, insanlara öfkelenme derecesi, limiti yerleştiriyorsun, spontane yorumlardan karakter tahlili yapmaya çalışıyorsun, e haliyle psikolog olmadığının için batırıyorsun. artık kısır döngüye bağladı, iyice verimsizleşti bu tartışma, sana bundan daha basit anlatamam derdimi. sam'den başka "şurada yanlışsın, burada doğrusun" diyecek olan varsa buyursun gelsin.
Dennis Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Şimdi burada müslüman olmayan çoğu arkadaş nüfus kağıdında müslüman yazdığı için rahatsız oluyor ve bu konuda haklılar. Yani "Nüfus kağıdında müslüman yazıyor öyleyse müslümansın x dinine inanmak ne demek" yaklaşımı ne kadar doğru bir yaklaşım olabilirse, "Nüfus kağıdında türk yazıyor kürt ne demek ya yok öyle birşey" demek de o kadar doğru bir davranış. "Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı", alt kimlik olarak da kürt, laz...vb. olabilir bunda sakınılacak birşey yok. İnsanlara birşeyi dayatmaya çalıştığınız zaman aşırı tepki gösterirler bu belli olan birşey. Ama bu tepkilerini böyle kutuplaşarak, bölücü örgüte katılmak yerine demokratik yollarla gösterseler birçok kişiden destek alabilirler. Mesela DTP pkk'nın terör örgütü olduğunu kabul etse çok daha fazla ilerleme kaydedebiliriz. Sonuçta büyük bir kutuplaşma ve sorun olduğu doğru ama bunun için sadece tek tarafı suçlamak da pek mantıklı değil. Birşekilde kürt vatandaşlarımıza bazı isteklerini bizim vereceğimize, pkk'nın dertlerine çözüm olamıyacağına inandırmamız ve halktan pkk'ya giden desteği kesmemiz lazım. Daha sonra tam anlamıyla kardeş bir şekilde yaşabiliriz.
riglous Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Dennis said: Şimdi burada müslüman olmayan çoğu arkadaş nüfus kağıdında müslüman yazdığı için rahatsız oluyor ve bu konuda haklılar. Yani "Nüfus kağıdında müslüman yazıyor öyleyse müslümansın x dinine inanmak ne demek" yaklaşımı ne kadar doğru bir yaklaşım olabilirse, "Nüfus kağıdında türk yazıyor kürt ne demek ya yok öyle birşey" demek de o kadar doğru bir davranış. "Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı", alt kimlik olarak da kürt, laz...vb. olabilir bunda sakınılacak birşey yok. İnsanlara birşeyi dayatmaya çalıştığınız zaman aşırı tepki gösterirler bu belli olan birşey. Ama bu tepkilerini böyle kutuplaşarak, bölücü örgüte katılmak yerine demokratik yollarla gösterseler birçok kişiden destek alabilirler. Mesela DTP pkk'nın terör örgütü olduğunu kabul etse çok daha fazla ilerleme kaydedebiliriz. Sonuçta büyük bir kutuplaşma ve sorun olduğu doğru ama bunun için sadece tek tarafı suçlamak da pek mantıklı değil. Birşekilde kürt vatandaşlarımıza bazı isteklerini bizim vereceğimize, pkk'nın dertlerine çözüm olamıyacağına inandırmamız ve halktan pkk'ya giden desteği kesmemiz lazım. Daha sonra tam anlamıyla kardeş bir şekilde yaşabiliriz. Sen olsan hangi isteklerini verirdin? Ya da soyle sorayim; benim yapip da onlarin yapamadigi bir seyler var ki, onlara bu istekleri verilecek, nedir bunlar? Yoksa onlarin istekleri sadece onlara mi ozel?
Öne çıkan mesajlar