Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Çok tartışıldı, konuşuldu ama söyleyecek yeni birşeyim oldu geçen gün. Anlatacak bir öykü aslında. Kız kardeşimin çocukluk arkadaşı (7 yaşından beri birliktelerdi hep) asker olan babasının yeni görev yeri yüzünden Van'a gitti, kızı orada bir anadolu lisesine yerleştirdiler. Geçen ağlaya ağlaya kardeşimle konuşuyormuş telefonda. Okulunda inanılmaz bir bölünme varmış, çocukların büyük çoğunluğu kürtmüş ve gruplaşarak bizim buralarda yaptığımız solcu-sağcı kavgaları gibi kürt-türk kavgaları çıkarıp duruyorlarmış. Birbirleriyle konuşmuyorlarmış, aynı sıraya ya da ağacın altına oturmuyorlarmış, aynı takımda maç yapmıyorlarmış, basitçe aralarında düşmanlıktan başka hiç birşey yokmuş. Van'ın en iyi anadolu lisesi burası, sözle en parlak çocuklarımızın, geleceğimizin gittiği yer, geleceğimiz pek parlak değil sanırım. O kadar konuşmamıza, tartışmamıza gerek yok, sorunun niye çözülmeyeceği belli. Hepimiz 15-16 yaşında olduk, o yaşlarda aptaldık, dünyanın ne olduğunu bilmiyorduk, hiç birşeyden anlamıyorduk, reddedemezsiniz bunu eğer o yaşlarda değilseniz. Daha hiç birşeyin farkında değilken bu kadar öfke... Neyse, kızdan o kadar konu açtım, bari neden ağladığını da söyleyeyim: Oralarda genelde lisede çıktığın kişi ile evleniyormuşsun (ben de inanamadım ama öyleymiş gerçekten şu aralar, araştırdım bir, 18 olunca lisedeki sevgilileriyle evleniyorlarmış), bu kızlada çıkmak isteyen bir sürü erkek olmuş en başta, ama hepsini reddetmiş daha sizi tanımıyorum bile diye. Sonra farketmiş ki tanımak önemli değilmiş ve reddetmek pek hoş görülmüyormuş. Hakkında bir sürü dedikodu çıkarmışlar o Ankara'da erkekler yatıyormuş gibisinden, bu arada erkeklerle yatmayı sorun gören kafa yapısı da ayrı bir mesele. Şimdi tek bir arkadaşı bile yokmuş türkler grubunun içinden, itip kakıyorlarmış hep. Bir de buna asker çocuğu olduğundan kürt grubun tepkisi eklenince kız patlamış en sonunda.
Dennis Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Çok kötü gruplaşma var bunun bir şekilde önüne geçilip, çocuk yaşta türk-kürt kardeşliğini aşılamak lazım. Lakin bu düşmanlık tohumları aileden ve çevreden geldiği için bu o kadar da kolay bir olay değil. Bir de o dedikodu çıkaranların çenelerini kırma isteği duydum. Evet.
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Senelerdir dış destekli terör , bölücülük , aşırı ırk milliyetçiliği , bölücülük oyunlarını çok güzel yedik. Bunları bazı insanlar dile getirip aklınızı başınıza alın deselerde , çoğunluk bu oyundan ekmek yediği için aynı yolda ilerliyoruz. Sonuç da bu oluyor. Siyasetten en alt tabaka insanına kadar yayılmış zehirler. Aileden aileye , aileden çocuğa , çocuktan çocuğa yayılan bir hastalık gibi. Çok yazık.. Yüzyıllarca kardeş yaşayan insanlar , aynı savaşlarda yanyana kanını döken insanlar , birbirlerine nasıl düşman edilir ? Alın size Türkiye , - yapanlar " Bakın nasıl birbirlerine düşürdük , birbirlerini hala yiyorlar , biri en batıya biri en doğuya gidemez hale geldi , ha ha ha " diye şerefsizce , onursuzca gülmekteler. Biz de hala şehit haberleri geldiğimizde galiyana gelip , onu bunu sürelim , bölgeyi patlatalım , alayı terörist gibi imalarda bulunalım. E istenen bu , isteneni yapmakta çok başarılıyız. Bu forumdaki belli mesajlarda canlı kanıtı.
Law Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Aynı örneği istanbul içinde verebiliriz, 1970 lerde doğudan istanbul'a göç eden bir ailenin ferdi, şimdi makine mühendisi (eski komşumuz). İstanbula gelip okula başladığı zaman şiveli konuşduğu ve Türkçeyi tam bilmediği için sınıfın alay konusu olduğu, Kürt bu diye dışlandığı, öğretmenin sen nesin sorusuna, biz Kürdüz dediği için, öğretmeni tarafından Kürt düye birşeyin olmadığının kendisinin aslında dağda yaşayan Türkler olduğu anlatılmış sınıfın içinde. Şimdi tabi bu durumdan dolayı adam kin giütmüyor sadece öğretmenin cehaletine şaşırıyor :). Doğudaki çocuklar batıdaki çocuklar, birbirlerinden pek farklı değil merak etmeyin. Sorun cehalet, aptal ebeveynler aptal toplum ve onların güdümünde hareket eden çocuklar.
Red Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 sen nesin sorusuna kürdüz demek ne ya.nufus kagıdına kürt yazdıraymış o zaman türkiye sınırları içinde yaşıosun.büyüyosun.türkiyenin ekmeğini yiyosun.nufus kagıdında türk vatandaşı yazıo.istiklal marşı okuosun.ama biz kürdüz diyosun. bu tarz olaylar vardı.ama çok değildi.son dönemde öyle hi hal aldıki.sebebide tamamen dtpdir.göz göre göre herkesi yoldan çıkarıolar.ortalıgı karıştırıolar.ve bizde izliyoruz. cahil anaların babaların kafalarına giriolar.sora onlarda bize böyle bi nesil bırakıyolar sagolsunlar
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 birine kalkıp "sen nesin" diye sorulması da öehh yani.
Red Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 ya klasik ilkokul muabbeti.nerelisin nesin baban ne iş yapıo gibisinden :)
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Kürdüm , arabım , çerkezim , aranuvutum demenin nasıl bir sakıncası var anlayamadım. Kendi kökenini inkar mı etmesi gerekiyor Türkiyede yaşadığı ve vatandaşı olduğu için ?
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 valla kimse bana kalkıp da sen nesin diye sormadı onları sorarken.
dufrasne Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Red said: sen nesin sorusuna kürdüz demek ne ya.nufus kagıdına kürt yazdıraymış o zaman türkiye sınırları içinde yaşıosun.büyüyosun.türkiyenin ekmeğini yiyosun.nufus kagıdında türk vatandaşı yazıo.istiklal marşı okuosun.ama biz kürdüz diyosun. Kürt olmakla Türkiye sınırları içinde yaşamak niye çelişsin? İngilizler geliyor Fethiye'ye Kemer'e yerleşiyor, onlar İngilizim demeyecekler mi yani? Belediye meclisine adam soktular Fethiye'de, okulları var, İngiliz isimli kafeler, restorantlar... Hangi Kürt yapabiliyor bunları? Kürdüm dediler diye başka bir devlet mi isteyecekler illa? Adamlara ver sosyal, ekonomik haklarını sonra bak hangisi Türk-Kürt diye bölünüyor, hangisi PKK'yı destekliyor. Ama bu anlayışı devam ettirdiğiniz sürece oradaki Kürtler "Kürtlük" temelinde örgütlenirler. Yahu çok sıkıldım ben sana laf anlatmaktan.
Red Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 benim bildiğim ingiltere diye bir ülke var.uçağa binip gidiosun? kürdüm diyen birinin gidecek memleketi varmı? diyarbakıra gidecek van a gidecek.oraları neresi.türkye kökeninde saygım var.ama onlarda türkiyeye saygı duyacaklar kimse garsonuluk yaptıgı mekanlarda kürtçe konusan kürtlere yada minibüste orda burda kürtçe konusanlara ne diyosun lan demio.bence yeterince özgürlükleri ve hakları var.ne kadar gayrimeşru iş varsa onların hepsi onlarda.sokaklar onlarda resmen.bence fazla özgürlük ve güç verildiğini düşünüyorum.daha fazlası istenio türkiyedeki petrol işi onlarda.bütün işlerde calısma imkanları var her insan gibi.kimse kürtsün diye ayrım yapmazeken kürtlerin bu kadar alınganlıgını anlayamıyorum
Law Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 sg-1 said: valla kimse bana kalkıp da sen nesin diye sormadı onları sorarken. Sana birçok şey yapılmadı ama sana bazı şeyler yapılmadı diye, aslında birilerine yapıldığı gerçeğini değiştirmez.
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 sana bir doz "türkçe dersi/okuduğumuzu anladık mı" öneriyorum. asla sorulmaz böyle bişey diye yazmış mıyım? sataşmak için bahane aramayın.
Llama Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 batıya geldiklerinde nasılsa ikinci sınıf muamelesi görüyorlarsa batıdan oraya gidilince aynı şekilde kürtlerde bu şekilde yaklaşıyorlar..
Law Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Llama said: batıya geldiklerinde nasılsa ikinci sınıf muamelesi görüyorlarsa batıdan oraya gidilince aynı şekilde kürtlerde bu şekilde yaklaşıyorlar.. Doğru ve her iki tutumda yanlış.
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 red şu sözünden sonra kökenine saygım var dediğinde inandırıcı olmuyor. Ya da kendini yanlış ifade etmişsin. said: türkiye sınırları içinde yaşıosun.büyüyosun.türkiyenin ekmeğini yiyosun.nufus kagıdında türk vatandaşı yazıo.istiklal marşı okuosun.ama biz kürdüz diyosun.
Law Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 sg-1 said: sana bir doz "türkçe dersi/okuduğumuzu anladık mı" öneriyorum. asla sorulmaz böyle bişey diye yazmış mıyım? sataşmak için bahane aramayın. Ben "öyle birşey sorulmamışdır, asparagas" diye bir anlama vardım. Kelimeler veya cümleler bazen yüzyüze konuşulunca veya ses tonunu duyunca anlam kazanıyor. Herhalde ya anlatmak istediğini tam anlatamadın veya ben anlamadım. Sataşmak için bahane aramayında biraz komik olmuş, derdim ne sana sataşayım ? Ama yukarda sana bir doz şunu bunu öneriyorum derken ? Bende bu üslubun için birşeyler önerebilirim ama olsun ben mazur görüyorum seni, iyi niyetli olduğunu varsayıyorum :).
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 bikaç mesaj öncesinden gelebilsen diyaloğun nasıl geliştiğini anlayacaksın aslında, muhabbete sonradan üçüncü olarak dalınca böyle şeyler olması kaçınılmaz. alevlenmek için kenarda hazır bekleyen, tek kelimeyle cümleyle gaza gelen bi güruh olma yolunda ilerliyoruz nassinisatiim gidin sevişin, elektriğinizi atın. sevişemeyen de hayalgücünü çalıştırsın.
Law Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 sg-1 said: bikaç mesaj öncesinden gelebilsen diyaloğun nasıl geliştiğini anlayacaksın aslında, muhabbete sonradan üçüncü olarak dalınca böyle şeyler olması kaçınılmaz. alevlenmek için kenarda hazır bekleyen, tek kelimeyle cümleyle gaza gelen bi güruh olma yolunda ilerliyoruz nassinisatiim gidin sevişin, elektriğinizi atın. sevişemeyen de hayalgücünü çalıştırsın. Arkadaşım biraz yavaş, sakin sakin yazalım.
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 yok yav ben sakinim illa ki sir tipi gülen smiley mi koymam gerekiyor (sir tipi gülen smiley)
Sam Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 şuradayı ziyaret eden çoğunluğun belli bir eğitim düzeyine sahip olduğu, ellerinin altında internet erişimi vs bile bulunduğu, buna rağmen aralarından düşündüğünü söylemekten çekinmeyecek denli koyu ırkçı çıkabildiği düşünülürse van'daki anadolu lisesinde böyle sorunlar olduğunu duymak bana çok şaşırtıcı gelmedi doğrusu. daha iki yıl önce ırkçılar jet hızıyla yörünge dışına uçmadan önce millet toplanıp rencide ederdi burada. şimdi kimisi destekliyor, toplu rencide etmek bir yana şikayet eden bile çıkmıyor.
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 herkese ırkçı damgasını bol keseden dağıttığınız içindir.
Sam Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 "bunları toptan kesmek lazım" diyene ırkçı değil de ne diyelim sen söyle.
Law Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Red said: türkiye sınırları içinde yaşıosun.büyüyosun.türkiyenin ekmeğini yiyosun.nufus kagıdında türk vatandaşı yazıo.istiklal marşı okuosun. Bu Türkiye'nin ekmeğini yiyorsun gibi yorumlarıda akıl almaz buluyorum. Sanki bedavaya veriyorlar ekmeği, it gibi çalıştırırlar, sosyal güvence istersin burun kıvırırlar, sosyal güvencede tam işlese yine iyi, sosyal devlet hak getire, vergi verirsin, askere gidersin, devlet okullarında sistem adamı olman için cilalı eğitmini alırsın hemde dayaklı mayaklı. O ekmeği emin ol kimse bedevaya vermez, herkes hakkını ödeyerek yer. Aslında bu ekmeğini yiyorsun saptaması, derebeylik ağalık siteminde kalma olsa gerek. Ağanın tarlası toprağı vardır, emrindede köylüleri (köleleri), köylülerden biri azcık sesini çıkarsa hemen ekmeğimi yedin, ekmek yediğin yere ihanet edilir mi cazgırını yer. Devlet vatandaşına ekmek verecek gerekirse bedava verecek, vermekde zorunda.
Sam Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 almanya'nın ekmeğini yiyen türkler alman, yunanistan'ın ekmeğini yiyenler türkler de yunanlı oluyor o mantığa göre. hatta yarın öbürgün kıbrıs birleşirse oradaki türkler de rum olacak? süper mantık.
Öne çıkan mesajlar